Hygge ​szerelem 246 csillagozás

Rosie Blake: Hygge szerelem

A ​hygge tökéletes receptje idén ősszel: készíts egy forró csokoládét, burkolózz be egy takaróba, és olvasd ezt a szívmelengető könyvet.

Idén ősszel rosszul állnak a dolgok Yulethorpe-ban. Hideg van, esik az eső, és vigasztalanul szürke az ég. Az utolsó üzlet a főutcán – egy bájos kis játékbolt – épp most csukta be örökre az ajtaját. És ekkor megérkezik Clara Kristensen.

Clara nem nézheti tétlenül, hogy ez a szép kisváros elveszítse a szívét, úgyhogy nekigyürkőzik, és munkához lát. A dolgok jól alakulnak, amíg Joe, a tulajdonos fia vissza nem tér Yulethorpe-ba, hogy kiderítse, mi zajlik a családi vállalkozásban. Joe Fontos és Elfoglalt Ember a Cityben, és teljesen meg van róla győződve, hogy Clara valami rosszban sántikál.

Clara be akarja bizonyítani Joe-nak, hogy az élet jobb is lehet, úgyhogy felvállalja az újabb kihívást: képes-e segíteni egy munkamániás emberen, aki hajnali háromkor még e-mailekre válaszol? Képes-e rá Joe, hogy megtanulja értékelni a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576839 · Fordította: Palásthy Ágnes

One Direction

Málnika P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

”Az ember nem hyggézhet meg valakit, ha nem akarja.”

Vegyünk egy képtelen alapötletet, gyúrjuk hozzá a dánok meghittségének művészetét, fűszerezzük meg egy jó adag romantikával, és kész is a Hygge szerelem. Rosie Blake regénye egy édes kis semmiség, amely az elején elég bugyutának tűnik, ám egy idő után mégis visz magával és megmelengeti a szívet.

A dán lány, Clara felbukkan a haldokló suffolki faluban, amelynek egyik lakosa épp Spanyolországba készül. Clara felajánlja az idegen nőnek, hogy vigyáz a lakására és távollétében viszi a játékboltját is. Közben felbukkan a tulajdonos merev fia, Joe, aki megszállott üzletemberként egy percet sem tud elképzelni céges e-mailek és konferenciabeszélgetések nélkül. Clara a hyggével és a lelkesedésével hamar belopja magát mindenkinek a szívébe, de vajon Joe-t képes-e megmenti néhány gyertya és takaró. A történet zárása igen kiszámítható mégis jóleső érzéssel tölti el az olvasót, hiszen a hygge és a szerelem kinek a szívét ne lágyítaná meg.

Mulán>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Ha már benne vagyok a karácsonyi könyvekbe miért is ne ez is becsúszott, tetszett nagyon, a szereplők kellőképp őrültek és simán befogadhatóak. Ez a hygge téma elkezdett érdekelni szóval nem volt kérdés hogy nem lesz szenvedés ez a sztori. Imádtam Clarat a kreativitást de néha kicsit sok is volt, ettől függetlenül imádom a stílusát az egész karaktert. Pont jókor talált rám ez a könyv mert nem is tudtam hogy szükségem van rá és még is…

meseanyu P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Nagyon cuki kis történet ez, olyan igazi megnyugtató, bekuckózós, belefeledkezős, tényleg abszolút hygge. Jó volt utolsó vakációs olvasmánynak, most, hogy már érzem, hogy vége van a nyárnak, hűvösödik az idő, és fel kell készülnöm, hogy jön a két nem kedvenc évszakom. De ez a könyv újra eszembe juttatta, hogy mit is kell tennem ahhoz, hogy ne csak kibírjam, hanem boldog is legyek a hűvösebb idő ellenére is.

doriismolnar>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Ez a könyv most nagyon kellett a lelkemnek. ♥ Annyira szívmelengető, és édes történet volt. ^^ Még az E/3-as írásmóddal is megbarátkoztam. :D Azt hittem, hogy emiatt lassabban fogok haladni a könyvvel, de ennek az ellenkezője történt. Teljesen belefeledkezdtem, fogva tartott. Imádtam, én is éreztem a hygee-t! ♥

A főszereplő lányt Clara nagyon megkedveltem. Tetszett a dologhoz való hozzáállása. Szerintem jó barátnők lennénk. ^^ :) És aztán ugye, ott van Joe, akinek egy nagy rohanás az élete. Nem látta a szépséget az apró dolgokban. Majd megismerkedik Clara-val, akire az édesanyja rábízta a játékboltot, ami egykor kettejüké volt. A lány életet lehelt a boltba. Ők ketten a szöges ellentétei a másiknak. Ám valahogy mégiscsak egymásra találnak, mert Clara megmutatja Joe-nak, hogy milyen is, amikor az ember a hygge életmód szerint él. ♥
Még annyit, hogy sok jót is nevettem a papagáj, Lady CaCa miatt. :D Az a madár.. Nagyon bírtam. :D

Végezetül pedig csak annyit, hogy ez a könyv szerintem egy igazi lélekmelengető csoda. De komolyan! Nekem nagyon tetszett ez a könnyed stílus, aminek azért volt egy kis mondanivalója is. ♥

Márk_2011>!

Egy jó könyv
Otthon
Hygge
Szerelem
Ez egy hangulatos olvasási élmény volt esős őszi napokra. Egy picit több szerelem kellett volna még. Valami hiányzott nekem, és azt hiszem bele tudtam bújni ebbe a könyvbe, de nem melegített meg. Ez a takaró nekem kevés lett.

kratas P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Pontosan azt kaptam, amire a fülszöveg alapján lehetett számítani, semmi új, semmi eredeti.
De kikapcsolódásra tökéletesen megfelelt, bár így ezen az egyedi ötlet nélküli lerágott csonton sikerült elég sokáig cuppognom.
spoiler

Klodette >!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Végül tökéletes Valentin-napi kikapcsolódásnak bizonyult, szóval nagyon szerettem. :)
Az eleje kicsit nehézkesen indult, nem kötött le annyira, aztán szépen-lassan elmerültem benne, megismertem a szereplőket és elkapott a hygge hangulat. Utána már nem volt megállás.
Örülök, hogy előbb a Meik Wiking féle Lykke és Hygge könyveket olvastam, mert így már minden utalást értettem, minden apró dolgot felismertem, ami otthonos hangulatot teremtett.
Clara és Joe totális ellentétei voltak a másiknak, de aztán fejlődött a kapcsolatuk és végül tökéletesen kiegészítették egymást.
Igazi bekuckózós, hygge sztori, amiben az állat karakterek is szuperek, Louisa köztes levelei pedig kicsit megtörik a hangulatot és az olvasás élményét, de mindenképpen jó értelemben.
A játékbolt, mint háttér, szintén jónak és egyedinek bizonyult, Clara kreativitása pedig dicsérendő.
A bájos, angol falucska szuper helyszín, sokféle izgalmas karakterrel.
Jó szívvel ajánlom, a könnyed, chick lit rajongóinak és persze azoknak, akik szeretik a hygge élvezeteket. *_*

Voreena>!

„Hygge.

Egy dán fogalom, ami valami olyasmit jelent, hogy “az otthonosság, a boldogság érzése”. Lehet ez egy filmezős este a családdal, takarókba bugyolálva, s közben teát szürcsölgetve, egy kellemes, gyertyafényes vacsora a szerelmeddel, vagy egy stresszoldó habfürdő a kádban egy pohár bor társaságában. Bármi, ami boldogságot, nyugalmat, melegséget ad a léleknek. Én most találkoztam életemben először ezzel a kifejezéssel, de rögtön beleszerettem. “Milyen szép!”, gondoltam. Hihetetlen, hogy a dánok ezt életmódszerűen űzik, míg mi magyarok a legkisebb dolgokon is stresszelünk.

De vajon tanulható-e a hygge, a boldogság művészete?

Nekem nagyon tetszett a könyv. Megnevettetett, és az egyszerű stílus miatt gördülékenyen ment az olvasás is. Aranyos történet remek szereplőkkel, és nem mellesleg egy olyan témába is belemegy az írónő Joe által, ami szerintem nagyon 21. századi, és érdemes gondolkodni rajta.

Bővebben a blogomon írok róla:

Kis_Andrea>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

Nagyon értékelem, ha egy könyv pont oda van pozicionálva, ahova való, mert mostanában gyakran találkozom azzal, hogy nem sikerül jól belőni a bortóval, fülszöveggel, hogy mire is számítsak, ha leveszem a polcról. Ez a könyv pont azt adja, amit ígér. Egy lassú folyású, érzelmes kis (őszi) limonádé. Jó olvasni, ha nincs kedved agyalni, nincs kedved izgulni, csak egyszerűen egy meghitt hangulatú könyvvel szeretnél lazítani. Külön tetszett, hogy a szerelmi szál nem volt túl tolva, és jé lehet testiség ecsetelése nélkül is romantikus történetet írni. Aki katartikus szexjelenetre vár, az keressen másik könyvet. Évek óta nem olvastam, olyan chick lit könyvet, ahol mindössze két csók csattan el az egész történetben! És milyen jó volt! :-D

Angieolvas P>!
Rosie Blake: Hygge szerelem

A cím, a borító annyira a könyvhöz illik. Megnyugtató, humoros, és aranyos történet Claráról, aki felszeretné lendíteni a játékboltot. Dán lány mindent megtesz azért, hogy a bolt a helyén maradjon. Joe a tulajdonos fia, természetesen ellenszenvel fogadja, majd szép lassan kialakul köztük a vonzalom.
A karácsonyi hangulatomat is meghozta. ☺️

Málnika P>!

Hogy lehet az, hogy az ember annyira szomorú az egyik pillanatban, a másikban meg annyira boldog?

322. oldal (Könyvmolyképző, 2020)

Könyvmolyképző KU>!

– VAGY ÁGYBA VISZEL, VAGY TŰNJ EL ÖRÖKRE!
– Mi van? – kérdezte Clara az ajtón keresztül.
Joe úgy érezte, meghal ott helyben. Gyilkos pillantást vetett Lady CaCára.
– Ööö, csak a papagáj – kiáltott vissza, figyelmeztetően felemelve az ujját a kalitka felé.
Lady CaCa megperdült egy karmán, és hátra totyogott az ülőfán.

Könyvmolyképző KU>!

– Nem – mosolygott Clara – a hygge remek dolog. Azt jelenti… nos, nincs rá pontos angol szó, de olyasmit jelent, hogy valami nagyon otthonos, megnyugtató. Itt a tűz, az italok, a társaság, a tompított fények… ez mind nagyon hygge.
– Hygge – ismételte Lauren. – Ez jó. Tetszik nekem.

Könyvmolyképző KU>!

Tudta, hogy a gyorsaság döntő fontosságú, úgyhogy kicsapta a lakás ajtaját, és ledübörgött a lépcsőn, egy sor szitokszót kiabálva, dánul és angolul, vegyesen. Egy nagydarab figura, hosszú, sötét nagykabátban felé fordult, és elkerekedett a szeme a rémülettől. Bevált a lerohanás, gondolta Clara, amint feje fölé emelte a vesszőparipát, és a szárával lesújtott a férfira.

shadowhunter1975 P>!

– Az ember nem hyggézhet meg valakit, ha nem akarja.

Kapcsolódó szócikkek: hygge
Könyvmolyképző KU>!

Egyszer csak feltűnt egy nő az ajtóban. A haja vizes volt, bár odakint nem esett. Türkizkék gyapjú kabátot és lila gumicsizmát viselt. Karját szélesre tárva, egyenesen bemasírozott a helyiségbe.
̶ Egy gin-tonikot, Gavin, dupla legyen, és spórolj a tonikkal – kiáltotta, a pult felé közeledve. Aztán kijelentette: – Végeztem.

Fenyő_Bettina_Alexandra>!

Az angolok szeretik a teát, igen, a tea mindent megold.

116. oldal, 12.fejezet

Rodwen P>!

Mi az a hygge? Nagyon furán hangzik – Clara talán valami dán szekta vezetője?

Atara>!

– Nemcsak a gyertyákról meg egyebekről szól, ez egyfajta életmód, gondolom, arról szól, hogy mit tartasz fontosnak. Az elgondolás az, hogy ha az otthonunkban maradunk, körbevesszük magunkat barátokkal, családtagokkal, jó étellel és szép dolgokkal, akkor az tökéletes hyggelig alkalom lesz.

Fenyő_Bettina_Alexandra>!

A törekvése, hogy túlságosan is komolyan vegye az életet, emlékeztette valakire, és ez nem volt kellemes gondolat. Pontosan tudta, milyen volt ennek az embernek lenni, és tudta, mennyire csodálatos volt ezt elengednie.

137. oldal, 14.fejezet