Kettős ​kereszt (#Wetoo 1.) 45 csillagozás

Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​rémálomban egyetlen jó dolog van: az ébredés.
Kivéve, ha a valóság szörnyűbb, mint az álom.

A Gyilkos emlék kisregényben két nő idővonala tárul elénk, az egyikük, Connie V. Marshall, fotós már túl van élete legdurvább cselekményén: ámokfutást végzett egy irodában, maga után hagyva 15 áldozatot. A másik, Shauni Hullivan, nyomozó pedig még előtte áll a saját legdurvább élménye feldolgozásának: miért lát rettenetes rémálmokat nemi erőszakról és képtelen lefeküdni férfiakkal? Két nő üldözi a gólemét, egymást és végül önmagát. Mindeközben nem is sejtik, hogy sorsuk több szálon kapcsolódik össze, mint azt hitték… Mindketten a saját poklukból indulnak, de eljutnak a saját Paradicsomukba a végén?

A Tinnitusz novellában egy házaspár konfliktusa egy buli után bontakozik ki, amikor nem várt vendégeik érkeznek… Ismerik-e egymást annyira, hogy megmentsék az életüket?

A Testcserés számadás előzetes egy nagyon megosztó és bizarr erotikus-misztikus lélektani… (tovább)

Az Álomtalanítás című könyv bővített, módosított kiadása.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tartalomjegyzék

>!
Mogul, 2018
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150013107 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, 2018
196 oldal · ISBN: 9786155668302 · Illusztrálta: Szabó Borka

Enciklopédia 1


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

"A szabad akarat hatalom, olyan erő, mely életet adhat, de meg is foszthat tőle.
Minden lélek maradjon meg a saját testében, ne akarjon mássá válni vagy másokat irányítani…
Mert elveszti…
Önmagát…
És mindenki mást is, akit szeret.
Aztán azt is, amiért dolgozott.
Mindent az égvilágon."

Azt hiszem, ez az a könyv, amitől rettegtem eddig és mégis nagyon tetszett.
Maga a kötet témája is tabunak számít, de ahogy elém tálalta az írónő, egyszerűen lélegzetelállító.
Pontosan értettem és éreztem azt a fájdalmat ami megbújik a sorok között.
És azt hiszem – bár nem értem magamat – a kedvencek között landolt.
Ami a karaktereket illeti, szerethetőek, de nagyon változatos érzelmeket hoztak felszínre, hisz egyszerre éreztem sajnálatot és dühöt is.
Annyira a hatása alatt állok most is, hogy egy normális értékelést sem tudok megírni, ezért egyenlőre ennyit írok ide és ha lenyugodtam folytatom.

Kedves Írónő!

Anno nagyon örültem mikor személyes kereteken belül, egy beszélgetéssel egybefonva vehettem meg tőled a könyvet és ráadásul dedikáltan.
Akkor egy nagyon intelligens és különleges humorú személyt ismertem meg, akit facebookon azóta is töretlenül követek.
De evvel a könyvel bebizonyítottad, hogy a lelked nagyon összetett és gyönyörű.
Mintha egy meleg kávé mellett, mesélted volna el az olvasottakat és szinte éreztem, ahogy csak rád tudok összpontosítani. Kevés író mondhatja el magáról, hogy így tud hatni rám. Tehát egy nagy rajongót köszönthetsz a személyemben és még mindig a reggeli kávém mellé te biztosítod a napi induláshoz kellő humort. ♥
Köszönöm.

Csodás alkotással teli napokat kívánok!

Üdvözlettel, egy olvasód :)

3 hozzászólás
Törpillaa P>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Nekem ez a kisregény most is ugyanúgy tetszett, mint első olvasáskor, habár még mindig nagyon rövid, de élvezhető, sőt szerethető is. :) Gyorsan lehet vele haladni, hamar a bűvkörébe rántja a könyv az olvasót, bár nem egy könnyed témát boncolgatott az írónő, azért a humort se hagyta ki belőle, amik jó párszor meg is nevetettek. :D Már sokszor említettem, hogy Robin O'Wrightly az egyik legnagyobb hazai kedvenc írónőm lett, és végre múltkor személyesen is találkozhattam vele, ami teljesen feldobta a napjaimat. :)
De visszatérve a könyvre, még mindig nagyon bírom Shaunit, és Saraht is, amilyen szabadszájú volt ez a két nő, mindketten lenyűgöző személyiségek, és nem semmi, amin keresztül kellett menniük, mindkettőjüknek adódtak kisebb nagyobb problémái. :) De mégis megtudtak nevettetni egy-egy beszólással. :D Nagyon csípem őket, de még Franket is, és Richardot is. Conniet is bírom, de nagyon sajnálom is, nem ezt a sorsot érdemelte volna. :/ Nem bántam meg, hogy elolvastam, mert annak ellenére, hogy rövid nekem nagyon is tetszett, és az írónő stílusa is. :-D Még több ilyen jó könyvet! :-D

link

10 hozzászólás
Gorkie P>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Picurkát vegyes érzéseim vannak, de összességében örülök, hogy elolvastam.

Az első történet tetszett a legjobban. Nagyon jól fel lett építve, tetszett a csavar is a végén. Viszont, amikor spoiler

A Tinnitusznál sajnos, belefutottam egy spoilerbe, így nem volt meglepetés. Ez valószínűleg, sokat rontott az élményben, de ez nyilván nem a kötet hibája.

A harmadik történet nagyon ütős, érdekes elgondolás, csak sajnos, Sarah nem tudta magát megkedveltetni velem. Ha valakinek ilyesmiben gyakorlata van és ezzel foglalkozik, úgy gondolom, talpraesettebbnek kell lennie és fel kell készülnie bármilyen eshetőségre. Lehetséges, hogy a teljes történetét olvasva megváltozna a véleményem, de ebben a formában nem tudok azonosulni vele.

Mindent összevetve, remek témákat dolgoz fel, változatos karakterekkel. Amiket írtam, valószínűleg, egyéni nézőpont kérdése. :)

>!
Mogul, 2018
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150013107 · Illusztrálta: Szabó Borka
Anarchia_Könyvblog>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Robin O’Wrightly tabudöngető könyvet hoz az olvasók elé, melyek tele vannak sérelemmel minden értelemben és ha erőszak áldozatai lettünk, ha nem akkor is át tudjuk érezni, hogy mi is zajlik le egy erőszakot átélt személy lelki világában. Erkölcsileg újra lehet építeni a minket körülvevő falakat? Lelkileg mekkora megrázkódtatást bírunk el?

Teljes ajánló: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/06/robi…

2 hozzászólás
luthienlovemagic IP>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Sokáig gondolkoztam, mit írjak erről a könyvről, mert tetszett a téma, az irány, amin a könyv elindult, de a megvalósítás nem volt az igazi, legalábbis a két novella esetében. Főleg a Gyilkos emléknél éreztem ezt. Sok volt a magyartalan szórend, néhol értelmetlen szavak is előfordultak, és egy kis kapkodást is éreztem rajta. A Tinnitusszal nem írástechnikailag volt problémám. Az elsőhöz képest rendben volt ezen a téren, viszont itt az írói megoldást, álom az álomban, éreztem nem túl szerencsésnek. Egyrészt sablonosnak érződött, másrészt kissé becsapottnak éreztem magam a végén.

A regényrészletnél viszont erőteljes minőségi javulás tapasztalható, látszik, hogy a novellák és a regény megírása között sokat fejlődött a szerző, ami jó. Sokat javított nálam a kötet megítélésén. Ami nagyon tetszett az előzetesben az az ötlet, és az, hogy a szerző következetesen valósítja meg. Jó kedvcsináló a teljes regényhez, amire ezután nagyon kíváncsi vagyok.

A szerző könyvhöz készült rajzai is nagyon tetszettek, mert jól kiegészítik a történeteket. Nagyon szeretem a fekete-fehér rajzokat.

Bővebben:
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2019/07/robin-o…

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Az első történet nagyon tetszett. Teljesen beszippantott. Sajnos még mindig tabunak számít a könyv témája. A két nő karakterét jól felépítette az írónő. Néhány beszólásaikon jókat mosolyogtam. Egy újabb magyar írónővel bővült a kedvencek listám.

1 hozzászólás
l_moni>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Azt hiszem, új kedvenc írónőt találtam. Már ért bennem ez az érzés de ezzel a könyvvel végképp eldőlt.
Szenzációs a könyv.
Imádom a romantikus könyveket, a humorosokat de a krimi és pszicho könyvek nem a kedvenceim. De van olyan író akiért érdemes kivételt tenni!
Bővebben:
http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu/2018/03/ro…

Köszönöm szépen @Borka_V_Szabó. Imádtam, kedvenc lett ez is :)

ui:most megúszták a sütik :D

2 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Én nagyon kedvelem Robin O'Wrightly könyveit, és elhatároztam, hogy az összes, eddig megjelent regényét kiolvasom. Még akad pár, ami hátra van, köztük volt a Wetoo, amiről sok jót olvastam, ezért helyeztem tavaly előtérbe, de félre kellett tennem más művek miatt, csak idén fejeztem be. Az Emlékkönny után a Gyilkos emlék lett hivatalosan is a kedvencem az írónőtől, bár erős holtversenybe került az Andrea&Andrea című narrációs szatírájával. Utóbbiakat is szeretem, mert viccesek és remek kikapcsolódást nyújtanak egy fárasztó nap után, de a lélektani valahogy sokkal jobban közelebb került hozzám. Nem tudom, miért, de valahogy úgy érzem, izgalmasabb a cselekmény, a fogalmazásmód olvastatja magát, a karakterek szimpatikusabbak és teljesen beszippant. Ilyen leírós téren eléggé erős a szerző, mert nagyon jól tud fogalmazni. (Megjegyzés: szerintem több ilyet kellene írnia.)
Így jártam a Wetoo-val is. Leültem, olvastam, olvastam, és a végén azt vettem észre, hogy elfogytak az oldalak.
https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2020/01/velemenyem…

3 hozzászólás
Ashley_Redwood>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Hű.
Drága @Borka_V_Szabó !
Menj ki a fényre! Ne bújkálj a sötétben, mert ezt MINDENKINEK olvasnia kell!!

Tetszett, hogy nem egy történetet ismerhettünk meg, néhol drámai, néhol fájdalmas, olykor boldog és megnyugtató véggel lezárva.
Első körben, azt hiszem a Gyilkos emlék vált a kedvencemmé, jó volt belelátni a két traumát elszenvedett fél világába, miközben mindkettejük külön-külön sorsszálon futott. De mégis egyben futott össze minden.
Nagyon jó volt olvasni Sarah történetét, s alig várom, hogy hosszabban olvashassam a Testcserés Számadást.
Izgalmas az, amikor valami nem úgy sül el, ahogyan azt gondoltad, muszáj vagy sodródni az árral. A második részlet hatalmas volt, bár ezt Sarah a későbbiekben nagyon megsínyli lelkileg.

Mindent összevetve:
Remekre sikerült, izgalmas, változatos, rohadt pörgős és akciódús. Együtt sodor a szereplőkkel, érzelmileg és lelkileg is!
Humorban szétteng, de rengeteg olyan gondolat lapul meg a lapok között, amely az olvasó gondolkodásmódján is képes változtatni!
Kissé pszicho, néhol thriller, de mindenképp valós.
Emberi sorsok, embernek, emberekről.
Mert mindenki áteshet ezen…
Nincs kivétel.

Azta! Remek volt! Köszönöm, hogy olvashattam!
Olvassátok!!!

Blogos bejegyzés; hamarosan…

2 hozzászólás
Judyt IP>!
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt

Hűha! Minden elismerésem @Borka_V_Szabó :) Ez a kötet valami nagyon jó lett! :) Erősön gondolkodtam a Könyvhéten, hogy melyik könyvedet hozzam haza … Andreáékat vagy ezt, és azt hiszem, hogy tökéletesen döntöttem. :)
A központi téma – nők elleni erőszak – háromféle módon megfogva engem megvett magának. Jó karakterek, elgondolkodtató, izgalommal eltöltő történetek. Aggódtam ezekért a nőkért, nem akartam, hogy még több és több bajuk legyen.

❃❃❃❃❃
Az első történetben imádtam a váltott szemszöget és a sorsuk összefonódását.
❃❃❃❃❃
A másodikat is élveztem, bár azt hiszem el kell olvasnom még egyszer legalább, mert nem volt minden tiszta.
❃❃❃❃❃
A harmadik történetnek, meg már most várom a folytatását! Úristen, mi lesz ebből????? Sarah, Richard, imádnivaló párost alkot. Már most azon izgulok, hogy ez vajon így is marad-e? Vagy Sarah-ban maradandó változásokat okozott-e ez a különleges utazás? :)
❃❃❃❃❃

Bővebben: https://watchaholics.hu/2018/08/04/robin-owrightly-weto…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

l_moni>!

Bárhova is sodorjon a döntésed, sosem leszel egyedül.

77. oldal

4 hozzászólás
Laura_Bakos P>!

Mindenkinek van választása, hogy a jó és a rossz között döntsön. Az élet egy szemétláda, de nem kötelező szemétként élni!

91-92. oldal

Ashley_Redwood>!

A szabad akarat hatalom, olyan erő, mely életet adhat, de meg is foszthat tőle.
Minden lélek maradjon meg a saját testében, ne akarjon mássá válni vagy másokat irányítani…
Mert elveszti…
Önmagát…
És mindenki mást is, akit szeret.
Aztán azt is, amiért dolgozott.
Mindent az égvilágon.

179. oldal

Törpillaa P>!

Elcsodálkozott rajta, milyen könnyű volt, és mégis milyen visszavonhatatlan. Innentől kezdve már nem lesz ugyanaz az ember.

9. oldal

Törpillaa P>!

– És ez nem is a tárgyhoz tartozik! Mindenkinek van választása, hogy a jó és a rossz között döntsön. Az élet egy szemétláda, de nem kötelező szemétként élni!

91-92. oldal

Ashley_Redwood>!

Ha tele van a fej, ki kell üríteni. Ha könnyel van tele, sírni kell; ha álommal, akkor pedig írni kell.

6. oldal

Viktória_Erdei P>!

Egyszer élünk, akkor is túl rövid ideig, hogy rosszul éljünk.

104. oldal

Törpillaa P>!

– Maga beteg! Kezeltetnie kéne! […]
– Önnek nincs visszavonhatatlan bűne? Miért lett rendőr? […]
– Hogy elkapjam az ilyen pszichopata szarháziakat, mint maga! […]
– Csak mert elvégeztem a rendőrség munkáját? Maga kiállt volna mellettem, ha előbb találkozunk? Mit tett volna a helyemben? […] Mennyi esélye lett volna? Maga is nő, akárcsak én! […]
– Fogalma sincs… […] – És ez nem is a tárgyhoz tartozik! Mindenkinek van választása, hogy jó és a rossz között döntsön. Az élet egy szemétláda, de nem kötelező szemétként élni! Én befejeztem magával!

91-92. oldal


A sorozat következő kötete

#Wetoo sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Gaál Viktor: Battleground Zero
Paula Hawkins: A lány a vonaton
J.D. Barker: A negyedik majom
Helena Silence: Ezüsthíd
Ruby Saw: A rezervátum titka
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Dean R. Koontz: Végsőkig