Kegyetlen ​szépség (Kegyetlen szépség 1.) 315 csillagozás

Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leonidas ​lányát nyolc éven át képezték arra, hogy megölje a zsarnokot, megmentve ezzel a Királyságot, bár feláldozva saját életét.
De egy dologra nem készítették fel: arra, hogy mit tegyen, ha végzetes szerelembe esne.

“Imádtam ezt a felemelően sötét és káprázatosan szenvedélyes történetet – alig várom, hogy megjelenjen Hodge következő regénye!” – Sarah J. Maas az Üvegtrón-sorozat szerzője

“Teljesen magával ragadott!” – Alex Flinn, a Beastly – A szörnyszívű írója

Nüxet gyerekkorától kezdve arra képzik, hogy végezzen a Királyság zsarnok uralkodójával, a félelmetes és halhatatlan démonnal. De amikor tizenhét évesen beköltözik a város fölé magasodó kastélyba, rájön, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek képzelte: főképp nem a vonzó és szemtelenül szellemes férje. Nüx tudja, hogy mi a kötelessége, és hogy bármi áron meg kell mentenie a népét, de lassan be kell ismernie, hogy menthetetlenül beleszeretett az esküdt ellenségébe… Vajon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2016
432 oldal · ISBN: 9789634032946 · Fordította: Hartinger Emese
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2016
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634032632 · Fordította: Hartinger Emese

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Ignifex · Nüx Triskelion · Árny · Asztraia Triskelion


Kedvencelte 39

Most olvassa 10

Várólistára tette 176

Kívánságlistára tette 139

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Erre a könyvre először a borítója miatt figyeltem fel, aztán a fülszöveg felcsigázott. Ne higgyetek neki! Ez a könyv átverés, mert egy Szépség és Szörnyeteg feldolgozásra számítva egy görög mondavilág katyvaszt kaptam. Semmi bajom amúgy a görögökkel (Sherrilyn Kenyon világát kimondottan szeretem), de ennek a sztorinak többnyire se füle, se farka. A szereplői közül még a gonosz Ignifexet kedveltem leginkább, a többiek ellenszenvesek voltak. Nüx, a hősnő össze-vissza rohangál, miközben róla mintázhatnák a határozatlanság mellszobrát. Az utolsó 100 oldal volt még a legjobb.
Egyszer olvasható mese.

1 hozzászólás
_Eriii>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Sajnálom nagyon de nagyon, de azok táborát erősítem akiknek nem nagyon tetszett. Olyan szomorú meg csalódott vagyok, itt van egy nagyon jól elgondolt történet és mit kapunk? Egy önző ribit, aki majdnem mindvégig csak magával törődik. A testvére sem volt jobb a végével, eleinte még sajnáltam is, de hatalmasat csalódtam. Egy apát, egy nagynénit, akiket ki nem állhattam. Egy semmilyen halálosan unalmas cselekményt. Én imádom az ilyen fajta történeteket, de itt sajnos nem jött át. Számomra nagyon érzelem mentes volt az egész történet. Egyetlen egy szereplőt tudtam megkedvelni az pedig Ignifex, a többi mind egytől egyik semmilyen. Sajnos nem vagyok kíváncsi a következő részre……

8 hozzászólás
Klodette>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Micsoda vegyes érzések kavarognak bennem.
Ez a történet nagyon megosztó volt a számomra, de végül arra jutottam, hogy ez jót is jelenthet, szóval négy és fél csillagot adok rá.
Imádom a régi, tündérmesék modern feldolgozását és a görög mitológiát is. Itt a fő-fő-fő kedvenc mesém, a Szépség és a szörnyeteg elevenedett meg görög mítoszokkal. Nagyon jó ötletnek találtam és kimondottan tetszett. A világfelépítés klassz volt és imádtam.
A szereplők is – akárcsak az egész könyv -roppant megosztóak voltak.
Sok helyen olvastam, hogy a legtöbben nem tudták szeretni Nüx karakterét és bennem is vegyes érzéseket keltett, de végül arra jutottam, hogy egy ilyen világban, ilyen körülmények között, valószínűleg én is hasonlóan gondolkodtam és cselekedtem volna, mint ő.
Az biztos, hogy nagyon badass főhős volt és sokat mért rá a sors. Ő csak próbálta kihozni mindenből a legjobbat. Nem volt jó ember, de végül megpróbált jól cselekedni. Ezt értékeltem, még akkor is ha saját magát keverte ekkora kulimászba.
Ignifex egy igazi csoda volt és hozta a Szörnyeteg már jól megszokott karaktervonásait, noha azért rengeteg mindenben különbözött is tőle.
Örülök, hogy adtam egy esélyt ennek a könyvnek és nem hagytam, hogy eltántorítson a vegyes fogadtatás. Szerintem ez a sztori olyan, hogy aki szereti az nagyon szereti, aki meg utálja az a pokolra kívánja.
Én szerettem, minden hibája ellenére is.
Szeretnék még olvasni az írónőtől, mert a stílusa nagyon tetszett. Remélem, hogy meg fog jelenni magyarul a „folytatás".
Azért a végével nem vagyok maradéktalanul elégedett. :(
Kövezzetek meg, de nekem például sokkal jobban tetszett, mint a Tüskék és rózsák udvara.

Evelena P>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

A könyvhöz tartozó kihívás vett rá az olvasásra, mert a végéhez közelgett már a záró időpontja.
Mennyire jó, hogy emiatt belekezdtem! A szépség és a szörnyeteg vonalat el kell engedni. Olyasvalaki írhatta ezt a fülszövegbe, aki nem olvasta a könyvet.
Emellett annyira jó volt! Olyan szürreális, abszurd, olykor morbid volt! ÉS NEKEM EZ ANNYIRA BEJÖTT!! Elég gyorsan faltam, mikor épp jutott időm az olvasásra.
Adott egy lány, aki végre nem az a szende-szundi típus, meg a világ legszebb, legaranyosabb, legkedvesebb tündérviolája, aki készségesen feláldozza magát olyanok kedvéért, akik jobb kifejezés híján „tojnak a fejére”. Mert az egész családjáról ez a kép alakul ki bennünk, olvasókban szerintem.
Ignifex az elején kicsit furcsa volt, aztán sikerült megkedvelni.
Ismét jelen van a csipkelődő, „- Utállak!; – Na, én meg annál is inkább!” Ezeken néha már nem bírtam abbahagyni a kuncogást.
Fogalmam sem volt, hogy ebből mi fog kisülni, lesz-e megoldás és milyen módon.
Igazi jó kis fantasy volt, olyan szereplőkkel, akik nincsenek fényesre polírozva az olvasóközönség kegyeinek elnyeréséért.
Jó volt ez így, izgalmas volt, jól kigondolt fantázia birodalommal. Nem kell túlgondolni, nem kell sokszor igazán komolyan venni. El kell merülni az oldalakban és engedni szárnyalni a képzeletünket.

deen>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Amikor nagyon kell gondolkodnom, hogy mit írjak egy könyvről, az általában azt jelenti, hogy nem igazán fogott meg. Sajnos ezzel a történettel is ez a helyzet. Nem tudok róla rosszat mondani, mert a cselekmény egyáltalán nem volt lapos, tetszett, hogy az írónő a görög mitológiából merített, és áthelyezte a történetet a fantasy birodalmába. Viszont a főszereplő Nüx nem volt szimpatikus, de nehezen tudnám megmondani, hogy miért. Haragja és gyűlölete a családja iránt teljesen érthető volt, ahogy az is, miért volt neki olyan könnyű belefeledkezni a kastélybeli életbe: Ignifex olyannak szerette, amilyen, előtte nem kellett megjátszania magát. Mégis valami hiányzott a karakteréből, amitől megkedvelhettem volna, talán pont az, hogy folyton magában tartotta a haragját és keserűségét, én pedig nagyon vártam, hogy ez valamikor kitör belőle és az apja végre mutat egy kis bűntudatot. Ignifex viszont tetszett, ahogy a háza is nagyon illett a történethez az állandó átalakulásával és azzal a rengeteg szobával, ahol más és más érdekesség tárult az olvasó elé. A történet vége valahogy nem volt az igazi. Maga a lezárás a szereplők számára elég nagy megpróbáltatás volt, de mégis pár oldalban letudtuk. Maradt némi hiányérzetem.

4 hozzászólás
Lillsz>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

„Nagyon haragszok a könyvre, mert meg lehetett volna jobban is írni. Az elejét legalábbis. Nem mintha én jobban írnék, de nekem nagyon nem tetszett az első 150 oldal. Haragszok az írónőre, mert a vége ezerszer jobb volt, izgalmasabb és érzelmesebb, ha végig ilyen lett volna, akkor most új kedvencet avathatnék, de nem így történt. Sajnos! Azt kell, hogy mondjam a végén igen összeszedte és igen jól megírta Rosamund a könyvet, így összességében, egy jó olvasmánnyal lettem gazdagabb. Azt bánom, hogy nem a legjobbal. De én mindent megtettem annak érdekében, hogy imádjam a könyvet, de nem sikerült. Talán majd legközelebb!” 5/4
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/01/rosamund-…

2 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Görög mitológia, Szépség és a Szörnyeteg, A kékszakállú herceg vára… amelyek egyenként, önállóan, önmagukban élvezhetőek (sőt…), de így egyben… nem nagyon tudom eldönteni, hogy ez most mi is volt valójában…. ellentmondásos a benyomás, amit ez a könyv tett rám, de valójában az egész könyv egy nagy ellentmondás, így nehéz is róla véleményt alkotni… a szereplők néha szerethetőek, néha nem… az eseményeket néha értem, néha nem… néha van logika benne, néha nincs… néha YA könyvet olvastam, néha estimesét, néha horrort… Egy biztos: mindennek ára van, és az alkuk soha nem azok, aminek látszanak…

2 hozzászólás
Orsi999>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Kezdjük ott, hogy egy kihívás miatt kezdtem neki, önszántamból nem tudom, hogy elolvastam volna-e a következő egy évben.
A borítója nagyon szép. Az alaptörténet is tetszett, de a kivitelezése már nem lett ennyire jó. Eleinte lassan haladtam vele és még néha unatkoztam is. Nagyjából a felétől kezdett igazán felpörögni a történet. Itt már kíváncsivá tett, hogy mi fog történni legközelebb.
A görög mitológiai részek nem tetszettek. Szerintem már Rick Riordan könyveinél is említettem, hogy soha nem szerettem az Istenekkel kapcsolatos könyveket, de az ő könyveiben legalább megértettem, hogy kiről beszél, de itt csak kapkodtam a fejem, hogy akkor most miről is beszél.
Nüx családja katasztrófa. Ha nekem ilyen rokonaim lennének, letagadnám őket. Magát Nüx-öt se sikerült megkedvelnem, inkább mondanám azt, hogy elviseltem. Az ő és Ignifex szócsatái dobták fel a történetet.

Petrasek>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Vegyes érzéseim vannak a könyv iránt, de a heves fangirl oldalam átvette felvettem az irányítást a csillagozásnál.
Szóval, számomra kb. a felénél ketté osztódott a történet. Az első részében engem nem igazán kötött le. Megismerhettük a szereplőket, Nüx világát, Ignifex illetve Árnyat. A karakterek nem igazán kerültek hozzám közel itt, kicsit sablonosnak illetve semmilyennek éreztem őket. Egyedül Árkádia történelmi háttere, hiedelem és vallás világa nyűgözött le. Nagyon nagy dicséret az írónőnek, hogy beépítette a görög-római fonalat a sztoriba, mivel amúgy is imádom ezt a mitológiát.
Aztán jött számomra a 180°-os fordulat és csak raktam a lapokat. Szerintem csak nekem, de valahogy megváltozott a könyv stílusa…. sokkal eredetibb, izgalmasabb lett. Nüx végre kezdett a szívemhez nőni, akármennyi harag is volt a szívében, azért megláttam benne a jót, alázatot és szeretetet. Ignifex megmutatta a vad, huncut és rendkívül édes oldalát és én azt hiszmem rögtön beleszerettem. Árnyon nem csodálkozom, a csavarok és magyarázatok után logikusnak tűnt a személye.
Hihetetlenül pörgött a cselekmény, alig tudtam letenni. Annyiféle érzelem kavargott bennem a végén, a legjobb szóval is csak tátogtam, amikor nem kiabáltam a vakvilágba. Összegezve imádtam a második felét, és ha csak ebből állt volna a regény azonnal kedvenc lenne.

9 hozzászólás
MFKata>!
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Ez egyáltalán nem az a Szépség és a Szörnyeteg sztori, amit megimertünk, mert sokkal sötétebb, gonoszabb és izgalmasabb. Kellett egy kis idő nekem is, mire átálltam a tündérmeséről a fantasy-ra, de megérte!

Bővebben→
https://mfkata-about.blogspot.hu/2016/11/rosamund-hodge…


Népszerű idézetek

Fangirl033>!

Nincs annyi bölcsesség a világon, ami visszatart egy embert attól, hogy megszerezze, amit akar.

MFKata>!

– […] ha eltörsz valamit, akkor ne panaszkodj, hogy darabokban van.

Nymeria96>!

– Álmomban végeznél velem?
– Udvariatlanság lenne, ha előbb felébresztenélek.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ignifex · Nüx Triskelion
Melcsó>!

– Nem veszel fel hálóinget?
Hátrafordultam, és Ignifexet láttam az ajtófélfának támaszkodni. Újra a sötét selyempizsamáját viselte.
– Reménykedtem némi csipkében, de biztosan jól állna valami áttetsző is. Rengeteg olyat tettem a szekrénybe – folytatta.
– Mit keresel itt? – kérdeztem, megmarkolva az ágy egyik nő alakú oszlopát. Nem számított, hogy mennyi szemrehányást is tettem aznap magamnak, legszívesebben azonnal megszüntettem volna a köztünk lévő távolságot.
– Csak egy helyet, ahol eltölthetem az éjszakát – felelte, és beljebb lépett. – Nézd a jó oldalát: talán sikerül megfojtanod álmomban.
[…]
– Miért? – nyögtem ki végül.
– Mert nagyon kényelmes az öledben aludni.

234-235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ignifex · Nüx Triskelion
abstractelf>!

– Miért? Csak nem fél a sötétben?
Viccnek szántam, de Árny komolyan bólintott.
– Mint minden szörnyeteg. Mert arra emlékezteti, mi is ő valójában.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Árny · Nüx Triskelion
Roxan>!

– Egy démon vagy – mondtam a földet bámulva.
– Úgy tűnik.
– Tudom, mit tettél.
– Legalábbis az izgalmas részeket.

Kapcsolódó szócikkek: Ignifex · Nüx Triskelion
Brya>!

Utáltam a szemét, a nevetését, a gúnyos mosolyát. Gyűlöltem, hogy meg tudott csókolni, hogy ilyen egyszerűen be tudott zárni. De a legjobban azt gyűlöltem, hogy el tudta érni, hogy akarjam őt .

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nüx Triskelion
Evika82 P>!

Ha vágysz valakire, ha a közelsége megnyugtat, ha úgy gondolod, hogy ő talán majd segít abban, hogy kiürüljön a gyűlölet a szívedből, az már szerelem? Vagy csak elkeseredettség?

Kapcsolódó szócikkek: Nüx Triskelion
Babó_Buca P>!

– Vagy biztosíthatott volna egy olyan házat, ami nem részeg labirintusként változtatja az alakját, de gondolom, az már túl nagy kérés lenne. Mit gondolsz, adni fog hozzá egy Minótauroszt is, vagy inkább az a terve, hogy halálra sétáltat?

121. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Nüx Triskelion

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Robin LaFevers: Sötét diadal
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Jen Calonita: Bírnod kell a célig
S. Jae-Jones: Alvilági dal
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Joss Stirling: Summer
Stephanie Garber: Legendary
Richelle Mead: Dermesztő ölelés