Más ​szemmel / Tengeri szél 14 csillagozás

Rosamunde Pilcher: Más szemmel / Tengeri szél

Sokan ​irigylik a művészcsalád sarját, pedig helyzete nem feltétlenül irigylésre méltó. Más a zsenit csodálni, és megint más együtt élni vele a hétköznapokban, öntörvényűségét, szeszélyeit tűrni. S különösen fájdalmas, ha a nagy egyéniség éppen övéi irányában közömbös, netán elutasító. Rosamunde Pilcher a kötetben szereplő mindkét regényében ilyen szerencsés, mégis sorsvert fiatal lányt állít elénk. Egyiküket édesanyja megfosztja a család élettől, eltitkolja közös múltjukat, és Rebecca csak felnőtt fővel, árván ismerkedhet meg festőművész nagyapjával. Másikuk, Emma világcsavargó festőművész édesapja figyelmére sóvárog hiába. Tétován tengenek-lengenek mindketten, helyüket keresve, míg el nem jön az igazság pillanata, a nagy találkozás. S a múlttal való szembesülés nyomán egyszeriben megvilágosodik a jövő is: méltó társ oldalán magukra találnak. Rosamunde Pilcher számos mentőangyalt ad főhősei mellé, hogy a boldogulás felé egyengessék útjukat, az olvasót ellenben a fordulatos… (tovább)

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
358 oldal · ISBN: 9635486871 · Fordította: Borbás Mária

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Trudiz >!
Rosamunde Pilcher: Más szemmel / Tengeri szél

Két történet. Az első jó volt, de nem vitt mély érzelmekbe. A szereplők sem kápráztattak el, s Emma önsanyargató életvitele – jó, lehet a nem egyszerű gyermekkorára tekintettel- sem volt szimpatikus. Ám jött a második történet! Vártam még az elején, hogy összekapcsolódik-e az elsővel, de hamarosan kiderült, hogy nem. :)
A főszereplő: Rebecca, akinek mondhatni nyugodt, egyszerű életéből kibontakozik egy izgalmassá vált kaland, miközben saját családjának felkutatására indul. Több szál fut össze végül, amire nem feltétlen gondolnánk, hogy meghatározó szerepet tölt be a regény folyamán.

lamucat>!
Rosamunde Pilcher: Más szemmel / Tengeri szél

Lassan már majdnem minden nálunk megjelent Rosamunde Pilcher könyvet olvastam. És ezzel is elárultam, hogy nagyon szeretem az írásait! Hiába, hogy vissza-visszatérnek egyes jellegzetes karakterek, szereplők, hogy a történetek szinte mind a London-Skócia-Cornwall háromszögben játszódnak, sosem érzem unalmasnak vagy önmagát ismétlőnek. Inkább úgy vagyok ezekkel a könyvekkel, mintha egy szerteágazó család élettörténetébe kapnék hol innen, hol onnan, de kicsit mégis öszefüggő bepillantást. Mintha egy jó meleg takaróba burkolóznék, úgy vesznek körül ezek a történetek, ha beléjük merülök.
Igaz, Pilcher sokszor talán túlzottan aprólékos a leírásaiban, de én ezt is szeretem! Mert általában is szeretem az angol történet-mesélést regényben és filmen egyaránt. Mert olyan ráérős, mert az ember is fontos, nemcsak az akció. Sajnálom, hogy nincs több könyve magyarul, majd szétnézek, hátha van angolul, amit még nem olvastam!


Népszerű idézetek

Trudiz >!

Az embernek csak egy családja van. Akik összetartoznak, legalább próbáljanak meg együtt élni.

Trudiz >!

Nehéz igazságosan megítélni valakit, akit nem ismer jól az ember…

104. oldal

Trudiz >!

Milyen kényelmetlenül jó az emlékezőtehetséged.

328. oldal

lamucat>!

Én pedig, aki mindig úgy képzeltem, hogy a szerelem olyan, mint a tűzijáték, az érzelmek robbanása, felfedeztem, hogy egyáltalán nem olyan. Meleg, mint a felhők közül kibukkanó nap.

345. oldal

Light_House>!

Porthkerris prospektusai, plakátja ragyogó napfényben ábrázolják az azúrkék tengert meg az eget, a vakítóan fehér házakat, a mediterrán hangulatot sugalló pálmafákat. Aképzelet óhatatlanul szabad ég alatt fogyasztott friss lazacot idéz, szakállas művészeket festékfoltos köpenyben, napbarnított, kalóz módra festői halászembereket, amint kikötőbakon üldögélve, pipázva vitatják meg a múlt heti fogást.

298. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

James Herriot: Minden élő az ég alatt
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Agatha Christie: Mert többen nincsenek
James Herriot: A repülő állatorvos
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Wendy Holden: Túlélőnek születtünk
Agatha Christie: Hercule Poirot karácsonya
Simon Sebag Montefiore: Éjszaka Moszkvában
Agatha Christie: Ferde ház