Értékelések 4

eszpo >!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

A borítója engem is elvarázsolt,szerencsére a tartalmában sem kellett nagyot csalódnom. Több szálon és több idősíkon játszódik a történet,aztán végül minden mindennel összefügg.Ezek miatt a titkok miatt volt érdekes olvasni a könyvet. A múlt a Vietnami háborúban játszódik. Glenn háborúellenes, ezért megszökik a sorozás elől. Az ő története is érdekes volt,de nekem a jelen jobban bejött. Először Nell és Amy külön-külön tűnik fel,aztán összetalálkoznak. Szimpatikus nők,más-más terhekkel a vállukon. Amy volt a kedvencem,talán az ő szerelmi élete volt a legérdekesebb. Marokkót nagyon szépnek ábrázolja az írónő,szinte érezni lehet az illatokat,szagokat,látni a színeket és most már érdekel,hogy milyen íze lehet a marokkói ételeknek. Aki elolvassa a könyvet,nem fogja megbánni.

TeresaM >!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Nagyon tetszett a könyv, bár bevallom, hogy egy könyves csoportban láttam róla értékelést és elsőként a borító keltette fel a figyelmemet. A cselekmény két szálon haladt: ahogy a jelenben haladunk előre, úgy ismerjük meg a múlt eseményeit, amik hatással vannak a jelen alakulására is. Kicsit szoknom kellett ezt az időbeli ugrálást, de ötletes megoldás.
Az ilyen szintű véletlenekben nem hiszek, de mindenesetre jó volt elképzelni, hogy akár ez is megtörténhet. spoiler
Marokkó színes-szagos-ízes leírása nagyon tetszett, komolyan kedvem támadt nekem is meglátogatni ezt az országot.

sweetbrownie21>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

>!
I.P.C., Budapest, 2018
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356736 · Fordította: Kiss Nóra Titanilla
Reka_Takacs>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Kellemes, könnyed olvasmány, szép tájakon. Nem eröltetett, nem csöpögős. Nekem tetszett.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Ezt a könyvet elsősorban a borítója miatt vettem meg, mert az írónő eddig ismeretlen volt számomra. Az I.P.C. Kiadó borítói mind gyönyörűek, és végülis a könyv sem okozott csalódást. Szeretem a családregényeket és az egzotikus helyszíneket. Ebben a történetben a szálak a 2. vh. alatti Anglián át vezetnek a ’70-es évek Amerikájába és Marokkójába, és a XXI. században érnek össze. Lilian, Glenn, Amy és Nell mind hozzáadják a saját nézőpontjukat, hogy a végén kerek legyen a történet. Gyász, háborúellenesség, bűntudat, félreértések viszik előre hőseinkez. Van egy kevés romantika is, de nem ez a fő motívum. Marokkó pedig igazán egzotikus hely. A leírások alapján az embernek kedve lenne bebarangolnia az ottani piacokat és vévigkostólni a helyi ételeket.
A fél csillag levonás a meglehetősen lassú, kissé vontatott kezdet miatt jár.

2 hozzászólás