Tonio ​& Leona (Rigók & Mundik 2.) 8 csillagozás

Egy emberpár tragikomédiája
Robin O'Wrightly: Tonio & Leona Robin O'Wrightly: Tonio & Leona

Van ​az úgy, hogy hirtelen megszületik a semmiből egy férfi és egy nő, akik közös nevezőre jutnak, aztán jól egymásba gabalyodnak. Ismerős? Ha Andrea Rigo és Rigó Andrea történetét már olvastuk, akkor jogosan merül fel a kérdés: mi a helyzet a szálaikat beteg módon mozgató másik két szereplővel, Tonio és Leona Mundival? A legtöbb olvasó a szívébe zárta a „két lökött perverzkét”, így lehetetlen, hogy nekik ne legyen egy saját, külön bejáratú sztorijuk ezen az újraindított földkerekségen. Mindenre választ kapni ebben az őrületes erotikus sci-fi paródiában: megkapják-e a Mundik, amire vágynak? Hogyan és miért váltak olyanná, amilyenné? Mi volt előbb, a gép vagy a lázadás? Keresztüljut-e a saját poklán ez a kicsavart Ádám és Éva? Vajon minden szál összefut? Meddig tart egy örök szerelem? És amikor azt hiszi a kedves olvasó, hogy nem lepődhet meg jobban, Robin O'Wrightly, a narrációs szatíra meghonosítója lehajít egy kisebb atombombát… csak hogy végre pontot tegyen ennek a mondatnak a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

Mogul, 2021
256 oldal · ISBN: 9786156170040 · Illusztrálta: Szabó Borka

Leona Mundi · Narrátor · Tonio Mundi · Davide Veneziano · Ennio (DEM időküldött) · Pellegrino (DEM operátor)

Robin O'Wrightly: Tonio & Leona Egy emberpár tragikomédiája

Ez, ez annyira jó volt. :-D Ismételten köszönöm neked, hogy méltónak találtál az előolvasásra, és ezer bocsi, hogy idáig húztam. :-) Nagyon hálás vagyok neked. Azt hiszem ezt már sokszor elmondtam neked, és még mondom is. :-) ❤ Végre ők is kaptak egy saját sztorit, és nem csak mellékszereplők, hanem főhősök. :-D Én imádom őket, és amit az írónő művelt velük az egyrészt elképesztő, kicsit brutális, de csakis jó értelemben értve, de ők is nagyon, nagyon dinkák. XD De nagyon is szerethetőek. :-) ❤ Ezen is jókat nevettem, és annyira élvezhető utazás volt ez is nekem, imádom. :-) ❤ Tonio és Leona hihetetlenül jó páros, már akkor imádtam őket, amikor megjelentek az Andrea és Andrea c. könyv lapjain, és történt ez meg az, ahogy itt is. XD A kedves írónő senkit sem kímél, se a karaktereit, se az olvasóit, se magát, mert odaszól, ha kell, és benyög egy baromi jó poént. XD Én ezért is nagyon szeretem. Borka, megint megcsináltad. Jöhet a következő! :-) ❤

Viktória_Erdei P>!

Robin O'Wrightly: Tonio & Leona Egy emberpár tragikomédiája

Egyik kedvenc írónőm Robin. Tonio és Leona nagyon jó páros. Amikor olvastam az első részt, már akkor szerettem volna tudni, hogy milyen lehetne a történetük. Hálistennek Robin ismeri az olvasóit, tudta, hogy kell nekünk olvasni ezt a történetet, így már akkor folyamatban volt a két lökött szereplő könyve. Nem tudom eldönteni, hogy a történet vagy a narrációk tetszettek a legjobban, ha választanom kell narrációk. Fantasztikusak voltak.

inci81 P>!

Robin O'Wrightly: Tonio & Leona Egy emberpár tragikomédiája

Nehezen találok szavakat, hogy mennyire hálás vagyok a lehetőségért, hogy még megjelenés előtt olvashattam Tonio & Leona történetét.

Az Andrea&Andrea óta rajongója vagyok Robin O'Wrightly által meghonosított narrációs szatírának. Egyszerűen az első pillanattól azt érzem, hogy közel áll hozzám ez a stílus. Örömmel vettem, amikor kiderült, hogy a két kedvencem karanténos kalandjairól (Andrea tutto bene) is olvashatok, amely sztorit szintén nagyon szerettem.

Az Andrea & Andrea című történet végén a kedves írónő kellően felcsigázta az olvasók kíváncsiságát Tonioval és Leonával kapcsolatban, így örömmel vettem tudomásul a hírt, hogy saját könyvet kapnak.

Az öröm még nagyobb volt, amikor lehetőségem adódott megjelenés előtt olvasni Tonio és Leona Mundi történetét.

