Az ​ikrek jegyében 83 csillagozás

Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Végletesen különböztek – mégis sorsszerűen közel álltak egymáshoz. Rose-t fényűzésben nevelték, míg ikertestvére, Flora szegénységben nőtt föl. A két lány még csak nem is tudott egymás létezéséről, de egy véletlen találkozás során végzetes játékba kezdenek; szerepet cserélnek. Ám amikor Flora megismerkedik Rose vőlegényének családjával, ráébred, hogy botrányokkal és szörnyű titkokkal teli terhet vett magára… A váratlan kaland mindkettőjük életét örökre megváltoztatja, de mi történik, ha a szerelmet és a boldogságot valaki más bőrébe bújva találjuk meg?

Rosamunde Pilcher regényeit olvasva érzelmes világba lépünk, melyet olyan karakterek népesítenek be, akiket rögtön a szívünkbe zárunk. Valódi szenvedélyek, igaz örömök és bánatok, nagy szerelmek és csalódások, vagy éppen tökéletesen boldog pillanatok rejlenek az immár negyven országban sikeres írónő könyveiben.

Eredeti megjelenés éve: 1976

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542188 · Fordította: N. Kiss Zsuzsa
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542188 · Fordította: N. Kiss Zsuzsa
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2001
260 oldal · ISBN: 9635474628 · Fordította: Kiss Zsuzsa

2 további kiadás


Kedvencelte 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Bori82>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Az elején egy modern két Lotti történetnek tűnt, de aztán hamar kiderült, hogy semmi köze hozzá.
Nagyon tetszett.
Vannak iker húgaim, így szeretem az ilyen könyveket.
Ráadásul én is az ikrek jegyében születtem.
Plusz a páromnak is vannak iker bátyjai, akik egy napon születtek a húgaimmal.
Plusz egy (mert 3 a magyar igazság plusz egy a ráadás): a nyáron voltam angol tanfolyamon, ahol volt egy nő akinek van ikertestvére, és ők is azon a napon születtek mint a húgaim.
Ezek után nocomment :)

1 hozzászólás
eeszter>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Nehezen álltam neki ennek a könyvnek, de ennek ellenére szinte már az első oldal után magával ragadott. Kedves történet volt, bár a férfi főszereplő néha határozottan felháborított, de legalább ez még inkább szerethetőbbé tette Florát. Első olvasásom volt az írónőtől, és kedvet is kaptam, hogy még olvassak majd tőle. (Azon ritka alkalmak egyikén, amikor romantikus hangulatba kerülök véletlenül :) )
spoiler

Evena>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Ki hitte volna, hogy a Paula és Paulina című szappanoperát ilyen kellemes európia köntösben is meg lehet találni. :) Nagyon tetszett, mert a maga nemében remek olvasmány volt. A Story-n futó filmek hatására kezdtem el kutatni az Írónő művei után és nem bántam meg. Egy gond volt vele, a fordítás gyatrasága, de ezen könnyen túl tettem magam és örömmel forgattam.

Kósáné_Bajnoczi_Beáta>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Aranyos „Két Lotti szerű” mese a végén persze heppyenddel. Egyszerű jellemek, egyszerű, kiszámítható szereplők, mély érzésekkel. Kellemes olvasmány a szürke hétköznapokra.

judienn>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Talán ez az egyetlen Pilcher könyv,amit nem igazán szeretek.

padmee>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

A szokásos sablonos és kiszámítható történet. Zaklatott időkben nagyon kellemes olvasmány :)

Evicke>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

A R. Pilchertől megszokott történet a nagyjából megszokott harmonikus családban, de jólesően idilli életstílus körítésében, többnyire pozitív jellemekkel, kissé elnagyolt, ledarált élettörténetekkel. Kellemes olvasmány, jól olvastatja magát, de unaloműzésnél többre nem jó.
Kivétel nálam a Kagylókeresők, az összes többi könyve kb. 1 kaptafára íródott, mint ahogy ez az Ikrek jegyében is. Ha tud vki a Kagylókeresőkhöz hasonlóan sikerült könyvét, szóljon, mert addig a többi marad a polcomon. :-)
A Magyar Könyvklubos verziót olvastam Kiss Zsuzsa fordításában, ami jónénány bosszantó fordítási, stilisztikai és logikai hibát is tartalmaz, de még elírásokat is. Jól sejtem, hogy ez a M.K. kiadó nem valami igényes általában sem…? Mindenesetre K.Zs.-tól óvakodni fogok a jövőben.

czuczy>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Középiskolás koromban olvastam. Anyukám ajánlotta. Aranyos történet, jók és szerethetőek a szereplők is, a helyszín és a ház pedig nagy szerelmem a mai napig is. Összességében jó könyv, de nem kiemelkedő.

Sünike>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Ez megint jó kis könyv volt Pilchertől. Tetszett a milliő, élveztem a skót táj leírását, szimpatikusak voltak szereplők.
Kedvenc mondatom:
„Andersonné az utolsót fényesítette a poharakon: egyenként tartotta mindet a lámpafénybe, nehogy egyetlen makula is maradjon rajtuk.”

Virágszépe>!
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Néha szükségünk van romantikus regényekre. Jó volt olvasni a könyvet. Kedves, hangulatos. Annak ellenére, hogy természetesen kiszámítható, igazán fordulatos. Skócia leírása nagyon szemléletes, jó lenne odautazni. Megkímél az élet sötét oldalától, jó nyári olvasmány.


Népszerű idézetek

matraimelinda>!

Én meg azt mondtam: ha szeret valaki, az életed is tökéletesen megfelel neki.

255. oldal

korponka>!

-Páfrányos annyira boldog otthon.Megérzi az ember, amint belép.
-Örülök, hogy te is így vagy vele.Páfrányos az én szememben néha olyan, mint egy vén, göcsörtös törzsű, szélfútta fa.Koronájából a viharok le-leszaggattak egy-egy ágat, és olykor azt gondolnánk, kihal, nem bír tovább az elemekkel.De aztán eljön a tavasz, és a fán ezerszám tűnnek elő a zsenge levelek. Mintha csoda történne. Te is egy ilyen friss zöld levél vagy, Flora.

216-217. oldal

korponka>!

-Én a büszkeséget sosem tartottam bűnnek.Sőt tiszteletre méltó a szememben.De ha két gőgös ember félreérti egymást, abból tragédia lehet.

247. oldal

Papírtigris>!

Nagyon karcsú és fiatalos. Igazából nem szép, de mindenki annak tartja. Az önbizalom csodát tesz.

35. oldal, Harmadik fejezet - Rose (Magyar Könyvklub, 1993)

Papírtigris>!

Mindig vigaszt jelentett számára, hogy átellenben látja Páfrányost. Páfrányos azonos Tuppy Armstronggal. Tuppy volt Anna szemében a talpkő, az eleven példa, hogy az ember igenis élhet boldogan családja és barátai körében lelki meghasonlás nélkül, magabiztosan, tökéletes elégedettségben. Anna úgy látta, hogy Tuppy hosszú s nem egy tragédiától terhes életében sose tért le a neki rendelt útról, mindig egyenesen, mindig tántoríthatatlanul, mindig győztesen.

67. oldal, Ötödik fejezet - Anna (Magyar Könyvklub, 1993)

matraimelinda>!

Kis híján végeztek a motringgal: Tuppy sovány csuklóján már csak pár szál volt. -Anna újra állapotos- mondta. Flora keze megállta levegőben: -Tényleg? Jaj, nagyon örülök. Tuppy gondterhelten nézett rá: nem lett volna szabad elmondanom. Kiszaladt a számon. Senkinek sem szabad tudnia róla.Hugh azért árulta el, hogy felvidítson, mikor annyira beteg voltam. És én megfogadtam, hogy titokban tartom. -Titok is marad, ameddig rajtam áll- ígérte Flora. nem hallottam semmit.

130. oldal

Bori82>!

De ha két gőgös ember félreérti egymást, abból tragédia lehet.

384. oldal

matraimelinda>!

Később, amikor annak rendje-módja szerint minden lezajlott, és már csak emlék volt, Flórában a táncmulatság- amit Tuppy Rose és Anthony kedvéért rendezett- kurta epizódok összefüggéstelen kuszaságaként maradt meg, nem tudta már, mi volt fontos, mi nem, mi történt előbb, mi később.

230. oldal

matraimelinda>!

Flóra felsóhajtott, összehajtogatta a levelet, és visszacsúsztatta a zsebébe. Azért nem szólt semmit Marciának, mert mióta Marcia feleségének és anyának tudta magát , nyugtalanítóan akadékoskodó lett. Ha megtudja, hogy Flórának nincs hol lehajtani a fejét Londonban, nyilván a sarkára áll, és nem engedi útnak. Márpedig a nagy elszánást követően Flóra egyetlen nap késlekedést sem bírt volna ki.

25. oldal

matraimelinda>!

Vérbeli háziasszony módján mindjárt terveket szőtt. Ha Antony és Rose megesküsznek, össze kell állítani a listát, kit hívjanak meg Armstrong-ágról. Talán érdemes volna is mindjárt hozzá is látnia, hogy Isobel tudja, mitévő legyen, ha esetleg….

9. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dinah Jefferies: A teaültetvényes felesége
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Anton DiSclafani: Veszélyes vágyak
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Jill Mansell: Ebből szerelem lesz
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
Jane Austen: A klastrom titka
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai