A ​sáfrányösvény 18 csillagozás

Rosanna Ley: A sáfrányösvény

A ​VILLA, AZ UTOLSÓ TÁNC HAVANNÁBAN és a VISSZATÉRÉS BURMÁBA
című bestsellerek szerzőjétől

Szeretett édesanyja halála után Nell Cornwall vidéki világából a színpompás és kaotikus Marrákesbe utazik. A házassága talán zátonyra futott, ám a marokkói konyha mámorító örömeinek felfedezése segíthet neki megvalósítani az álmát, hogy saját éttermet nyisson. Itt ismerkedik meg Amyvel – a fiatal fotóssal, aki azt próbálja kideríteni, mi történt a családja egy rég nem látott tagjával, és hogy egyáltalán életben van-e még. A két nő között szoros barátság szövődik, és meglepő kapcsolatot fedeznek fel a múltjukban. Ez egy közös utazásra indítja őket, melyen megtalálják a maguk „sáfrányútját” medina labirintusától és a marokkói bazárok nyüzsgésétől egészen hazáig, Cornwallig és a családjuk eredetének mélyéig.

„Rendkívüli tudásanyagot rejtő és ügyesen megírt történet, amely a legvégéig fogva tartott.” – Kathryn Hughes, A levél című bestseller szerzője

„Tökéletes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
I.P.C., Budapest, 2018
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356736 · Fordította: Kiss Nóra Titanilla

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Ezt a könyvet elsősorban a borítója miatt vettem meg, mert az írónő eddig ismeretlen volt számomra. Az I.P.C. Kiadó borítói mind gyönyörűek, és végülis a könyv sem okozott csalódást. Szeretem a családregényeket és az egzotikus helyszíneket. Ebben a történetben a szálak a 2. vh. alatti Anglián át vezetnek a ’70-es évek Amerikájába és Marokkójába, és a XXI. században érnek össze. Lilian, Glenn, Amy és Nell mind hozzáadják a saját nézőpontjukat, hogy a végén kerek legyen a történet. Gyász, háborúellenesség, bűntudat, félreértések viszik előre hőseinkez. Van egy kevés romantika is, de nem ez a fő motívum. Marokkó pedig igazán egzotikus hely. A leírások alapján az embernek kedve lenne bebarangolnia az ottani piacokat és vévigkostólni a helyi ételeket.
A fél csillag levonás a meglehetősen lassú, kissé vontatott kezdet miatt jár.

2 hozzászólás
kuliga P>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Ezt a könyvet kifejezetten a borítója miatt akartam elolvasni – nem lehet egy ilyen szép könyv, rossz, alap kiindulási pontból. Valóban nem csalódtam benne, tetszett a kétszálon haladás, a rejtélyes véletlen, de legfőképpen Marokkó leírása. A könyv nem az az izgalmas, körmöt rágó, vagy éppen nyálasan csöpögős romantika…valahogy a kettő ötvözetében egy lassan kibontakozó megható történet. Nagyon kellemes volt olvasni, még akkor is ha néhol kifejezetten lassan haladtunk.

TeresaM>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Nagyon tetszett a könyv, bár bevallom, hogy egy könyves csoportban láttam róla értékelést és elsőként a borító keltette fel a figyelmemet. A cselekmény két szálon haladt: ahogy a jelenben haladunk előre, úgy ismerjük meg a múlt eseményeit, amik hatással vannak a jelen alakulására is. Kicsit szoknom kellett ezt az időbeli ugrálást, de ötletes megoldás.
Az ilyen szintű véletlenekben nem hiszek, de mindenesetre jó volt elképzelni, hogy akár ez is megtörténhet. spoiler
Marokkó színes-szagos-ízes leírása nagyon tetszett, komolyan kedvem támadt nekem is meglátogatni ezt az országot.

Timcsi_7>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Nagyon megkapó és jól megírt történet. Nagyon tetszett. Elrepített Marokkóba, az exemmel fent volt a bakancslistánkon. Megvettem két másik művét is az Írónőnek.

Reka_Takacs>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Kellemes, könnyed olvasmány, szép tájakon. Nem eröltetett, nem csöpögős. Nekem tetszett.

Klaudia85>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Nagyon tetszett a történet. Az eleje nehezen indult nekem, le is tettem egy rövid időre, de aztán a leírása alapján mivel érdekelt újra elkezdtem. Nagyon tetszett, hogy több szálon fut a cselekmény.


Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

Glenn sosem gondolt a halálra. Ismert srácokat a szülővárosában, akik nem tértek vissza Vietnámból. Olyanokat is ismert, akik visszatértek, és néha nehéz volt eldönteni, melyik a rosszabb.

346. oldal

Marcsi061>!

– Azt mondják, mikor beköszönt a tavasz, Isten megbocsátott a télnek – mondta Musztafa.

348. oldal

Marcsi061>!

Az öngyilkosság önző tettnek tűnt Nell szemében, a törődés és a könyörület hiányát mutatta azokkal szemben, akik hátramaradtak.

155. oldal

Marcsi061>!

Az embernek boldognak kell lennie a cipőben, amelyet visel.

301. oldal

Marcsi061>!

– Mi a hitünk szerint a jelenben élünk – mondta Musztafa. – Nem tervezzük el a jövőt, mint a tieid. Mikor bőséges a jelen, elvesszük, ami van, és ha nincs semmi a jövőben, akkor nem veszünk el semmit. Ez az arab tervezés.

353. oldal

TeresaM>!

Nagyon jó, ha az ember képzett, csakhogy utána munkát is kell találnia.

29. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Páros, páratlan
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
María Dueñas: Öltések közt az idő
Gail Carriger: Szívtelen
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Laura Esquivel: Szeress Mexikóban!
Nicolas Barreau: A nő mosolya
Papp Diána: Bodza Bisztró
Katie Fforde: Tökéletes nyár
Joanne Harris: Csokoládé