Szeptember 59 csillagozás

Rosamunde Pilcher: Szeptember Rosamunde Pilcher: Szeptember

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy bájos skót falucskában jómódú vendégsereg gyűlik össze, hogy megünnepelje Katy huszonegyedik születésnapját. Archie, a vidék egyik leggazdagabb földbirtokosa, feleségével és nővérével érkezik, aki húszévnyi távollét után tér vissza családjához. Az idős Violet igazi mátriárkaként irányítja gyermekei életét. Vagyonos fia, Edmund sötét titkot takargat újdonsült felesége elől, ám most leleplezés fenyegeti, míg meg nem jelenik a Kagylókeresők-ből jól ismert Noel Keeling. Ígéretek születnek, szívek törnek össze, és rég eltemetett családi titkok törnek a felszínre…

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
740 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639752979
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2001
592 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635475179
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1994
592 oldal · ISBN: 9635480164

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

GKlara>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Könnyed olvasmánynak vettem elő, azért, hogy amikor van 10 percem, el tudjam ütni valamivel az időt, ami nem igényel elmélyülést. Hát, nem is igényelt. Ennek ellenére lekötött, és amikor már csak 50-60 oldal volt hátra, inkább később feküdtem le aludni, de mindenképpen ki akartam olvasni. A stílus kissé aprólékos volt, szinte zavart, hogy egy-egy szereplő minden pillanatát aprólékosan megismerjük. Úgy gondolom, sok felesleges mondat volt benne. Olyanok, mint pl.: spoiler Ez nem egy idézet a regényből, én találtam ki. De a lényeg: Ha ez a stílus nekem ilyen könnyedén megy, többet várnék el egy írónőtől.

HHajni>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Rettentő nehéz kezdés után egy nagyszerű könyv. Nagyon nehezen igazodtam el a sok szereplőn és az első 100 oldal olyan vontatott volt számomra. Aztán szép lassan kirajzolódott a család és a barátok köre és persze belépett Pandora, aki nagyon szimpatikus szereplő volt számomra. Kedvenc szereplőm egyértelműen a bölcs nagyi Violet volt. Nem gondoltam, hogy megríkat, sőt meglep, de a cselekmény olyan csodásan volt szőve, hogy a végére letehetetlen lett a könyv. Összefoglalva egy lenyűgöző történet, nem bánom, hogy elolvastam. A négy csillag tényleg csak az első rész miatt van.

Honey_Wilkes>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Kit akarok én átverni, nekem a jó olvasást, jó könyvet ez jelenti és pont. Minden sora élmény volt, most pedig iszom egy teát:)

czuczy>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Könnyed, kedves, de mégis van benne egy kis dráma. Jó volt olvasni. Pont ez kellett erre a rohanós időszakomra :)
A helyszíneket nagyon élveztem, szívesen sétálgattam volna én is Skócia tájain olvasás közben.

brillco>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Szép, szívet melengető történet.
Nekem végig olyan érzésem volt mitha belültem volna egy kényelmes fotelba a kandalló mellé és hallgattam volna egy történetet, ami nem másról szólt csak az életről.
Az egyszeri, megismételhetetlen életről…
Magával ragad, minden apró részletét hallani akarod, mindenkit meg akarsz ismerni és persze várod, hogy jó vége legyen az egész történetnek.
Elpigyeredtem…mert történnek sajnos szomorú dolgok, mint ahogy az életben is.
Nagyon szerettem Skóciában lenni és nagyon szerettem minden szereplőt.
Na jó Lottie-tól, szegénytől, én is libabőrös lettem volna, de mindenki más nagyon kedves volt számora.
Az írónő olyan hűen írja le a táj szépségét, hogy te magad is érzed a fű illatát, hátrasimitod a hajad mert hirtelen azt érzed, hogy a szél felborzolta és akarva akaratlanul összehúzod magadon a kardigánt…csodás utazás volt.

szakcsgab>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Nagyon szeretem, ahogy az írónő leírja a tájat, az embereket, és mindig csodás történetet ismerhetünk meg.

1 hozzászólás
Papírtigris>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Mindig jó kicsit elmenekülni a panel falain túlra, mondjuk Skóciába… :)

mikkamanka>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Nagyon tetszett. Tetszett, ahogy az író bemutatja a tájat, tetszett, ahogy bemutatja a szereplőket, tetszett, ahogy szövi az eseményeket, tetszett a lebegtetett feszültség. Nagyon a hatása alá kerültem, szinte láttam a történéseket, a szereplőket.

