Franciaország ​története 2 csillagozás

Roger Price: Franciaország története

Franciaország. Születése óta viszonyítási pont nemcsak Európa, de az Újvilág számára is. Ezen a tájon ringott a lovagkor bölcsője, de a forradalmi terroré is. A kötet, hasonlóan a sorozat többi darabjához, rövid, de lényegre törő összefoglalását kínálja egy nagy és tekintélyes európai állam történelmének. Az Île-de-France megyéből fokozatosan kiterebélyesedő erős és virágzó francia feudális állam fejlődését éppúgy megismerhetjük, mint a felvilágosodás nagy korszakát, vagy éppen kortársaink rendszerét. A világhírű angol tudós munkája megmutatja azokat a csomópontokat és fejlődési irányokat, amelyek iránytűként szolgálnak a francia történelem labirintusában.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Maecenas történelem Maecenas

>!
Maecenas, Budapest, 1994
376 oldal · ISBN: 9638469021 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin

Enciklopédia 7


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Lunemorte P>!
Roger Price: Franciaország története

Nem is gondoltam volna, hogy ennyire tetszik nekem Franciaország történelme. Nagyon izgalmas szerintem, igazi kalandregény szinte. :)


Népszerű idézetek

Milán>!

Szép Fülöp kijelentette, hogy trónját küzvetlenül Istentől nyerte el, se ebben a kérdésben a három rend(États généraux) 1302-ben, a párizsi Notre -Dame-ba összehívott tanácskozása is támogatta.

44

Kapcsolódó szócikkek: 1302 · Notre-Dame
Milán>!

A tizennegyedik századi pápaság gyengesegége(a pápák avignoni, „babiloni" fogsága is erre időszakra is esett, 1309 és 1377 között), továbbá a tény, hogy 1373 és 1418 között ellenpápák is felléptek, lehetővé tette a gallikán „ szabadságok" érvényesülését.

44-45

Kapcsolódó szócikkek: 1373 · 1418
Milán>!

A polgárháború által gerjesztett bizonytalanságot,
erőszakot és elkeseredést szimbolizálta 1572. augusztus 27-ének éjjelén, Szent Bertalan éjszakáján öt-hatezer protestáns lemészárlása Párizsban és másutt. Ez a tömeggyilkosság csak meghosszabbította a küzdelmet, annak ellenére hogy a hugenották amúgy is vesztes pozícióba kényszerültek

55

Kapcsolódó szócikkek: 1572 · Párizs · protestáns
Milán>!

Gyilkosságok , a nőkön tett erőszak és fosztogatás bizonyította , hogy az emberek éppen a vallási értékekről feledkeztek meg a vallási küzdelmek során.

55


Hasonló könyvek címkék alapján

Hahner Péter: Franciaország története
Gazdag Ferenc: Franciaország története 1945–1995
Jevgenyij Tarle: Talleyrand
Maurice Druon: Az elátkozott királyok I-III.
Annemarie Selinko: Désirée
Sandra Gulland: Adieu, Bonaparte!
Pierre La Mure: Moulin Rouge
Robin LaFevers: Sötét diadal
Hahner Péter: Államférfiak
Tatiana de Rosnay: Sarah kulcsa