Tengerparti ​románc 34 csillagozás

Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Prue intelligens, művészi hajlamokkal megáldott, független – de valami hiányzik az életéből. Anyja konvencionális, unalmas házasságot szorgalmaz a számára, ezért Prue örömmel ragadja meg az alkalmat, hogy elmeneküljön Londonból, s különc, bohém nagynénjénél keressen menedéket Cornwallban.
Véletlen találkozás a tengerparton – s a lány megismerkedik egy vonzó, fiatal művésszel. Egy-két idilli napot töltenek együtt, de valami nyugtalanítja Danielt. Prue, akinek már csöppet sem közömbös a férfi, megpróbálja felderíteni a rejtélyt…

Eredeti megjelenés éve: 1982

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543833 · Fordította: Kocsis Anikó
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
140 oldal · ISBN: 9635481527 · Fordította: Kocsis Anikó

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

brena>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Imádtam Prue-t:)))Kikapcsolt,elvarázsolt és újra Cornwallba vitt ez a könyv:)

wmagda>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Kíváncsi lettem, hogy milyenek lehetnek Rosamunde Pilcher romantikus történetei, és próbaképpen ezt a rövid írását olvastam el. Ez alapján megállapíthatom, hogy Pilcher szép, választékos stílusban ír és itt a karakterei is viszonylag jól kimunkáltak voltak. Viszont ez a történet egyrészt igen egyszerű volt, másrészt túl gyorsan melegedtek össze benne a szereplők, ami nekem nem volt hihető, és hát a végkifejlete is előre borítékolható volt. De ezek talán a könyv rövidségéből szükségszerűen következő jellemzők, valamikor elolvasom egy nagyobb lélegzetű írását is, könnyen lehet, azokban jóval összetettebb cselekményt és emberi kapcsolatokat tud felmutatni az írónő.
Összességében azt mondanám, hogy ez egy olvasmányos, kedves, szépen megírt, kis romantikus történet, ami várhatóan semmi maradandó nyomot nem hagy majd bennem.
(Csak mellékes megjegyzés: Nem értettem, hogy a sirályok hogyan kaphatnak fel rögtön minden kaját, ami ebben a könyvben leesik a földre. Ennyire szelídek? Vagy ennyire éheznek? Ez fura volt.)
Bövebben: http://konyvboncolgato.blogspot.hu/2018/01/rosamunde-pi…

zsófcsa>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

egy gyorsan olvasható kis szösszenet, nem vagyok elájulva, a cornwalli tájakat imádtam, mint mindig és az érzékletes leírásokat is, de idegesítő volt a főszereplő is, az elbeszélőmód is.
plusz a történetet sem mondanám egy nagy durranásnak, örülök, hogy nem ez volt az első könyvem Pilchertől, mert nem biztos, hogy olvastam volna a többit, amiket viszont imádok.

SzVera>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Háát kb. azt kaptam, amit vártam. Olvasmányos vasárnap délutáni regény, semmi extrával. Egy dolog tetszett igazán benne Cornwall hangulata.

Lornka>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Gyorsan olvasható, könnyed, agypihentetőnek tökéletes.

VeresIbi>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Nos, műfaján belül erős közepes. Olvastam már jobbat is, ettől az írónőtől is. Mindennek ellenére kellemes olvasmány, bár már az elején lehetett borítékolni mi lesz a vége. De most pont ez kellett! :)

Ancsibe>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Könnyű, egydélutáni olvasmány, ami kikapcsolja az embert. Érdekes, hogy pont a szerelmi szál nem fogott meg benne, olyan kidolgozatlannak találtam. Azonban Phoebe és Charlotte karaktere nagyon tetszett a könyvben. :)

Zsuzsanna_Székely>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Könnyed, művészi, szerelmes, igazi rózsaszín hab a szürke hétköznapokra

Vuccyy>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Nagyon tetszett a könyv, könnyen olvasható. Azért szívesen olvastam volna még, ha a szerző továbbfolytatta volna. :)

amotae>!
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc

Tetszett. Könnyed, izgalmas, hangulatos. Az ember végig két lábon akar állni, mert ilyen az élet, és különben se lesz a kutyából szalonna… vagy mégis?


Népszerű idézetek

NikoLetti>!

– Milyen lesz vajon holnap az idő ?
– Talán jó. A szél elfújhatja a rosszat.

88. oldal

NikoLetti>!

Vörös reggel az ég alja, pásztor meg a nyája baja…

53. Oldal

Snowberry>!

Egyszer azt mondta Phoebe nekem, hogy minden, ami valaha is jó volt az életében, vagy törvénytelen, vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal, s aztán harsogva nevetett.

SzVera>!

Én azonban életemben először voltam a Kastélyban, s kicsit még nézelődtem volna. Volt itt egy írószoba, s amott, nyitott ajtószárnyak mögött egy túlfűtött, túlpárnázott kártyaszobát láttam. A lobogó tűz mellett négy hölgy bridzselt. Egy pillanatra megálltam, megragadott a látvány – olyan volt, mint egy jelenet valami harmincas évekbeli színdarabból….
A hölgyek is ehhez voltak öltözve: kasmírkardigánt, gyöngysort viseltek. Az egyik hosszú gyöngyház szipkából szívta a cigarettát.
– Two no trumps.

Lornka>!

-Azt gondolná az ember, hogy itt, a világ végén biztonságban van. Így hittem, amikor idejöttem Chipsszel. Azt hittem, megmenekültem. De nincs rá mód, hogy elmeneküljünk a valóság elől. A kegyetlenség, a közöny, az önzés elől…

107. oldal

Snowberry>!

Nem mindig okos dolog visszamenni oda, ahol az ember fiatal volt s álmodozott. Meg nagy terveket szőtt…

Snowberry>!

Emlékszem, akkor arra gondoltam, ha senki nem mondja meg az embernek, hogy meghalt valakije, akit szeretett, akkor az nem is hal meg soha.

Snowberry>!

Az emberek felnőtté válnak, persze. De vajon az egyéniségük is annyira megváltozik?

Snowberry>!

De hát ma nem fog esni! – Ez itt Cornwall. Sohasem tudhatod, mi lesz a következő percben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Akit elhagytál
Laura Madeleine: Egy francia titok íze
Lee Child – Fiona Davis – Clare Mackintosh – Jill Mansell: Esti iskola / Babaház / Az igazság pillanata / Elmondhatatlanul
Laura Madeleine: Egy cukrászmester meséje
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Milly Johnson: Légvárak és régiségek
Kristin Hannah: Téli kert
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!