Kagylókeresők 135 csillagozás

Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Penelope ​Keelinget váratlan szerencse éri: édesapja festményeinek ára egyszerre jelentősen felszökik a műkincspiacon. Ám az asszony, aki világéletében szerény körülmények között élt, és mihaszna férje oldalán nem kevés nélkülözés közepette nevelte fel három gyermekét, mégsem hajlandó megválni az immár nagy értéket jelentő képektől. Különösen közel áll szívéhez a Kagylószedők című festmény, melyet annak idején nászajándékba kapott édesapjától. Elkerülhetetlen a családi konfliktus: Penelope egyik lánya, Nancy, és fia, Noel igyekeznek megkaparintani a kisebbfajta vagyont érő képeket, hogy az eladásból szerzett pénzből jómódban élhessenek. A Keeling család fordulatos történetét a festményekért folyó vetélkedés foglalja keretbe, ugyanakkor a klasszikus remekművek kitűnő jellemrajzait idéző szereplőket felvonultató regényből az olvasó kiváló képet kap az elmúlt fél évszázad angol társadalmának jellegzetes alakjairól. Kiadónk az előző évtized legsikeresebb brit szerzőjének kiemelkedő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Cartaphilus, Budapest, 2018
668 oldal · ISBN: 9789634173250 · Fordította: Kocsis Anikó, Antal Gábor
>!
Cartaphilus, Budapest, 2018
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632665627
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542638 · Fordította: Tóth Judit

4 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 30

Most olvassa 7

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Ó ez nagyon jó könyv!!!! Nagyon tetszett! Annyira kedves és néhol szívszorító, néhol humoros, sokat nevettem és sokat szomorkodtam. Penelopé egy egészen fantasztikus nő volt. Csodálatos élete volt, sok-sok borzasztó dologgal is, de nagyon sok szép és megható perccel. Nagyon lassan haladt a történet, de most valahogy nem zavart, ezt így kellett megírni. Most hogy elolvastam, ültem egy kicsit elgondolkodva, hogy milyen kegyetlen és csodálatos tud lenni az életünk, tőlünk függ, hogy milyenné tesszük, hogyan éljük meg. Függetlenül attól, mit szab ránk a sors, mindig mindenben meg lehet találni az örömöt és boldogságot. Én is így próbálom megélni :) Mindenkinek vannak nagyon rossz és nagyon jó pillanatai az életben, de meg lehet találni mindenben a jót és a boldogságot. Na ez jó hosszúra sikerült, de muszáj volt leírnom. Minden szereplő nagyon jó volt, a három gyerekből Olivia volt a legszimpatikusabb, Noel és Nancy rettentően idióták és jellemtelenek voltak, nem is értem, hogy lehet 3 testvér ennyire különböző. A vége is nagyon tetszett, bár szomorú. Ajánlom nagyon!!!!!

worsi P>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Az elmúlt pár évben akárhányszor kölcsönkértem a nagymamámtól egy-egy könyvet, mindegyikre azt mondta, hogy ne is vigyem neki vissza, nekem adja. No, ez kivétel. Látszik rajta, hogy nem csak egyszer olvasta, hogy szereti, hogy többször le szokta venni a polcról. És amióta elhoztam tőle, többször rákérdezett már, hogy hol tartok, meg hogy tetszik.
Annak ellenére, hogy ez a regény több, mint 600 oldalas, egy percre sem unatkoztam, elég gyorsan elfogyott. Nagyon jók a jellemábrázolásai, gyönyörű tájakon játszódik, egyszerre izgalmas a maga módján és nyugodt. Nem bántam meg, hogy kb. tizenöt éve kinéztem magamnak a nagymamám polcán, de jó, hogy eddig vártam vele, pont jókor talált meg.

Annemary>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Szivet melengető Penelope története. Tetszik az önállósága és ahogy szembeszáll a családjával. Helyes döntés, teljes mértékben igazat adok neki.
Érzelmekkel teli sorokat olvastam. Penelope erős asszony, csak tanulni lehet tőle.

Trudiz>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Egy család életébe pillanthatunk be, mely egyszer-egyszer visszanyúlik a múlt emlékeibe. Családi viszonyok, leginkább anya- gyermek kapcsolatok elevenednek meg. Sok színes karaktert ismerhetünk meg, akik sok érzelmet nyújtva viszik előbbre az eseményeket.

