Magyarország ​története 6 csillagozás

Romsics Ignác (szerk.): Magyarország története Romsics Ignác (szerk.): Magyarország története

A Magyarország történetének első fejezete a magyarság eredetével és a honfoglalással foglalkozik. A második és a harmadik tárgya a középkori Magyar Királyság története, amelyen belül az Árpád-ház 1301-es kihalása számít választóvonalnak. A negyedik az Oszmán és a Habsburg Birodalom közé szorult és ezért három részre szakadt Magyarország történetét mutatja be 1526-tól 1711-ig. Az ötödik fejezet címe: Magyarország a Habsburg Monarchiában. A kötetet záró utolsó nagy egység 1918 őszétől a 21. évszázad küszöbéig követi nyomon az ország történetét. A kötet nemcsak történészi értelmezéseket, hanem forrásszövegeket, térképeket és táblázatokat, valamint részletes kronológiát és didaktikusan tagolt bőséges irodalomjegyzékeket is tartalmaz.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Akadémiai kézikönyvek Akadémiai

Akadémiai, Martonvásár, 2016
1036 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630585439
Akadémiai, Budapest, 2011
Akadémiai, Gyula, 2007
keménytáblás · ISBN: 9789630585439

Public_Not>!
Romsics Ignác (szerk.): Magyarország története

Rendkívül olvasmányos, közérthető összefoglalás hazánk történelméről. Nagy előnye, hogy nem csak a történéseket, hanem a társadalmi viszonyokat, az adott korszakok mindennapi életét is tàrgyalja. Így nem csupán azt tudjuk meg, mi történt az adott történelmi időszakban, hanem azt is, hogy milyen hely volt országunk akkoriban.

abstractelf>!
Romsics Ignác (szerk.): Magyarország története

Nem rossz ez a könyv, csak némelyik részét nagyon nehezen lehet felfogni és értelmezni. Valószínűleg az én hibám.

Jozsga35>!
Romsics Ignác (szerk.): Magyarország története

Több mint ezer év, majd ezer oldalon át! Remek összefoglaló mű, időrendben egymásra épülve a legfontosabb események, időszakok gazdasági, társadalmi, kulturális összefüggésekkel. Nagyon sok adattal, nevekkel, táblázatok és diagramok is színesítik a könyvet és nem „fárasztó” módon.