Város ​a föld alatt (Tripiconi sztori 2.) 11 csillagozás

Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​térképről hiányzó Tripicon szigetcsoportja alatt egy még kevésbé ismert hely húzódik meg a földkéregben: Perallantisz, a Város, melynek burka alatt háromezer ember élete forog veszélyben egy közelgő természeti katasztrófa és egy állampuccs miatt. Időben is visszamegyünk: egy hónappal Az amulett rejtélye c. rész előtt kezdődik a történet. Daniel Amata épp szökésre készül szerelmével, Gregoriával, hogy elkerülje feláldoztatását a népe túléléséért. Szerencsétlenségére azonban tervét nem viheti véghez, ugyanis elrabolják, és ismeretlen helyre hurcolják, hogy kitöröljék emlékeit a lányról. A sorsára hagyják, így kerül Tripiconra, de pechjére az amnézia szinte mindent érint az agyában, így a küldetését is. Az egy hét alatt visszatérnek bizonyos emlékei, de azok nem, amelyek kiderítenék, ki küldte a szigetre, hol vannak a szülei és ki akarja megölni őt. Nincs sok ideje, de azt érzi: csak a tripiconiak segíthetnek rajta és a népén is…
A Tripiconi sztori második, Város… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Mogul, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668364 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, 2018
448 oldal · ISBN: 9786155668333 · Illusztrálta: Szabó Borka

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Ponti · Susanna Ponti · Beatrice Ponti · Daniel Amata · Abnim Hájim-Perilia · Daniella Ponti · Gregoria Abnim · Hieronimusz Amata · Lorenzo Angro · Matteo Ponti · Maurice Jouliard · Roland Wieslowski


Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Smurfettereads P>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Végre eljutottam odáig, hogy értékelhessem ezt a kis csodát is. :-) ❤ Már az első része is teljesen megvett magának, és már kíváncsian vártam a következő részt, és cseppet sem csalódtam, amit vártam. :-D Egy nagyon, nagyon jó, sőt izgalmas sztorit, ami ismét elvarázsolt. :-) ❤ Robin jól keveri a rejtélyt a fantasyval, és a sci-fivel, és végül egy hihetetlenül jó kalandos történetet kap az olvasó. Voltak csavaros, fondorlatos jelenetek, amikkel az írónő meglepett, sőt újabb szereplők is Lorenzo és Maurice, akiket szintén imádok. :-D Jót szórakoztam rajtuk néha, ahogy megnevetettek, és persze az eredeti szereplőket is nagyon szeretem. :-D Daniel, Daniella, Arabella, Susanna, és Matteo, Gregoria nagyon cukik, és annyira szerethetőek úgy ahogy vannak, és még a szülőket is bírom Beatrice-t, Larissa-t, és az anyahercegné Ludovica-t, Silvio-t mind, mind nagyon jó karakterek, bár néha fura egy nő Larissa… Olyan mogorva néha… :/ spoiler Az írónő pedig nagyon ravasz, de még mindig egy zseni. :-) ❤ Tuti újraolvasós lesz ez is. :-D

4 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Garantálom, hogy szeretni fogod! Olyan élményt nyújt, hogy le sem akarod majd tenni a kezedből és ültében végig olvasod az egészet.
Amulett. Királyság. Szerelem. Harc. Város a föld alatt. Ez a Tripiconi-sztori.

A teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/23/robin-…

1 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Első részben a Ponti családot mutatta be az írónő. Ebben a részben pedig megismerhettük Daniel életét, népét, hogy néz ki a város a föld alatt. Daniel szemszögéből újraélhetjük az első rész történéseit. A királyi család is segít Danielnek. Daniel múltjából is feltűnik egy ember, aki segít megérteni a helyzetüket, Nehezen olvastam el, de ez nem a könyv hibája. A szereplők szerethetők, kalandos, humoros. A sok kalandos részt viszont nehezen dolgoztam fel. Vajon mi lesz a harmadik részben??

