Meseerdő (Titkos királyság 11.) 7 csillagozás

Rosie Banks: Meseerdő

Nelli, Fanni és Jázmin készen állnak rá, hogy felkeressék a Meseerdőt, ahol a könyvkoboldok élnek és a fákon könyvek nőnek! Keserű királynő persze most is rosszban sántikál: gonosz átkától megsárgulnak, majd lehullanak a varázslatos erdő fáinak levelei, és a kibomló rügyek is elsorvadnak. A lányoknak rá kell jönniük, hogyan törhetik meg az átkot, hogy szerezhessenek egy könyvrügyet Vidám király ellenszeréhez, mielőtt a kedves uralkodó örökre bűzvaranggyá válna…

Eredeti cím: Fairytale Forest

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634030959 · Fordította: Vajda Nagy Ágnes

Kedvencelte 2

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Amrita IP>!
Rosie Banks: Meseerdő

Felnőtt szemnek a borítója nem feltétlenül vonzó, de aztán második ránézésre meg tudtam ezzel is barátkozni. Nemrég tanultam egy akvarell táborban, hogy az a jó, ha az emberábrázolásnál a két szem egy szemnyi távolságra van egymástól. Itt a borítón a csajok szeme túl messze van, ezért egy kicsit furcsák. A belső rajzok többnyire tetszettek, a furcsa ember arányok dacára. Szódával elmegy.
Magának a történetnek kimondottan pozitív üzenete van és sok benne az érdekes ötlet. (Könyvrügyek!). Arról nem vagyok meggyőződve hogy az eladhatósághoz tényleg feltétlenül kell ennyi rózsaszín, meg csillám, meg popsztár (egyáltalán ismerik ezt a szót a magyar gyerekek?)
Tulajdonképpen a történet szempontjából ezek teljesen mellékesek voltak, ha gyerekeket bevonzza a sztori akkor ezek nélkül is bevonzotta volna szerintem. Igazából egy dolgon akadtam ki csak igazán, hogy miért kell szegény fákat műtrágyázni, próbálkozhattak volna komposzttal. Ha már minden másban sikerült pozitív példát hozni. A cselekmény vezetése ügyes, mindig van miért izgulni. A nyelvezete nem egy nagy durranás, de legalább nem idegesítő. Igazából sokkal rosszabbra számítottam a borító alapján. Szóval teljesen kellemesen csalódtam.
Ja, és azt is ügyesen megoldotta a szerző, hogy bár a 11. résznél csatlakoztam be úgy, hogy az előzményt nem olvastam, simán élvezhető volt.

Csöre P>!
Rosie Banks: Meseerdő

Eddig ez a könyv tetszett legjobban a Titkos királyság sorozatból.
Bár maga a történet a szokásos mederben zajlik, az alapötlet, a fákon növő könyvekkel feldobja a sztorit.
Szóval: a könyvek fákon nőnek, amit a könyvmanók szépen leszüretelnek, és könyvtárba viszik :) Innen ered a bonyodalom spoiler, amit a lányok szokás szerint zseniálisan megoldanak, és még mesélnek is közben.


A sorozat következő kötete

Titkos királyság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Harriet Muncaster: Holdas Hanna a pizsibuliban
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Lovranits Júlia Villő: A tündérkapu titka
Limpár Ildikó: Emlékek tava
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Bombicz Judit: Csodák könyve
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt