7 ​nap szerelem 87 csillagozás

Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Mikor a fiatal Sarah megismerkedik Eddie-vel, rögtön egymásba szeretnek. A lány egy hét után úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, ezért amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál… Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak. Képtelen elengedni a férfit, és egyre kétségbeesettebben kapaszkodik még a leghalványabb reménysugárba is, hogy kiderítse az igazságot. Ám közben telnek a hetek, a hónapok és az évek. És aztán egyszer Sarah rájön, hogy mégis igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg a másikkal: egy fájdalmas titok, mely összeköti, de el is szakítja őket egymástól.

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2018
352 oldal · ISBN: 9789634991014 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Maxim, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619361 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Eddie David · Sarah Mackey · Tommy


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Málnika P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

„Nem az vagyok, akinek hiszel. Vagy talán az vagyok, akinek nem hiszel.

A 7 nap szerelem az a könyv, amelynek kétszer is sikerült teljesen meglepnie. A fülszövegnek és a figyelmetlenségemnek köszönhetően biztos voltam benne, hogy egy ifjúsági könyvet tartok a kezemben. Ám már az első oldalakból kiderült, hogy a két főszereplő korántsem tini: Sarah 37, Eddie pedig 39 éves, amikor találkoznak. A második meglepetés azonban maximálisan az írónő érdeme. A könyv első kétharmada egy szerelmi csalódás története, amely során Sarah nem képes elengedni az együtt töltött egy hetet, és keresi a választ arra, miért tűnt el utána teljesen a férfi. Kínlódását igen valósághűen sikerül ábrázolni, talán túlságosan is, miközben egy kiszámíthatónak tűnő csavar ígérete végig ott lóg a levegőben. Az utolsó 100 oldal azonban szinte bombatámadást zúdít az olvasóra, egy hatalmas fordulattal és mélységes drámákkal. Onnantól szinte letehetetlenné válik a könyv, és a papír zsebkendőt sem árt odakészíteni. Nemcsak a szerelem és a szülő-gyermek kapcsolat meghittségének legmélyebb bugyraiba enged betekintést, de arra is felhívja a figyelmet, hogy senkit és semmit nem lehet elítélni, míg nem tudjuk a teljes történetet, vagy megérteni addig, amíg át nem élünk hasonlót.

15 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

„Én már nem csak én vagyok. Mi vagyunk.”

Hihetetlenül magával ragadó. Megfog és nem ereszt. Annyira szeretnél választ kapni a miértekre, hogy szinte görcsben van a gyomrod. Aztán választ kapsz, és leesik az állad, és annyi minden más értelmet nyer.
Jó párszor megríkatott és megnevettetett ez a gyönyörű történet. A levelekért pedig egyszerűen rajongtam.
Az év egyik legmeghatározóbb könyve lett számomra.

6 hozzászólás
>!
Tünde_JLT I
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

És ekkor érzem, hogy a bőröm megreped – azok a vékony, elgyötört rétegek, annyi év után utat nyitnak, minden kivérzik. A neheztelés, a harag, a magány, a szorongás, a félelem, bárminek nevezzük is, minden árad kifelé, akár egy vízár. Ebben a pillanatban tudom, hogy ezt így nem tudom folytatni. Befejeztem. Kimerülten nekidőlök az ajtófélfának. És amikor megjön a hangom, furcsán kimért, mintha a hajózási előrejelzést olvasnám.

Az első oldalak után be akartam csukni a könyvet, és ki sem nyitni többet, mivel a rengeteg leírás tudja leginkább elvenni a kedvem egy történettől, és azokon az oldalakon több mint elég volt. De eszembe jutott, hogy @moonchristal értékelése miatt vettem meg, és újraolvastam a gondolatait, ezután nem volt kérdés, hogy folytatom.
Az elmúlt félévben drasztikusan átalakult az ízlésem, már a komolyabb, tartalmasabb mondanivalójú történtek fognak még inkább. És ez a történet ilyen volt. Nem volt benne tinidráma, fölösleges jelentek sem tarkították, csak egyszerűen harminc-pluszosoknak szólt harminc-pluszosokról.
Nem ajánlom mindenkinek, de remélem eljut ez a könyv azokhoz, akikhez szólni szeretne.

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Éjjel 11-kor csuktam be a könyvet, aztán utána még két órán keresztül csak agyaltam rajta. Elképesztő módon a bőröm alá férkőzött!

Eleinte furán vette ki magát a történet, mert Eddie eltűnése és a levelek miatt sokszor úgy éreztem, mintha egy lazább thrillerbe csöppentem volna bele. Mondom, hogy miket gondoltam Eddie-ről:
– skizofrén,
– beleesett egy gödörbe az erdőben, amiből nem tud kimászni,
– megölte/fogságban tartja a depressziós anyja,
– megölte/fogságban tartja egy megrendelője,
– van valahol egy családja,
– eltérítették a repülőgépét,
– halálos betegségben szenved.

Ez így leírva kicsit viccesen hangzik, tekintve, hogy mikor kiderült a valódi ok, majdnem leestem a székről, és úgy zokogtam, mint egy kisgyerek, de a könyv fele ebből a szempontból egy nagy kérdőjel volt számomra. Viszont utána?! Totális döbbenet, érzelmi lavina, hihetetlenül intenzív érzések és szívszorító dráma.

Nagyon szurkoltam Sarah és Eddie boldogságáért. El sem tudom képzelni, hogy egy ilyen tragédiát hogyan lehet feldolgozni, tovább élni, a „bűnösnek” megbocsátani, éppen ezért (vagy pont ennek ellenére?) teljesen megértettem Eddie viselkedését. Ugyanakkor amiatt mérhetetlenül mérges voltam, ahogy az anyja befolyásolta, érzelmileg zsarolta. (Hannah szinte ugyanez a kategória volt, csak a másik oldalról.) Ami pedig Saraht illeti, az ő helyzete sem volt könnyebb, hisz nemcsak a környezetével, hanem a saját démonaival is meg kellett küzdenie.

Akárcsak a történet több mozzanata, a lezárás is nagyon meghatóra sikeredett, bár Jenni miatt egy kicsit szomorkodtam.

Aki szereti a komolyabb hangvételű, elgondolkodtató szerelmi történeteket, annak bátran ajánlom a könyvet. Nálam bekerült a kedvencek közé.

És a végére még egy gondolat: én hiszek abban, hogy a szerelem nem korfüggő. Ha valaki 37-39 évesen találja meg élete párját, és akkor őrül meg, akkor lebeg a rózsaszín ködben, akkor tetováltat magára, vagy éppen akkor viselkedik úgy, mint egy 16 éves fruska, lelke rajta. Függetlenül attól, hogy már negyed óra vagy 7 nap után érzi ezt az érzést…

17 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Egy apró hiba van a fülszövegben, ugyanis nem telnek el évek a kereséssel, még egy egész év sem, szóval nem nő ki az olvasó szakálla, mire fény derül a rejtélyre és nem öregszenek meg a szereplők sem. Meg kell mondanom, engem nagyon meglepett a történet fordulata, a szerző mesterien megvezetett, ha valamit sejtettem is a csavarból, végül rátett egy lapáttal. De hangsúlyoznom kell, hogy ez a regény nem csak erről szól, sokkal több rétegű. A kibontakozó családi dráma csak az egyik szál, bár nagyon fájdalmas, hiszen testvérek elszakadásáról van szó, ami nekem különösen húsbavágó. Érdekes Sarah két barátjának esete, miért kellene megtartani egy rossz kapcsolatot, csupán azért, hogy ne legyünk magányosak? Mindig van kiút, és merni kell megtenni a változás felé a lépéseket.
Minden olvasóban felmerül a kérdés: tényleg kialakulhat egyetlen hét alatt olyan intenzív érzés, ami a főszereplők között létrejött? Szerintem igen, pedig nem vagyok menthetetlenül romantikus típus, de el tudom képzelni. Sarah megkapta Eddie-től azt a figyelmet, ami régóta hiányzott, olyan érzéseket, amire vágyott, ami hiányzott az életéből és mindezt olyan természetes módon, mintha magától értetődő lenne. Sarah erős nő, erősebb legalábbis mint sokunk, de a múlt felidézése mély sebeket tép fel, ezt már nem könnyű kezelni. Eddie-vel kapcsolatban szerintem pont annyit tépelődik és vívódik, mint amennyit bármelyikünk tenne, ha valamiben biztosak vagyunk, nincs az a körülmény ami bizonyíthatná az ellenkezőjét. Eddie karaktere érdekes volt, kevés ilyen pasi van, bár az, hogy angol, sok mindent megmagyaráz. Nagyon együttéreztem vele, és imádtam a végén a türelmetlen oldalát.
Az írásmód tetszett, bár a leírásoknál rezgett a léc, mert túl lírainak éreztem, kicsit sok volt időnként a tájból. De összességében megszerettem a szerző stílusát, az érzelmek megjelenítésével hatni tudott rám, izgultam a szereplőkért rendesen. A szerkezet jól felépített, sikerült pár dologgal átvágnia, de még az is spoileres, ha megmondom mire gondolok, elég az hozzá, hogy minden apró részletre figyelni kell. Imádom egyébként a levélrészleteket, posztok beszúrását, ezekből volt bőven.
Megadtam a maximális pontot, mert meg tudott lepni, hatással volt rám a történet, érdekelt az első pillanattól az utolsóig, mi lesz a szereplők sorsa, megtalálják-e a boldogságot.

>!
Hópárduc P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Csalódtam.
Ez egy jó kis könyv lehetett volna. A témája tetszett, de annyira elveszett az író a részletekbe, hogy számomra unalmas lett.
A könyv közepe táján, vagy inkább már azon is túl kezdett érdekesebb lenni a történet. Innentől az olvasással is gyorsabban haladtam. Egyébként nem erre számítottam, máshogyan képzeltem el a csavart benne.
A szereplők számomra semlegesek, nem igazán kedveltem meg egyiküket sem.
Sokkal jobbra számítottam.

>!
KönyvMoly_1989
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Aludtam egyet erre az értékelésre, mert azt hittem, hogy másnap pozitívabban fogok érezni.
Nem így történt… Olyan szépeket hallottam erről a könyvről, hogy egyértelműen a KELL kategóriába került nálam és beszerzés után szinte azonnal nekikezdtem.
Nos, ez a könyv hihetetlen unalmas és nem ad semmi újat… Egy langyos limonádé… Illetve de… Adva van főhősnőnk, aki egyetlen hét leforgása alatt olyan mélységes szerelembe esik az akkor megismert hímmel, hogy elválásuk után hívogatja, folyamatosan ír neki, attól függetlenül, hogy az úr nem reagál semmire… Nem írok többet a sztoriból, mert mélyen spoileres lenne.
A lényeg, hogy a hölgy nem egy tapasztalatlan 20 éves, akinek pióca mód rá kell tapadnia arra, akibe egyetlen hét alatt belezúgott. Szerintem. Nagyon gáz, ahogy szenved, és nem tudtam volna a barátai helyében nem ellátni egy józanító pofonnal… Ha valaki nem keres, annak oka van, nem kötelező ennyire megszállott csitriként viselkedni. Várni kell, ha akar valamit, úgyis jelentkezik az illető.
Természetesen kínlódásunk végén kiderül az ok, ami szerintem kellő meggondolás után, érett, felnőtt fejjel spoiler. Persze aztán azért a vége spoiler, főleg, hogy az alatt az egy hét alatt persze nem spoiler

Egyáltalán nem tetszett, és sajnálom, hogy időt pazaroltam rá. Most egy Sparks könyvvel bebújok a takaró alá olvasni. Benne sosem csalódom.

16 hozzászólás
>!
kocybaba P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Ezzel a könyvvel aztán istenesen meg vagyok lőve.
Miután neki kezdtem, napokig kerülgettem, mint macska a forró kását. Nem éreztem igazán kedvet a folytatáshoz, a stílusával, leírásaival olyan volt, mintha le akarta volna nyomni minden áron az érzelmeket a torkomon. A főszereplők kétségbeejtő butaságokat műveltek, a mellékszereplők jelentéktelenségbe süllyedtek és olyan kusza volt, ahogy időben ide-oda ugrált a történet. Mégis izgatott, hogy mi sülhet ki belőle. Végül megérte küzdeni és úgy a felétől megjött az áttörés. Ugyan továbbra sem lettünk puszipajtások a könyvvel, de gondolkodóba ejtett és érdekesnek, megragódnak véltem a helyzetet. Hogy lesz-e erre megoldás, lesz-e ebből kiút, hogy van-e vajmi esélye a főszereplőknek a jővőben?! Külön figyelemre méltónak találtam Eddy és az anyja kapcsolatát, hogy hol húzodtak köztük a hátárok. A szemszögváltás is jót tett, és az utolsó fejezeteket már együtt éltem meg a szereplőkkel, habár le merném fogadni, hogyha nem lett volna a spoiler, ennek sosem lett volna spoiler befejezése.

>!
Porcsinrózsa
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Könnyű, nyári szórakoztatóra számítottam. Hála Istennek, nem ezt kaptam. Nehezen haladtam vele, mert egy – egy súlyos esemény vagy döntés után én magam is összetörtem, csak lassan dolgoztam fel a történetet. Nem tudom, hogy a regény motívumai között mennyi a valóságos történés, és mennyi az írói fantázia terméke. Az írónő azzal szembesít bennünket, hogy a szereplők ifjúkori felelőtlensége hogyan határozza meg egész felnőtt életüket.Hol a határ a gyermeki felelősségvállalás, és a szülői zsarnokság között?
Mit jelent a megbocsátás? Le tudjuk – e zárni a nyomasztó múltat? Felül tudunk – e emelkedni önmagunkon? Lehet – e a ránk nehezedő lelki terhekkel új életet kezdeni? „Bűnösként” jogunk van – e a boldogsághoz? A történet végére valamennyi kérdésre választ kapunk. Azoknak ajánlom, akik szeretik a komolyabb témákat is.

1 hozzászólás
>!
kratas P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Egyáltalán nem volt ez rossz, csak hiányzott belőle valami. Sokat agyaltam rajta, hogy mi is az a valami, ami nem tette feledhetetlenné ezt a történetet és így a könyv végén azt hiszem, hogy a lélek.
Olyan volt az egész végig, mintha a híradóban mondták volna el a sztorit, van benne hatásvadászat, próbálja visszaadni az érzelmeket, de a kétségbeesésnél is csak úgy érzed, hogy egy harmadik személy meséli el az érzést, de úgy, hogy ő még ezt soha nem élte át.
De a terv klassz volt, remélem van/lesz más könyve is a szerzőnek, mert a tehetség ott van benne.


Népszerű idézetek

>!
Málnika P

De azt hiszem, nehéz leckével tanultuk meg, hogy jobb arra koncentrálnunk, amink van, nem arra, amink nincs.

146. oldal, 20. fejezet

>!
Málnika P

De mindenkinek kell leállás. Nem-gondolkodás. Így maradunk emberek.

95. oldal, 12. fejezet

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Talán ott vagy mindenhol. Ez a gondolat tetszik legjobban. Odafent a rózsás színű felhőkben. Idelent a hajnali harmatban.
Bármerre járok, téged kereslek. És bárhol vagyok, téged látlak.

165. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Miért nem mondta senki, hogy az összetört szív nem csak metafora?

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sarah Mackey
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Csend volt, aztán meghallottam a hangját, ahogy köszön. Pont, mint az álmaimban, de ez most valóság volt. Ismerős és idegen, tökéletes és szívet tépő. Az ő hangja.

224. oldal

>!
Tünde_JLT I

És ekkor érzem, hogy a bőröm megreped – azok a vékony, elgyötört rétegek, annyi év után utat nyitnak, minden kivérzik. A neheztelés, a harag, a magány, a szorongás, a félelem, bárminek nevezzük is, minden árad kifelé, akár egy vízár. Ebben a pillanatban tudom, hogy ezt így nem tudom folytatni. Befejeztem. Kimerülten nekidőlök az ajtófélfának. És amikor megjön a hangom, furcsán kimért, mintha a hajózási előrejelzést olvasnám.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Nem az vagyok, akinek hiszel. Vagy talán az vagyok, akinek nem hiszel.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddie David
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Egy néma telefon a legrosszabbat hozza ki belőlünk – felelte Tommy. – Mindenkiből.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sarah Mackey · Tommy
>!
Szelén P

Egy pár vagyunk – üzeni, és szeretem érte. – Én már nem csak én vagyok. Mi vagyunk.

347. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddie David · Sarah Mackey
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Van választásunk, mondtam neki aznap, amikor találkoztunk. Nem csak életünk áldozatai vagyunk. Választhatjuk azt, hogy boldogok leszünk.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddie David

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Josie Silver: Egy decemberi nap
Vi Keeland: Egomániás
Beth O'Leary: Az ágybérlő
Nicolas Barreau: Párizs mindig jó ötlet
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt
Karen White: Köztes idő
Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak