Hygge ​szerelem 60 csillagozás

Rosie Blake: Hygge szerelem

A ​hygge tökéletes receptje idén ősszel: készíts egy forró csokoládét, burkolózz be egy takaróba, és olvasd ezt a szívmelengető könyvet.

Idén ősszel rosszul állnak a dolgok Yulethorpe-ban. Hideg van, esik az eső, és vigasztalanul szürke az ég. Az utolsó üzlet a főutcán – egy bájos kis játékbolt – épp most csukta be örökre az ajtaját. És ekkor megérkezik Clara Kristensen.

Clara nem nézheti tétlenül, hogy ez a szép kisváros elveszítse a szívét, úgyhogy nekigyürkőzik, és munkához lát. A dolgok jól alakulnak, amíg Joe, a tulajdonos fia vissza nem tér Yulethorpe-ba, hogy kiderítse, mi zajlik a családi vállalkozásban. Joe Fontos és Elfoglalt Ember a Cityben, és teljesen meg van róla győződve, hogy Clara valami rosszban sántikál.

Clara be akarja bizonyítani Joe-nak, hogy az élet jobb is lehet, úgyhogy felvállalja az újabb kihívást: képes-e segíteni egy munkamániás emberen, aki hajnali háromkor még e-mailekre válaszol? Képes-e rá Joe, hogy megtanulja értékelni a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789635613182 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789635613199 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576839 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 171

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

”Az ember nem hyggézhet meg valakit, ha nem akarja.”

Vegyünk egy képtelen alapötletet, gyúrjuk hozzá a dánok meghittségének művészetét, fűszerezzük meg egy jó adag romantikával, és kész is a Hygge szerelem. Rosie Blake regénye egy édes kis semmiség, amely az elején elég bugyutának tűnik, ám egy idő után mégis visz magával és megmelengeti a szívet.

A dán lány, Clara felbukkan a haldokló suffolki faluban, amelynek egyik lakosa épp Spanyolországba készül. Clara felajánlja az idegen nőnek, hogy vigyáz a lakására és távollétében viszi a játékboltját is. Közben felbukkan a tulajdonos merev fia, Joe, aki megszállott üzletemberként egy percet sem tud elképzelni céges e-mailek és konferenciabeszélgetések nélkül. Clara a hyggével és a lelkesedésével hamar belopja magát mindenkinek a szívébe, de vajon Joe-t képes-e megmenti néhány gyertya és takaró. A történet zárása igen kiszámítható mégis jóleső érzéssel tölti el az olvasót, hiszen a hygge és a szerelem kinek a szívét ne lágyítaná meg.

2 hozzászólás
doriis_and_herbooks>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Ez a könyv most nagyon kellett a lelkemnek. ♥ Annyira szívmelengető, és édes történet volt. ^^ Még az E/3-as írásmóddal is megbarátkoztam. :D Azt hittem, hogy emiatt lassabban fogok haladni a könyvvel, de ennek az ellenkezője történt. Teljesen belefeledkezdtem, fogva tartott. Imádtam, én is éreztem a hygee-t! ♥

A főszereplő lányt Clara nagyon megkedveltem. Tetszett a dologhoz való hozzáállása. Szerintem jó barátnők lennénk. ^^ :) És aztán ugye, ott van Joe, akinek egy nagy rohanás az élete. Nem látta a szépséget az apró dolgokban. Majd megismerkedik Clara-val, akire az édesanyja rábízta a játékboltot, ami egykor kettejüké volt. A lány életet lehelt a boltba. Ők ketten a szöges ellentétei a másiknak. Ám valahogy mégiscsak egymásra találnak, mert Clara megmutatja Joe-nak, hogy milyen is, amikor az ember a hygge életmód szerint él. ♥
Még annyit, hogy sok jót is nevettem a papagáj, Lady CaCa miatt. :D Az a madár.. Nagyon bírtam. :D

Végezetül pedig csak annyit, hogy ez a könyv szerintem egy igazi lélekmelengető csoda. De komolyan! Nekem nagyon tetszett ez a könnyed stílus, aminek azért volt egy kis mondanivalója is. ♥

2 hozzászólás
Voreena>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

"Hygge.

Egy dán fogalom, ami valami olyasmit jelent, hogy “az otthonosság, a boldogság érzése”. Lehet ez egy filmezős este a családdal, takarókba bugyolálva, s közben teát szürcsölgetve, egy kellemes, gyertyafényes vacsora a szerelmeddel, vagy egy stresszoldó habfürdő a kádban egy pohár bor társaságában. Bármi, ami boldogságot, nyugalmat, melegséget ad a léleknek. Én most találkoztam életemben először ezzel a kifejezéssel, de rögtön beleszerettem. “Milyen szép!”, gondoltam. Hihetetlen, hogy a dánok ezt életmódszerűen űzik, míg mi magyarok a legkisebb dolgokon is stresszelünk.

De vajon tanulható-e a hygge, a boldogság művészete?"

Nekem nagyon tetszett a könyv. Megnevettetett, és az egyszerű stílus miatt gördülékenyen ment az olvasás is. Aranyos történet remek szereplőkkel, és nem mellesleg egy olyan témába is belemegy az írónő Joe által, ami szerintem nagyon 21. századi, és érdemes gondolkodni rajta.

Bővebben a blogomon írok róla:
https://voreena.blogspot.com/2021/01/rosie-blake-hygge-…

Hópárduc P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Nem szeretném senkinek sem elvenni a kedvét az olvasástól.
Gondolkodtam, hogy megvegyem-e ezt a könyvet, és mellette döntöttem. Kívülről is már olyan kis cukis.
Az olvasmány is hasonló. Igazi kis limonádé történet. Ami személy szerint számomra most kicsit kevés volt és néhol unalmas is. Viszont tény és való, hogy nagyon nyugtató hatású könyv.
Csak szerettem volna, ha kicsit izgalmasabb. Louisa levelei tetszettek, humorosak voltak. Clara újításai, ötletei is jók voltak, a leleplezéseket én is vártam. Joe munkamániás, már sokszor túlzásba esett.
Mégis úgy érzem, hogy valami hiányzott belőle.

kratas P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Pontosan azt kaptam, amire a fülszöveg alapján lehetett számítani, semmi új, semmi eredeti.
De kikapcsolódásra tökéletesen megfelelt, bár így ezen az egyedi ötlet nélküli lerágott csonton sikerült elég sokáig cuppognom.
spoiler

szofisztikáltmacska>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Annyira kellenek – főleg a mostani helyzetben – az ilyen olvasmányok, mint egy falat kenyér. Szeretem az olyan könyveket, amiket mindenféle elvárás vagy gondolkodás nélkül lehet olvasni. Aminek nem a befejezés a lényege, hanem az, amíg eljutunk addig. Ami segít kicsit kikapcsolni arra a pár órára, amíg a kezembe veszem. A Hygge szerelem pontosan ezt tudja, és ha ajánlanom kéne tökéletes őszi/téli olvasmányt idén, akkor ezt a könyvet tuti nem hagynám le a listámról.
Bővebben: https://szofisztikaltmacska.hu/rosie-blake-hygge-szerelem/

6 hozzászólás
csak_olvass P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

A Hygge szerelem egy igazán kedves kis romantikus történet, melynek személy szerint én minden oldalát imádtam. A nehéz hét után ez volt a tökéletes könyv ahhoz, hogy újra megtaláljam önmagamat. A karakterek és a történet igazán szerethető, nagyszerű választás ebben a kellemetlen és hideg időben. Egy puha pléd, egy meleg ital, gyertyák, ez a könyv és már meg is van a tökéletes hygge életérzés. Én meleg szívvel ajánlom mindenkinek.

Bővebben itt olvashattok a könyvről:
https://csakolvassblog.blogspot.com/2020/11/rosie-blake…

2 hozzászólás
interstellarcloud>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

aranyos és szórakoztató kis könyv volt, a hygge érzést nagyon jól átadta. viszont a szereplőkről azt éreztem, hogy a valóságban végtelenül idegesítenének, és a sztori sem egy nagy durranás. jó kis őszi-téli olvasmány, a borítója csodaszép, de többször nem hiszem, hogy előveszem. Rosie Blake stílusa és humora szerethető, kíváncsi lennék a többi regényére is, nem kizárt, hogy ő szeretteti meg majd velem a chick lit műfajt.

H_Bianca_BandtheBooks>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

⁣Szeretem gyorsan leírni, a friss olvasási élményeimet és véleményemet az adott könyvről, mert olyankor még annyira tisztán emlékszem az összes aprócska részletére. Fél órája fejeztem be a Hygge szerelmet, ami rögtön levett a lábamról. ⁣
A könyvet áthatja az igazi Hygge életérzés, ami rögtön megbabonázott engem is és hihetetlen jól esett a lelkemnek, egy ilyen történet.⁣
Rosie Blake könyve nem maga a cselekmény miatt volt számomra különleges, hanem az miatt, ahogy a karaktereit megalkotta és az ahogy, ezek a hétköznapi emberek, a hétköznapi életüket próbálják élni, egy csendes kis angol falucskában. A Hygge szerelem, nem egy pörgős történet, nincsenek benne kimagasló, említésre méltó események. Itt inkább a középpontban az áll, hogy az emberek egy pillanatra megálljanak a rohanó világban, lassítsanak, éljék meg az élet apró örömeit, teremtsenek egy meghitt és barátságos kis zugot, kuckózzák be magukat és pihenjenek meg, egy hatalmas bögre kakaó mellett. Igen, nekem abszolút ezt jelenti a kifejezés, hogy HYGGE.⁣
Pihenést, szórakozást, ellazulást. ⁣

Ajánlom Rosie Blake könyvét mindenkinek, aki csak egy kis kikapcsolódásra vágyik, aki szereti a romantikát, a szív melengető történeteket, és mindazoknak akik úgy érzik, kicsit ki kéne kapcsolni ebben az örült világban.

Papírszárnyak>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Amióta megismerkedtem a hygge-vel (~otthonsság érzésének a megteremtése), azóta az otthonom illatosabb és hangulatosabb, igyekszem sok fényforrást és természetes anyagot használni a lakásomban. Sokszor veszek fürdőt, gyújtok gyertyát és igyekszem új szokásokat kialakítani a családommal. Viszont a hygge-ből soha nem elég, és ez az irodalom vonatkozásában is így van: minden, ami erről szól, az trigger Noéminél

Így került hozzám a Hygge szerelem című könyv Rosie Blaketől. A történetben Clara, a dán lány Angliába keveredik, ahol egy játékbolt vezetésével bízzák meg. Találkozik a bolt tulajdonosának fiával, aki a hygge szó tökéletes ellentéte: állandóan dolgozik, a mobilján pötyög, hajnalba nyúlóan vesz részt konferencia hívásokban. Clara missziója az lesz, hogy az antihygge főhősünket a saját oldalára állítsa, és megmutassa neki, hogy milyen a nyugodt és elégedett élet (amiben lehetnek stresszes pillanatok, de a hygge eszköztárával ezen sokat lehet javítani). Sok gyertya, főzés, gőzölgő fürdő, plédbe kuckózás, olvasás, erdei séta – ezek várják az olvasót

Kedves kis szerelmi történet, amit a legideálisabb bekuckózva olvasni. Tőlem ez a zsáner (limonádé) elég távol áll, emiatt kevésbé tudtam azonosulni a könyvvel. Szoktam magamnak esélyt adni hasonló könyvek kapcsán, de mindig rájövök, hogy ez nem az én utam – maradok Meik Wiking könyveinél.


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Hogy lehet az, hogy az ember annyira szomorú az egyik pillanatban, a másikban meg annyira boldog?

322. oldal (Könyvmolyképző, 2020)

Könyvmolyképző KU>!

– VAGY ÁGYBA VISZEL, VAGY TŰNJ EL ÖRÖKRE!
– Mi van? – kérdezte Clara az ajtón keresztül.
Joe úgy érezte, meghal ott helyben. Gyilkos pillantást vetett Lady CaCára.
– Ööö, csak a papagáj – kiáltott vissza, figyelmeztetően felemelve az ujját a kalitka felé.
Lady CaCa megperdült egy karmán, és hátra totyogott az ülőfán.

Könyvmolyképző KU>!

– Nem – mosolygott Clara – a hygge remek dolog. Azt jelenti… nos, nincs rá pontos angol szó, de olyasmit jelent, hogy valami nagyon otthonos, megnyugtató. Itt a tűz, az italok, a társaság, a tompított fények… ez mind nagyon hygge.
– Hygge – ismételte Lauren. – Ez jó. Tetszik nekem.

Könyvmolyképző KU>!

Tudta, hogy a gyorsaság döntő fontosságú, úgyhogy kicsapta a lakás ajtaját, és ledübörgött a lépcsőn, egy sor szitokszót kiabálva, dánul és angolul, vegyesen. Egy nagydarab figura, hosszú, sötét nagykabátban felé fordult, és elkerekedett a szeme a rémülettől. Bevált a lerohanás, gondolta Clara, amint feje fölé emelte a vesszőparipát, és a szárával lesújtott a férfira.

Könyvmolyképző KU>!

Egyszer csak feltűnt egy nő az ajtóban. A haja vizes volt, bár odakint nem esett. Türkizkék gyapjú kabátot és lila gumicsizmát viselt. Karját szélesre tárva, egyenesen bemasírozott a helyiségbe.
̶ Egy gin-tonikot, Gavin, dupla legyen, és spórolj a tonikkal – kiáltotta, a pult felé közeledve. Aztán kijelentette: – Végeztem.

shadowhunter1975 P>!

– Az ember nem hyggézhet meg valakit, ha nem akarja.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hygge
Rodwen P>!

Mi az a hygge? Nagyon furán hangzik – Clara talán valami dán szekta vezetője?

229. oldal

Fenyő_Bettina_Alexandra>!

Az angolok szeretik a teát, igen, a tea mindent megold.

116. oldal, 12.fejezet

Fenyő_Bettina_Alexandra>!

A törekvése, hogy túlságosan is komolyan vegye az életet, emlékeztette valakire, és ez nem volt kellemes gondolat. Pontosan tudta, milyen volt ennek az embernek lenni, és tudta, mennyire csodálatos volt ezt elengednie.

137. oldal, 14.fejezet

shadowhunter1975 P>!

Clara a kanapé puha bőrtámlájának döntötte a fejét. A pattogó tűz meg a pattogatott kukorica illata elálmosította. Egy pillanatra behunyta a szemét, élvezve a meleget, és az otthonára gondolt. Ahogy gloggot ittak a kandalló körül, végeérhetetlen kártyapartikat játszottak, biztonságban a kinti hidegtől. Valami ellenállhatatlan sóvárgás fogta elegy romkugle, egy rumos-csokoládés édesség iránt, és riadtan érezte, hogy elszorul a torka, amint rájött, hogy az kinek a kedvence volt.
– Ez olyan hygge – jelentette ki, lassan kilélegezve.
– Az is valami rossz dolog? – gyűrődött össze Lauren homloka aggódva.
– Nem – mosolygott Clara-, a hygge remek dolog. Azt jelenti … nos, nincs rá pontos angol szó, de olyasmit jelent, hogy valami nagyon otthonos, megnyugtató. Itt a tűz, az italok, a társaság, a tompított fények… ez mind nagyon hygge.
Hygge– ismételte Lauren. – Ez jó. Tetszik nekem.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hygge

Hasonló könyvek címkék alapján

Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Susan Wiggs: Megtalált álmok
Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett
Karen Swan: Karácsonyi parti
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Cecelia Ahern: Évről évre
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!