Életre ​szóló ajándék 13 csillagozás

Hogyan szeressük gyermekünket?
Ross Campbell: Életre szóló ajándék Ross Campbell: Életre szóló ajándék Ross Campbell: Életre szóló ajándék

A ​pszichiáter szerző, négy gyermek édesapja, könyvében rávilágít arra, hogy a gyermekünkkel való jó kapcsolat alapja a feltétel nélküli szeretet és elfogadás, ami elengedhetetlen az egészséges személyiségfejlődéshez. Gyakorlati tanácsaiból megtanulhatjuk, hogyan ajándékozhatjuk meg gyermekünket tartósan ezzel az érzéssel.

„Ross Campbelltől megtanulhatjuk, hogyan lehet a gyermeket nemcsak szeretni, hanem jól szeretni, sőt szeretettel fegyelmezni.”
Dr. Pálhegyi Ferenc, pszichológus

„Tanít minket, hogy sokszor elég egy szemvillanás, egy vállra tett kéz, egy kérdés, mindegy miről, mert te érdekelsz, fiam. Az a néhány egyszerűnek tűnő tanács, az a néhány szó csodát tehet…”
Miklya Luzsányi Mónika, író, pedagógus, öt gyermek édesanyja

„Mondhat-e még újat a szülőknek egy nevelési tanácsadó könyv? Varázslat kell ahhoz, hogy a hétköznapokban elfásult mamák és papák ugyanúgy szeressék kamasz kölyküket, mint egykor? Ha igen, akkor Dr. Campbell képes erre a… (tovább)

>!
Harmat, Budapest, 2007
132 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639148147
>!
Harmat, Budapest, 2004
132 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639148148 · Fordította: Tomka Gáborné
>!
Harmat, Budapest, 2002
132 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639148148 · Fordította: Tomka Gáborné

5 további kiadás


Enciklopédia 6


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

ChaiLatte>!
Ross Campbell: Életre szóló ajándék

Ross Campbell: Életre szóló ajándék Hogyan szeressük gyermekünket?

Erre volt szükségem!
Ez a könyv szuperül átlendített a krízishelyzetünkön. Úgy éreztük, hogy megtorpantunk, és nem tudjuk merre tovább. Kimerültünk a szülői fegyelmezésben és nem tudtuk mit kéne másképpen csinálni. Sem a környezetünk, sem a nagyszüleink tanácsai nem voltak kivitelezhetőek. Ekkor jött dr. Campbell és a könyve, amely helyreigazított mindent. Ez a könyv egy áldás. Rájöttem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom, miért olyan, amilyen. Ennek fényében tudom, hogy miért alakultak ki jó, vagy rossz szokásaim, vonásaim, és ezek miként nyomják rá bélyegeiket a fiammal való kapcsolatra. Segített újraértelmezni a házastárs-család-én piramist. El sem hiszem, vagyis de…hogy 1 hete minden áldott nap, szuper kapcsolatom van a gyerekemmel, mert alkalmazni tudom a tanácsokat. Nem ködösít, és nem visz túlzásba, sem jutalmazás, sem fenyítés terén a könyv. A javulás már most tapasztalható. Sok szülőnek el kéne ezt olvasni, hogy boldog családja lehessen.

Ancsulino>!
Ross Campbell: Életre szóló ajándék

Ross Campbell: Életre szóló ajándék Hogyan szeressük gyermekünket?

Az anyukám ezzel a mondattal nyomta kezembe ezt a könyvet: „Ha ezt hamarabb olvastam volna, biztosan sokmindent másképp teszek.” (Leendő anyukaként és pedagógusként óriási segítség azt gondolom!)

Tara>!
Ross Campbell: Életre szóló ajándék

Ross Campbell: Életre szóló ajándék Hogyan szeressük gyermekünket?

Ezt minden szülőnek el kéne olvasni!!!! Sőt minden gyerekkel fogallkozó embernek el kéne olvasnia! A könyv ugyanis olyan alapigazságokat ír le a gyerekek reakcióiról, hogy az nagyban megkönnyíti a szülők dolgát! Segít nekünk felnőtteknek egy kicsit a gyerekek szemével is látni a kül. helyzeteket. Ez feszülségek esetén különösen hasznos!Bár a könyv keresztény szellemiségű, akkor is bátran ajánlom mindenkinek, ha számukra nem ez követendő út.


