Város ​a föld alatt (Tripiconi sztori 2.) 10 csillagozás

Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​térképről hiányzó Tripicon szigetcsoportja alatt egy még kevésbé ismert hely húzódik meg a földkéregben: Perallantisz, a Város, melynek burka alatt háromezer ember élete forog veszélyben egy közelgő természeti katasztrófa és egy állampuccs miatt. Időben is visszamegyünk: egy hónappal Az amulett rejtélye c. rész előtt kezdődik a történet. Daniel Amata épp szökésre készül szerelmével, Gregoriával, hogy elkerülje feláldoztatását a népe túléléséért. Szerencsétlenségére azonban tervét nem viheti véghez, ugyanis elrabolják, és ismeretlen helyre hurcolják, hogy kitöröljék emlékeit a lányról. A sorsára hagyják, így kerül Tripiconra, de pechjére az amnézia szinte mindent érint az agyában, így a küldetését is. Az egy hét alatt visszatérnek bizonyos emlékei, de azok nem, amelyek kiderítenék, ki küldte a szigetre, hol vannak a szülei és ki akarja megölni őt. Nincs sok ideje, de azt érzi: csak a tripiconiak segíthetnek rajta és a népén is…
A Tripiconi sztori második, Város… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Mogul, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668364 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, 2018
448 oldal · ISBN: 9786155668333 · Illusztrálta: Szabó Borka

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Ponti · Susanna Ponti · Beatrice Ponti · Daniel Amata · Abnim Hájim-Perilia · Daniella Ponti · Gregoria Abnim · Hieronimusz Amata · Lorenzo Angro · Matteo Ponti · Maurice Jouliard · Roland Wieslowski


Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Végre eljutottam odáig, hogy értékelhessem ezt a kis csodát is. :-) ❤ Már az első része is teljesen megvett magának, és már kíváncsian vártam a következő részt, és cseppet sem csalódtam, amit vártam. :-D Egy nagyon, nagyon jó, sőt izgalmas sztorit, ami ismét elvarázsolt. :-) ❤ Robin jól keveri a rejtélyt a fantasyval, és a sci-fivel, és végül egy hihetetlenül jó kalandos történetet kap az olvasó. Voltak csavaros, fondorlatos jelenetek, amikkel az írónő meglepett, sőt újabb szereplők is Lorenzo és Maurice, akiket szintén imádok. :-D Jót szórakoztam rajtuk néha, ahogy megnevetettek, és persze az eredeti szereplőket is nagyon szeretem. :-D Daniel, Daniella, Arabella, Susanna, és Matteo, Gregoria nagyon cukik, és annyira szerethetőek úgy ahogy vannak, és még a szülőket is bírom Beatrice-t, Larissa-t, és az anyahercegné Ludovica-t, Silvio-t mind, mind nagyon jó karakterek, bár néha fura egy nő Larissa… Olyan mogorva néha… :/ spoiler Az írónő pedig nagyon ravasz, de még mindig egy zseni. :-) ❤ Tuti újraolvasós lesz ez is. :-D

4 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Garantálom, hogy szeretni fogod! Olyan élményt nyújt, hogy le sem akarod majd tenni a kezedből és ültében végig olvasod az egészet.
Amulett. Királyság. Szerelem. Harc. Város a föld alatt. Ez a Tripiconi-sztori.

A teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/23/robin-…

1 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Első részben a Ponti családot mutatta be az írónő. Ebben a részben pedig megismerhettük Daniel életét, népét, hogy néz ki a város a föld alatt. Daniel szemszögéből újraélhetjük az első rész történéseit. A királyi család is segít Danielnek. Daniel múltjából is feltűnik egy ember, aki segít megérteni a helyzetüket, Nehezen olvastam el, de ez nem a könyv hibája. A szereplők szerethetők, kalandos, humoros. A sok kalandos részt viszont nehezen dolgoztam fel. Vajon mi lesz a harmadik részben??

1 hozzászólás
Judyt IP>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Az írónő jóvoltából az első kötet után gyorsan olvashattam a második részt is, amely számomra hozta az elsőben megtapasztalt szintet, mind cselekmény, mind karakterek, mind helyszínleírás, mind helyesírás szempontjából.
A címe igen beszédes, spoiler Fantasztikusan érdekes világot alkotott meg az írónő, melyben igazán nem nehéz elmerülni. :-)
Köszönöm a lehetőséget, @Borka_V_Szabó

3 hozzászólás
SeZsu25>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Jeélre Borka! Te aztán tudod hogyan kell az embert frászban tartani! :-)
Szerencsére választ kaptam a kérdésemre a pofonnal kapcsolatban. Bízom benne, hogy hamarosan olvashatom a folytatást is, mert iszonyú kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a csapattal, azt atlantidákkal és perallantidákkal egyaránt.

2 hozzászólás
fejesgabor>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Hát eljött az idő, hogy ezt a csodát is értékeljem. Imádtam az első részt, és ez a kötet is stabilan folytatja a megkezdett utat. Sőt, ha lehet akkor még emeli a lécet. Kicsit komolyabb, de hát a gondok is sokasodnak, mind a föld felett, mind a föld alatt. Pár kérdésre választ kapunk, de újabbak jönnek helyettük. A tórténet egy pillanatra sem ül le, és végig izgulhatunk hogy vajon hőseink megbírkóznak-e a hatalmas feladattal, amit a sors rájuk mért. És ha győznek is, vajon milyen áron?
A végkifejletre sajnos még várni kell, de szerencsére már itt pihen a harmadik kötet mellettem, és arra vár hogy kinyissam.
Nem is húzom az időt tovább, megyek vissza a szigetre.
Remélem sokan követik majd a példámat.

1 hozzászólás
etothjudit I>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

…a Város a föld alatt méltó folytatása Az amulett rejtélyének, Robin O'Wrigthly magával ragadó stílusa remek idegenvezető az események szövevényes rendszerében, a humora pedig garantálja az önfeledt szórakozást. Ajánlott olvasmány 12 éves kor felett mindenkinek. https://elkepzeltkonyv.blogspot.com/2019/01/konyvekrol-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

christine>!

Azért még mindig reménykedtek benne, hogy nem döntöttek rosszul, mert néha sosem lehetett tudni, és sokszor semmi nem volt az, aminek látszott.

12. rész

Törpillaa P>!

„Ideje megváltoztatni a saját hozzáállásunkat is a világhoz és önmagunkhoz. Túl sok rejtély van mögöttünk és előttünk is!”

Kapcsolódó szócikkek: Beatrice Ponti
Törpillaa P>!

„Ez az enyém, ha kell használni fogom, nosza, gyere, állíts meg, ha mersz!”

Törpillaa P>!

– Hogy a kék véretek változzon át uborkalévé! Szólok, majd ha fagy…


A sorozat következő kötete

Tripiconi sztori sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Rick Riordan: Neptunus fia
Derek Landy: Skrupulus Fondor
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Estelle Brightmore: 13. napon
Patrick Ness: Háború a békéért
Ransom Riggs: Üresek városa
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok