A ​gézengúzok az Alpok alján (Gézengúzok 4.) 4 csillagozás

Rónaszegi Miklós: A gézengúzok az Alpok alján Rónaszegi Miklós: A gézengúzok az Alpok alján

Hurrá! – akik már ismerik őket, repesve várják újabb kalandjukat!
Akik még nem ismerik őket, azoknak elárulhatjuk: nem kis élményben lesz részük! A szerző régi barátotok, kalandos történelmi regényeit, csodás indián históriáit immár nemzedékek olvasták. Ő az, aki sosem hagyja cserben olvasóit, mindig újabb és újabb meglepetéssel kedveskedik. Híres gézengúzai (Tercsi, Karcsi, Berci) ezúttal hazánk nyugati határszélére vetődnek. Kőszeg városában „szívják a történelmi levegőt”. Elárulhatjuk, a teméntelen, harsogó vidámság közben mélyebben zengő hangokat is hallunk. Karcsi bosszút esküszik Fülesbagoly tanár úr ellen, és persze elvárja, hogy pajtásai is vele tartsanak.
Hogy mi lesz ebből?…

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 1991
202 oldal · ISBN: 9631167127 · Illusztrálta: Sajdik Ferenc

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

lenne P>!
Rónaszegi Miklós: A gézengúzok az Alpok alján

Ennél nagyobb kavart csak a Gézengúzoknál nagyobb gézengúzok csinálhatnának! Katyvasz, katyvasz hátán! Még a felnőttek is rádolgoznak ebben a történetben egy kicsit, mert hát a felnőttek is félnek a „házisárkányoktól” és sokan inkább kerülik a konfliktusokat. Ebben a történetben Kőszegről tudhattam meg dolgokat. Kár, hogy nincs közelebb, érdemes lenne Kőszegen sétálva olvasgatni.

U.i.: Köszönöm @Hatodik_Alabardos -nak, hogy ajánlotta!!! Nélküle a magyar ifjúsági regények egyik legjobbját és legjellegzetesebbjét nem ismertem volna meg!!!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

lenne P>!

Ugyan ki hallja meg, ha egy levéltetű kacag? Netán röhög!

19. oldal, Második fejezet, amely arról szól, hogy miről társalognak a levéltetvek - Bemutatjuk Mákos Ákos tanár urat és a kedves mamát - A gézengúzok megint elszalasztanak egy alkalmat - Hol jártál báránykám? - Rosszkedvű vacsora, (Móra, 1991)

Kapcsolódó szócikkek: levéltetű
1 hozzászólás
lenne P>!

Ha valahová sokan utaznak, arrafelé tömve vannak a buszok. Ahová kevesen, arrafelé üres buszok járnak. Ez olyan szörnyű nagy igazság, hogy mindmáig nem sikerült rajta segíteni.

32. oldal, Harmadik fejezet, amelyben Berci mégiscsak kitalált valamit - Fülesbagoly meglepődik - Ugye, hazudtál? - Újabb meglepetések az autóbusz-pályaudvaron - Bertalan néni megjelenik - De feltűnik még. . .hu-hu. . .mi lesz ebből!?

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Berg Judit: Rumini kapitány
Csukás István: Süsü, a sárkány
Bálint Ágnes: Megint Mazsola
Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca
Berg Judit: A Nádtenger télen
Szepes Mária: Pöttyös Panni naplója
Kormos István: Vackor az első bében