Népszerű idézetek

szabreni>!

Tény az, hogy a szülők többsége szeretetet érez gyermeke iránt. Úgy tartják azonban, hogy ez a szeretet természetes úton eljut hozzá. Ez napjaink legnagyobb tévedése. A legtöbb szülő szíve mélyén érzett szeretetét nem közvetíti gyermeke felé, mert nem tudja, hogyan tegye. Ennélfogva sok gyermek nem érzi szülei őszinte, feltétel nélküli szeretetét és elfogadását. Napjainkban ebben gyökerezik a legtöbb gyermeknevelési probléma.

Ross Campbell: Életre szóló ajándék Hogyan szeressük gyermekünket?

szabreni>!

Tapasztalataim szerint akkor a legártalmasabb büntetni a gyermeket, amikor őszinte megbánást érez azért, amit tett. A kulcsszó az, hogy „őszinte”. Ha a gyermek valóban lelkiismeretfurdalást érez az elkövetett rossz miatt, a büntetés – különösen a testi fenyítés – káros, mégpedig kétféle szempontból. Először is, ha a gyermek bánkódik helytelen tette miatt, ez annak a jele, hogy lelkiismerete jól működik. Éppen ez a célunk! Tanult a hibájából. A jól működő egészséges lelkiismeret tartja vissza leginkább a gyermeket a helytelen cselekedet megismétlésétől. A büntetés, főleg a tesi fenyítés elnémítja a gyermek bűntudatát és lelkiismeretfurdalását, így könnyebben elfelejti ezeket a gyötrő érzéseket, és megismétli a rosszat. Másodszor, ha ilyen körülmények között büntetjük a gyermeket, az felháborodást ébreszt benne. Amikor a gyermek őszintén bánkódik tette miatt, lelkiismerete keményen bánik vele, s ez már önmagában elegendő büntetés. Vigasztalásra vágyik ilyenkor, és a szülő biztatására, hogy ha ezúttal rosszat is tett, azért mégiscsak jó gyerek. Égető szüksége van erre a bátorításra. Ha tehát elkövetjük azt a hibát, hogy megértő szeretetünk kinyilvánítása helyett elfenekeljük, mélyen megsebezzük a gyermeket, aki mindebből azt fogja érezni, hogy ő reménytelen eset, és ezt a szülei is így látják. Az eredmény harag, fájdalom, bosszúság, keserűség, amit talán élete végéig hordoz.

Ross Campbell: Életre szóló ajándék Hogyan szeressük gyermekünket?

Kapcsolódó szócikkek: bosszúság · büntetés · bűntudat · fájdalom · harag · keserűség
ChaiLatte>!

Ki merem jelenteni, hogy az ifjúsággal kapcsolatos országos méretű gondjaink abban gyökereznek, hogy gyermekeink nem érzik a valódi szeretetet, elfogadást és törődést. Egyrészt a fegyelempártiak (valójában büntetéspártiak) fülsüketítő üvöltésétől, másrészt a homályos, nehezen követhető programoktól a szülők összezavarodnak.

89. Oldal

Ross Campbell: Életre szóló ajándék Hogyan szeressük gyermekünket?


Hasonló könyvek címkék alapján

Jámbor László: A nevelés fontossága és módja
Uzsalyné Pécsi Rita: A nevelés az élet szolgálata 1.
Gyökössy Endre: Együtt a szeretetben
Jessica Joelle Alexander – Iben Dissing Sandahl: Gyereknevelés dán módra
Stájn Emma: Kőbölcső
Adele Faber – Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
Miriam Stoppard: Mit tud a gyerek?
Stormie Omartian: Az imádkozó szülő hatalma
Barbara Coloroso: Zaklatók, áldozatok, szemlélők: az iskolai erőszak
Rob Parsons: A hatvanperces apa