Boldogság ​mostanában (Tina 3.) 21 csillagozás

Rose Lagercrantz: Boldogság mostanában

A szerzőpáros évek óta dolgozik együtt, Svédország gyerekirodalmának meghatározó alakjai. Az én boldog életem című könyvet a New York Times a tavalyi 10 legjobb könyv közé sorolja az életkornak megfelelő kategóriában.
Újra itt van Tina! A kislány, aki nagyon boldog. Ma van az utolsó nap az első osztályban. A gyerekek feldíszítik a termet az évzáróra. Ekkor kopogtatnak az ajtón, és Tinát kihívják a folyosóra. Baleset történt. Tinát elönti a hideg veríték. Jéghideg… Az én boldog életem és A szívem ugrál örömében több díjat nyert könyvek folytatása. A Tináról szóló könyveket tizenöt nyelvre fordították le.
Mese barátságról és elválásról, boldogságról és szomorúságról.
A sok-sok finom, kifejező tollrajzzal illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.

A sorozatban megjelent:
AZ ÉN BOLDOG ÉLETEM
A SZÍVEM UGRÁL ÖRÖMÉBEN
Előkészületben:
TINA SZERINT A VILÁG

Eredeti cím: Sist jag var som lyckligast

Eredeti megjelenés éve: 2014

Cerkabella, Budapest, 2016
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639820807 · Fordította: Maria Larsson · Illusztrálta: Eva Eriksson

meseanyu P>!
Rose Lagercrantz: Boldogság mostanában

Csak itthon vettem észre, hogy a könyvtár volt olyan ügyes, hogy a második részt kihagyva a harmadikat szerezte be, de szerencsére ez nem volt probléma, igazából, ha az elsőt nem olvastam volna, akkor is érthető lett volna a sztori, mert a főbb tudnivalókat szépen beleszőtte újra a történetbe a szerző. Még mindig jó ez az alapkoncepció a rövid, érthető, de nem gagyi szövegekkel, az igényes rajzokkal meg az egyensúlyozással vidámság és szomorúság között, de szerintem ez most nagyon elment a sötét oldal felé, úgyhogy kevésbé tetszett, mint az első rész.

Millázs>!
Rose Lagercrantz: Boldogság mostanában

Nem tudom, hogy adnám-e a kezükbe, ha nagyobbak lesznek a gyerekeim.
Nagyon szomorú könyv, Tina apukáját baleset érte, de egyszer felébred a kómából, és Tinát igyekeznek érzelmileg tehermentesíteni a nagyszülők, a legjobb barátnőjéhez megy majd nyaralni. Mégis boldog.
Apukáról is van rajz, ahogy fekszik a kórházi ágyon. Szóval, nem tudom. Amúgy optimista kicsengésű könyv, az élet megy tovább, segítsük ebben a gyereket is – típusú könyvről van szó.
Mindenki majd eldönti, kezébe adja-e a gyerekének, vagy együtt olvassák, de tényleg igaz, hogy hat, vagy inkább hét-nyolc éves kortól ajánlott.

Zoe27>!

Édes, Drága Tina!

Köszönöm Néked csekély korod ellenére megmutattad számomra, hogy ahogy mondani is szokták „ a felhők felett mindig süt a nap".
Ha én is szomorú leszek, ígérem eszembe fogsz jutni, hogy ilyenkor mindig azt vegyem számításba csupán, hogy mikor és miért voltam eddigi életemben boldog.
Köszönöm szépen az írónőnek és az illusztrátornak, hogy újra és újra új történettel mutatják meg a gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek, hogy MINDIG ÉS MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IGENIS VAN MINEK ÖRÜLNI! :) :) :)

Köszönettel:
Zoe27

petrozy>!
Rose Lagercrantz: Boldogság mostanában

Szívfacsaró történet Többször küzdöttem az elcsukló hangommal és a könnyeimmel, miközben felolvastam a lányoknak. Miközben nem lehetett félbehagyni, mert nem érhet véget a felolvasás úgy, hogy a félárva kislány apukája kórházban fekszik kómában, mert elütötte egy autó. Csak erős idegzetű anyukák olvassák fel a gyerekeiknek és szigorúan 6 év felett.

Tina sorozat · Összehasonlítás