The ​Gilded Wolves (The Gilded Wolves 1.) 5 csillagozás

Roshani Chokshi: The Gilded Wolves Roshani Chokshi: The Gilded Wolves Roshani Chokshi: The Gilded Wolves Roshani Chokshi: The Gilded Wolves

Set ​in a darkly glamorous world The Gilded Wolves is full of mystery, decadence and dangerous but thrilling adventure.

Paris, 1889: The world is on the cusp of industry and power, and the Exposition Universelle has breathed new life into the streets and dredged up ancient secrets. In this city, no one keeps tabs on secrets better than treasure-hunter and wealthy hotelier, Séverin Montagnet-Alarie. But when the all-powerful society, the Order of Babel, seeks him out for help, Séverin is offered a treasure that he never imagined: his true inheritance. To find the ancient artifact the Order seeks, Séverin will need help from a band of experts:

An engineer with a debt to pay. A historian who can't yet go home. A dancer with a sinister past. And a brother in all but blood, who might care too much.

Together, they'll have to use their wits and knowledge to hunt the artifact through the dark and glittering heart of Paris. What they find might change the world, but… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 1250144558
>!
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250144546
>!
400 oldal · ASIN: B07CWQGFMK

3 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Enrique · Hypnos · Laila · Séverin Montagnet-Alarie · Zofia Boguska


Kedvencelte 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

rumpelstiltskin>!
Roshani Chokshi: The Gilded Wolves

♦nagyon tetszett az egész da vinci-kódhoz hasonlító történet, és ahogy belekeverte a mitológiai és biblikus elemeket is az egészbe, viszont időnként elég követhetetlen volt, amit ráfognék az angolomra, de mások véleményeit olvasgatva, nekik is voltak vele problémáik.
♦gyakorlatilag világfelépítés nincs, a mágia szabályai nem létezők, nem tudunk meg semmit arról, hogyan működik, időnként csak egy kényelmes megoldásnak tűnt, hogy legyenek mindenféle spéci eszközeik, de ez annyira nem zavart, mivel alapból nem annyira szokott lekötni a világépítés.
♦az atmoszférát nagyon jól átadja, és az írónő stílusa is illik a történethez, szép az egész.
♦az egyik legnagyobb csavar elég könnyen kitalálható, viszont az utolsó 20-30 oldalban jött egy olyan, aminél csak pislogtam, hogy what the actual fuck, és csak ezért adtam még fél csillagot, mert ami utána jött, annyira tetszett, és most nagyon várom a következő részt, hiába nem volt olyan durva függővég. spoiler
♦nagyon viccesek voltak a párbeszédek, plusz sokkal inkább a történetre és a barátságra fókuszált, mint a romantikára.
♦a karakterek igazából első ránézésre olyanok, mintha a Six of Crowsból lennének, de körülbelül ugyanaz, mintha valami olcsó, shady oldalról rendelsz, és valami hasonlót, de mégis tök mást kapsz, mint ami a képen volt.
♦kezdetnek, Séverinből kispórolták Kaz kegyetlenségét és ravaszságát, egy olyan egyszerű trükknek dől be a legelején, és koránt sincsenek olyan tervei, mint neki, inkább úgy került a csoport vezetői szerepébe, hogy övé a hotel, ahol lógnak, meg félig arisztokrata.
♦Laila a rezidens mom friend, aki mindenkinek süt sütit/hoz forrócsokit(wish i was one of them), de közben neki van a legérdekesebb háttér története és egy különleges képessége.
♦Tristan igazából csak aranyos, meg van egy tarantulája. és ennyi. elsőre.
♦Hypnos az ügyeletes még az aranyozott kapuval is flörtölő, nagyon extra egyén, aki igazából csak barátokat akar, vagy én nem tudom. alapból a karaktertípusa nem a kedvencem(egyetlen kivétel Jesper), így ő se lett az, de különösebben nem is idegesített, ami már előrelépés.
♦Zofia, aki valószínűleg az autista spektrumon van, emiatt nehezen érti meg a szociális helyzeteket/szarkazmust, vicceket, viszont nagyon logikusan gondolkozik és a számok világában inkább érzi magát otthon. ő az, aki körülbelül egyik tipikus SoC karakterre sem hasonlít, és talán a kedvencem közülük.
♦Enrique, aki meg kicsit egy mérsékeltebb keveréke Séverinnek és Hypnosnak, illetve történész. annyira még nem éreztem kiforrott karakternek, de talán őt kedveltem a legjobban Zofia mellett, és kíváncsi leszek, mi lesz belőle később.
♦nem tudtam eldönteni, most amúgy pontosan mennyi idősek a karakterek, rémlenek valami utalások egyetemmel kapcsolatban, szóval lehet idősebbek, mint az átlag ya főszereplők, de közben ya, szóval nem esküdnék meg rá, és nem is emlékszem, hogy le lett volna írva.
♦mint említettem, a romantika eléggé a háttérben van, Laila és Séverin között volt valami régebben, de annyira nem érdekelt az utolsó 20-30 oldalig, viszont a második részben valószínűleg ebből olyan angst lesz, már alig várom.
♦van valami kialakuló Hypnos/Enrique/Zofia háromszög is, ami hát… még túl korai, hogy érezzek bármit is velük kapcsolatban, eddig az Enrique/Zofia szál jobban tetszett, mint a Hypnos/Enrique, de inkább ne szórakozzunk ilyen háromszögekkel, csak jöjjenek össze mind a hárman. ¯_(ツ)_/¯ a napon, amikor egy populáris, hypeolt ya sorozatban poli kapcsolat lesz, végre életre fogok kelni.
♦nem volt tökéletes kezdés, de van bőven potenciál a sorozatban, reménykedő vagyok a folytatással kapcsolatban.


Népszerű idézetek

manami P>!

There were so many wants inside him that he doubted there was room for blood in his body.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Séverin Montagnet-Alarie
Szelén P>!

“What would friendship entail?”
“Well, on Wednesdays, we sacrifice a cat to Satan.”

Kapcsolódó szócikkek: Hypnos · Zofia Boguska
Szelén P>!

(…) one can’t exactly savor vengeance when one is dead.

Kapcsolódó szócikkek: Enrique
Szelén P>!

“Have you never heard the saying ‘you attract more flies with honey than vinegar’?”
“Why would I want to attract flies?”
“Never mind.”

Kapcsolódó szócikkek: Enrique · Zofia Boguska
Szelén P>!

“You and your secrets.”
“Secrets keep my hair lustrous,” said Séverin, running his hand through his curls.

Kapcsolódó szócikkek: Enrique · Séverin Montagnet-Alarie
Szelén P>!

“Your hands are frigid,” she said, scowling. “What kind of lover has cold hands?”
“One who makes up for temperature with talent.”

Kapcsolódó szócikkek: Laila

A sorozat következő kötete

The Gilded Wolves sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gita Trelease: Enchantée
J. K. Rowling: The Crimes of Grindelwald
Laura Amy Schlitz: Fire Spell
Yana Toboso: Black Butler 2.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 16.
Elizabeth May: The Vanishing Throne
Kerstin Gier: Ruby Red
Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland / Through the Looking-Glass
Evelyn Skye: The Crown's Game
Matt Haig: The Girl Who Saved Christmas