Juliette ​New Yorkban 18 csillagozás

Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Juliette 13 éves, és utálja a keresztnevét. Édesanyja, a kicsit különc újságíró egy reggel azzal ébreszti, hogy csomagolja össze a holmiját, mert még aznap este elutaznak New Yorkba – egy teljes hétre! Juliette el se hiszi, pedig…

Elbúcsúzik Ginótól és Ginától, vagyis a legjobb barátaitól, és már úton is van legmerészebb álmai városába. Juliette-et gyorsan elvarázsolja a Nagy Alma, új barátokat szerez, bejárja a város minden szegletét, és lélegzetelállító kalandokba keveredik!

A regény végén a Juliette nyomában című útinapló segít eligazodni az ifjú világjáróknak, és információval szolgál New York látványosságairól, éttermeiről, történetéről, és nyelvéről. Ha végeztünk a történettel, feltétlenül töltsük ki a New York-kvízt, és ha van kedvünk, a megadott sablon alapján elkészíthetjük saját útinaplónkat is, ha valami izgalmas helyre utazunk!

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2020
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653599 · Fordította: Pócza Alíz
>!
L&L, Budakalász, 2020
208 oldal · ISBN: 9786155653629 · Fordította: Pócza Alíz

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Kicsibogár>!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Könnyed ifjúsági regény, amiben a főszereplő divatmániája picit idegesítő (lehet). Ennek ellenére én megkedveltem a történetet, mert volt benne kaland, barátság, és sok-sok helyszín NY-ból. A végén pedig történelmi és helytörténeti ismereteket is kaptunk, így összességében elégedett voltam.

Vikiberry>!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Tény, hogy nem az en korosztályomnak íródott, végül mégis kellemesen meglepett. :)
Az elején a főszereplő kamasz lány, Juliette -Jules- teljesen az agyamra ment és legszívesebben le is tettem volna a könyvet. Nem csak az idegesített benne, hogy ennyi idősen olyan divat mániákus lány, amilyen lassan A boltkóros naplója-hoz közelített, de ahogyan az anyját egy “őskövületnek tartja”, valamint pokolinak érzi az életét, ha nem mehet új ruhát venni egy kicsit sok volt nekem…
Aztán ahogy már New York nevezetességeiről volt szó, sok érdekes információval, az már nagyon is tetszett! Imádom az Amerikában játszódó történeteket, pláne ha kiegészítésként még olyan dolgokról is szó esik, ami érdekesség és újdonság is egyben az adott városról és környékéről. Szóval ez feltornázta nálam a könyvet négy csillagra.
Illetve kedveltem a két svájci lányt, akikkel Juliette eltöltött pár napot spoiler.
Összességében jó élménynek tudhatom be az olvasást. :)

>!
L&L, Budakalász, 2020
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653599 · Fordította: Pócza Alíz
Bookaholic77 >!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Nagyon helyes történet egy igazán helyes tini lányról, off. Egy kihívás miatt olvastam el, de nem bántam, mert függetlenül attól, hogy nagyon nem az én korosztályomnak íródott, mégis lekötött és gyorsan lehetett vele haladni. New York látványosságai és a végén a kérdések igazán rendhagyóvá tették a könyvet. Juliette sztorija barátságokkal és kalandokkal.

2 hozzászólás
n_cho IP>!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Könnyen, és gyorsan olvasható kis könyv. Tartottam tőle, hogy egy tizenhároméves tini történe nem fog érdekelni, de tévedtem.Természetesen nem egy letehetetlen könyv, de egész aranyos. Juliette a korának megfelelő jellemmel bír, bár hogy minden felnőttet öregnek tart, kissé fura, de megértem az éretlen gondolkodásmódot. Imádja a divatot, vásárlást, és a sztárokat. Egyik álma teljesül, amikor New Yorkba repül az anyukájával. spoiler Az ottani kalandjairól szól a könyv.

baba03 P>!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Annyira felbosszantott ez a könyv, komolyan gondolkoztam a csillagozáson. Persze, nagyon nem az én korosztályomnak íródott a történet, de szeretem elolvasni én is, amiket a gyerek kezébe adok.
Juliette egy 13 éves kamaszlány, a korának megfelelő (?) nyafogással, nyavajgással megáldva. Annyira bosszantott, hogy lenézi az anyját, mert öreg, meg nem tud jó programokat szervezni, holott majdnem mindet élvezi, és egyébként is, ő mindent jobban tud. Végre eljut New Yorkba, és mást sem akar, csak vásárolni. Persze ez nem így lesz, megismerkedik a szállodában két idősebb, Svájcból érkezett lánnyal és mivel Juliette visszaadja az egyikük megtalált pénztárcáját, összeismerkednek és a kislány a lányokkal tölti a következő két napot. off Persze sikerül kalamajkába keveredniük, nem is akármilyenbe, amibe végül belekerül még a korábban megismert fiúcsapat is. Lesz emberrablás, lövöldözés, rendőrség, de szerencsére a végére minden jól alakul. Ez a nem várt izgalmas rész, a New Yorkról szóló érdekességek és az, hogy Juliette rádöbben mégsincs olyan rossz dolga kicsit feledteték velem a korábbiakat, úgyhogy így lett a 3,5 helyett 4 csillag.

majabookcorner>!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Az elején zavart, hogy jelen időben van, mert nem nagyon szoktam jelen időben olvasni, de a végére már megszoktam. Nem volt akkora nagyon nagy történet, de nekem tetszett. Juliette igazi mai tini volt. És egyébként nagyon sok mindent megtudtam New Yorkról, mert el vannak rejtve információk a történetben valamint a végén van 11 oldal amiben az írónő leír néhány New Yorki nevezetességet valamint fontos évszámok is vannak benne és a végében egy New Yorkkal kapcsolatos teszt. Vannak hibái, de szerintem cuki könyv volt.

kaméleon169>!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Pont az én korosztályomnak íródott!
Nagyon tetszenek a végén lévő kis kvízek.
Nagyon aranyos történet volt. Az igazat megvallva, néhol eléggé összezavarodtam benne, ezekből pár dolog még mindig nem akar kibogozódni.

Ezektől függetlenül minden 13 évesnek ajánlom!

Mikroula P>!
Rose-Line Brasset: Juliette New Yorkban

Helyes kis könyv, némi tini nyafogással, meg egészen döbbenetes és valószínűtlen kalanddal New York városában. Egy zsákbamacska csomagban érkezett, magamtól biztos, hogy nem vettem volna meg. Tulajdonképpen hozta azt, amire számítottam, kedves kis könyv, egy nagyon rossz olvasás után segített némileg helyre állítani a dolgokat. Tini koromban biztosan jobban szerettem volna.


Népszerű idézetek

Bookaholic77 >!

Gina barátnőm olyan, mintha a nővérem lenne. Ő is egyke, és lelkünkben ikrek vagyunk. Barátságunk egy életre szól.

Bookaholic77 >!

Az utazás legizgalmasabb része, amikor megfigyelhetem, hogyan élnek mások.

Bookaholic77 >!

Őrületesen szeretnék már hazaérni, és legfőképpen viszontlátni a rendetlen szobámat. Mi van? Ez normális.

Bookaholic77 >!

Úgy látszik, erről lesz emlékezetes a kalandunk. Sokat sírtam az elmúlt napokban, az biztos.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
Maja Lunde: A Nap őrzője
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Nancy Springer: A titokzatos levél esete
Lucy Strange: A kastély szelleme
Lucy Strange: A világítótorony legendája
L. M. Montgomery: Váratlan utazás
Wendelin Van Draanen: Szerintem, szerinted
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka