7 ​nap szerelem 36 csillagozás

Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Mikor a fiatal Sarah megismerkedik Eddie-vel, rögtön egymásba szeretnek. A lány egy hét után úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, ezért amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál… Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak. Képtelen elengedni a férfit, és egyre kétségbeesettebben kapaszkodik még a leghalványabb reménysugárba is, hogy kiderítse az igazságot. Ám közben telnek a hetek, a hónapok és az évek. És aztán egyszer Sarah rájön, hogy mégis igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg a másikkal: egy fájdalmas titok, mely összeköti, de el is szakítja őket egymástól.

Eredeti mű: Rosie Walsh: Ghosted

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619361 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Eddie David · Sarah Mackey · Tommy


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Málnika P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

„Nem az vagyok, akinek hiszel. Vagy talán az vagyok, akinek nem hiszel.

A 7 nap szerelem az a könyv, amelynek kétszer is sikerült teljesen meglepnie. A fülszövegnek és a figyelmetlenségemnek köszönhetően biztos voltam benne, hogy egy ifjúsági könyvet tartok a kezemben. Ám már az első oldalakból kiderült, hogy a két főszereplő korántsem tini: Sarah 37, Eddie pedig 39 éves, amikor találkoznak. A második meglepetés azonban maximálisan az írónő érdeme. A könyv első kétharmada egy szerelmi csalódás története, amely során Sarah nem képes elengedni az együtt töltött egy hetet, és keresi a választ arra, miért tűnt el utána teljesen a férfi. Kínlódását igen valósághűen sikerül ábrázolni, talán túlságosan is, miközben egy kiszámíthatónak tűnő csavar ígérete végig ott lóg a levegőben. Az utolsó 100 oldal azonban szinte bombatámadást zúdít az olvasóra, egy hatalmas fordulattal és mélységes drámákkal. Onnantól szinte letehetetlenné válik a könyv, és a papír zsebkendőt sem árt odakészíteni. Nemcsak a szerelem és a szülő-gyermek kapcsolat meghittségének legmélyebb bugyraiba enged betekintést, de arra is felhívja a figyelmet, hogy senkit és semmit nem lehet elítélni, míg nem tudjuk a teljes történetet, vagy megérteni addig, amíg át nem élünk hasonlót.

15 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

„Én már nem csak én vagyok. Mi vagyunk.”

Hihetetlenül magával ragadó. Megfog és nem ereszt. Annyira szeretnél választ kapni a miértekre, hogy szinte görcsben van a gyomrod. Aztán választ kapsz, és leesik az állad, és annyi minden más értelmet nyer.
Jó párszor megríkatott és megnevettetett ez a gyönyörű történet. A levelekért pedig egyszerűen rajongtam.
Az év egyik legmeghatározóbb könyve lett számomra.

6 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Egy apró hiba van a fülszövegben, ugyanis nem telnek el évek a kereséssel, még egy egész év sem, szóval nem nő ki az olvasó szakálla, mire fény derül a rejtélyre és nem öregszenek meg a szereplők sem. Meg kell mondanom, engem nagyon meglepett a történet fordulata, a szerző mesterien megvezetett, ha valamit sejtettem is a csavarból, végül rátett egy lapáttal. De hangsúlyoznom kell, hogy ez a regény nem csak erről szól, sokkal több rétegű. A kibontakozó családi dráma csak az egyik szál, bár nagyon fájdalmas, hiszen testvérek elszakadásáról van szó, ami nekem különösen húsbavágó. Érdekes Sarah két barátjának esete, miért kellene megtartani egy rossz kapcsolatot, csupán azért, hogy ne legyünk magányosak? Mindig van kiút, és merni kell megtenni a változás felé a lépéseket.
Minden olvasóban felmerül a kérdés: tényleg kialakulhat egyetlen hét alatt olyan intenzív érzés, ami a főszereplők között létrejött? Szerintem igen, pedig nem vagyok menthetetlenül romantikus típus, de el tudom képzelni. Sarah megkapta Eddie-től azt a figyelmet, ami régóta hiányzott, olyan érzéseket, amire vágyott, ami hiányzott az életéből és mindezt olyan természetes módon, mintha magától értetődő lenne. Sarah erős nő, erősebb legalábbis mint sokunk, de a múlt felidézése mély sebeket tép fel, ezt már nem könnyű kezelni. Eddie-vel kapcsolatban szerintem pont annyit tépelődik és vívódik, mint amennyit bármelyikünk tenne, ha valamiben biztosak vagyunk, nincs az a körülmény ami bizonyíthatná az ellenkezőjét. Eddie karaktere érdekes volt, kevés ilyen pasi van, bár az, hogy angol, sok mindent megmagyaráz. Nagyon együttéreztem vele, és imádtam a végén a türelmetlen oldalát.
Az írásmód tetszett, bár a leírásoknál rezgett a léc, mert túl lírainak éreztem, kicsit sok volt időnként a tájból. De összességében megszerettem a szerző stílusát, az érzelmek megjelenítésével hatni tudott rám, izgultam a szereplőkért rendesen. A szerkezet jól felépített, sikerült pár dologgal átvágnia, de még az is spoileres, ha megmondom mire gondolok, elég az hozzá, hogy minden apró részletre figyelni kell. Imádom egyébként a levélrészleteket, posztok beszúrását, ezekből volt bőven.
Megadtam a maximális pontot, mert meg tudott lepni, hatással volt rám a történet, érdekelt az első pillanattól az utolsóig, mi lesz a szereplők sorsa, megtalálják-e a boldogságot.

>!
KönyvMoly_1989
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Aludtam egyet erre az értékelésre, mert azt hittem, hogy másnap pozitívabban fogok érezni.
Nem így történt… Olyan szépeket hallottam erről a könyvről, hogy egyértelműen a KELL kategóriába került nálam és beszerzés után szinte azonnal nekikezdtem.
Nos, ez a könyv hihetetlen unalmas és nem ad semmi újat… Egy langyos limonádé… Illetve de… Adva van főhősnőnk, aki egyetlen hét leforgása alatt olyan mélységes szerelembe esik az akkor megismert hímmel, hogy elválásuk után hívogatja, folyamatosan ír neki, attól függetlenül, hogy az úr nem reagál semmire… Nem írok többet a sztoriból, mert mélyen spoileres lenne.
A lényeg, hogy a hölgy nem egy tapasztalatlan 20 éves, akinek pióca mód rá kell tapadnia arra, akibe egyetlen hét alatt belezúgott. Szerintem. Nagyon gáz, ahogy szenved, és nem tudtam volna a barátai helyében nem ellátni egy józanító pofonnal… Ha valaki nem keres, annak oka van, nem kötelező ennyire megszállott csitriként viselkedni. Várni kell, ha akar valamit, úgyis jelentkezik az illető.
Természetesen kínlódásunk végén kiderül az ok, ami szerintem kellő meggondolás után, érett, felnőtt fejjel spoiler. Persze aztán azért a vége spoiler, főleg, hogy az alatt az egy hét alatt persze nem spoiler

Egyáltalán nem tetszett, és sajnálom, hogy időt pazaroltam rá. Most egy Sparks könyvvel bebújok a takaró alá olvasni. Benne sosem csalódom.

16 hozzászólás
>!
ap358 P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Megható, fordulatos, drámai és egyben romantikus történet.
Az elején lassan indul be, és habár voltak sejtéseim, hova fogunk kilyukadni a végén (hiszen rajta van a romantikus cimke), mégsem éreztem azt a nagy szerelmet, vagy a mindent elsöprő vonzódást. Sarah kezdetben egy zavarodott, kétségbeesett nőnek tűnt, aki nem bírta feldolgozni a csalódást. Már én magam is inkább egy levakarhatatlan spinének láttam, mintsem egy szerelmes nőnek.
Az írásmód egyedi, sokat ugrál az időben, és ezt keveredik a karakterek által írt levelekkel.
A családtagok és Tommy kívételével egyik mellékszereplő se került közel a szívemhez, elhanyagolhatónak találtam őket.
Ahogy halad előre a történet, úgy távolodunk a románctól, majd egyszer csak jön egy fordulat, és fájóan szívszorítóvá válnak a cselekmények.
A csavar meglepett spoiler.
Gyönyörűen megírt, egyedi történet, de türelem kell hozzá, mert az utolsó 100 oldal az, ami felejthetetlenné teszi a könyvet.

>!
moonchristal P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Ez a könyv számomra csupa meglepetés volt, abszolút a pozitív értelmében. Mostanában elég sok, nagyon várt történet okozott csalódást, így itt sem számítottam már sok jóra, átlag szerelmi történetet vártam, átlagos fordulatokkal. Szerencsére azonban nagyot tévedtem.
Az első néhány fejezetben ugyan hozzá kellett szokni a stílushoz, mert furcsa volt a sok időbeni ugrálás, bele kellett rázódni a történetbe, megismerni, ki kicsoda, éppen hol van, és mit gondol. Aztán beszippantott: alig tudtam letenni, reggelenként, mikor beértem munkába, nagyon rossz érzés volt, hogy csak délután tudom folytatni.
Gyorsan megkedveltem a szereplőket, és hamar rájöttem, hogy nem egy átlag szerelmi történet, annál sokkal mélyebb, mert sokféle emberi érzésről szól elgondolkodtató módon, életről, halálról, szeretetről, barátságról, megbocsátásról.
A fő fordulat benne teljesen meglepett, talán nem figyeltem a jeleket, nem is tudom, de megdöbbentő a volt a felismerés arról, mi is történt valójában, kicsit hasonlított a Joanne Harris-féle csavarokhoz, spoiler.
Tetszett az írásmód, a karakterfejlődés bemutatása, az egész stílus megkapó, a borító pedig egyszerűen lenyűgöző. Örülök, hogy megvettem és elolvastam, jó döntés volt, tele jó gondolatokkal. spoiler Ha valaki szereti az efféle, kicsit drámai, nehéz emberi sorsokról szóló, de szép, szerelmi történeteket, akkor csak ajánlani tudom.

>!
Mariann_ P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

A 7 nap szerelem megélése, a visszautalások rá, a maga szófukarságával , a leheletfinom érintésekkel, az az életérzés, amikor „csak ” annyit érzünk, hogy egyszerűen jó volt, na ezt adta nekem ez a könyv.
Már régóta vágytam egy ilyen kevés szavakkal sokat mondó könyvre, ezt a 40 felé közeledő pártól kaptam meg.
Talán nem említi az ajánló, hogy erről a korosztályról van szó.
Az elválasztó ok ?
Találgatások sora , végre nem a jól bevált betegség, megjegyzem tudom mit jelent a beteg ember a családban, gyakorlom én is, de mostanság a könyvekben nekem olyan hatásvadászatnak tűnik.
Szóval nagyon sokáig nem derül ki, helyette kapunk bepillantást főszereplőink életébe , barátok, szülőtől való függés.
Csupa valós élethelyzet.
Lassan körvonalazódik a tényállás, megértünk mindent, aztán egy kis csavarral szembesülünk, talán-talán rendeződnek a sorok.
Nekem egy nagyon kellemes meglepetés volt, már a 7 nap szerelemért megadtam volna a maximum csillagozást.
Ez az én ízlésemnek megfelelő , csodás könyv volt.