Anó>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Nagyon régen olvastam, alig emlékeztem valamire ebből a családregényből.
Pénelopé és Olívia. Két határozott, ha kell kemény, sziklaszilárd, önálló, különleges nő. Anya és lánya. Persze, hogy ők lettek a kedvenceim!. Noelnek és Nancynak időnként kedvem lett volna „behúzni egyet”. Hihetetlenül pénzéhesek és harácsolók voltak.
A regény fokozatosan feltárja előttünk Pénelopé és családja életét. Nem felejthetem a szüleit, a bohém festőt és a fiatal francia nőt, Sophiet, Ők is nagyon közel kerültek a szívemhez. Olívia egykori szerelmének lánya és szerelme szintén nagyon szeretni valóak voltak.
Sajnáltam Pénelopét, de csodálattal töltött el, ahogy a hagyatékát elrendezte. Olyan módon, hogy mohó gyermekei is annyi részt kapjanak, mint kedvence, Olívia – de az élete szerelméhez annyira hasonlító Danust is segíthesse.

pieta4>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Anyukám pár régi könyvétől akartam épp megválni, amikor kezembe akadtak Rosamunde Pilcher könyvei. Az írónőről régi, tinis időszakomból való emlékeim voltak. Amolyan romantikus nagyasszonyos alkotóként gondoltam rá, akinek csöpögős, nyálas történetei voltak. Vagy az emlékeim rosszak, vagy a Kagylókeresők az egyik legjobb könyve.

Vackor6 P>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Csodálatos, szépséges történet… Elbűvölő stílusban.
Napokig velem maradt a hangulata.

Manoli>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Igazi klasszikus romantikus történet, bár kitűnik a többi közül. Tele megfontolandó mondanivalóval, a háborúban történő helytállásról, egy kis közösség összefogásról, a család összetartásáról és kitartásáról, valamint igazán mély érzelmekről.
Nagyon tetszett, ahogy a főszereplőt, Penelopet, családja és barátai szemszögéből is megismerjük, ahogy minden fontos szereplő külön fejezetet kapott emiatt a könyvben. Penelope igazán romantikus karakter, szerethető, és talpraesett, felelősségteljes, és figyelmes, megfontolt de ugyanakkor vidám is.
Tetszett a könyv minden fejezete, különösen a bohém, művészi nagyszülői háttér, Lawrence és Sophie szerelme. Imádtam, ahogy a festményekről festészetről szó esett a könyvben, ahogy az érzelmek és múlt megjelent a képeken és azok történetében. Olivia pedig méltó utódja édesanyjának, mind gondolkodásban, mind felelősségvállalásban. Cosmo könnyedsége és hihetetlen mediterrán élete, valamint Richard magabiztos, de a háború miatt borús, megjelenése, pedig igazi romantikus férfi karaktereket hozott a történetbe. spoiler
Nagyszerű olvasmány volt, érzelmek hullámvasútja, egy nehézségekkel teli, de szívmelengető történetben.

Georgina77 P>!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Szívet melengető, emberközeli történet. Gyönyörű természeti és szövegkörnyezet. Minden sora élvezet. Páratlanul szép történet, tele élettel, tele érzelemmel. Penelopé személyisége magával ragadó. Az ő és Richard kapcsolata nekem a leginkább szívbe markoló. Eddigi olvasásaim egyik legkiemelkedőbbje ez lett. Kevés hasonlót őrzök magamban. De ez tipikusan olyan, amitől több lesz az ember kis belső világa. Kinyitja az eget. Nekem emberi viszonyulásokból páratlan alkotás. Mennyi szemszög lehet. Hangulatok és pillanatok.


Népszerű idézetek

Vackor6 P>!

– Egyáltalán nem fontos a pénz. Sose érdekelt. Csak akkor fontos, ha nincs. És ha szép dolgokat vehet rajta az ember. Nem sportkocsit vagy bundát, hawaii hajókázást s más efféle haszontalanságot, hanem igazi, nagyszerű dolgokat: függetlenséget, szabadságot és méltóságot. Meg tudást. És időt.

93. oldal, 3. fejezet - Cosmo

Kapcsolódó szócikkek: pénz
Papírtigris>!

Semmi nem maradt.
Az ágy mellett, Sophie oldalán ott hevert a könyv, amelyet az elutazása előtti éjszakán olvasott. Penelope odament, leült, és kézbe vette a könyvet. Magától nyílt ki a kezében az agyonolvasott oldalon.

'Milyen boldog asszony vagyok, kertem van, könyveim, és kisbabák, madarak meg virágok vesznek körül, s temérdek időm van, hogy élvezhessem őket. Néha úgy érzem, én vagyok a világon a legszerencsésebb teremtmény, hogy ilyen könnyedén boldog tudok lenni.'

A szavak elmosódtak a szeme előtt, mint eső áztatta ablaküveg mögött álló figurák. Könnyedén boldognak lenni… Sophie nemcsak boldog ember volt, ő csak úgy sugározta magából a boldogságot…és most – semmi se maradt…

288. oldal

Szelén>!

-Most már tudom.
-Mit?
-Hogy örökre el foglak veszíteni.

107. oldal

Trudiz>!

Az élet most már nem puszta magától értetődő létezés, hanem jutalom, ajándék, s minden nap, amely még jön, élvezetes élményeket hoz.

VeresIbi>!

Lehet, hogy nem hitt Istenben, de az biztos, hogy Isten hitt őbenne.

Vackor6 P>!

Ez meg volt írva a csillagokban. Azon a napon, amikor megszülettem, valamilyen mennyei hivatalnok egy bélyegzővel rád pecsételte a nevemet, mégpedig csupa nagybetűvel. Ez az ember Penelope Stern számára fenntartva.

429. oldal, 11. fejezet - Richard

VeresIbi>!

– Richard, szoktál gondolkodni azon, hogy mi a luxus?
– Ha az, amire gondolsz, akkor arra én nem vágyom.
– Szerintem a luxus az, hogy ha mind az öt érzékszervünket egyszerre és teljesen kielégítjük. Most például luxuskörülmények között vagyok. Érzem a meleget, ha akarom, odanyúlok és megérintem a kezedet, érzem a tenger illatát, és azt is, hogy valaki a hotelben hagymát süt. Isteni. Hideg sört iszogatok, hallom a sirályokat, a hullámokat és hallom a halászhajó motorját, mégpedig a lehető legkellemesebb módon. És te mit látsz?
Penelope ránézett a férfira, ahogy ott ült szélborzolta hajával, régi pulóverben, bőrfoltos tweedzakóban, mely füstszagot árasztott.
– Én? Téged látlak. A férfi mosolygott.
– Most te jössz. Neked mi a luxus? A férfi először csak hallgatott, hozzá akart szokni a játék szelleméhez, és meg akarta fontolni válaszát.
Végül így szólt: – Gondolom, talán a kontraszt. A hegyek és a hó hidegsége, amely a kék égtől és a könyörtelen naptól szikrázik. Vagy fekve napozni egy forró kövön, tudva, hogy ha már egy percig sem bírod tovább a hőséget, a mély és hideg tenger csak egy yardnyira van tőled, és hívogat, hogy beleugorj.
– És mi a véleményed, hogyha egy fagyos, nedves nap után hazajössz csontig átfázva, bőrig ázva, és belemerülhetsz egy kád forró fürdőbe.
– Ez jó. Vagy eltölteni egy napot Silverstone-ban, a versenyautóktól megsüketülve, hazafelé megállni egy hihetetlenül szép, óriási katedrálisnál, bemenni és csak a csendet hallgatni.
– Milyen rémes lenne például nercbundára, Rolls-Royce-ra és smaragdra vágyakozni. Mert biztos, hogy abban a pillanatban, ahogy megkapod őket, elveszítik a jelentőségüket és értéküket, csupán azért, mert már a tieid. Már nem is akarnád őket, és nem is tudnál mit kezdeni velük.

baritimi>!

És a legnagyobb ajándék, amit egy szülő a gyerekének adhat, az a szülő saját függetlensége.

322. oldal - 9. fejezet, Sophie (Magyar Könyvklub)

Papírtigris>!

Már régen nem festett, de megtartotta a műtermet, és valahányszor rossz kedve volt, vagy ahogy mondani szokta, a Fekete Kutya a vállára telepedett, fogta magát, és elballagott a műterembe. Ült ott, az ablak mellett, és nézte a tengerpartot, a vizet.

143. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Archer: Apám bűne
Tasmina Perry: A lánykérés
Natasha Solomons: A Tyneford-ház
John Galsworthy: Modern komédia
Santa Montefiore: A kastély a tengernél
Sebastian Faulks: Madárdal
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
William Nicholson: Anyaföld
Joanna Trollope: A pap felesége
Jane Austen: Büszkeség és balítélet