Andrea ​& Andrea 25 csillagozás

Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Abban ​nincs semmi különleges, hogy egy milánói férfi, bizonyos Andrea Rigo, aki éppen felfüggesztett nyomozóként tengeti unalmas napjait, csomagot kap a postástól. Az már inkább furcsa, hogy a pakkot másnak szánták, neki ez azonban egyáltalán nem tűnik fel. Hogy miért? Mert a címzett Rigó Andrea, egy magyar vendégmunkás nő, aki diplomás létére két műszakban dolgozik, és tíz házszámmal odébb lakik. Ő nagyon is hiányolja, és felkerekedik, hogy kiderítse: hova került a küldemény… Mi lesz ebből?!
Semmi komoly – vagy épp túlságosan is?
Mennyire kavarhat be két egyéjszakás szerető, ha kávéházas?
És ami a legfontosabb: meg lehet-e menteni a Földet a totális kipusztulástól és a gépek rémuralmától?
Robin O’Wrightlynál, a narrációs szatíra meghonosítójánál ismét elgurult a pirula: az Andrea & Andrea című romantikus-erotikus sci-fi-krimi-paródia így született meg. Az író két énje a kiborulás szélére juttatja még a főhősöket is…

18+ Kedves kiskorú… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Mogul, 2018
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150012636 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, 2018
232 oldal · ISBN: 9786155668241 · Illusztrálta: Szabó Borka

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Andrea Rigo · Rigó Andrea Sofia · Leona Mundi · Narrátor · Tonio Mundi


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
christine
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

„Egészen a történet közepéig nem értettem, miért van ott molyon a sci-fi címke. De tényleg, minden második oldal után elgondolkodtam, hogy sci-fi? Ebben? Hol a bánatban? Aztán ahogy beleláttam a Mundi házaspár fejébe, mindjárt megértettem, mi miért történik. Fiatalok, én megmondom őszintén, ilyen jó ötletet még nem olvastam soha, és emelem kalapom Borkának, amiért ezt így leírta. Abszurd? Első hallásra hülyeségnek és marhaságnak tűnik? Pedig nem az! Egész végig úgy pergett a szemem előtt a történet, mintha egy 2018-as filmet néznék a tévében.”

Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2018/04/r…

3 hozzászólás
>!
l_moni
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Ha ki akarsz egy kicsit kapcsolódni, jókat akarsz nevetni akkor fogd ezt a könyvet és olvasd el. Megéri :D
Ha buszon olvasod készülj fel arra, hogy nem csak te fogsz nevetni, hanem a környezetedben mindenki, mert a nevetés ragadós.
Bővebben:
http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu/2018/01/ro…

1 hozzászólás
>!
Ana_blogger
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

"Ez… Mi volt? Pillanat, mindjárt visszajövök.
××××
Na, itt vagyok. Amikor a szerző megkérdezte, nem lenne-e kedvem elolvasni valamelyik regényét azok közül, melyek a könyvfeszten' debütálnak. Megörültem a lehetőségnek, mert sokat hallottam a szerzőről, így aztán rögtön két regénye közt is vacilláltam." – olvashatod az értékelésem első soraiban, melyet bővebben itt érsz el: http://anablogjaesirasai.blogspot.hu/2018/04/eloolvasas…

1 hozzászólás
>!
LadyM
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Érdekes olvasmány volt, a maga agyzsibbasztó stílusával, de ez határozottan pozitív értelemben értendő. Tetszett a könyv sajátos humora, az egyedisége, szatirikus jellege. Az alapkonfliktus már alapjában véve is egy nagy paródia, egy igazi lehetetlen helyzet, amit csak még inkább megfűszerezett az írónő sajátos humora. Engem a Mundi házaspár sokkal jobban levett a lábamról, mint a két Andrea, sokkal közelebb éreztem őket magamhoz, jobban izgultam értük, mint a címadókért. Ez persze nem baj, szeretem az olyan könyveket, amikben erősek a mellékszereplők, így ezt egyáltalán nem rovom fel hibaként, mert nem az. Fél csillagot azért vontam le, mert helyenként kicsit erőltetettnek éreztem a szatirikus jelleget, néhol átbillent a mérleg nyelve a túlzásba, még egy fél csillagot pedig azért vontam le, mert spoiler Maga a regény viszont nagyon jó, imádtam olvasni.