Misanthrop>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Nekem nagyon tetszett az egész könyv. Próbáltam húzni az olvasást, hogy sokáig tartson, de sajnos egyszer csak véget ért. Imádom Skóciát…mondjuk csak messziről, mert még sosem voltam ott, de Pilcher olyan csodálatosan mutatja be az olvasónak a tájat, a kastélyokat és az embereket, hogy az olvasás alatt végig ott jártam. Szeretnék ott élni ahol ennyire nyugodtak és összetartóak az emberek.

kukuska>!
Rosamunde Pilcher: Szeptember

Olyan könnyed, mint a tejszínhab.Lazítós nem gondolkodós könyv,de szeretni való!!!


Népszerű idézetek

Papírtigris>!

Tudod, volt anyámnak egy példabeszéde. Félelem kopogtat az ajtón, Hit pedig odamegy, hogy ajtót nyisson: és nicsak, senki nem áll az ajtó előtt.

413. oldal, 28. fejezet - Szeptember tizennegyedike, szerda(Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Mint mindig, ha problémával került szembe, a saját meggyőződése szerint járt el: cselekedjünk derűlátóan, tervezzünk borúlátóan, és ne számítsunk semmire.

209. oldal, 19. fejezet - Augusztus huszonhetedike, szombat (Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Mint mikor az ember betegre aggódja magát a gyereke vagy az unokája miatt, és jobb híján felsúrolja a kamrát. Aztán mire végez vele, még mindig ugyanúgy aggódik, de legalább a kamra köve tiszta.

86. oldal, 7. fejezet (Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Ők nagyon szeretik egymást, és ha az ember szeret valakit, akkor őszintének kell lennie hozzá. Mindent meg kell beszélnie vele felszabadultan, jókedvűen. Ez majdnem olyan fontos, mint az, hogy levegőt vesz az ember.

193. oldal, 17. fejezet (Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Violet bölcs asszony, tudja, hogy a vallomás nem büntetés a bűnös számára, hanem jutalom. A bűn súlyát átterheli másra, és megszabadítja a bűnöst a bűntudatától.

415. oldal, 29. fejezet - Szeptember tizenötödike, csütörtök(Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Meghalt… Rettenetes szó, gondolta Henry. Olyan, mint az olló csattanása, amikor kettévág egy madzagot, amelyet soha, de soha nem lehet többé összeragasztani.

101. oldal, 8. fejezet (Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Az időjárás pedig nem érdekelte, ha esett, ha fújt, ha havazott, ha fagyott s ha tűzött a nap, neki csak az volt a fontos, hogy kint lehessen a szabadban, és élvezhesse a természetet.
Mindennek az arca volt a megmondhatója, a bőre, amely olyan ráncos volt, mint egy viharedzett parasztasszonyé. Na és? Mit számít egypár ránc egy hetvenhét éves arcon, ha ezen az áron öregkorában is fürge és tevékeny az ember?

199. oldal, 18. fejezet - Augusztus huszonhatodika, péntek (Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Isobel többet dolgozik, mint bárki, akit csak ismerek, ami nagy szó, mert Skóciában az asszonyok reggeltől estig robotolnak. Hatalmas háztartást vezetnek, gyereket nevelnek, kertészkednek, jótékonysági akciókban vesznek részt. Apró-cseprő vállalkozásokkal bajlódnak, kis boltokat tartanak fenn, ahol a saját terményeiket adják el, szárazvirág-kompozíciókat készítenek, méheket tartanak, régi bútorokat restaurálnak, vagy világszép függönyöket varrnak.

341. oldal, 27. fejezet - Szeptember tizenharmadika, kedd (Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Bárvhova nézett, mindenütt csak irigylésre méltóan szép, avagy praktikus dolgokat látott, mindazokat a kedves tárgyakat, amelyeket egy idős hölgy élete során szeretettel maga köré gyűjtögetett, ahogy a mókus hordja össze magának a diót meg a mogyorót.

433. oldal, 29. fejezet - Szeptember tizenötödike, csütörtök (Magyar Könyvklub, 1994)

Papírtigris>!

Soha nem képzeltem, hogy szükséged van rám. Azt hittem, te jól megvagy magad is, nincs szükséged senkire. Pedig minden másnál fontosabb, hogy az emberre szükség legyen.

524. oldal, 30. fejezet - Szeptember tizenhatodika, péntek (Magyar Könyvklub, 1994)


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Abigél
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Simon Sebag Montefiore: Szásenyka
James Clavell: A sógun
Winston Graham: Demelza
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Jeffrey Archer: Párbaj
Jojo Moyes: Áradó fény
Colleen McCullough: Tövismadarak