2 hozzászólás
>!
sztrapacska1213 P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Ez a könyvet már régen kinéztem magamnak, és úgy álltam neki, hogy nem néztem meg, hogy szerepel a molyon és az értékeléseket sem olvastam el, szerencsére :), így nem is befolyásolhatták a véleményemet. Sajnáltam volna kihagyni ezt a történetet, ami persze messze nem volt tökéletes, a karaktereinek a viselkedése valóban nem volt szokványos, mindketten „túlszenvedtek” és a hét nap alatt hatalmas szerelembe esés szerintem is ritka. Viszont nem véletlenül van rajta a romantikus címke, ne számítsunk realista regényre, amikor kinyitjuk:), a romantikába pedig szerintem bőven belefér a rózsaszín cukormáz és az első hallásra szerelem.
A fülszöveget azért kicsit kritizálnám, a fiatal Sarah 39 éves, ez azért kissé félrevezető, a keresés közben pedig nem évek, hanem mindössze néhány hét telik el.
A kicsit érdektelen és nyavalygós indítás után magával rántott a történet, tetszettek a levelek, nagyot koppant az állam, mikor a múlt összeállt, néhány szemszögváltás úgy jött ki, mintha egy folytatásos teleregény izgalmas részénél egyszer csak megjelenne a vége felirat, ahogy egy ország várta, hogy Magdi anyus megbotlik-e a galacsinban:)
Az öt csillagot nem azért adtam, mert ez volt a legjobb romantikus regény, amit valaha a kezembe vettem, hanem azért, mert a történetvezetésével képes volt elérni, hogy hajnalig olvassam. És bár jócskán elmúltam már 39, és párom is van, magamnak megmaradtam (öreg)lánynak :)))

>!
Laura_Bakos
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Jó kis romantikus könyv volt.
Egyszer érdemes elolvasni, bár a fülszöveg kicsit csalóka.

>!
cintiatekla P
Rosie Walsh: 7 nap szerelem

Több ez a kötet annál, mint amire első blikkre gondolnánk; igaz, romantikus, de tényleg több van benne, mint először hittem. Egy nagyon szép és fájdalmas történet arról, hogy ha a sors ad is valamit, azzal a lendülettel el is vehet, és kőtömböket állíthat az utunkba. Nagyon szerettem a 7 nap szerelmet olvasni, igazi meglepetés volt számomra.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2018/07/rosie-walsh-7-nap-sz…


Népszerű idézetek

>!
Málnika 

De azt hiszem, nehéz leckével tanultuk meg, hogy jobb arra koncentrálnunk, amink van, nem arra, amink nincs.

146. oldal, 20. fejezet

>!
Málnika 

De mindenkinek kell leállás. Nem-gondolkodás. Így maradunk emberek.

95. oldal, 12. fejezet

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Miért nem mondta senki, hogy az összetört szív nem csak metafora?

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sarah Mackey
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Talán ott vagy mindenhol. Ez a gondolat tetszik legjobban. Odafent a rózsás színű felhőkben. Idelent a hajnali harmatban.
Bármerre járok, téged kereslek. És bárhol vagyok, téged látlak.

165. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Csend volt, aztán meghallottam a hangját, ahogy köszön. Pont, mint az álmaimban, de ez most valóság volt. Ismerős és idegen, tökéletes és szívet tépő. Az ő hangja.

224. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Nem az vagyok, akinek hiszel. Vagy talán az vagyok, akinek nem hiszel.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddie David
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Van választásunk, mondtam neki aznap, amikor találkoztunk. Nem csak életünk áldozatai vagyunk. Választhatjuk azt, hogy boldogok leszünk.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddie David
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Egy néma telefon a legrosszabbat hozza ki belőlünk – felelte Tommy. – Mindenkiből.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sarah Mackey · Tommy
>!
Tóth_Orsolya_3 P

De aztán megismertem Sarah-t, és eszembe jutott, hogy ilyen is lehetne az élet. A könnyedség, a lazaság, a nevetés. Az élet dúrban dalolt.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddie David
>!
_Lívia_ 

Kedvellek. Kedvelem ezt kettőnk között. Ami azt illeti, nagyon kedvelem kettőnket.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddie David · Sarah Mackey

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Kylie Scott: Lead – Szóló