Az ​amulett rejtélye (Tripiconi sztori 1.) 37 csillagozás

Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Van ​egy hely, amelyet soha nem fogunk megtalálni a térképen, hiába keressük: ez Tripicon, egy szigetállam az Észak-Atlanti-óceán kellős közepén. A valaha szebb napokat látott, ám most már csak vegetáló birodalomban az uralkodó Ponti-hercegség teljesen modern, de mindentől elzárt életét éli.
Egy augusztusi szombat délelőttön az unatkozó koronaherceg, Matteo még nem is sejti, hogy aznap délután kezdődik csak el a Tripiconi sztori hihetetlen története: az első, Az amulett rejtélye című részben, egy hét leforgása alatt teljesen a feje tetejére áll a világ. Az oka egy titokzatos, „tengertörött” idegen fiú, akit félholt állapotban, egy különös nyakékkel együtt, a parton talál meg Arabella kishercegnő, Matteo unokatestvére.
Innentől kezdve nincs megállás: a pörgő lendületű, fiatalos humorral átszőtt, ismeretanyagban és párbeszédekben gazdag, érzelmes kalandfolyamban sok kérdés és kétely merül fel.

Vajon ki lehet ez a srác, és mit akarhat Tripiconban?
Mi az a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156585219 · Illusztrálta: Szabó Borka, Váczy Jépont Tamás
>!
Mogul, 2018
456 oldal · ISBN: 9786155668272 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, Budapest, 2018
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668173 · Illusztrálta: Szabó Borka, Váczy Jépont Tamás

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Ponti · Beatrice Ponti · Daniel Amata · Susanna Ponti · Daniella Ponti · Gregoria Abnim · Matteo Ponti


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gorkie P>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

„Azonban csak a remény hal meg utoljára, ahogy egy régi orosz mondás tartja, amíg valami élteti, mindig kipattanhat a csoda szikrája. A csodának, mint a megváltásnak, azonban mindig ára van…”

Tripicon. Egy szigetállam, amelynek létezéséről az emberek többsége nem is tud. Egyedülálló, önfenntartó állam, ahol egyre nehezebb az élet, a megélhetés. A vezetők, a Ponti-hercegség igyekeznek lecsökkenteni a költségeket és mielőbb megoldást találni a problémákra. Tetszett ez a nem mindennapi felállás, nincs gazdagság, csillogás. Úgy érzi az olvasó, hogy a hercegség is egyszerű emberekből áll.

(…)

Maga a történet elgondolása nagyon tetszik. Van benne fantázia, és nagyon sajnáltam, hogy vége lett az 1. résznek. A végére nagyon érdekes dolgok derülnek ki. Ügyesen adagolja a szerző az információkat. Éppen annyit, hogy ne kevesellje az olvasó, de maradjon még rejtély és várjuk a következő részt.

Bővebben:
https://olvasokorut.blogspot.hu/2018/02/robin-owrightly…

>!
Mogul, 2018
456 oldal · ISBN: 9786155668272 · Illusztrálta: Szabó Borka
2 hozzászólás
Smurfettereads>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Nekem nagyon bejött ez is, ahogy a többi is nagy kedvenceim lettek Robin O'Wrightly írónőtől. ❤ Egyszerűen, amit kiad a kezéből az zseniális lesz, nem hiába lett az egyik nagy kedvencem, mint író. ❤ Imádom a humorát, és a történeteit, legyen az lélektani pszicho-thriller, vagy akár romantikus, humoros, valós történet vagy fikció, fantasy sci-fi, mint ez a regény is, számomra nem okoz csalódást, és eddig nem is okozott szerencsére. Alig várom, hogy olvashassam a következő részeket, nekem nagyon tetszett ennek a világnak is a felépítése. Az sem zavart meg, hogy egy csomó karakter kapott szerepet benne, és lettek is kedvenceim, Matteo, Daniella, Daniel, Arabella, Beatrice, akiket nagyon megkedveltem, de a többiekkel sem volt semmi bajom, őket is kedvelem. Susanna és Larissa, Ludovica, Silvio, Chandler, Gregoria is szimpatikus volt. :-) Tripicon nagyon érdekes, elképesztő helyszín, és a leírása tetszett, bár lassabban haladtam a könyvvel, mint szerettem volna, de még így is nagyon élveztem az olvasását. Robin O'Wrightly stílusa pedig a legeslegjobb, én nagyon szeretem, és csak ajánlani tudom mindenkinek a történeteit. ❤ Olvassátok, mert megérdemli és megéri olvasni tőle, nagyszerű írónő, egy zseni. :-) ❤

4 hozzászólás
Chris_Land I>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Bevallom, egyetlen Tolkien művet sem olvastam eddig (ez talán szégyen, a Gyűrűk ura viszont már ezerszer ment a TV-ben), ettől függetlenül mélyen tisztelem az írót, aki rengeteg újdonságot adott a világunk népeinek, úgymint: nyelvújítás, új földrészek megteremtése, Eärendil fénye, összefogás a gonosz ellen, jó és rossz küzdelme… és nem sorolnám tovább a számtalan érdekes csodát. Miért is írom mindezt? Mert felfedeztem jó pár hasonlóságot Robin művében, amiért az írónőnek is minden tiszteletem. S hogy mik ezek? Rájössz, ha elolvasod a Tripiconi sztorit, s meg fogsz döbbenni, hogy már „Az amulett rejtélye” milyen háttérbeli titkokat rejt!
A szófordulatok nagyasszonyának modern fantasy-t képviselő könyveként tudnám leírni ezt az alkotást. Tartalma (stílusos leszek): Onnan indul a sztori, hogy kifogtak egy holttestet, de a test még nem „holt” meg, előbb hamuszürkére váltott, majd a gazdája „végleg feléledt”, hát innentől kezdődnek a bonyodalmak a szigeten.
Miért tettem idézőjelbe a szavakat? Erre csak akkor fogsz rájönni igazán, ha Robin könyvének nekiállsz! Bízom benne, hogy így lesz. Gratula érte az írónőnek!

2 hozzászólás
christine I>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Robin, azaz Borka neve nem cseng ismeretlenül a fülemben, volt már szerencsém hozzá a Keletben, mindezt mellett facebookon nyomon követem a bejegyzéseit, amiken kimondottan jól szórakozok, ráadásképp a másik 3 könyve a végtelennek tűnő várólistám része, így a tőle jövő e-mailt egy jelnek vettem: oké, eddig vártam, de most már itt az idő, hogy olvassak is tőle valamit.
bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2017/11/r…

CsakSimánDorka>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Nehezen indult a könyvvel a kapcsolatom. 2x kezdtem bele, és bíztam benne, hogy valami jó sül ki belőle, mert pár oldal után az leesett, hogy az íónő stílusa remek, és nagyon bejön. Ezért is sajnáltam volna, ha egy pocsék regény kerül ki a kezei közül. Szerencsére mire belerázódtam a történetbe, addig meg is kedveltem, és vártam, hogy olvashassam.
Az elején az volt a gondom, hogy nem éreztem, hogy eljutunk valaha is A-ból B-be. Aztán egyszer csak jött egy áttörés, és úgy beindult a sztori, hogy csak kapkodtam a fejem, hogy merre is vagyok arccal. Mikor pedig feltárul a titok, megjelenik az elveszett Atlantisz és lakói, onnantól már semmi gondom nem volt.
A karakterek rengetegen vannak. Jó tanács annak, aki elkezdi olvasni: a könyv végén van egy szószedet a karakterekkel, és a könyvben fellelhető idegen szavakkal. Ezt sűrűn nézegessétek, ha nem akartok elveszni a sok névben.
Szóval az elejét leszámítva szerettem a könyvet, és várom a folytatást.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/05/robin-owrigh…

Interjú az íróval:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/06/interju-robi…

Anarchia_Könyvblog>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Méltán mondhatom, hogy nekem a 2018-as év egyik kedvence lett ez. Mert egyszerűen annyira magával ragadóan lett megírva, hogy alig tudtam letenni. Nem tipikus történet, de talán azért tetszett annyira nagyon.

Tejles ajánló: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/04/18/robin-o…

Viktória_Erdei P>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Az írónő stílusa még mindig nagyon bejön. A sci-fik nem annyira az én világom, de mégis, ha jól van megírva, nem tudom abbahagyni az olvasást. Fenntartotta az érdeklődésem. A könyv eleje a család bemutatásával kezdődik, de ahogy megjelenik Daniel, felbolydul a család élete. Kedvelem a Daniel-Arabella párost, de Gregoria nem hiányzott.

1 hozzászólás
Kristin_M_Furrier IP>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Robin története egy igazi ifjúsági regény. Nem tudom csak olvasói szemmel nézni…
Iszonyatosan gazdag a szókincse az írónőnek, és ez ad neki egy olyan lehetőséget, hogy ezáltal fokozza a feszültséget, valamint az olvasó kíváncsiságát. Nem igazán találkoztam még ezzel az írói technikával, de nagyon jól csinálja. Egyazon eseményt/jelenetet úgy ír le többször, hogy fel sem tűnik az ismétlés. Magyarul nyomatékosít, jelenetek újraértelmezésével.
Három részre osztanám magát a sztorit. Az első rész, lényegében Tripicon bemutatása, olyan stílusban történik, hogy szinte hallom az írónő hangját. Leülünk és mesél egy kis családról.
A második rész maga a történet fokozása, a fent említett nyomatékosítás, érzelmi síkú megjelenítés.
A harmadik, ahol a sztori olyan sebességgel kezd pörögni, hogy szinte alig tudja az ember követni, a rengeteg friss infót.
A szövegben nagyon tetszett, hogy nem elkoptatott frázisokkal dobálóztunk. Olyan szavakat is hétköznapi egyszerűséggel használ Borka, amiket más csak a szótárból ismer. És ezt nagyon magas fokon. Tetszett az is, hogy bár nagyon sok idegen szót leír, vagy nagyon sok olyan jelenetet bemutat, amit a gyerek nem feltétlenül ért, de mindent elmagyaráz nekik. Tehát tanít is a szöveggel.
A történet a végére egyértelműen olyan izgalmassá válik, hogy nem kérdés, hogy olvasni kell tovább.
A könyv végén a szereplők bemutatása, térkép, szómagyarázat stb. A szereplők képi megjelenítése. Ebben akkora munka van, így csak az dolgozik, aki imádja amit ír.
Ötletes, és számomra, ami kiemeli a történetet a többi közül, hogy egyedi a fantáziavilága.

3 hozzászólás
Lione IP>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Ez egy nagyon aranyos fantasy. Igaz, egy picit talán lassan indul be, ellenben szórakoztató. Ráérősen, lefekvés előtt olvasni nagyon kellemes elfoglaltság. A Ponti-familia gyakran eszembe juttatta a Durrell-családot is, mert pont olyan lököttek. :D Mennyi szeretet és mennyi finom humor van ebben a könyvben, és persze némi életbölcsesség is! :)

2 hozzászólás
Buótyik_Dorina I>!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye

Köszönöm az írónőnek a lehetőséget, hogy olvashattam, ugyanis már régen szemezgettem vele.

A címe fogott meg, és a betűstílus, mintsem a borító. Sajnos az ilyen digitális grafikák nem vonzanak. A fülszöveget korábban olvastam és bevallom, kissé el is felejtettem miről szól, mire nekikezdtem az olvasásnak.

Az írónő részletesen és igen jól körülírja azt a világot, amit megteremtett. Jól kiépített, tökéletesen el lehet képzelni a legapróbb részlettől a szereplők érzelmeiig. Nagyon jó illusztrációk vannak a könyvben.

Sok szereplőt vázol fel elénk, bár nem tudtam egyiket se megszeretni, mégis különbözőek. Hercegek-hercegnők, egy modernkori világban, és egy ismeretlen fiú kapcsolata. A történet szerint partra sodor egy fiút, aki elvesztette az eszméletét. Jónak indult, bár nekem túlságosan is lassan csordogált, hiszen a történet csak a fiú egészsége és a titokzatos amulett körül forgott. Én vártam volna több cselekményt, izgalmat, fordulatot – de mivel ez egy trilógia, nem tudhatom mi fog történni a következőkben. Tetszett még a geológiás rész, az ismerős volt, hisz ezt tanultam. A végén lévő ismeretanyag, enciklopédia is ötletes volt, jó hogy jobban megismerjük és tudjuk ezt a világot (mint mikor én is elkezdtem az első könyvemet, én is ilyen részletesen dolgoztam ki egy füzetbe)

Sajnos, ami még zavart olvasás közben, az a sok macska kaparás, amivel a gondolatokat jelezte, nagyon sok volt. Az írónő stílusa sem áll olyan közel, a történet sem nekem íródott. De attól még nem rossz a történet, nem ezzel van a baj, másnak biztos tetszene.

Ajánlom inkább a fiatalabb korosztálynak vagy az ifjúsági könyvek szerelmeseinek!


Népszerű idézetek

Smurfettereads>!

„Nem vész el a remény, amíg életet talál; csak a feledés lehet rosszabb, mint a halál.”

329. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Amata · Gregoria Abnim
Smurfettereads>!

[…] Ő is igazi könyvmoly, meg fogjátok érteni egymást!

187. oldal

Smurfettereads>!

– Hát akkor majd jól az eszébe juttatom, hogy igenis létezem és visszavárom!
„Istenem, remélem, nem lövi fejbe egy nyíllal…” […]
– De most nem pazarlom rá a dühömet, mert fontosabb az élete – felelte a harcosnő, és széttárta a kezeit, jelezve, hogy mind kövessék őt. – Gyertek be velem, mert tudok egy másik és hathatós megoldást!

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregoria Abnim
Smurfettereads>!

[…] Te képes vagy rá! Te vagy rá képes egyedül!

415. oldal

Smurfettereads>!

– Majd ha átmegyünk azon a bizonyos hídon… Majd ha ott leszünk, akkor kitaláljuk.
Bizonyos esetekben a stresszoldást másképp nem lehetett megoldani, csak így. „Majd ott és akkor, csak jussunk el odáig.”

363-364. oldal

SignoraSchneider IP>!

Azonban csak a remény hal meg utoljára, ahogy egy régi orosz mondás tartja, amíg valami élteti, mindig kipattanhat a csoda szikrája. A csodának, mint a megváltásnak, azonban mindig ára van…

26. oldal, 4. fejezet - Larissa és Ludovica (Mogul, 2017.)

Smurfettereads>!

– Az összes pasi azt hiszi, hogy a lányoknál nem indul el mindenféle érzelmi töltődés, ha hozzájuk érnek. Valaki felvilágosíthatná őket, hogy ez nem így van… […]
[…]
– Nem akarok bölcselkedni, de az ordas nagy szerelmek pillanatok alatt is kialakulhatnak…

385-386. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Susanna Ponti
Smurfettereads>!

Az édesapja gyakran tanította neki: „Minden féltett dolognál jobban őrizd meg a szívedet, mert abból indul ki minden élet.” (Példabeszédek 7:23, Biblia-Ószövetség)

389. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Amata
Smurfettereads>!

„Ez nincs rendjén, helyre kell hoznom, amit elrontottam! Végre már, egyszer az életben, hozzak egy jó döntést!” – biztatta magát, hogy lépjen a tettek mezejére.

407-408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Amata
Smurfettereads>!

– Te vagy az ész, én a tett, ideje összedolgoznunk megint.

180-181. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniella Ponti

A sorozat következő kötete

Tripiconi sztori sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Fróna Zsófia: Démonok közt
Cynthia Hand: Angyalvágy
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Joss Stirling: Summer
Csóti Lili: Hetedvérig
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…