Város ​a föld alatt (Tripiconi sztori 2.) 7 csillagozás

Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​térképről hiányzó Tripicon szigetcsoportja alatt egy még kevésbé ismert hely húzódik meg a földkéregben: Perallantisz, a Város, melynek burka alatt háromezer ember élete forog veszélyben egy közelgő természeti katasztrófa és egy állampuccs miatt. Időben is visszamegyünk: egy hónappal Az amulett rejtélye c. rész előtt kezdődik a történet. Daniel Amata épp szökésre készül szerelmével, Gregoriával, hogy elkerülje feláldoztatását a népe túléléséért. Szerencsétlenségére azonban tervét nem viheti véghez, ugyanis elrabolják, és ismeretlen helyre hurcolják, hogy kitöröljék emlékeit a lányról. A sorsára hagyják, így kerül Tripiconra, de pechjére az amnézia szinte mindent érint az agyában, így a küldetését is. Az egy hét alatt visszatérnek bizonyos emlékei, de azok nem, amelyek kiderítenék, ki küldte a szigetre, hol vannak a szülei és ki akarja megölni őt. Nincs sok ideje, de azt érzi: csak a tripiconiak segíthetnek rajta és a népén is…
A Tripiconi sztori második, Város… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Mogul, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668364 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, 2018
448 oldal · ISBN: 9786155668333 · Illusztrálta: Szabó Borka

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Ponti · Daniel Amata · Susanna Ponti · Abnim Hájim-Perilia · Gregoria Abnim · Matteo Ponti · Roland Wieslowski


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog 
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Garantálom, hogy szeretni fogod! Olyan élményt nyújt, hogy le sem akarod majd tenni a kezedből és ültében végig olvasod az egészet.
Amulett. Királyság. Szerelem. Harc. Város a föld alatt. Ez a Tripiconi-sztori.

A teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/23/robin-…

1 hozzászólás
>!
Judyt IP
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Az írónő jóvoltából az első kötet után gyorsan olvashattam a második részt is, amely számomra hozta az elsőben megtapasztalt szintet, mind cselekmény, mind karakterek, mind helyszínleírás, mind helyesírás szempontjából.
A címe igen beszédes, spoiler Fantasztikusan érdekes világot alkotott meg az írónő, melyben igazán nem nehéz elmerülni. :-)
Köszönöm a lehetőséget, @Borka_V_Szabó

3 hozzászólás
>!
Isabel_Rose IP
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Azt a mindenit!
Na ilyenkor sajnálom, hogy csak 5 csillagot lehet adni egy könyvre…Vannak olyanok, melyek megérdemlik az ötöt…ám vannak olyanok, amik kétszer annyit érdemelnének! Na ez a könyv is ilyen! :D
Minden benne van, ami szerintem egy jó történetbe kell: szeretni való szereplők, humor, kaland, gyönyörű leírások és mélyen elgondolkodtató gondolatok! Ja és hát sellők*-*. Mostanában nagyon vonz ez a vonal *-*
Egy személyes kérdés az írónőhöz és ezt most a lehető legkomolyabban : Ha lesz belőle film/sorozatadaptáció mehetek a premierre? :D Ez az egyik magyar szerző által írt sorozat, amivel érdemes lenne nagyon, de nagyon komolyan foglalkozni!
Profi munka kívül belül, lebilincselő történet! Még szerencse hogy én spoiler

2 hozzászólás
>!
Kovács_Ági_3 P
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Te jó ég!
Az első résznél jobb sőt, a lehető legjobb lett ez a második rész. Végre megismerhetjük Daniel Amata-t a fura srácot. Míg az első rész Ponti családot mutatta be, addig a második rész Daniel családját, népét és a túléléséért vívott harcot mesélte el. Nagyon tetszett, élveztem a történet.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/11/robin-owrightly-var…

2 hozzászólás
>!
SeZsu25
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Jeélre Borka! Te aztán tudod hogyan kell az embert frászban tartani! :-)
Szerencsére választ kaptam a kérdésemre a pofonnal kapcsolatban. Bízom benne, hogy hamarosan olvashatom a folytatást is, mert iszonyú kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a csapattal, azt atlantidákkal és perallantidákkal egyaránt.

2 hozzászólás
>!
elkepzeltkonyv
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

…a Város a föld alatt méltó folytatása Az amulett rejtélyének, Robin O'Wrigthly magával ragadó stílusa remek idegenvezető az események szövevényes rendszerében, a humora pedig garantálja az önfeledt szórakozást. Ajánlott olvasmány 12 éves kor felett mindenkinek. https://elkepzeltkonyv.blogspot.com/2019/01/konyvekrol-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
christine

Azért még mindig reménykedtek benne, hogy nem döntöttek rosszul, mert néha sosem lehetett tudni, és sokszor semmi nem volt az, aminek látszott.

12. rész

>!
Anarchia_Könyvblog 

Ideje megváltoztatni a saját hozzáállásunkat is a világhoz és önmagunkhoz. Túl sok rejtély van mögöttünk és előttünk is!

>!
Borka_V_Szabó IP

Az emberek hajlamosak az utolsó pillanatig halogatni az igazság felfogását, amíg tényleges bizonyítékot nem kapnak róla, mindaddig dédelgetik magukban a mesét, hogy a szörnyűségek esetleg csak valami kreatív képzelet szüleményei. És mikor kiderül, miszerint a véres valóság ott terpeszkedik az orruk előtt, akkor már nincs miért elemi erővel kapaszkodni a hazugság gondolatába.

>!
Borka_V_Szabó IP

Hát akkor vágjunk bele, ne várassuk meg Gregoriát.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Amata · Gregoria Abnim
>!
Borka_V_Szabó IP

– Te hamar felnőttél? – A legkisebb Pontinak mindenre volt egy kérdése.
– Dehogy nőttem fel – vallotta be a fiú, miközben elkomorodott és valahova a távolba révedt.
„Felnőtt ember nem menekül el a problémák elől” – gondolta

>!
Borka_V_Szabó IP

Csak a jelenért lehetünk felelősek, a jövőbe nem látunk; ezért kell úgy alakítani a jelenünket, hogy a jövőnk is jó legyen. A jelenből múlt lesz, ez a visszafordíthatatlan leginkább, ezért kell nagyon odafigyelnünk, hogyan élünk ebben a pillanatban.

>!
Borka_V_Szabó IP

Nézd meg, mennyire komolyan veszik a küldetésüket! Csupaszív emberek. Kicsit naivak, de annál nagyobb jóság lakik bennük. Kár lenne értük, ha elvesznének egy csatában…

Kapcsolódó szócikkek: Gregoria Abnim
>!
Anarchia_Könyvblog 

– Arabella, fogalmad sincs, miről beszélsz, nem tudod, milyen kötelem hordani ezt az amulettet! Én inkább élnék úgy, mint egy atlantida, mint te és a családod, ha tehetném, mert inkább lennék ember a magam erejéből, mint olyasvalaki, akit csak egy nyaklánc tart életben!

>!
Borka_V_Szabó IP

Hogy ne lássam a mosolyát, ami már hónapok óta a legszebb dolog, ami történhet velem, ha rám nevet… Ne emlékezzek a hangjára, a szavaira, az okos ötleteire, ne lássam a csodálatos szemeiben azt a tüzet, amitől nem tudok nyugodtan aludni… Ne figyelhessem titkon, mikor eljön este és mikor elmegy az őrségbe hajnalban, és ne csodálhassam a szépségét… Akkor inkább legyen vége mindennek most…


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Rick Riordan: Neptunus fia
Derek Landy: Skrupulus Fondor
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Estelle Brightmore: 13. napon
Patrick Ness: Háború a békéért
Ransom Riggs: Üresek városa
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok