Erelemkettő (Erelem 2.) 17 csillagozás

(duplán eszetlen szerelem)
Robin O'Wrightly: Erelemkettő

Egy ​kabrió hasít végig a sztrádán, a kétszer megélt naplemente felé. Szökésben a tökéletesen tökéletlen páros, Tilda és Clifton, akik álnéven és igazi lúzerekként menekülnek a rendőrség elől. Így kezdődik az Erelem (eszetlen szerelem) abszurd romantikus paródia és narrációs szatíra folytatása, az Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem).

Visszaköszön a többi eszetlenkedő: Tilda álleszbi húga, Janet, és a magányos szinglimami, Kristine, illetve a volt troll-éga, Tony, de még Russel, Janet álompasija is benéz. Azért jönnek sokadmagukkal, hogy tökéletes görbe tükröt mutassanak nekünk a gyarló, ámde megjavulásra képes és azt áhító emberiség érzelmi állapotáról.

És persze tovább bosszantja egymást az író két lírai énje, hogy az olvasó se unatkozzon. Felmerül a kérdés: meg kell-e magyarázni a viccet, vagy inkább énekeljünk gyerekdalt? Hányszor kaphatunk esélyt bármire is az életben?
A végére odakerül a mondanivaló is: a barátságról, a hűségről, a tiszteletről, az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Mogul, 2018
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150035475 · Illusztrálta: Szabó Borka
192 oldal · ISBN: 9786150035444 · Illusztrálta: Szabó Borka

Narrátor · Kristine Albright · Clifton Curtis · Francis Sherlene · Janet Carp · Ken Carlino · Leslie Green · Tilda Carp

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Nagyon, nagyon szeretem Robin O'Wrightly könyveit meg ahogy ír, a stílusa, az illusztrációi, mind mind zseniálisak. :-) Imádom. ❤
Az egyik legnagyobb kedvenc magyar írónőm, eddig egyszer sem okozott csalódást. Azóta szeretem a könyveit, hogy először olvastam tőle a Wetoo-t vagyis a Kettős keresztet, ami nagyon tetszett, aztán jött a Testcserés számadás, amivel még inkább nőtt az iránta való rajongásom, és ez így folytatódott az Andrea & Andrea című könyvével, az Amulett rejtélyével, és az Emlékkönnyel, amihez szintén volt szerencsém olvasni. :-) ❤
De most ez az Erelemkettő is csak növelte a rajongásom. Imádtam, imádom, vicces volt, szórakoztató, rengeteget nevettem a már megismert és az új színre lépő karaktereken, de leginkább a két dinkán Tilda és Clifton, vagyis Clifford és Shelbyn. XD Baromi vicces, és ciki páros, de nagyon szerethetőek, még Janet is és Fifi a kiskutya. :-)
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki bírja a jópofa humort, és szatírát, nekem nagyon nagy kedvencem lett, és tuti biztos, hogy újraolvasós lesz. :-) ❤ Alig várom a következőt, és a jobbnál jobb könyveit az írónőnek. :-) ❤

Laura_Bakos P>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Pár éve olvastam az Erelem első kötetét, és mivel azóta megjelent a második, illetve a harmadik rész is, így gondoltam, ideje lenne megírnom a véleményemet a folytatásáról, amely még inkább elnyerte a tetszésemet. Szerintem vétek kihagyni, mert tökéletes kikapcsolódást nyújt egy fárasztó hét után. Engem szórakoztatott, és igazán kiszakított a hétköznapok szürkeségéből.
Bővebben itt ~~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2020/08/velemenyem…

Kristin_M_Furrier IP>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

„ Egy biztos: hála a jó Istennek, eddig még egyikőtök sem utálta. (Aki igen, azt elástuk. A kert nagy…) ”
Szóval, ezen idézet után:
Istenem ez a könyv annyira király, hogy mindenre megesküdöm, hogy este kétszer, reggelente pedig egyszer végigolvasom. A kertet inkább csak kívülről szemlélném! Ha lehet felülről… (◍•ᴗ•◍)
No, de: tényleg nagyon jó volt, hangosan nevettem egyes részeken, ami nálam feletébb ritka esemény. Jómagam a két törött főhőst zártam leginkább a szívembe, és emiatt el is szontyolodtam kicsit, mert otthagytuk őket túl hamar. Mi lett velük? Jaj, és még egy kis baleset is belefért volna. :))
– A narráció? Hogy tetszett – e? Erre is kell válaszolni?
– Jó hogy! Ez egy narrációs szatíra ember!
– Oké! Értem, nyugi van!
– Akkor írjad!
– Szerinted mit csinálok? Tíz ujjam a billentyűzeten, miközben téged nézlek, hogy megeszed a gm sütimet.
– Írjad mán! Nézném a tv- t, te meg itt csattogsz!

Igen. Én imádom a narrációs részeket. Mert őszinték, mert viccesek, és komolyan jobban élvezem, mint a sztorit. És nem utolsó sorban, sokkal többet elárul a szerzőről, mint maga a regény. ♡´・ᴗ・`♡

Viktória_Erdei P>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Az írónő könyveit nagyon szeretem, így nem volt kérdés, hogy ezt is olvasni fogom. Az illusztrációk nagyon jók. Ebben a sorozatban a legjobb részek a narrációk. Ez most nem annyira tetszett, mint az első, de jó volt.

LadyM>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Nekem ez sokkal jobban tetszett, mint az első rész, így meg is adom rá az öt csillagot. :) Meglepő, hogy találkozhatunk karakterfejlődéssel, mert azt hinné az ember, hogy ebben a műfajban inkább más dolgokra koncentrál az író, a banális helyzetek teremtése mellett eltörpülnek az ilyen dolgok, de Robin etz is jól megoldotta. A sztori egyébként továbbra is az a tipikus kis limonádés beütés, és igen, még mindig nagyon tetszik, ahogy az írónő kikarikírozza ezeket a történeteket. Amit pedig még fontosnak tartok megemlíteni, hogy Robin nemcsak íróként tehetséges, hanem a képzőművészet terén is. Én személy szerint nagyon szívesen olvasnék valami agyament képregényt, mondjuk egy szuperhősös paródiát, amit az írónő ír és illusztrál. :D

Judyt IP>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Hát ez a második rész sokkal-sokkal jobb, mint az első. Nem csak a gyenge gyomromat kímélte meg, de többször megdolgoztatta az arcizmaimat a mosolygásokkal és a nevetéssel. :D
Jó és vicces szereplők, karakterfejlődés, hamisítatlan Robin O'Wrightly stílus, maximális odakoncentrálás a helyesírási hibák minimalizálására, sok-sok figyelemfelkeltés és észrevétlen okítás a sorok között, amit az ember nevetve fogad be, éééés természetesen az elmaradhatatlan illusztrációk.
Engem megvett. :D Köszi @Borka_V_Szabó :)

Bővebben itt írok róla: https://watchaholics.hu/2018/06/25/robin-owrightly-erel…

KergeLina>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Hasonlóan az elsőhöz, nagyon jól esett ez a könyv is, bár az első nekem egy bolhafingnyival jobban tetszett, erre is jár tőlem az 5*. :D Annyira nyerítettem néha, hogy a Drágám megkérdezte, hogy mit olvasok, ami ennyire vicces. Megmutattam neki az egyiket: off
Teljesen kikapcsolt, szórakoztatott, könnyesre röhögtetett, szóval megy nálam azon könyvek listájára – az első résszel együtt, amik bármikor elővehetőek, amikor ezekre van szükségem. :D

Stephanie_Ford_és_Városi_Emese IP>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Ez most nem tetszett annyira, mint az első rész, de egyáltalán nem biztos, hogy a könyvvel van a baj, sokkal inkább velem, mint befogadóval. spoiler A narráció tényleg idegesítő, ahogy lennie kell, a szereplők is megfelelően szerelmesek (olyan túláradóan, hogy hegyeket lehetne elmosni ennyi érzelemmel), viszont voltak benne normálisnak mondható részek is, pl. az utolsó, motoros. Nagyon drukkoltam Janetnek és a mamájának, és mondhatjuk, hogy spoiler

Update: Azt hiszem, mégis csak az én könyvem volt. Rettenetes időszakon megyek keresztül, és mióta végeztem a könyvvel, valamivel jobb a kedvem. Köszi, Robin!

SzemreValó_könyvek >!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

A szőke nő és a paranoiás adóhivatalnok története folytatódik. Továbbra is az ő szerelmi életüket, szerencsétlenkedéseiket követhetjük nyomon.

Ez a kötet is nagyon tetszett, élveztem és remek szórakozási lehetőséget kaptam általa. Az illusztrációk és a borító itt is elbűvölt. Az első részben már megismert és megszokott narrációs szatíra itt is jelen van. Ez eleinte idegesített, szóval elérte a célját, aztán megszoktam és néha már-már hiányzott, hogy nincs jelen állandóan.
Ezt is csak ajánlani tudom!

A narrációs szatíráról bővebben itt olvashattok:
bclid=IwAR3un05DGj_uNT2XhuMQQEOt6CV0kRWwv04rfevF0uy2TLJg8Qufav71jLg

BlueDeath IP>!

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Nem tudom. Jó volt a könyv, nevettem is a vicceken, de valahogy kicsit nekem most sok volt. Lehet a narrációtól sokalltam be. Maga a sztori jó volt, elfért volna amúgy a 2 sztori 1 könyvben is :P

Smurfettereads>!

– Na, ne szórakozz velem! Te keményebb vagy a gipsznél! Le akarok veled esni az ágyról!

Kapcsolódó szócikkek: Tilda Carp
Smurfettereads>!

– Őrültekkel vagyok körülvéve!

Smurfettereads>!

– Elsőre nem tudhatjuk, kiből mi lesz. Minden alkalmat meg kell ragadni, látod, még akár jól is elsülhetnek a dolgok! Meg kell tanulni hinni magunkban, és néha kicsit másokban is.

Kapcsolódó szócikkek: Kristine Albright
SignoraSchneider IP>!

Lepergett előtte egy munkafolyamat: kézirat a szerkesztőnek, vissza az íróhoz, onnan el a lektornak, szerkesztő is ránéz, író pedig főleg. Ha kell, javítanak, a triumvirátus dönt, aztán tovább a korrektornak, első kör, vissza az írónak. Onnan a tördelésre, majd a korrektorhoz megint, második kör, író is ránéz ismét, minden javítást véglegesít, elfogad, imprimál, és a könyv nyomdába megy.

Smurfettereads>!

– Bocsi, de itt eszitek meg egymást, vagy otthon, kicsomagolva?
– Is-is – vont vállat kedvenc jegyespárunk, és folytatták ott, ahol abbahagyták.

Smurfettereads>!

– Na, az egyszer biztos, hogy a száddal jól tudsz bánni! […]
– Akkor ezt megdumáltuk – helyeselt az, majd megfogva újdonsült ismerőse kezét, elköszönt: – Várni foglak!
– Számíthatsz rám!

Kapcsolódó szócikkek: Janet Carp
Smurfettereads>!

A Motel az Éhesre Lyukadt és Szomjasan Ordító Párducot Alázó Csalánhoz (M.É.LY.SZ.O.P.A.CS.) valóban egy kicsi, kedves és lepukkadt szállás volt.

Smurfettereads>!

– Ez hatalmas! […] – Nem hiszem el, hogy találkoztunk! Ebből könyvet kéne írnod ezzel a címmel: „Ismertem két idiótát”, kasszasiker lenne!
– Annyit nem érnek meg, hogy papírra írják őket – legyintett szégyellős mosollyal Tony. – Ennyi erővel kiadhatnám sorozatban, hogy ismertem egy rakás idiótát…
Estelle hörcsögszerűen fuldokló röhögésben tört ki:
– Bírom a humorod!
– Én meg a vigyorod!

Iza_Rápolti IP>!

– Valaki viccet mondott? – lepődött meg a sofőr.
– Még a motelban – legyintett Tilda. – Most esett le.

Smurfettereads>!

Azt mondják, ne igyunk előre semmilyen prémes állat bőrére, akár szelíd, akár vad, mert pórul járhatunk.

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Robin O'Wrightly: Mexerelem (triplán eszetlen szerelem)

Erelem sorozat · Összehasonlítás