Erelem (Erelem 1.) 58 csillagozás

(eszetlen szerelem)
Robin O'Wrightly: Erelem Robin O'Wrightly: Erelem

A jóképű és kissé paranoiás adóhivatalnok beleszeret a nem csak kívül szőke, feketegazdaságban dolgozó hosztesszbe. „Ez valami vicc?” Az!
Ez a kötet nem egy szerelmesregény paródiája, hanem az összesé. De hogy ne csupán öncélú poénkodás legyen, természetesen van mondanivalója is: nem csak mínusz centikben mérhető a legmélyebb kapcsolat férfi és nő közt. Még ha ehhez az őrület határát kell súrolni a túloldalról…

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150002484 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
192 oldal · ISBN: 9786150008622 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Magánkiadás, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2015
152 oldal · ISBN: 9789631236774 · Illusztrálta: Szabó Borka

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Narrátor · Kristine Albright · Clifton Curtis · Tilda Carp · Diana Gabriel


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

"Ahogy a macska mondja a viccben: „Yess!” – gondolta a férfi, míg félájultan szimulált.
„Milyen viccben?”
„Tudod, amikor az anyós elhívja a vejét, hogy az vacsorázzon nála. A férfit pezsgős, háromfogásos, lazacos-marhasteakes vacsora várja, ami már eleve gyanús. Leülnek az asztalhoz, a mama rettentően kedves, mindenből kínálja, teljesen angyali teremtés, így a vő kezd pánikba esni. Nem eszik, húzza az időt. Az anyós egyszer csak feláll, és kimegy a mosdóba, ekkor a veje kapva kap az alkalmon, és megkínálja az asztal mellett kunyizó macskát egy szelet hússal. A macska elkapja, megeszi, majd nem telik bele fél perc, és kinyúvadva elterül a földön. A férfi totál berezel, kiszalad a konyhába, előveszi a legnagyobb serpenyőt, amit talál, és az időközben vissza térő anyóst úgy kupán csapja, hogy az kiterül. Erre a macska felpattan az asztal alól, és felkiált: »Yess!"

Az első gondolatom, mikor elkezdtem olvasni a könyvet az „oh, te jó ég” volt és ami az érdekes, ugyan ezzel a gondolattal csuktam is be.

Akkor talán közvetlenül szólnék az alkotóhoz:

Kedves Írónő!

Mert, igen számomra te az vagy.
Legyél jelen pillanatban ismert, vagy még „picit” ismeretlen, számomra olyan vagy, mint egy távoli barát.
Nem tudom elégszer megköszönni, (és pontosan tudod, hogy fennen hangoztatom ahol csak tudom), hogy imádom az intelligens humorodat, ahogy írsz, ahogy fogalmazol és látod a világot, annak minden árnyalt oldalával.
Bár elsőként a facebook oldalon kezdtelek el követni, a napi reggeli „rutin” kiírásaiddal kezdeni a napot számomra felüdülés, aztán volt szerencsém olvasni tőled egy sokkal komolyabb és mélyebb hangvételű könyvet, aminek a folytatásáért azóta is csillogó szemmel várakozok.
Most pedig, végre elolvastam ezt az eszement őrültséget, amit volt képed papírra vetni, és én ezért annyira IMÁDLAK és TISZTELLEK. ♥
Igen jól olvasod, tudod, hogy nem szoktam finomkodni, most sem teszem, de neked sikerült kigúnyolni az összes klisével ellátott szerelmetes regényeket, feltölteni sajátos humorral és fogalmazási stílussal, és egy nagyon is hasznos tanácsokkal és bölcselettel, melyek csak a figyelmes olvasóidnak fognak feltűnni. Aki csak végig darálja, az egy maszlagnak fogja látni, de sokkal több annál.

Ellenben kettő megjegyzésem lenne.
Az első, hogy a tollad ne kopjon ki soha. Már ez az apró megjegyzés az első oldalon, kiakasztott, úgy elkezdtem nevetni.
A második pedig az lenne, hogy nem tudom ki rajzolta a lapokra némely történési mozaikot, de nagyon jó ötletet adhatna valamely mesekészítőnek, mert ezt simán megnézném sorozatban is a tévén. És ezt írom úgy, NEM kapcsolom be azt a kockát, csak ha egy kis tudományos műsorra vágyom.

Tehát a félcsillagot levonom, mert olyan függővéget mertél hagyni, hogy első felindulásomban majdnem áthajítottam a könyvet a szobán. ( Persze ha véletlen meg is teszem, rohanok utána, mert ez nekem kincs. )

Szóval a sajátos stílusomban, ahogy remélem kezded megszokni, egy rajongói levél akart lenni és egy könyv értékelés is.

Egyszerűen imádlak úgy ahogy vagy.

És alig várom a könyvfesztivált, hogy egy jó beszélgetés mellett, beszerezzem a folytatást, illetve ami hiányzik az irományaidból.

Szeretettel, mint mindig, egy örült olvasód!!!!♥♥

Kedvenc!♥♥

U.I.: Azért javasolhatnád, hogy a könyved olvasása közbe senki ne egyen, igyon, mert fuldoklás várható…..♥♥

29 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Bevallom, kellett egy kis idő, míg belerázottam, de egyszer csak valami átkattant bennem, elengedtem és onnantól már nagyon jókat szórakoztam rajta.
Annyira abszurd és komolytalan, 2 lökött főszereplővel, de valahogy mégis… Ha messzebbről szemléljük a dolgokat, a sorok között ott bujkál a valóság.
Nem feltétlenül ajánlom mindenkinek, de aki szereti a körbe tükröket, annak nagyon jó kikapcsolódást nyújthat. :)
Nekem végül, igazán jól esett! :)

9 hozzászólás
Törpillaa P>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Hmm… Először is nekem ez is nagyon tetszett, néha már annyira nevettem, hogy folyt a szemem, és majd' spoiler Nagyon, nagyon jót szórakoztam ezen a két buggyant főhős kalandos útján. :-D Clifton és Tilda nem egy mindennapi páros az biztos, egyik sem normális, de ez így volt jó, és szép meg minden. :-D Másodszor pedig alig várom, hogy kézhez kapjam a második részét, és az utána lévőket, mert nekem nagyon, bejött most is Robin stílusa, imádom őt, hogy már az első bekezdés után visítva röhögtem, és anya rám nézve, azt sem tudta mi ütött belém. :-D Szóval ja irtó jól szórakoztam, és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet, és az írónőtől a többit is, amit még nekem is el kell olvasnom. :-D Imádás van @Borka_V_Szabó jöhet a kövi… :-D ❤

8 hozzászólás
ap358 P>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Ez nagyon komoly volt! Nem is emlékszem, mikor olvastam utoljára ennyire szórakoztató írást. A történet kiparodizálja a romantikus regényeket, és mindezt egyedi szóvicceken, bohókás és elképesztő karaktereken, lehetetlen helyzeteken keresztül.
Az írónő stílusa valami eszméletlen. A cselekmények során maga az írói hang is megszólal, társalog, így nemcsak a művet olvashatjuk, hanem annak a születését is nyomon követhetjük, ugyancsak humorral teletűzdelve. Voltak részek, ahol kimondottan már vártam, mikor szólal meg az alkotó és a társa.
A folytatás egyből kívánságlistára ment… spoiler

2 hozzászólás
joopsy P>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Hol is kezdjem. Először is az írónő hihetetlenül szimpatikus a molyos megnyilvánulásai alapján. Frappáns, szarkasztikus beszólásai nagyon tetszenek és szerintem őszintén szereti is a közönségét. :)
A könyvétől is sokat vártam éppen emiatt. Azonban azt hiszem, ez a fajta humor még nem ebben a könyvecskében teljesedett ki, de tudom, hogy lesz ez még jobb is. :)

Hatalmas lelkesedéssel elkezdtem olvasni a könyvet, de aztán azt tapasztaltam, hogy sajnos szinte végig maradt az arcomon a fapofa. Voltak benne nagyon jó poénok egyébként, de a nagyja inkább fárasztott.
Az írónő és az írónő tejfogyasztó ismerőse közti beszélgetések és a tesztolvasós beszólások általában viccesek voltak. Néha pedig már a szereplők is beszóltak az írónak. Na itt azért elmosolyodtam. :)
Az illusztrációk nagyon helyesek. Nem semmi, hogy ez is az írónő munkája.

Egyelőre nem tudom, képes lennék-e folytatni a történtet. Talán, ha nem lesz benne több undi poén…

Update: A folytatás írói hatásra mindenképp kapni fog egy esélyt. :))

5 hozzászólás
l_moni>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Édes Istenem, mi volt ez? :) :)
Hát nem egy szokványos szerelmi történet, az tuti.
Annyira, de annyira olvastam volna, de az idő most is közbeszólt. Jó volna ha egy nap 36 órából állna, sokkal több idő jutna olvasásra. Már komoly elvonási tüneteket produkáltam, úgyhogy ma lopva olvastam. De megérte a lopott perceket, sikerült befejeznem. Igaz, egy tepsi vaníliás keksz megégett (párom szerint ráfoghatom, hogy az kakaós) de egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet.
Anyukám borogass, néha a fejem vertem volna a falba, hogy mi a fene is ez, de tetszett, nagyon tetszett (ne olvasd buszon vagy váróteremben, mert ferde szemmel néznek rád, hogy mi a fenén nevetsz. Aztán egy idő után már veled nevetnek :D :D )
Valóban esztelen ez a könyv :D
Ezt olvasni kell!
Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget @Borka_V_Szabó. Várom a folytatást, tuti olvasni fogom :D :D

1 hozzászólás
Molymacska P>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Hát ez… borzalmas volt!
Megszakadtam a nevetéstől, és már szinte minden porcikám fáj, annyira megmozgatott ez a könyv. Nagyon régen nem olvastam ennyire jó könyvet, amely ennyire jól van megírva. Az egész egy hatalmas geg, amelyeket szóviccekkel és aprólékos poénokkal egészítenek ki, úgy, hogy közben az író és szerkesztője (és/vagy férje) is belebeszél az egészbe. Nem lehet komolyan venni, mégis élvezi az ember, mert ilyet nem olvas minden bokorban! És ez zseniális, pont emiatt, hogy annyira vicces, annyira jól látható a romantikus regények paródiája, de kicsit sem uncsi (na jó, a vége nekem picit, de egyhuzamban olvastam ki szóval… lehet ezért :D )
Ha lesz folytatása, mindenképpen el kell olvasnom, a többi könyvével az írónőnek pedig mindenképpen meg kell próbálkoznom. Egyszer biztosan elolvasom őket… Egyszer, mert félek, hogy nem ennyire jó, mint ez. Mert ennél jobbat…. hát nem tudom, hogy lehet e.

1 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Végigröhögtem az egészet. Nem tudom, mi volt a legjobb a könyvben: az idióta szereplők, de mégis szerethetők vagy az abszurd jelenetek. Mi lesz vajon a két főszereplővel a folytatásban? Már várom. Biztos, hogy nem ez az utolsó könyv, amit olvastam az írónőtől.

1 hozzászólás
Bettina_94 I>!
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Sikerült a legtalálóbb címet kiválasztani a könyvnek, ugyanis nemcsak a szerelem, hanem maga az egész történet is eszetlen.

Bővebb értékelés: http://irokkozott.blogspot.hu/2018/03/robin-owrightly-e…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

BlueDeath IP>!

„Mondok egy viccet. Te tudod, mi a különbség egy jó pasi és egy jó könyv között?”
„Nem én. Mi?”
„…Akkor pasizz tovább szépen.”

31. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor
l_moni>!

Nem vagy buta! Csak hülye.

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Clifton Curtis · Tilda Carp
l_moni>!

Olyan csend lett, hogy a kórterembe beszállt légy is pánikbeteg lett.

105. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Mariann_Czenema P>!

Ahogy a macska mondja a viccben: „Yess!” – gondolta a férfi, míg félájultan szimulált.
„Milyen viccben?”
„Tudod, amikor az anyós elhívja a vejét, hogy az vacsorázzon nála. A férfit pezsgős, háromfogásos, lazacos-marhasteakes vacsora várja, ami már eleve gyanús. Leülnek az asztalhoz, a mama rettentően kedves, mindenből kínálja, teljesen angyali teremtés, így a vő kezd pánikba esni. Nem eszik, húzza az időt. Az anyós egyszer csak feláll, és kimegy a mosdóba, ekkor a veje kapva kap az alkalmon, és megkínálja az asztal mellett kunyizó macskát egy szelet hússal. A macska elkapja, megeszi, majd nem telik bele fél perc, és kinyúvadva elterül a földön. A férfi totál berezel, kiszalad a konyhába, előveszi a legnagyobb serpenyőt, amit talál, és az időközben vissza térő anyóst úgy kupán csapja, hogy az kiterül. Erre a macska felpattan az asztal alól, és felkiált: »Yess!«”

115. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor
BaksaVivi P>!

– Most mennem kell – kocogtatta meg ujjaival a stand tetejét, mintegy feloldva a meglehetősen befülledni igyekvő helyzetet. Mélyen a lány szemébe nézett, és azt mondta:

– Mikor volt utoljára szemfenék-vizsgálaton? …Öö, akarom mondani… Hívjon, ha bármi van, vagy akkor is, ha nincs. Bár akkor nincs bármi, csak a semmi. Hogy lehet a semmi bármi, ha egyszer nincs? Hívjon, ha kedves az életem! Vagy ön az én kedves életem… Na, viszlát.

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Törpillaa P>!

– Figyeled, milyen nyálasak vagyunk?
– Nyálasak? …Most, hogy mondod… Tényleg!

155. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Törpillaa P>!

– Volt néhány műhibaperem itt, ismerem a járást.
– Ez megnyugtató (…) –, remélem, nem itt temetnek el…

187. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Viktória_Erdei >!

– Jaj, Anya, olyan vagy, tudod, hogy ez nem fertőző már – felelte az, miközben befészkelte magát a kényelmes fekvőhelyre.
– Mi? Az iskolusz undoritisz? Fenéket nem… Felnőttkori szövődménye a munkausz undoritisz. Ha lehet, még rohadtabb, mint kiskori megnyilvánulása. És semmivel sem gyógyítható, kizárólag szabadnappal… Mondd el, kicsim, mi bánt? Miért nem tudsz aludni?

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

l_moni>!

-Üdvözlöm a Szájas Örömöknél, a nevem Tilda Carp.

(első mondat)

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Tilda Carp
Törpillaa P>!

– Mit tekeregnek meg táncolnak itt, menjenek, ha pisilniük kell!

147. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)


A sorozat következő kötete

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Erelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Emy Dust: A szerelem ára
On Sai: A két herceg
Leiner Laura: Bízz bennem
Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
J. Goldenlane: Napnak fénye
Leiner Laura: Maradj velem
Szabó Tünde: A hacker
Leiner Laura: Bábel
Csóti Lili: Hetedvérig