Egy ​aggódó tini top secret naplója 23 csillagozás

Ros Asquith: Egy aggódó tini top secret naplója

HOGY, ​HOGY NEM, eldöntöttem, hogy ez lesz végre az az év, amikor végleg FELNÖVÖK. Nem izgat többé a Kebelzónám körmérete, a pattanások, herpeszek és egyéb felszíni rettenetek, melyekért nem is érdemes Aggódni, helyettük inkább az Igazán Komoly Dolgok felé fordulok. Magam mögött hagyom és végleg elfeledem a szívtelen, visszataszító férfinépet, akik mindent megtettek, hogy romba döntsék álmaimat arról, hogy világhírű és ünnepelt filmrendezőként bontakoztathassam ki a tehetségemet.
Találtam valamit, ami megoldást jelenthet… egy régi naplót, pontosabban a tavalyit, melybe az újévi fogadalmakon kívül egy megveszekedett tollvonás nem került. (Adja magát, hogy az egyik szent fogadalom az volt: mindennap írok bele.) Nos, jelentem, katapultáltam lelkemet a borongós kóma mélyéről egy szebb, fényesebb, dejólérzemmagam világ felé. Most aztán tényleg írok MINDENNAP valamit, hogy egy valóban TELI naplót tehessek az asztalra jövő ilyenkor, mikorra már a zoknimban is a tavasz friss… (tovább)

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Aggódó tinik könyvtára Alexandra

>!
Alexandra, Pécs, 1999
260 oldal · ISBN: 9633678323 · Fordította: Bárdos Péter

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Ros Asquith: Egy aggódó tini top secret naplója

Áh! Imádtam és tulajdonképpen imádom a mai napig. Nem tudom, hányszor olvastam el, de négynél biztos többször, ami pedig már rajongást jelez.
Kár, hogy csak ez az egy volt ilyen regényszerű.
„Én kicsi kobrám”

Nita_Könyvgalaxis>!
Ros Asquith: Egy aggódó tini top secret naplója

Mikor még aggódó tini voltam, többször is elolvastam a könyvet, és a humora miatt nagy kedvencemmé vált. A mai napig szeretem a naplóregényeket.

1 hozzászólás
PuPilla>!
Ros Asquith: Egy aggódó tini top secret naplója

Ó de rég is volt. Most véletlenül akadtam rá, úgyhogy bejelölöm. Úgy emlékszem sokat lapozgattam ezt a sorozatot, akkoriban szerettem, tetszettek a dinka rajzok, és én is vezettem naplót már akkor is. :)

4 hozzászólás
Effi89>!
Ros Asquith: Egy aggódó tini top secret naplója

Jaj, mennyire bírtam ezt az édes kis semmiséget! Tinilányoknak kötelező, annyira jól érzékelteti azt az érzelmi hullámvasutat, ami akkor zajlik egy lány lelkében. Jópofa szituációk, egészen komoly helyzetek, a napló írójának imádnivaló stílusa mind-mind szerethető.


Népszerű idézetek

shano>!

Nincs statikusabb életkép a beragadt londoni metrónál. Körülötted mindenki élettelen színű esőkabátban ücsörög, fejük felett gyülekeznek a saját felgyülemlő problémáik esőfelhői.
Egyiküknek ez jár a fejében: „Úristen, ha nem érek haza időben, soha nem fogom megtudni, hogy Eduardo Alonso Sombrero elveszi-e Aliz Maria Tortillát, vagy bejön az ármányos Lucia Chio Taccos mesterkedése, és börtönbe kerül…”; a másik azon aggódik, hogy „Ha most is lekésem a randit, George-nak elege lesz abból, hogy mindig rám vár, és lelép azzal a kis repedtsarkú henteslánnyal…” Aztán még egy: „Esküdnék, hogy ez füstszag. Ez itt a Vég…” Csak a kocsi végében ülő csavargót nem zavarja, hogy megy-e a kocsi bármerre, vagy sem. Egykedvűen ücsörög és szaglik, bal kezében rettenet korcskutya pórázát szorongatja, a jobban egy sörösüveg húzódik meg szerényen.

37. oldal

shano>!

Elhatároztam, hogy esténként soha nem hordok egy pennyt sem magamnál, nehogy Kifosszanak. Ideje volna feltalálni a Testfaxot. Mennyivel egyszerűbb volna, ha nem kellene végigvonszolnod a testedet az egész városon, csak elfaxolnád oda, ahol éppen dolgod van. Íme, Csodálatosan Okos Komputermágusok, egy ötlet ingyen és bérmentve El Chubbtól! Van még útja a fejlődésnek!

35. oldal

shano>!

Apa végül felkászálódik és leüget a sarki boltig. Amikor visszatér, hat újság van nála, egy doboz duplaerős Garantáltan-Kirohad-A-Tüdőd kaliberű pipadohány, meg egy üveg tej.
– Istenem, hozzámentem egy hangyaagyú férfihoz! Az újságokat meg a vegyiárut látom. DE HOL AZ ENNIVALÓ?
– Tejet muszáj volt vennem, mert a tehén, aki ebben a házban lakik, nem ad. Különben is a hangya egy rendkívül okos lény.
És így tovább.

31. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Tutsek Anna: Cilike férjhez megy
Annie Pietri: A Napkirály kémnője
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Rachel Elliot: H2O – A pizsamaparti
Jacqueline Wilson: Mi baj, lányok?
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?
L. M. Montgomery: Anne válaszúton