Kis ​színház a tengerparton 29 csillagozás

Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Faye ​nemrég szerezte meg belsőépítész diplomáját, de sem állás, sem párkapcsolat nem várja a szürke Londonban. Miközben megpróbálja elrendezni az életét, váratlan telefonhívást kap egy régi főiskolai barátnőjétől, Charlotte-tól, aki egy olasz szállodaigazgató felesége, és évek óta a napfényes Szardínián él. Charlotte meghívására Faye egy hónapra a szigetre költözik, hogy kipihenje az egyetem fáradalmait és vigyázzon a házaspár csodás otthonára. Nem is sejti, hogy valami más is áll a váratlan meghívás mögött: Charlotte barátai, Marisa és Alessandro Rinaldi épp tervezőt keresnek, hogy felújítsák Deriu roskadozó, ódon színházát a mesés környezetben lévő kisvárosban. Az ajánlat kecsegtető, de Faye-nek sejtelme sincs, milyen kalandok várnak rá, mikor igent mond a kivételes ajánlatra.

„Képtelenség letenni!” – Lucinda Riley

„Az érdekes karakterek és mesés történet Szardínia káprázatos szigetére kalauzolja az olvasót.” – Amazon

„Legszívesebben felszállnék az első… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356828 · Fordította: Hulse Alexandra Nikoletta

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Ez egy nőknek szóló könyv volt.
A címe a keret, igazából az elején és a végén van fontosabb szerepe a színháznak, a felújításnak, ezért kicsit megtévesztőnek tartom én a címét.
Visszaemlékezések , szétválások, újabb próbálkozások …..
Tehát igazából egy érzelmekkel teli könyv, időnként hosszúra nyújtott gondolatokkal .
Közben Szardínián, a kis színház szomszédságában hosszú sétákat tehetünk a szereplőkkel együtt a macskaköves utakon a szűk sikátorokban, felkapaszkodhatunk a tengerparti sziklákra . Finom olasz borokat ihatunk balzsamos estéken , érezhetjük a készülő olaszos ételek illatát, ízét.
Sok-sok kávézóba is betérhetünk, zamatos kávéjuk íze itt a számban.
Mellé még intelligens , sármos férfitársaságot is kapunk.
Én szinte nyaraltam a könyv olvasása közben.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Első olvasásom az írónőtől, s kíváncsivá tett a többi regénye iránt is. Könnyed olvasmány, romantikus történet, bár a dráma vékony szála is megmutatkozik. A szülők és gyermekük vonalán zajlanak az események, mindegyikük saját élete útvesztőjéből keresi a kiutat. A szülők története jó példa arra, hogy nehézség, fásultság esetén nem feltétlen menekülni kell, nemcsak az lehet megoldás. Értékelni és meg kell látni a jót és szépet abban, amink van, hiszen életünk folyása – jó esetben – nem véletlenek sora, hanem választásé, a mi választásunké :-) Faye története eléggé kiszámítható volt Alessandroval kapcsolatban, amolyan sablonos. Pasquale viszont meglepett, bár az események alakulására így utólag azért voltak utaló jelek. Szerettem olvasni, szinte ott éltem én is a szereplőkkel Szardínián, Deriu városában, velük izgultam a színház sorsáért, a barátságokért és a szerelmekért. A végén minden a lehető legjobban alakult :-)

>!
I.P.C., Budapest, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356828 · Fordította: Hulse Alexandra Nikoletta
IrodalMacska P>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Én balga azt gondoltam, hogy egy nyáron egy chick lit könyv belefér. A borító azonnal elvarázsolt és a fülszöveg is kecsegtetőnek tűnt: Szardínia a bakancslistám első helyén szerepel, egyébként pedig a színházak szerelmese vagyok. Ehhez képest nettó nyűglődés volt az egész. Alessandro Rinaldi egy személyben testesítette meg Faye álmát és rémálmát, a szülei párkapcsolati krízise miatt is az ő feje fájt és úgy általában… a főszereplő nem találta sehol sem a helyét. Rettenetesen idegesített, hogy egy nagyjából velem egyidős ember hogy lehet ennyire szerencsétlen és hogyan lehetséges, hogy semmiféle célja, álma nincs. Felüdülés volt a színház felújításával, illetve a Szardínia látnivalóival, a szárd konyhával kapcsolatos részeket olvasni. A habkönnyű kis semmiségekből nekem ennyi elég volt.

