Terra ​Benedicta 0 csillagozás

The Land of Hungarian Wine
Rohály Gábor – Mészáros Gabriella – Nagymarosy András: Terra Benedicta

Először ​2003-ban jelent meg a Terra benedicta – Tokaj and beyond c. kötet angol nyelven. Huszonkét borvidék, a Kárpát-medence klímája és geológiája, történelmi áttekintés és némi gasztronómia is helyet kapott a könyvben.

A kötet egyértelműen olyan, magyar nyelvet nem ismerő borkedvelőknek szól, akik érdeklődnek boraink iránt. Nem kíván útmutatást adni magához a bor kóstolásához, hiszen a külföldiek ezt rengeteg módon elsajátíthatják, éppen csak a hazai borkínálat sajátságai kerültek leírásra. Számos bortermelő szerepel a leírásokban, a Függelék részben hasznos listákkal kiegészítve. Terjedelmes rész foglalkozik a legnagyobb mennyiségben termesztett szőlőfajtákkal is.

A szerzőket nem kell bemutatni, hiszen Mészáros Gabriella, Rohály Gábor és a sajnos múlt évben távozott Nagymarosy András írásait már sok helyen olvashattuk. A kötet újbóli megjelentetését a szerkesztő és kiadó Mészáros Gabriella szerint az a rengeteg változás indokolta, ami az elmúlt tizenöt évben… (tovább)

>!
AVilla Pasarét, Budapest, 2017
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638924353

Várólistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Understanding Wines
Jancis Robinson: The Oxford Companion to Wine
Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly: Magnum Edition
James Halliday – Hugh Johnson: The Art and Science of Wine
John Szabo: Volcanic Wines
Kinga Tittel: Fabulous Budapest
Isabelle Legeron: Natural Wine
David Bird: Understanding Wine Technology
Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly (angol)
Jancis Robinson: How to Taste Wine