5 hozzászólás
>!
turanett P
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Érdekes olvasmány volt ez. Nagyon kedves és aranyos szereplőkel ismerkedhettem meg. Ez elején nem igazán értettem ezt a sci-fi dolgot, de a vége felé megvilágosodtam. :) A vége nagyon aranyosra sikeredett. Kiváncsi lennék, hogy a Mudi házaspárnak is össze jött-e amire nagyon vágytak.

3 hozzászólás
>!
Laura_Bakos
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

„Hol találnék még egy ilyen angyalt, mint te, aki hajlandó egy ilyen ördöggel leélni az életét, mint én?”

*--*--*--*--*
Nagyon szeretem a szerző könyveit, ezért nem volt kérdés, hogy elolvasom az Andrea&Andrea című regényét. Ez a története volt, ami leginkább felkeltette a figyelmemet, mert számomra egy kicsit hasonlít az Erelem sorozat első részére, és sok jót olvastam róla. Nagyon örültem, amikor Könyvhéten alkalmam nyílt megvenni. A borítóját ötletesnek találtam, pedig nem szokásom fedőlap alapján választani. Kicsit vékonynak tűnt számomra, de annál több mindent rejtett, amint belekezdtem. Viszont, előre le kell szögeznem, hogy a tartalma miatt erősen korhatáros a könyv, így azoknak ajánlom, akik már elmúltak 18 évesek.
Na, de inkább merüljünk el a tartalomban!
Bővebben itt —> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2018/12/robin-owri…