1 hozzászólás
Judyt IP>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Az írónő jóvoltából az első kötet után gyorsan olvashattam a második részt is, amely számomra hozta az elsőben megtapasztalt szintet, mind cselekmény, mind karakterek, mind helyszínleírás, mind helyesírás szempontjából.
A címe igen beszédes, spoiler Fantasztikusan érdekes világot alkotott meg az írónő, melyben igazán nem nehéz elmerülni. :-)
Köszönöm a lehetőséget, @Borka_V_Szabó

3 hozzászólás
Stephanie_Ford_és_Városi_Emese IP>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Pár dolog zavart. Az elejére ráférne egy alapos szerkesztés, valamint a sok idegen szó (nem a francia és olasz beszédekre gondolok, hanem hétköznapi kifejezések helyett használt idegen szavakra). Ez egy szórakoztató regény fiataloknak, szerintem ezek nem illenek ide.

Úgy kezdtem az olvasáshoz, hogy már nem emlékeztem az első kötetre. Szerencsére összefoglalóval indít, és ha mindent nem is, azért nagyrészt eszembe juttatta az olvasottakat.
Szeretem ezt a tinimesét. Izgalmas ötlet a föld mélyén élő civilizáció, az életet jelentő amulett, a föld feletti hercegség (nincs legkisebb királyfi? nahát… :-) ) és a számtalan unokatestvér, de még a felnőttek is aranyosak. Érdekes ötlet volt Daniel emlékezetvesztése is. A dokiról Mengele jutott eszembe , ő kísérletezett szívesen gyerekekkel.
Jól alakul a föld mélyén a kaland, kíváncsi vagyok a folytatásra is.

SeZsu25>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Jeélre Borka! Te aztán tudod hogyan kell az embert frászban tartani! :-)
Szerencsére választ kaptam a kérdésemre a pofonnal kapcsolatban. Bízom benne, hogy hamarosan olvashatom a folytatást is, mert iszonyú kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a csapattal, azt atlantidákkal és perallantidákkal egyaránt.

2 hozzászólás
fejesgabor>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

Hát eljött az idő, hogy ezt a csodát is értékeljem. Imádtam az első részt, és ez a kötet is stabilan folytatja a megkezdett utat. Sőt, ha lehet akkor még emeli a lécet. Kicsit komolyabb, de hát a gondok is sokasodnak, mind a föld felett, mind a föld alatt. Pár kérdésre választ kapunk, de újabbak jönnek helyettük. A tórténet egy pillanatra sem ül le, és végig izgulhatunk hogy vajon hőseink megbírkóznak-e a hatalmas feladattal, amit a sors rájuk mért. És ha győznek is, vajon milyen áron?
A végkifejletre sajnos még várni kell, de szerencsére már itt pihen a harmadik kötet mellettem, és arra vár hogy kinyissam.
Nem is húzom az időt tovább, megyek vissza a szigetre.
Remélem sokan követik majd a példámat.

1 hozzászólás
etothjudit I>!
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt

…a Város a föld alatt méltó folytatása Az amulett rejtélyének, Robin O'Wrigthly magával ragadó stílusa remek idegenvezető az események szövevényes rendszerében, a humora pedig garantálja az önfeledt szórakozást. Ajánlott olvasmány 12 éves kor felett mindenkinek. https://elkepzeltkonyv.blogspot.com/2019/01/konyvekrol-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

christine I>!

Azért még mindig reménykedtek benne, hogy nem döntöttek rosszul, mert néha sosem lehetett tudni, és sokszor semmi nem volt az, aminek látszott.

12. rész

Smurfettereads P>!

„Ideje megváltoztatni a saját hozzáállásunkat is a világhoz és önmagunkhoz. Túl sok rejtély van mögöttünk és előttünk is!”

Kapcsolódó szócikkek: Beatrice Ponti
Smurfettereads P>!

„Ez az enyém, ha kell használni fogom, nosza, gyere, állíts meg, ha mersz!”

Smurfettereads P>!

– Hogy a kék véretek változzon át uborkalévé! Szólok, majd ha fagy…


A sorozat következő kötete

Tripiconi sztori sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Rick Riordan: Neptunus fia
Derek Landy: Skrupulus Fondor
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Estelle Brightmore: 13. napon
Patrick Ness: Háború a békéért
Ransom Riggs: Üresek városa
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok