Erelem (Erelem 1.) 46 csillagozás

(eszetlen szerelem)
Robin O'Wrightly: Erelem Robin O'Wrightly: Erelem

A jóképű és kissé paranoiás adóhivatalnok beleszeret a nem csak kívül szőke, feketegazdaságban dolgozó hosztesszbe. „Ez valami vicc?” Az!
Ez a kötet nem egy szerelmesregény paródiája, hanem az összesé. De hogy ne csupán öncélú poénkodás legyen, természetesen van mondanivalója is: nem csak mínusz centikben mérhető a legmélyebb kapcsolat férfi és nő közt. Még ha ehhez az őrület határát kell súrolni a túloldalról…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150002484 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
192 oldal · ISBN: 9786150008622 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Magánkiadás, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2015
152 oldal · ISBN: 9789631236774 · Illusztrálta: Szabó Borka

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kristine Albright · Narrátor · Clifton Curtis · Diana Gabriel · Tilda Carp


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

"Ahogy a macska mondja a viccben: „Yess!” – gondolta a férfi, míg félájultan szimulált.
„Milyen viccben?”
„Tudod, amikor az anyós elhívja a vejét, hogy az vacsorázzon nála. A férfit pezsgős, háromfogásos, lazacos-marhasteakes vacsora várja, ami már eleve gyanús. Leülnek az asztalhoz, a mama rettentően kedves, mindenből kínálja, teljesen angyali teremtés, így a vő kezd pánikba esni. Nem eszik, húzza az időt. Az anyós egyszer csak feláll, és kimegy a mosdóba, ekkor a veje kapva kap az alkalmon, és megkínálja az asztal mellett kunyizó macskát egy szelet hússal. A macska elkapja, megeszi, majd nem telik bele fél perc, és kinyúvadva elterül a földön. A férfi totál berezel, kiszalad a konyhába, előveszi a legnagyobb serpenyőt, amit talál, és az időközben vissza térő anyóst úgy kupán csapja, hogy az kiterül. Erre a macska felpattan az asztal alól, és felkiált: »Yess!"

Az első gondolatom, mikor elkezdtem olvasni a könyvet az „oh, te jó ég” volt és ami az érdekes, ugyan ezzel a gondolattal csuktam is be.

Akkor talán közvetlenül szólnék az alkotóhoz:

Kedves Írónő!

Mert, igen számomra te az vagy.
Legyél jelen pillanatban ismert, vagy még „picit” ismeretlen, számomra olyan vagy, mint egy távoli barát.
Nem tudom elégszer megköszönni, (és pontosan tudod, hogy fennen hangoztatom ahol csak tudom), hogy imádom az intelligens humorodat, ahogy írsz, ahogy fogalmazol és látod a világot, annak minden árnyalt oldalával.
Bár elsőként a facebook oldalon kezdtelek el követni, a napi reggeli „rutin” kiírásaiddal kezdeni a napot számomra felüdülés, aztán volt szerencsém olvasni tőled egy sokkal komolyabb és mélyebb hangvételű könyvet, aminek a folytatásáért azóta is csillogó szemmel várakozok.
Most pedig, végre elolvastam ezt az eszement őrültséget, amit volt képed papírra vetni, és én ezért annyira IMÁDLAK és TISZTELLEK. ♥
Igen jól olvasod, tudod, hogy nem szoktam finomkodni, most sem teszem, de neked sikerült kigúnyolni az összes klisével ellátott szerelmetes regényeket, feltölteni sajátos humorral és fogalmazási stílussal, és egy nagyon is hasznos tanácsokkal és bölcselettel, melyek csak a figyelmes olvasóidnak fognak feltűnni. Aki csak végig darálja, az egy maszlagnak fogja látni, de sokkal több annál.

Ellenben kettő megjegyzésem lenne.
Az első, hogy a tollad ne kopjon ki soha. Már ez az apró megjegyzés az első oldalon, kiakasztott, úgy elkezdtem nevetni.
A második pedig az lenne, hogy nem tudom ki rajzolta a lapokra némely történési mozaikot, de nagyon jó ötletet adhatna valamely mesekészítőnek, mert ezt simán megnézném sorozatban is a tévén. És ezt írom úgy, NEM kapcsolom be azt a kockát, csak ha egy kis tudományos műsorra vágyom.

Tehát a félcsillagot levonom, mert olyan függővéget mertél hagyni, hogy első felindulásomban majdnem áthajítottam a könyvet a szobán. ( Persze ha véletlen meg is teszem, rohanok utána, mert ez nekem kincs. )

Szóval a sajátos stílusomban, ahogy remélem kezded megszokni, egy rajongói levél akart lenni és egy könyv értékelés is.

Egyszerűen imádlak úgy ahogy vagy.

És alig várom a könyvfesztivált, hogy egy jó beszélgetés mellett, beszerezzem a folytatást, illetve ami hiányzik az irományaidból.

Szeretettel, mint mindig, egy örült olvasód!!!!♥♥

Kedvenc!♥♥

U.I.: Azért javasolhatnád, hogy a könyved olvasása közbe senki ne egyen, igyon, mert fuldoklás várható…..♥♥

29 hozzászólás
>!
joopsy P
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Hol is kezdjem. Először is az írónő hihetetlenül szimpatikus a molyos megnyilvánulásai alapján. Frappáns, szarkasztikus beszólásai nagyon tetszenek és szerintem őszintén szereti is a közönségét. :)
A könyvétől is sokat vártam éppen emiatt. Azonban azt hiszem, ez a fajta humor még nem ebben a könyvecskében teljesedett ki, de tudom, hogy lesz ez még jobb is. :)

Hatalmas lelkesedéssel elkezdtem olvasni a könyvet, de aztán azt tapasztaltam, hogy sajnos szinte végig maradt az arcomon a fapofa. Voltak benne nagyon jó poénok egyébként, de a nagyja inkább fárasztott.
Az írónő és az írónő tejfogyasztó ismerőse közti beszélgetések és a tesztolvasós beszólások általában viccesek voltak. Néha pedig már a szereplők is beszóltak az írónak. Na itt azért elmosolyodtam. :)
Az illusztrációk nagyon helyesek. Nem semmi, hogy ez is az írónő munkája.

Egyelőre nem tudom, képes lennék-e folytatni a történtet. Talán, ha nem lesz benne több undi poén…

Update: A folytatás írói hatásra mindenképp kapni fog egy esélyt. :))

5 hozzászólás
>!
l_moni
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Édes Istenem, mi volt ez? :) :)
Hát nem egy szokványos szerelmi történet, az tuti.
Annyira, de annyira olvastam volna, de az idő most is közbeszólt. Jó volna ha egy nap 36 órából állna, sokkal több idő jutna olvasásra. Már komoly elvonási tüneteket produkáltam, úgyhogy ma lopva olvastam. De megérte a lopott perceket, sikerült befejeznem. Igaz, egy tepsi vaníliás keksz megégett (párom szerint ráfoghatom, hogy az kakaós) de egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet.
Anyukám borogass, néha a fejem vertem volna a falba, hogy mi a fene is ez, de tetszett, nagyon tetszett (ne olvasd buszon vagy váróteremben, mert ferde szemmel néznek rád, hogy mi a fenén nevetsz. Aztán egy idő után már veled nevetnek :D :D )
Valóban esztelen ez a könyv :D
Ezt olvasni kell!
Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget @Borka_V_Szabó. Várom a folytatást, tuti olvasni fogom :D :D

1 hozzászólás
>!
Molymacska
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Hát ez… borzalmas volt!
Megszakadtam a nevetéstől, és már szinte minden porcikám fáj, annyira megmozgatott ez a könyv. Nagyon régen nem olvastam ennyire jó könyvet, amely ennyire jól van megírva. Az egész egy hatalmas geg, amelyeket szóviccekkel és aprólékos poénokkal egészítenek ki, úgy, hogy közben az író és szerkesztője (és/vagy férje) is belebeszél az egészbe. Nem lehet komolyan venni, mégis élvezi az ember, mert ilyet nem olvas minden bokorban! És ez zseniális, pont emiatt, hogy annyira vicces, annyira jól látható a romantikus regények paródiája, de kicsit sem uncsi (na jó, a vége nekem picit, de egyhuzamban olvastam ki szóval… lehet ezért :D )
Ha lesz folytatása, mindenképpen el kell olvasnom, a többi könyvével az írónőnek pedig mindenképpen meg kell próbálkoznom. Egyszer biztosan elolvasom őket… Egyszer, mert félek, hogy nem ennyire jó, mint ez. Mert ennél jobbat…. hát nem tudom, hogy lehet e.

1 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Végigröhögtem az egészet. Nem tudom, mi volt a legjobb a könyvben: az idióta szereplők, de mégis szerethetők vagy az abszurd jelenetek. Mi lesz vajon a két főszereplővel a folytatásban? Már várom. Biztos, hogy nem ez az utolsó könyv, amit olvastam az írónőtől.

1 hozzászólás
>!
Bettina_94 I
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Sikerült a legtalálóbb címet kiválasztani a könyvnek, ugyanis nemcsak a szerelem, hanem maga az egész történet is eszetlen.

Bővebb értékelés: http://irokkozott.blogspot.hu/2018/03/robin-owrightly-e…

1 hozzászólás
>!
ap358 P
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Ez nagyon komoly volt! Nem is emlékszem, mikor olvastam utoljára ennyire szórakoztató írást. A történet kiparodizálja a romantikus regényeket, és mindezt egyedi szóvicceken, bohókás és elképesztő karaktereken, lehetetlen helyzeteken keresztül.
Az írónő stílusa valami eszméletlen. A cselekmények során maga az írói hang is megszólal, társalog, így nemcsak a művet olvashatjuk, hanem annak a születését is nyomon követhetjük, ugyancsak humorral teletűzdelve. Voltak részek, ahol kimondottan már vártam, mikor szólal meg az alkotó és a társa.
A folytatás egyből kívánságlistára ment… spoiler

1 hozzászólás
>!
Supercalifragilisticexpialidocio…
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Ez egy zseniális őrület!
Imádtam olvasni, picit megsínylette az arcizmom és szereztem némi nevető ráncot a szám és a szemem köré, de azt hiszem ennyi belefér. :)
Vegyétek, vigyétek, olvassátok, szeressétek és találkozzatok Borkával személyesen, mert ő egy egészen különleges személy! :))

5 hozzászólás
>!
Mariann_Czenema P
Robin O'Wrightly: Erelem

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Múlt héten egymás után voltunk betegek a legkisebb gyerkőcömmel, és ezért agyilag is le(ki)merültem, nem bírtam nekikezdeni A könyvtolvajnak.
Egyszerűen valami frissre, vidámra, könnyen emészthetőre, befogadhatóra, és nem mellékesen szórakoztatóra vágytam – ami az Erelem.
Véleményem bővebben itt:
http://czenema.blogspot.hu/2017/11/robin-owrightly-erel…

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
BlueDeath IP

„Mondok egy viccet. Te tudod, mi a különbség egy jó pasi és egy jó könyv között?”
„Nem én. Mi?”
„…Akkor pasizz tovább szépen.”

31. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor
>!
l_moni

Olyan csend lett, hogy a kórterembe beszállt légy is pánikbeteg lett.

105. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

>!
Mariann_Czenema P

Ahogy a macska mondja a viccben: „Yess!” – gondolta a férfi, míg félájultan szimulált.
„Milyen viccben?”
„Tudod, amikor az anyós elhívja a vejét, hogy az vacsorázzon nála. A férfit pezsgős, háromfogásos, lazacos-marhasteakes vacsora várja, ami már eleve gyanús. Leülnek az asztalhoz, a mama rettentően kedves, mindenből kínálja, teljesen angyali teremtés, így a vő kezd pánikba esni. Nem eszik, húzza az időt. Az anyós egyszer csak feláll, és kimegy a mosdóba, ekkor a veje kapva kap az alkalmon, és megkínálja az asztal mellett kunyizó macskát egy szelet hússal. A macska elkapja, megeszi, majd nem telik bele fél perc, és kinyúvadva elterül a földön. A férfi totál berezel, kiszalad a konyhába, előveszi a legnagyobb serpenyőt, amit talál, és az időközben vissza térő anyóst úgy kupán csapja, hogy az kiterül. Erre a macska felpattan az asztal alól, és felkiált: »Yess!«”

115. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor
>!
Molymacska

– Mi? Az iskolusz undoritisz? Fenéket nem… Felnőttkori szövődménye a munkausz undoritisz. Ha lehet, még rohadtabb, mint kiskori megnyilvánulása. És semmivel sem gyógyítható, kizárólag szabadnappal…

17. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Kristine Albright
>!
l_moni

Nem vagy buta! Csak hülye.

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Clifton Curtis · Tilda Carp
>!
l_moni

-Üdvözlöm a Szájas Örömöknél, a nevem Tilda Carp.

(első mondat)

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Tilda Carp
>!
Molymacska

– És hogy sikerült összeszedni?
– Mint az influenzát, Anyu – felelte komikus megmagyarázós stílusban a lány. – Bejött a munkahelyemre, és betámadta a főnökömet. Nem sokkal később én is elkaptam. Most pedig nyomom az ágyat, mint látod…

88. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Clifton Curtis · Kristine Albright · Tilda Carp
>!
Indignation I

„Valami nem stimmel. Ezt olvasd át még egyszer…”
„Nem olvasom. Csak írom.”

152. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor
>!
ทูตสวรรค์แห่งความตาย

– Jaj! – kiáltott fel a fagyasztó fogságában. – Értem én, hogy hidegfront van, gyors lehűléssel, de hogy a hűtőmben is?!
– Jeffufom! – rémült meg Tilda, és – nyelvén az olvadó jéggel – kétségbeesetten próbálta kiszabadítani Cliftont a jég fogságából. – Nem akaltalak hidegle tenni! – köpködte a vizet a szájából, mint egy bánatos vízköpő.

52. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Clifton Curtis · Tilda Carp
>!
Molymacska

„Húha, kemény a csaj…”
„Nem, a kemény az a remény, mert az hal meg utoljára, meg a ton… A beton… Meg a sajt a hűtőben, jut eszembe.”
„Sajt. Egerek? Láttam egy fehéret a hűtőben, majszolta a sajtot.”
„Majd ha ezt befejeztem, megyek, elintézem. Elvégre Így irtok én!”
„Inkább írjál. Csak a számítógép egere volt… Betettem, amikor lefagyott a gép, hogy fagyjon utána… Haha.”

108. oldal

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor

A sorozat következő kötete

Robin O'Wrightly: Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)

Erelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Emy Dust: A szerelem ára
Acsai Roland: Pillangókisasszony
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
J. Goldenlane: Napnak fénye
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Leiner Laura: Remek!