Tonio és Leona sztorija egy romantikus-erotikus sci-fi szatíra, ami Mátrixos és Terminátoros hangulatot kapott.
Nincs könnyű életük a főszereplőknek, sok megpróbáltatáson kell keresztülmenniük, ami közben változnak, és sokmindent megtanulnak.

Elkezdtem olvasni a könyvet, aztán nagyon hamar azt vettem észre, hogy már a felénél járok és egyszerűen nem bírom letenni.

Eléggé stresszes napokat éltem meg mostanában, de Robin O'Wrightly ismét elérte a stílusával, Tonio & Leona történetével, hogy pár órára elfeledjek minden negatív dolgot, elérte, hogy még a hangulatom is jobb volt olvasás után.

Részletesebb vélemény a blogomon:

KrenczNóra I>!

Robin O'Wrightly: Tonio & Leona Egy emberpár tragikomédiája

Rengeteget nevettem. Ha meg nem nevettem, akkor mosolyogtam vagy vigyorogtam. Szerintem a beékelt író+tesztolvasói párbeszédek szempontjából ez lett a legsziporkázóbb ROW könyv. Az Andrea&Andreát is nagyon szerettem, de ez a történet a meghökkentő csavarokkal vett le a lábamról. Van benne pár momentum, amitől kikerekedik a szem. :D
Köszönöm, hogy előolvashattam! <3

Emese0727_falakmögött>!

Robin O'Wrightly: Tonio & Leona Egy emberpár tragikomédiája

Az írónőnek sikerült kiszakítani a hétköznapi nehézségekből, pár órát kikapcsolni és csak nevetni. <3

Smurfettereads P>!

– Az olvasás népszerűsítéséért minden megéri!

Kapcsolódó szócikkek: olvasás

– Ébren vagy? Kérlek, gyere át! Félek! […]
– Mi…? Menjek át? […]
– Kérlek! Nagyon félek! […]
– Jaj, az emberek emlékezete áldjon meg! […] – Állandóan dumáltok! Menj már át, és hallgattasd el! Aludni szeretnék!
[…]
– Most… már jobb?
[…]
– Sokkal…

Kapcsolódó szócikkek: Leona Mundi · Tonio Mundi
Smurfettereads P>!

„Hát ezek nagyon elmentek.”
„Neked is. Otthonról.”

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor
SignoraSchneider IP>!

„Kedves Szerkesztő! Kérem, könyörögve kérem, a folyton beleirkáló valakit távolítsák el. Köszönöm! A Szerző.”
„Kedves Szerző! Üdvözöljük a könyvkiadás világában. Aki beleirkál, az az irodalmi szerkesztő, a szakmai lektor, az olvasószerkesztő és a korrektor. Mi dolgozunk az ön könyvén, hogy a zs-kategóriás sci-fijét minőségileg kifogásolható fantáziavilágú, olcsó ponyvaregényét olvashatóvá varázsoljuk. Megértését köszönve, a Szerkesztő.”
„A vezető szerkesztő javaslatára kihúztuk a már unásig ismételt részt. Ezt a könyvet tényleg senki nem olvasta el?! Kiakadva, a másik Szerkesztő.”
„De, de… Nem látják, hogy valaki állandóan beszólogat?”
„De látjuk. Nem maga akart itt narrációs szatírát? Az ezzel jár. Kérjük, hagyjon minket dolgozni, vagy ne akarjon könyvet kiadni!”
„…Hm, hol is tartottunk?”

Smurfettereads P>!

– Édesem, nem kell élvezned, csak csináld!

Kapcsolódó szócikkek: Leona Mundi · Tonio Mundi
Smurfettereads P>!

– Vigyázz a szádra, mert elkenem!

Kapcsolódó szócikkek: Davide Veneziano · Tonio Mundi
Smurfettereads P>!

„Halló, mentők? Kómába esett a tesztolvasónk, kérem, segítsenek! …Hogy én ki vagyok? Az író lírai énje, aki szétalázom magamat, ahol csak bírom. …Hogy hol történt a baleset? Hát a 184. oldalon! …Hogy lenne már mindegy? Nem a 111. oldal ez!”

Smurfettereads P>!

– Réges-régen, ebben a galaxisban és ezen a bolygón élt egy nagyon bölcs és intelligens tudós, Albert Einsteinnek hívták. Ő azt vallotta: az idő relatív. Mert mennyi egy óra? Egy vizsgán izzadó diáknak véget nem érő szenvedés, de két szerelmesnek csupán néhány perc öröm. A mi fiatalságunk ereje nem időből fakad, de az élteti. A szerelem az emberiség megmaradásának kulcsa. Őseink a régi rómaiak mondották volt: amor vincit omnia; a szerelem mindent legyőz.

Kapcsolódó szócikkek: Albert Einstein · Galaxis · idő · szerelem · Tonio Mundi
Smurfettereads P>!

És boldogan éltek, amíg csak olvassa valaki ezt a történetet.

Rigók & Mundik sorozat · Összehasonlítás