A fűszerek azok a csodák, amik ízletesebbé, illatosabbá, színesebbé és sok esetben egészségesebbé teszik ételeinket.
Nem újkeletű dolog használatuk, hiszen már az őskorban is előszeretettel ízesítettek, illatosítottak velük; akkoriban nagyon értékes árucikknek számítottak. Később aztán az Indiában termesztett fekete borsot például különleges és értékes mivolta miatt, fizetőeszközként is használták.
Napjainkban is fontos szerepet játszik a világ összes konyhájában, akárcsak a többi fűszer.
A gasztronómia minden kultúra kiemelkedő eleme, és a legtöbb konyha, karakteres ízvilágát elsősorban az általa használt fűszereknek köszönheti.
Kötetünkkel segítünk eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, ötleteket adunk azok felhasználására. Megismertetjük Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és tárolásukat. Készítünk belőlük pácokat, mártásokat, fűszerkeverékeket, fűszeres eceteket és fűszeres italokat is.
A könyv hasznos… (tovább)
Fűszerek könyve 19 csillagozás
Enciklopédia 11
Kedvencelte 2
Most olvassa 1
Várólistára tette 18
Kívánságlistára tette 27
Kiemelt értékelések
Olvashatunk az aperitifről, a fűszerek hatóanyagairól. Segítséget kapunk a vásárlás, tárolás kapcsán felmerülő kérdésekre is. Az étel-, italfűszereink részletes ismertetésénél megadja az adott növény népies és latin nevét is, továbbá a részletes leírásán túl receptötlet nyújt.
Meglepett, hogy -lévén „régi kiadás”- a lestyánnak csak a gyökerét írja felhasználásra. Ma már a levelét és magját is megesszük. A levelének aromája sokkal intenzív, mint a pertezselyemé. Használjátok! Ajánlom. :)
Fűszerkeverékekről is szól. A kötet vénén a Mit, hol keressünk? és a Tartalomjegyzék segít a gyors keresésben.
Nagyon hasznos könyv, szerintem nem hiányozhat egyik konyhatündér polcáról sem. Nem véletlen a folyamatos kiadás.
Olvasni szeretem, kipróbálni kevésbé, de ez inkább amolyan bevásárlási lustaság. Mert hiába van otthon friss, orrvarázsoló illatú szerencsendió, ha el kell menni májat venni… Amúgy még tankönyvnek is jó.
Nagyon hasznos kis könyv, és mindig új ízeket fedez fel az ember általa. És ha egyszer az ízharmóniákra rátalál, hát, alig akar kijönni a konyhából.:)
Népszerű idézetek
Az, hogy valami „fűszeres”, az ízesebbet, szebbet, jobbat, kedvesebbet, színesebbet, értékesebbet jelenti, azt, ami a száraztól, színtelentől elüt.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Lénárd Sándor: A római konyha 95% ·
Összehasonlítás - Polcz Alaine: Főzzünk örömmel! 92% ·
Összehasonlítás - Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 92% ·
Összehasonlítás - Fördős Zé: Okos receptek A-tól Zé-ig ·
Összehasonlítás - Déri Szilvia: Kovászkaland 91% ·
Összehasonlítás - Lovassné Kiss Ildikó – Lovass Pál: A karcsúság titka ·
Összehasonlítás - Bokor Judit: Finn konyha ·
Összehasonlítás - Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen ·
Összehasonlítás