3 hozzászólás
>!
mgbrown I
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Mindig bajban vagyok vele, ha olyan író(nő) gyermekét szeretném elolvasni, akit ismerek, mert az emberben benne van a félsz, hogy mi van, ha az ismeretség, esetleg a közelebbi kapcsolat ellenére nekem sajnos nem fog tetszeni a „gyermek”. Nem feltétlenül azért, mert nem jó, csak nem én vagyok a célközönség, nem nekem íródott. Ennél a regénynél extrán „bajos” volt, hogy az írónő pont az előtt olvasta az én kölykeimet, hogy én olvastam volna az övét, ez pedig még kellemetlenebb helyzeteket tud előidézni, mert ha neki tetszett az enyém, nekem pedig nem tetszik az övé, és azt nyíltan fel is vállalom… Kellemetlen, na. Gondolom, nem kell magyarázni. Ezért nem is igazán szoktam jelölgetni, ha írótárstól olvasok (amúgy se nagyon), de ez a regény már az elején megfogott, úgyhogy bátran jelöltem az olvasást.
A dologhoz hozzátartozik – és ez a későbbiekben „fontos lesz” –, hogy egy olyan depresszív időszakomat élem, amikor tényleg a béka hátsója alatt vagyok valahol több kilométerrel, szerintem már környékezem a Föld magját, és amikor már a harmadik estémet bőgtem át – igazából azt sem tudom, miért –, úgy döntöttem, hogy most jött el az idő, hogy valamit kezdjek magammal. És mi lehetne a legjobb terápia, ha nem egy őrült regény, ami kellemes, könnyed, rövid (mert hosszan koncentrálni most nem igazán van erőm), feldob, és talán kiszakít ebből a borzalomból, amiben éppen vagyok (voltam)? Persze, kisujjból nem szippantottam ki, hogy mi lenne az a történet, ami most lekötne annyira, hogy ne dobjam félre (mert ilyenkor a legjobb regények is untatnak), aztán egy nagyon jó ismerősöm ajánlotta az írónő könyveit (amik egyébként is tervben voltak). Kicsit elbizonytalanodtam, mert – mint ahogy fentebb írtam – kellemetlen helyzet születhetett volna belőle, hogy az írónő pont pár nappal korábban falta fel az én legfiatalabb gyermekemet (is), de úgy voltam vele, hogy adok a dolognak egy esélyt. És milyen jól tettem!
Ez volt az első, igazán szatirikus regény, amit olvastam, és úgy őszintén megmondva, nem is igazán tudtam, hogy mire számíthatok ettől a műfajtól. (Jó, semennyire sem tudtam.) Aztán elkezdtem olvasni, és teljesen beszippantott. Bevallom, szokni kellett a stílust, de csak azért, mert új volt, és ilyennel még korábban sosem találkoztam. Aztán ahogy haladt előre a történet, már egyre megszokottabbá vált, ahogy az írónő kiszólt a szövegből, sőt, ahogy veszekedett a szerkesztővel (stb.), és kezdtem magaménak érezni ezt a – számomra – szokatlan írói stílust. Mivel az írónő alapvetően jól, igényesen és olvasmányosan ír, nem szöszmötöl a felesleges részletekkel, és szépen vezeti a sztorit, nagyon könnyű volt felvenni a történet fonalát.
Kedveltem a két főszereplőt, az alaptörténetet, mindennek a kiindulópontját pedig egyenesen imádtam, mégis azt kell mondanom, hogy ez azon kevés könyvek közé tartozik, mikor a főszereplők (és címadók) helyett a mellékszereplőket (habár szerintem ők is főszereplők) szerettem meg a leginkább. Sőt! Egyenesen imádom Leonát és Toniót. Jobban izgultam értük, mintha valami szaftos horrort olvastam volna, ahol a főhősök épp egy rém elől futnak, mert ez a két kis ütődött, a maguk kelekótya személyiségével, annyira ellopta a szívemet, hogy a regény háromnegyedénél már úgy voltam vele, hogy ha ez a könyv nem lesz (számukra) happy end, megkeresem az írónőt, és megverem, amiért összetörte a szívemet. :D Nos, azt nem árulom el, hogy happy enddel zártunk-e vagy sem, keressétek meg az írónőt, és nézzétek meg, hogy vannak-e rajta nyolc napon túl gyógyuló sérülések. :D
Az egyetlen „hiba”, amit felrónék a kedves írónőnek, hogy annyira szerethetőre írta meg ezt a két lükét (illetve, minden író tudja, hogy igazából ők írták meg saját magukat), hogy szinte eltörpült mellettük Andrea és Andrea, nálam legalábbis biztosan, mert a Leona-Tonio páros teljesen ellopta a sztorit. Ezért is örültem neki, hogy a végén mind a négy szereplő jövőbeli életébe nyerhettünk betekintést (próbálom spoiler-mentesen megfogalmazni :D), mert hatalmas hiányérzetem lett volna, ha ez nem így történik.
Maga az alaptörténet egyébként amennyire ötletes, annyira egyszerű. Nincs túlbonyolítva, nincs agyoncsavargatva, mégis melegágya egy nagyon jó kis regénynek. Annak külön örültem, hogy körülbelül a regény közepén bejött a sci-fi szál, és bevallom, mikor ez megtörtént, csak kapkodtam a fejemet, hogy most mégis mi a fene van, mi ez, hogy került ez a „dolog” ebbe a sztoriba (nem néztem meg a címkéket). Aztán szépen összeállt minden, én pedig a fejemet fogtam, hogy „Basszus, ne már!”.
Azt egyébként bizton állíthatom, hogy ez a regény egy igazi terápia. Nem mondom, hogy az írónőnek könnyű a humora (:D), de én végig nagyon jól szórakoztam, és nagyon könnyedén idomultam a „Robin-agymenéshez”. :D Ami pedig a legfontosabb, és szerintem emiatt sok-sok-sok csillagos a könyv, hogy kiszakított abból a hatalmas, feneketlen űrből, amiben mostanában lebegtem. Teljesen elfeledtette velem, hogy nekem – elméletileg – rossza a kedvem, és még élni sincs erőm. Egy jó könyv pedig szerintem pont ilyen. Különösen egy ilyen szatirikus hangvételű, humoros olvasmány. Nem csak egyszer-kétszer megnevettetett, hanem folyamatosan fenntartotta a jókedvemet, és a végén már el is felejtettem, hogy amúgy nekem „rossza a kedvem”.
Köszönöm az írónőnek, hogy megírta ezt a sztorit, vagy még inkább azt, hogy megszülte ezeket a szereplőket, akiket annyira nagyon lehet szeretni, és annyira lehet értük aggódni, és azt is köszönöm, hogy nem csak 232 oldalnyi mosolyt adott nekem, hanem ennél sokkal-sokkal többet, mert ez a kedves kis történet hozzájárult ahhoz, hogy kikaparjam magamat abból a csúnya depiből, amibe belezuhantam. :) Persze, egy könyvtől senki sem várhatja, hogy megváltoztatja a világot, de a változást elindíthatja, velem pedig pont ez történt.

5 hozzászólás
>!
Georgina_Sipos P
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Az elején azt hittem, hogy ez nem az én könyvem lesz, mégpedig a közbevetett mondatok miatt. De! A történet előrehaladtával megszoktam ezeket, sőt szerettem, hogy ott vannak.
Nagyon rég nem nevettem ennyit egy történeten, Imádnivaló! A család kicsit hü***nek nézett, de sebaj, megérte.
Andrea és Andrea egy tökéletesen tökéletlen páros.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a jó humort, szeret nevetni.
Figyelmeztetnék azonban minden leendő olvasót:
-Közlekedési eszközön csak saját felelősségre olvassa
-Készüljön fel egy kiadós hasfájós nevetésre
-Készítsen elő zsepit, mert a könnyezésig való nevetés garantált
-Végül, de nem utolsó sorban, kényelmesen helyezkedjen el, mert nehezen fogja tudni abbahagyni az olvasást: tehát ne kezen- vagy fejenállva, négykézláb, stb…..
Köszönöm szépen az előolvasási lehetőséget @Borka_V_Szabó

1 hozzászólás
>!
KrenczNóra I
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Ha nem ismerném már Robint, akkor úgy kezdtem volna az értékelést, hogy: Te jó szagú magasságos! :D
De ismerem. Már pontosan tudom, mit várhatok tőle….mégis rácsodálkozom újra és újra a zsenialitására. Mert ő egy….egy…egy UFO! :D Tuti! Hát létezik még köztünk hozzá fogható?

Én általában le szoktam tenni az olvasott könyvet, ha valami dolgom akad, de ezúttal még vacsorakészítés közben is lefoglalta az egyik kezemet, és a teljes figyelmemet. <3 Szerencsére semmi nem égett oda…

Olvassátok Robint! Annyira megéri. <3
(Remélem nem toltam túl a biciklit, de komolyan bezsongtam. :D) Tíz csillagot adnék, ha lehetne.

1 hozzászólás
>!
Bo_Ri P
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea

Hú meg ha.
Andrea és Andrea történetét egyszerűen faltam! Mindamellett, hogy annyit kacagtam könyvön, mint már régen, egy nagyon mély érzelmekkel teli történetnek lehettem részese. Mert az voltam! Szívvel-lélekkel drukkoltam Andinak, mintha csak a saját sorsomról lenne szó. Együtt izgultam velük, értük, és együtt is szomorkodtam.
A közbevetett kommentároktól pedig kész voltam, néha kicsit idegesített, mert a történetet szerettem volna olvasni, de összességében szórakoztatott, volt, hogy pont azokon nevettem fel.
Legszívesebben most újra is olvasnám, de ha nem is most, abban biztos vagyok, hogy nem utoljára olvastam!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Borka_V_Szabó IP

– Ó, csesszétek meg, hát semmit nem vártam… Magyarországról?! Azt se tudom, hol van… Jó, azért azt tudom. És azt, hogy jó ideje sz*r a focijuk.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Rigo
26 hozzászólás
>!
Borka_V_Szabó IP

„Mi a tökömért gyilkolják meg egymást az emberek hajnalok hajnalán?” – folytatta a panaszkodást a középagya, és alig hallhatóan második kávéért kiáltott.

„Miért? Tegyék inkább délben?”

63-64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Rigo · Narrátor
10 hozzászólás
>!
Ana_blogger

– Amúgy mi bajod lenne egy randival?
– Semmi, csak most nem akarok komoly kapcsolatot – legyintett a nő. „Pasival pláne, a csajokra meg nem bukom… Kutya, macska, tengerimalac
jöhet.

52. oldal

1 hozzászólás
>!
Borka_V_Szabó IP

A halottaknak már nem fáj semmi, csak az őket gyászoló élőknek, de nekik duplán.

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Rigo
>!
Borka_V_Szabó IP

Andrea Rigo fütyörészve nyitott ajtót, hogy aztán szembetalálja magát Rigó Andreával.
– Jó napot! – vette elő a férfi lélegzetelállítóbbnak ítélt énjét, mikor meglátta, hogy egy nő állt előtte.
„Na, elsőre nem is rossz. De inkább a bárban szedtem volna fel egyet… Legalább gyakorlok.”
– Jó napot! – lihegte ő, mert a felfelé kaptatás kifullasztotta.
Andi világéletében, még Magyarországon is a földszinten lakott, nem szokott hozzá a bérházak magas emeleteihez.
„Ez de kicsípte magát… Vajon nála van a csomagom?”

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Rigo · Rigó Andrea Sofia
>!
Borka_V_Szabó IP

…mindenki megérdemel egy biztos otthont és egy szerető családot.

229. oldal

>!
Borka_V_Szabó IP

„Hát ki akarna járni egy ilyen béna pasival, mint én?”

„Bénával senki, mert nem tud járni.”

„Meg vagyok átkozva! Egyszerűbb volt, hogy rövidre zárjuk…”

„És el is ment az áram az egész utcában.”
„Elnézést, de nincs ott kint valaki, akinek kell egy alig használt kritikus, aki folyton mindenbe belebeszél?”

61-62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Rigo · Narrátor
>!
Bo_Ri P

„Nem hiszek a sorsban…”
Azzal nem foglalkozott, hogy a sors hitt-e őbenne.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rigó Andrea Sofia
>!
l_moni

Te elmúltál már tizennyolc?

Kapcsolódó szócikkek: Narrátor
>!
l_moni

– El tudnám viselni, hogy a kölykeinknek ilyen jó fej apjuk legyen

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Rigo · Rigó Andrea Sofia

Hasonló könyvek címkék alapján

Zadie Smith: Fehér fogak
Kapitány Ágnes – Kapitány Gábor: Kultúrák találkozása
Timothy Brook: Vermeer kalapja
Ariane Mnouchkine: A jelen művészete
Feischmidt Margit (szerk.): Multikulturalizmus
Václav Klaus – Jiří Weigl: Népvándorlás
Gombos József – Kiss Mária Rita (szerk.): A kisebbségekből álló társadalom konfliktusai
Garaczi Imre (szerk.): A fenntarthatóság perspektívái a Kárpát-medencében
Kovács Ágnes Zsófia – Török Ervin (szerk.): Posztmodernitás, multikulturalizmus, esztétika a XX. századi magyar és angol-amerikai irodalomban és filmben / Postmodernity, multiculturalism, aesthetics in 20th-century Hungarian and Anglo-American literature and film
Torgyik Judit (szerk.): Minden nap ünnep