Otthon 24 csillagozás

Rofusz Kinga: Otthon

Kinek mit jelent az otthon?
Biztonságos menedék? Egy hely, ahol jó lenni azokkal, akiket szeretünk?
Az OTTHON kisfiú hőse egy nap azzal szembesül, hogy a régi házból el kell költözniük, a szülei eladták, újat vásároltak.
A régi otthontól való búcsú, a visszavágyódás, a fájdalmas elszakadás és a megnyugtató újra otthonra találás története.

Csak képekben.
A frissen megjelent OTTHON című új könyvében az alkotó nem „csak” illusztrátorként, hanem a kizárólag rajzokban-képekben elmesélt történet szerzőjeként is bemutatkozik.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Vivandra, 2018
64 oldal · ISBN: 9786155347177

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Annamarie P>!
Rofusz Kinga: Otthon

Túlzás, hogy olvastam, mivel egy bötü sincs benne, de a könyvtárban elméláztam mellette egy kicsit. Nekem nagyon tetszettek, legszívesebben magamba szívtam volna valahogy az egészet. Ilyenkor lenne jó kolibrinek lenni!
Csoda szép, beszélgetésre ösztönző illusztrációk. Érdekes, hogy az otthonról nekem a meleg, erős színek jutnak eszembe, Rofusz Kinga pedig inkább odalehelte az alkotásokat. Pasztell árnyalatok, érzékeny vonalvezetés. A képek kifejező ereje főként a mozdulatokban, gesztusokban rejlik.

1 hozzászólás
Molymacska>!
Rofusz Kinga: Otthon

Nagyon szeretem az olyan könyveket, melyek kicsit más úton próbálnak elmondani egy történetet. Ez a mese azért is érdekes, mert szöveg nélküli, mégis egy nagyon fontos témáról beszél, méghozzá a költözés nehézségeiről.
Először kicsit megszeppentem, hogy nincs benne szöveg, mégis a rajz elég kifejező hozzá, hogy megmutassa a történetet. A történet pedig nagyon érdekes, hiszen egyszerre van benne a szomorúság a régi hely elhagyása, azok a negatív érzések, amik ilyenkor előjönnek, és mégis benne van a költözés után a pozitív szemlélet, az öröm, és hogy az otthon nem csak egy ház, hanem mi (a család) tesszük otthonná a házat). Nagyon tetszett benne, hogy őszinte: nem próbálta a rossz érzéseket eltüntetni, inkább megmutatta, hogy lehet (sőt igazából kell is) ilyen érzéséket irányítani.
A rajzolás nagyon légies, könnyed, és kellemes, nyugtató pasztellszínekkel dolgozik. Nagyon szép képek találhatóak benne, szép beállításokkal, kellemes összhanggal. Számomra nem tetszett annyira ez a fajta emberábrázolási mód, ettől függetlenül viszont csodás egy album. Külön kiemelném a borítót, mely „lyukas” és ami szerintem még jobban a játékosság hatását kelti.
Mindenképpen ajánlom olvasásra, akár úgy, hogy a szülők a képek mellé még mesélnek, akár úgy, hogy csak lapozgatják, és a gyerek mennyit ért meg belőle. Érdemes kézbe venni, mindenképpen hasznos kis könyvről van szó.

Sippancs P>!
Rofusz Kinga: Otthon

Életem első betűtlen könyve.
Eleinte fura volt csak lapozgatni, nézegetni a csodaszép, letisztult rajzokat, aztán egy idő után összeálltak a képek a fejemben történetté, párbeszéddé.

ziara>!
Rofusz Kinga: Otthon

Rofusz Kinga egy zseni!! Hihetetlen ez a könyv, de komolyan.
Meleg, szeretettel teli, „otthonos”.

krlany IP>!
Rofusz Kinga: Otthon

Gyönyörű. Az első magyar szerzők által jegyzett silent book-ok között jelent meg, így egy kicsit értetlenül is áll előtte a nagy közönség, hogy mit is kezdjen egy szöveg nélküli könyvvel, hogyan olvassa azt. Sok fantáziával, a képek alapján saját történettel, belemélyedve a rajzok hangulatába, részletein elidőzve. Ennek a műfajnak a lényege a belassulás, a teremtő képzelet. Az ilyen könyvek párbeszédre ösztönöznek, lehetővé teszik a különböző nézőpontokból való szemlélődést. Szókincset, improvizációs készséget, érzelmeket fejleszt. Nagy találmány.

Honey_Fly P>!
Rofusz Kinga: Otthon

Gyönyörűséges képeskönyv. Szöveg nincs benne, de a képek mindent elesélnek. Bátran szabadon engedhetjük fantáziánkat mi is és saját történetet szőhetünk a légies, finom rajzok köré.

Sicc>!
Rofusz Kinga: Otthon

Gyönyörű könyv! Öröm kézbe venni, forgatni! Nem vagyok Rofusz Kinga rajongó, de ezzel a könyvvel megvett kilóra. A színei, a kompozíciók, a karakterek, a borító, amin kikukucskál a kisfiú…<3 Nagyon szeretem a silent book műfaját, hiszen mindenki úgy értelmezi, „olvassa”, ahogy akarja, legyen szó gyerekről vagy felnőttről.
Érdemes!

dianna76 P>!
Rofusz Kinga: Otthon

Nem az első szöveg nélküli könyvem. A képek gyönyörűek, és tényleg beszédesek. Többször is átlapoztam az elmúlt két napban, és megcsodáltam, gondolatban szőttem a történetet, mely szépnek, nyugalmasnak indul, aztán átjárja a szomorúság, de minden jó, ha jó a vége, s a színek újra betörnek a rajzokba. Kicsit nehéz gyermekkönyvként értékelni.
De az a kisfiú az elején, ahogy ránk néz a borító ablakán át….❤❤❤

>!
Vivandra, 2018
64 oldal · ISBN: 9786155347177
a_bookworm_named_honey P>!
Rofusz Kinga: Otthon

Elképesztően gyönyörű a története és a képi világa is.
Egy család, egy költözés, egy új otthon története elevenedik meg előttünk, ezeken a végtelenül igényes lapokon.
Nagyon tetszett! Bár több magyar vonatkozású silent book lenne…! ❤

lenne P>!
Rofusz Kinga: Otthon

Könyvtári felolvasásként akartam olvasni, de ez nem jött össze.


Hasonló könyvek címkék alapján

Takács Viktória: Luca mese
Kiss Ottó: Ati a tükör mögött
Vajda Éva: Anup és a csodálatos tűzhely
Kőszegi-Arbeiter Anita: Strucc a könyvtárban
Kárpáti Tibor: Valentine
Erdei Zsolt: A bátor Tűzmadár és a kis Üstökös
Sepsi László: Az éjszaka réme
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Mechler Anna: Doma és a család
Vajda Éva: Szása, a szibériai kistigris