Árnyéktalanok 16 csillagozás

Robin Mash: Árnyéktalanok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fehér Megard albínóként születik egy erdőmélyi drilf faluban. Fehér a haja, piros a szeme és van még egy sajátossága: nem vet árnyékot. Fura külseje miatt fajtársai kiközösítik és megvetik. Megard az évek folyamán hozzászokott a megvetéshez és méltósággal viseli a gúnyolódásokat, azonban amikor falubelijei áldozatként a Szörny elé vetik, elmenekül. Hamar rádöbben, hogy nem ő az egyetlen ilyen számkivetett. Törpék, elfek, orkok, emberek, trollok és más szerzetek között is születtek albínók, akik gyűlöletet hordoznak a szívükben. És van bennük még egy közös vonás: mindannyian Árnyéktalanok.

Bár a legkülönbözőbb fajok gyermekei ők, a közös furcsaság összetartja őket, még ha a céljaik és vágyaik különböznek is. A rendeltetésüket azonban senki sem ismeri közülük. Kik ők? Miféle hatalom választotta ki és jelölte meg őket? Mi a célja a létüknek? Miféle titokzatos ösztön vezérli őket egy ismeretlen, soha nem látott torony felé?

Eredeti megjelenés éve: 1996

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1996
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637841679

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Robin Mash: Árnyéktalanok

Valamikor nagyon régen imádtam a Cherubion fantasy könyveit, ebben az időben szeretem meg az olvasást és a fantasyt.
Akkor teljesen lenyűgözött az összes kiadás, és ugrunk egy nagyot ma már 44 évesen mosolygók ezeken a könyveken, jó esetben is csak egy közepes ponyva.

Aligabacs>!
Robin Mash: Árnyéktalanok

„És a halandók tovább álmodtak..”
A történet olyan volt, mint egy lassú folyó, mint mikor egy nagypapa fáradtan mesél este az unokáknak a kandalló előtt. És ahogy a kis lurkók sorban kidőltek a mesélés alatt, úgy a könyv végén én is elaludtam.

Anó P>!
Robin Mash: Árnyéktalanok

Szeretem a fantasykat. Most is hûségesen követtem Fehér Megardot hosszú útján. Számomra túl sok volt a szenvedés és gyilkolás a regényben, de végig lekötötte figyelmemet.
Összességében nem volt ez olyan rossz, végig kíváncsian követtem az
eseményeket, majd a végkifejletet. Örültem, hogy bár Megard inkább gyáva volt, mint nem, mégis összekapta magát és elhatározta, nem öli meg a fiatal istent. Persze az események nem úgy alakultak, ahogy elképzelte…
Kedvencem Sit volt, a hegyimanó. Bölcs volt és sokat segített Megardnak.

,

Melani>!
Robin Mash: Árnyéktalanok

Az eleje nagyon jól indul, a történet is érdekes, viszont tele van a könyv unalmas üresjáratokkal, még így is, hogy nem egy hosszú könyvről van szó. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy nagyszerű novellát bővített volna ki egy unalmas könyvé. A könyv vége is nagyon jól sikerült, viszont az unalmas részekkel együtt már kevésbé olvasható, összességében közepes alkotás.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szép Zsolt: Kárpát Walzer
A. O. Esther: Megbocsátás
Leda D'Rasi: Egy boszorkány naplója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Ashley Carrigan: Igézők
Nagy Alex: Lelkek harca
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Alyona Crower: Árnyak és csillagok
Leda D'Rasi: Új nemzedék