>!
I.P.C., Budapest, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356828 · Fordította: Hulse Alexandra Nikoletta
Britta89 >!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Eleinte egy kissé kuszának tűnt a könyv, hiszen több szereplő szemszögéből is láthajuk a cselekményt. Volt itt Faye, Molly, Ade, Pasquale története is. Ezen kíváül Charlotte, Marissa és Alessandro is megjelenik, igaz őket csak Faye szemszögéből ismerhetjük meg.
A cselekménye nekem nagyon tetszett. Volt benne önmegvalósítás, nyitás az újdonságok fele, elköteleződés, lelepleződés. Érzelmek színes skáláját vonultatta fel az írónő. A tájleírások segítettek jobban elképzelni a helyszíneket.
Nagyon élveztem és szívesen ajánlom.

Boritek70 P>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Mikor a nyáron szardíniai nyaralásunkra készültünk, és megláttam itt a Molyon, hogy ez a kötet ott játszódik, indulás előtt egy nappal muszáj volt beszereznem.. Aztán rá kellett döbbennem, hogy a könyv nem elég sovány, a hátizsákom pedig nem elég kövér ahhoz, hogy magammal vigyem, úgyhogy az olvasása elmaradt mostanáig.
Az írónőtől már olvastam korábban (tavaly, az Utolsó tánc Havannában-t) így már sejtettem, hogy a helyszín hangulatának átadásával nem lesznek gondok, a szárdok szigetének napfényes öblei, kedves városai, macskaköves utcái, fantasztikus ételei, cserzett bőrű lakosai mind valósághűen köszönnek vissza a lapokról. A képzeletbeli szardíniai település (ami a nagyon hangulatos Bosa városára hajaz) kis színházának története szorosan összefonódik a helyi családokéval, és a romos épület felújítása során titkok egész sorára derül fény. A történet izgalmas volt, romantikával, rejtélyekkel és családi drámákkal fűszerezve, szerintem néha kissé bő lére volt eresztve, olykor ellaposodott, de jó volt olvasni erről a csodás szigetről, mély családi kötelékekről, bizalomról, megújulásról.

nikhol777>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Juj ez nagyon jó volt. Ez a második könyve az írónőnek, ami Olaszországban járszódik és nekem ezek a kedvenceim! Legjobban ennek az országnak az életérzését tudja visszaadni. Szinte érezni a mennyei olasz ételek illatát, a melengető napsütést az arcunkon, a kis faluk meghitt hangulatàt. Vannak keserű dolgok is, fény derül szomorú titkokra a múltból és a jelenben is vannak nehézségek, de ilyen a való élet is. Mégis az egész könyvet a pozitìv hangulat kíséri vègig. Mindig vártam, hogy visszatérhessek – ha sajnos csak kèpzeletben is – a kis nyaralásomra Szardíniára és a kis szìnházba.

Zita_Csunderlik>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

A borítója keltette fel az érdeklődésemet, és azt kaptam, amire számítottam, kíváncsivá tett az írónő további könyveire is. Szardínia eddig sajnos kimaradt az életemből, de Olaszországot úgy ahogy van imádom, ez a könyv pedig oda varázsolt egy kis időre. Szeretem az ilyen utazós könyveket, akár romantikus, akár krimi beütéssel, ebben mindkettőből volt egy kicsi. Csodálatos helyszínek, finom ételek, rejtélyek, romantika, nem is kell ennél több egy kis kikapcsolódáshoz.

Györgyi77>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

Jó könyv. Kellőképpen beleéltem magam..Izgultam Faye-ért.

Cherrytree P>!
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton

A Visszatérés Burmába receptjére egy újabb történet emberi sorsokról, egy kis színház felújításáról. Minden szereplő élete éppen alapvető, fontos változásokon megy át a történet kezdetén, és mindnyájan másképpen reagálnak az eseményekre.
Érdekes volt figyelni a főhősnő szüleinek a sorsát, vívódásaikat, és ahogyan lassan megtalálták a választ az élet nagy kérdéseiből néhányra.
Több, egymástól szinte teljesen független szálon fut a történet, hogy a végén, a színház megnyitóján összefussanak szálak. Ez egy lassú folyású történet, sok-sok adalékkal a helyszínekről, eseményekről, talán túl sok is a részletezés itt-ott. Mindent egybevetve nem rossz, de nem lennék benne biztos, hogy előveszem újra.


Népszerű idézetek

IrodalMacska P>!

Régebben úgy képzelte, léteznek olyan szoros kötelékek, amelyek örökké összetarthatnak két embert, de aztán rájött, hogy semmi sem tart örökké.

63. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

A. S. Byatt: Mindenem
Susan Hill: Mrs. de Winter
Carole Matthews: A Csokiimádók diétája
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Jill Mansell: Te az enyém, én a tied?
Penny Vincenzi: Teljesen más nő
Jane Green: Hiúság városa