Star ​Wars: Darth Maul 11 csillagozás

Ron Marz: Star Wars: Darth Maul

In hiding for generations, the evil Sith have waited for the precise moment to reveal themselves and take vengeance upon the Jedi Order. But in the final days before the Trade Federation blockade of the planet Naboo sets into motion the Sith plan for the overthrow of the Republic, the scheming Sith Lord Darth Sidious becomes concerned about the potential interference by the criminal syndicate Black Sun, a vast and powerful organization feared throughout the galaxy. Sidious cannot allow anything or anyone to hinder his purpose, and so he unleashes his merciless apprentice, the death-dealing destroyer, Darth Maul, to eradicate his adversaries—as only a master of the dark side can! Star Wars: Darth Maul is the first-ever graphic-novel adventure of the ultimate Sith enforcer, an explosive tale of intrigue, mystery, and blistering action.

>!
Dark Horse, Milwaukie, Amerikai Egyesült Államok, 2001
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781569715420 · Illusztrálta: Jan Duursema, Rick Magyar

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn · Darth Maul · Alexi Garyn · Darth Sidious


Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul

Darth Maul az előzménytrilógia Boba Fettje: a kevés szavú gyilkológép, akit sokan komálnak, mégis, a vásznon alig kapott időt. Azonban Bobához hasonlóan a regények és a képregények (a TCW-t hagyjuk, az jóval később lett) szépen felhasználták a karakterét.
Túl bonyolult sztorit természetesen nem vártam, de bíztam Ron Marz-ban (a Witchblade óta komálom az ürgét) és szerencsére nem is csalódtam, egy pörgős, élvezetes olvasmányt kaptam.
A történet fél évvel a Baljós árnyak előtt játszódik. Sidious már javában tervezgeti a blokádot, ám nem szeretné, ha korábban kiderülne a Sith-ek visszatérése, ezért elküldi Mault, forgassa már fel kicsit a Fekete Napot, biztos, ami biztos alapon. Mondanom sem kell, innét folyamatos az akciózás, de hát egy Mault szerepeltető képregénytől nem is vártam túlzott drámázást. Cserébe kaptam némi kikacsintást az EU-ra és utalásokat a Baljós árnyakra (spoiler.
Összességében egy rövid, de élvezetes olvasmányról van szó, amire több helyen is utalnak a későbbiekben, így érdemes vele egy próbát tenni.

>!
Dark Horse, Milwaukie, Amerikai Egyesült Államok, 2001
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781569715420 · Illusztrálta: Jan Duursema, Rick Magyar
>!
Saille P
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul

Ez is egy gyönyörűen rajzolt képregény. Már ezért az esztétikai élményért megéri az ilyen képregényeket forgatni. A sztori egyszerű: Darth Sidious, Darth Maul es a Fekete Nap esete a Naboo-i blokád előtt. Amik érdekesek: megismerjük a Fekete Nap bűnszövetkezet felépítését, megtudjuk, hogyan kapja meg Maul az Infiltrator-t, nagyon tetszett a Qui-gonos kikacsintás, izgalmas adalék, hogy a neimodi áruló kinek akarja elöször eladni a blokád tervét (még mielőtt végighajszolják Coruscanton a Vadászó árnyék c.kötetben), és érdekes, hogy akkori Fekete Nap főnökének mi volt a legfőbb álma, és miért ő az első, aki rájön, hogy a Sithek visszatértek…

>!
PAVideoStudio
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul

A képregény Darth Maulnak a híres, Fekete Nap elleni küldetéséről szól tömény akcióval, kevés szöveggel (már ami a Sith-et illeti) és szép rajzokkal.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/mzb76YCMcF0

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
Andru P
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul

Nagyon kis történés, de úgy gondolom, hogy fontos lehet spoiler
A trükk jó volt, ahogy kiválasztotta Maul a megfelelő embert aki elvezette a megfelelő helyekre. Ügyes…

>!
Ebe_Endocott
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul

Ez nekem annyira nem jött be, oké, h Maul végtelenül imba, de azért valami minimális ellenállásba ütközhetett volna, valami prblémával szembekerülhetett volna, amit meg kell oldania. Nem éreztem a sztoriban a Sith ármány mélységét, vagy úgy az egész akció értelmét…

3 hozzászólás
>!
Nightmare I
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul

Már a képregény borítója is nagyon tetszett. A rajzok jól kidolgozottak, és ami még nagyon tetszik, hogy nem a párbeszédeken van a hangsúly. 91 oldalas, még is szerintem túl rövid.
Szívesen olvastam volna még 20-30 oldalt.


Népszerű idézetek

>!
Saille P

„Master? Master Qui-Gon? What is it?”
„ I'm not sure, Obi-Wan. I thought I sensed…something…but now it's gone. It seemed to be a momentary disturbance in the Force. Like a shadow passing over the sun. I've never felt anything like it.”
„What does it mean, Master?”
„The Living Force constantly whispers to us,my young Padawan. Sometimes we do not immediately understand what it tells us. But I'm certain the meaning will eventually reveal itself.”

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

„…this shall be yours. Sith apprentices have always maintaned special craft to serve their needs. What was once an armed courier… is now a Sith Infiltrator . It is as we are. Powerful. Unseen. Deadly.”

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious
>!
Saille P

„I could not have imagined anything like you.”
„There is one other like me. My master.”
„Always two. A master and an apprentice. Obvious, now, isn't is? I've heard the legends. I was to be a Jedi, you know. Alexi Garyn, Jedi Knight. That was my dream. I showed a sensitivity to the Force when I was young. But not young enough. I was deemed too old to be trained. So I chose another path.”

Kapcsolódó szócikkek: Alexi Garyn · Darth Maul
>!
PAVideoStudio

Darth Sidious: A Fekete Nap egy mester köré szerveződik. Alatta kilenc hadnagy szolgál, vagyis kilenc vigo, akik a mester körül nyüzsögnek, és vetekszenek a hatalomért. Minden vigo egy egész rendszerért felelős, és saját végrehajtó sereggel és bázissal rendelkezik. Ne becsüld alá őket… félelmetes ellenfelek! Ám a leghatalmasabb fenevad is tehetetlen, ha lefejezik.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Fekete Nap

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian K. Vaughan: Saga 1. (angol)
Brian K. Vaughan: Y: The Last Man – Unmanned
Grant Morrison – Frank Quitely: We3
Cullen Bunn: Star Wars: Darth Maul
Warren Ellis: Transmetropolitan 1. – Back on the Street
Dan Abnett – Andy Lenning: Guardians of the Galaxy (vol. 2) 3. – War of Kings 2.
Jason Aaron – Kieron Gillen: Star Wars: Vader Down
Andrew Hussie: Homestuck 1.
Haden Blackman – Alexander Freed – John Ostrander: Star Wars: Purge
Gerard Way – Shaun Simon: The True Lives of the Fabulous Killjoys