Immutáció 7 csillagozás

Ronil Caine: Immutáció

Gerald Marren szíve beteg, és az orvosa egy évet jósol neki. Mielőtt beletörődhetne a sorsába, egy titokzatos professzor megoldást, sőt gyógyulást kínál számára az orvostudomány egy legújabb módszerével. Marren belemegy a kezelésbe, nem is sejtve, hogy események milyen fékevesztett láncolatát indítja el ezzel. De az igazi borzalmak majd csak ezután következnek.

Ronil Caine olyan klasszikus body-horror és lényhorror történeteken edződött kortárs író, mint a Terror, Lovecraft és King munkássága, valamint a The Thing, del Toro és a Shyamalan-filmek, a Légy és az Alien-filmek, így az olvasó nagyjából sejtheti mire számíthat az Immutáció kisregényben.

>!
Metropolis Media, Budapest, 2022
100 oldal · ISBN: 9789635511150

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Lea_Simon >!
Ronil Caine: Immutáció

A novella ingyenesen letölthető az író weboldaláról.
Nem tudtam, mit várjak ettől az írástól, mivel semmit sem tudtam az íróról, és már azt is elfelejtettem, hogy miért töltöttem le. A sztori eleje klasszikus Stephen Kingnek indult, tetszett a stílus, pörögtek az események. Viszont volt egy pont, ahol az író már kezdett eltérni a szokásos „recepttől” és teljesen új hozzávalókat rakott bele.
A második résznél azt éreztem, hogy még sosem olvastam ilyet, végre valami új!!! Egészen a végéig izgalmas volt és pörgős, valamint elég erősen már horrorba hajlott. Nagyon tetszett!
A helyesírási hibák miatt voltam le a fél csillagot.

_Vera_>!
Ronil Caine: Immutáció

Először ez jut eszembe az olvasás befejezése után: „Ez milyen menő volt már!” Kicsit szofisztikáltabban és részletesebben viszont azt tudom elmondani, hogy hiába nem az én műfajom a sci-fi, ezesetben nagyon jó élményben részesített. A tudományos háttér pont annyira volt kifejtve, hogy egy ilyen laikus, mint én ne érezzen se hiányt, se túlterhelést. Bár horrorként van címkézve a történet, számomra sokkal inkább volt izgalmas, mint ijesztő. Voltak benne egyébként durva részek, úgyhogy fiatal olvasóknak nem feltétlenül ajánlanám. Mindig elismerést érzek a szerzők iránt, akik egy ilyen hosszúságú vagy még rövidebb kisregényben képesek egy ennyire komplex „világot” felépíteni úgy, hogy az még cselekménydús is legyen. Néha egy pillanatra elterelődött a figyelmem, és mire visszaérkeztem, már teljesen máshol tartottunk.


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Hendon: Nightingale
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 389 XL
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom
Gabriel Wolf: Kellünk a sötétségnek
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Simon Stålenhag: Elektronikus állam
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft legjobb művei
Félel-mesék
Kevin Lyon: Pszichonapló
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók 2.