Rover ​megmenti a karácsonyt (Rover 2.) 19 csillagozás

Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt

Rudolfnak, a rénszarvasnak csupán évi egy napot kellene dolgoznia, akkor is beteget jelent. A kétségbeesett Télapó kénytelen helyettest találni, aki húzhatná a szánját. Az egyetlen, aki elég eszes, jóképű és sármos ahhoz, hogy megfelelően helyettesítse a rénszarvast, nem más, mint egy Rover nevű eb. Ez nem csak nevetségesen hangzik, hanem az is. A Télapó, és vele együtt az olvasó, élete legkalandosabb utazását éli át ebben a könyvben.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2007
160 oldal · ISBN: 9789632450162 · Fordította: Bosnyák Viktória · Illusztrálta: Brian Ajhar

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt

Nem annyira cuki, mint amennyire beteg és idegesítő, de az illusztrációk tetszettek.

Emerson>!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt

Vannak olyan vicces könyvek, amiket képes vagyok fapofával végigolvasni, de Roddy Doyle neve garancia arra, hülyét csináljak magamból, ha nyilvánosan olvasom a történeteit. Ahogy mindig kikacsint az olvasóra csak felbátorít, hogy hangosan röhögjek a poénjain, aztán rájövök, hogy hopsz, nincs is itt mellettem, de ekkor már késő… mindenki engem néz, hogy mi bajom. Pedig semmi. Csak olvasok.
A nyilvános megalázás mellett, azért van egy olyan erőssége Roddy-nak, hogy létfontosságú információkkal is ellátja az embert. Pl. most már tudom, hogy finnül hogy van a kaki. Vagy azt, hogy az ablakon nem érdemes kiugrani. Főleg, ha zárva van. A Télapónak meg pöttyös az alsógatyája. Oroszlánra és krokodilra pedig nem ajánlatos krumplihámozóval vadászni. És még folytathatnám a sort, de inkább tessék olvasni (csak óvatosan).
Ui.: Kösz, Roddy, most már akárhányszor könyvet fogok a kezembe, eszembe jutnak a fogatlan csíkos mókusok…

Zoe27>!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt

Abból, hogy egy sorozat második kötete egyetlen halovány utalás tesz bizonyságot, de ez ebben a történetben nem játszik kulcsfontosságú szerepet. Humora magával ragad kicsiket és nagyokat egyaránt.
Rover karakterének lazasága megidézi Garfield szellemét, a kaland pedig világon átívelően garantált.
Csodával meghintve meleg szívvel ajánlom.

Uzsonna>!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt

Karácsonyról viccesen, meghatóan – és így még mindig lehet hinni a Télapóban! :-)
A végén „haszontalan”, de vicces szószedettel és bibliográfiával.

2 hozzászólás
Kek P>!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt

Olcsó poénkodás karácsony ürügyén. Még jó, hogy nem karácsonykorra időzítettem, hanem jóval korábbra – így csak megnevettetett, meg untatott. Karácsonykor ez nekem rosszul esne és elszomorítana. Merthogy ez nem a karácsonyról szól. Csak annyira, amennyire a tévé minden évben ilyenkor a Reszkessetek betörőkről. Nos, ez ugyanaz a műfaj. Vidámkodjon az is, aki nem tudja, mi a karácsony. Persze cool amerikai, ajándékbiznisz, meg coca-colás, piros pöttyös alsógatyás mikulás. – ez a karácsony, higgy hát benne!
     Tényleg lehet rajta nevetni – tehát olcsó szórakozásnak ajánlom az év minden szomorkás időszakára – kivéve a Karácsonyt!

Henczy005 P>!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt

Hihetetlenül vicces, volt, hogy le kellett tennem, mert görnyedtem a nevetéstől. Persze a kisfiamnak még sok viccet meg kellett magyaráznom belőle, mert nem értette, de minden este már alig várta a folytatást. Nagyon-Nagyon tetszett. Imádni valóak a szereplők. A történet magával ragad és könnyű olvasni olyan gyerekeknek, aki most ismerkednek a betűk világával. Vigyázni kell arra, hogy sok olyan szó, idióma van benne, amit a kisebbek nem értenek meg. Ezeket véleményem szerint el kell magyarázni nekik, hogy tudják tovább élvezni a történetet.


Népszerű idézetek

Uzsonna>!

BANJO-KAZOOIE – egy Nintendo-játék. Én még sosem játszottam vele, de úgy tűnik, két játékos kell hozzá, akik ezt mondják:
– Én jövök.
– Nem.
– De igen.
– De nem.
– De igen.
– De nem.

153. oldal, Szószedet

[névtelen]>!

Szóval igaz, ami igaz, a kutyák nem tudnak repülni. De, de, DE, ha az ember a Télapóval lóg, számíthat rá, hogy varázslatos dolgok történnek, s most is pontosan erről van szó. Varázslatról. És a jó varázslatot képtelenség elmagyarázni. Mert varázslatos. Varázslat egyszer egy évben. De, de, DE, elárulok egy igazi titkot. Ezúttal van magyarázat a varázslatra. A szán és vele Rover azért tudott repülni, mert széles e világon a gyerekek hittek benne, hogy repülni fog. Hitték, hogy repülni fog, ezért repült is. A világ gyermekei tartották a levegőben mindenestől. Ilyen egyszerű az egész.

Kek P>!

És Viktória? Ő még 127 évesen is kiugrált az ablakon.

143. oldal

Kek P>!

9. Ha egy csinos skótjuhászlány vagy és Honoluluban laksz, Rover azt üzeni: aloha.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honolulu · skót juhászkutya
Kek P>!

Odakint az udvaron manók száguldoztak fel-alá hómobilon, vagy huskyk húzta szánon.

32. oldal


A sorozat következő kötete

Rover sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
E. T. A. Hoffmann: Diótörő
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály
Holly Webb: A gazdátlan kiscica
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett
Bombicz Judit: Csodák könyve
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka
Julia Boehme: Bori és a nem mindennapi karácsony
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság
Ian Whybrow: Boldog karácsonyt!