Karácsonyi ​balett (Titkos királyság Extra 3.) 7 csillagozás

Rosie Banks: Karácsonyi balett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nelli, Fanni és Jázmin karácsonyi díszeket készítenek, és közben arról beszélgetnek, milyen jó lenne most is ellátogatni a Karácsony-kastélyba, akárcsak egy évvel ezelőtt, és együtt ünnepelni a Titkos Királyság lakóival a karácsonyt. Álmuk hamarosan valóra válik, Vidám király ismét meghívja a barátnőket a mesebeli birodalomba, hogy mindannyian megcsodálhassák a gyönyörű koboldbalerina, Rozalinda híres táncát. Ám őt hiába várják, ugyanis elrabolta Keserű királynő, aki mindig azon töri a fejét, hogyan tehetné tönkre mások örömét. A lányok elindulnak, hogy megmentsék az ünnepelt táncost, ám Mikulás nélkül nincs sok esélyük a gonosz teremtés ellen. Olvasd el ünnepi különkiadásunkat, melyben két mesét is találsz, és megtudod, végül előadja-e Rozalinda a lélegzetelállító produkciót.

Eredeti cím: Christmas Ballerina

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634031161 · Fordította: Vajda Nagy Ágnes

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Zsotya>!
Rosie Banks: Karácsonyi balett

Szerintem nagyon jó volt ez a könyv, mert sok izgalmas rész volt benne. Keserű királynő nagyon gonosz volt. A kedvenc szereplőm Nelli volt. Mindenkinek ajánlom.

Csöre P>!
Rosie Banks: Karácsonyi balett

Aranyos könyv, de sok újat nem hozott a korábbi kötetekhez képest, hasonló a történetvezetés, és a történet vége sem okozott meglepetést. Karácsonyi kiadás, ezért két, egymással összefüggő történet van benne. Ismét megjelenik Mikulás is.
A fenti kritika ellenére nem rossz könyv, ha nem vársz sokat. 6-8 éveseknek ajánlom spoiler.

szabszev>!
Rosie Banks: Karácsonyi balett

Mindkét ovisomnak nagyon tetszett ez a könyv. Mint megtudtam, ez egy sorozat sokadik része, de igazából magában is élvezhető. Nagylányomnak annyira tetszett, hogy az első történetet másfél nap alatt elolvasta. Önálló olvasásra is kitűnő, hiszen nagyobb fajta betűkkel íródott, sok helyen fekete-fehér illusztrációk díszítik és nem túl hosszúak a fejezetek. Aranyos kis lányos könyv, hiszen három kislányról szól, akik egy varázsdoboz segítségével eljutnak a Titkos Királyságba, ahol tündérekkel, koboldokkal, manókkal és más csodás lényekkel találkoznak. Természetesen a gonosz Keserű királynő színre lép és el akarja rontani a karácsonyt, de a lányok segítenek mindent helyre hozni. Kissé szirupos amerikai hepiendes, de egy mese ilyen legyen, nem igaz?!


A sorozat következő kötete

Titkos királyság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Csodák könyve
Titania Woods: Karácsonyi tündér
Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka
Tom Fletcher: Christmasaurus
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Julia Boehme: Bori és a nem mindennapi karácsony
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt
Anne Booth: Lucy titkos rénszarvasa