Sötét ​diadal (A halál szépséges szolgálólányai 2.) 525 csillagozás

Robin LaFevers: Sötét diadal

ÁRULÁS, ​HŰTLENSÉG ÉS VESZÉLY

Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában.
A XV. századi Franciaországban Sybella az elkeseredéstől és a gyásztól félig eszét vesztve érkezik a halál titkos kolostorába. A halál szolgálólányai készségesen menedéket adnak neki. A segítségnek azonban ára van…
Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. Ám ezek az orgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor újra vissza kell térnie abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a halál istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen lehetetlennek tűnő küldetésre indítani a lányt. Amikor a halál szolgálólánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért érdemes élni?

Mint a sorozat első részét, LaFevers ezt a regényét is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2014
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615165 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Budapest, 2014
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615158 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Gavriel Duval · Ismae Rienne · Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella · Julian d'Albret · Alain d'Albret · Jamette de Lur · Lazare · Sir de Brosse


Kedvencelte 95

Most olvassa 8

Várólistára tette 161

Kívánságlistára tette 166

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Ez a kötet méltó folytatása az első résznek, ha az tetszett valakinek, ez is bizonyára fog.
A címe éppen annyira találó, mint az első kötetnek, hozzá méltóan titokzatos és összetett a jelentése.
Egy mitológiával, mágiával átszőtt középkori világba merülhetünk még mélyebbre.
Egészen más személyiségű szereplőket ismerhetünk meg, mint az első kötetbben, ebből kifolyólag a történet is más módon halad. Nem óvatoskodik az írónő, nem fél az olvasó megrökönyödésétől, mikor egy-egy titokra fény derül. A szereplők legbelső, legmélyebb tulajdonságait, érzéseit ismerhetjük meg. Rendkívül összetett karakterek.
Nagyon hatásos, ahogy az első részben megnyugtat valamivel egyszerűbb, de nagyon szerethető karaktereivel, majd a második kötetben bumm, elénk dob valami egészen mást.
Mindig kiszámíthatatlan a következő fordulat, lehetetlen kitalálni, hogyan halad majd tovább a történet. Végig töretlenül fenntartja az olvasó érdeklődését, az utolsó oldalig mindig van, amin izgulhatunk.
Olyan izgalmas a történet, hogy szinte csak a végére jövünk rá, milyen súlyos lelki terheket boncolgatott végig a felszín alatt.

>!
Maxim, Szeged, 2014
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615165 · Fordította: Bozai Ágota
Xoxoribizli>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

„Nem tudom eldönteni, temessem el a többi titkot olyan mélyen, hogy ne bukkanjanak a felszínre soha többé, vagy dobjam az arcába, mint kesztyűt párbaj előtt.”

Ez a könyv mérhetetlenül kevés figyelmet kapott, ahhoz képest, mennyire zseniális!
Le vagyok sújtva! Rengetek túlhypeolt könyvet olvastam, amik érdemtelenek voltak a figyelemre. Ellenben ez a könyv 100%-ig megérdemelné a rajongást, de nincs, akkora tábora. Remélem elindítok valamit, mert ez a sorozat lenyűgöző! Kezdjük ott, hogy az orgyilkosunk, aki NŐ! nem egy törékeny kis nebáncsvirág, mint ahogy azt sok női főszereplőnél már láttuk. Nem, a mi hősnőnk egy sokat megélt harcos, és nem csak azért az, mert az írónőnk azt mondja, hogy az, hanem mert története van, és a cselekedeteiből is látszik, hogy nem fél semmitől, nem fél maga sem a haláltól vagy szenvedéstől.
Ha ez nem lenne elég, akkor elárulom: Az írónő előtt illik fejet hajtani a bámulatos technikájáért, ahogyan fogalmaz. Szerintem az már kiderült az értékeléseimből, hogy imádom a hasonlatokat, de Robin LaFevers nem csak szimpla hasonlatokat használ! Úgy formálja őket, mint egy ötvös a nemesfémeket, és a végén mindig gyönyörű ékszert kaptam. Élek-halok a szép versekért, és ez a könyv felért nekem 10 verses kötettel, annyi tartalom volt mögötte, gyönyörűen megfogalmazva, csokorba szedve.
Az első rész is szörnyen izgalmas volt, de nem volt benne ennyi érzés, és én sem voltam benne ennyire.
Az, hogy az írónő még pluszban megajándékozott minket a Rémlovaggal, már csak a bónusz volt!
Minden percét élveztem, és szeretném, ha mások is átélnék ezt!
A legjobbakat nem érdemes elhanyagolni, mindig tudtam, de csak most jöttem rá igazán miért. Több mint egy éve várt a polcomon, és bánok minden napot, amikor nem vettem a kezembe!

22 hozzászólás
Nikyy18>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Nagyon tetszett ez a rész is, és nagyon örültem, hogy spoiler. Sybella-t egy kicsit nehezen kedveltem meg, de végül sikerült. Nagyon sajnáltam azért ami a múltban történt vele. Jó volt olvasni az előző szereplőiről is. És Rémlovag annak ellenére hogy nem egy „fess lovag” nagyon belopta magát a szívembe :)

2 hozzászólás
MissFortune>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Alig akartam elhinni, hogy vége, annyira jó volt.
Sybella nagyon talpraesett lány, a rengeteg szörnyűség ellenére is tud még szeretni. Juliannal való kapcsolatától folyton rázott a hideg. Nagyon szimpatikus karakter, megszerettem. A nagy bosszú is megtörtént, amit lehet jobban vártam, mint Sybella. Kicsit makacs, de a kolostor volt a legjobb dolog, ami történhetett vele.. Ha már a kolostor.. ez az apátasszony egyre furcsább nekem, kíváncsi vagyok, mit hoz a harmadik rész.
Sir Waroch cuki, elég őrült, hogy Sybellát mindig kimentse a balhéból.:D
Tetszettek az apróbb részletek is. Yannic, a szénégetők megjelenése, továbbá jó volt, hogy Ismae is szerepet kapott ebben a kötetben.
Imádtam!:)

7 hozzászólás
MVivien>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Ez a könyv is nagyon izgalmas volt. A fél csillag levonás, csak azért van mert az első rész jobban tetszett, szimpatikusabb volt a főszereplő.
Sybella nem volt túl szimpatikus már az előző részben sem, itt sikerült kicsit megkedvelnem. Akit nagyon szerettem a történetben az Rémlovag volt, örültem hogy kidrült spoiler. Nagyon tetszett hogy ebben a kötetben feltűntek, az előző rész szereplői. Akit nagyon nem kedveltem az Julian volt. D' Albret-et is megéredemelte a sorsát. Nagyon kívácsi vagyok Annith történetére is. Ezt a kötet is csak ajánlani tudom mindekinek aki szereti a középkori romantikus történeteket.

Cs_N_Kinga P>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Na ez már nekem való rész volt, az első kötettől nem voltam teljesen elragadtatva, de láttam a potenciált, ami itt meg is érkezett. Ez nekem sokkal jobban tetszett, talán több volt az érzelmes rész, vagy Sybellához tudtam közelebb lenni nem tudom. De nagyon jó volt minden, egyszerűen lehetetlen kiragadni dolgokat, annyira egyben van. Nincs olyan pontja ami ne kellett volna a sztoriba, ez egy jó könyv és kész. Van benne kaland, szerelem, hősiesség, önzetlenség, félelem, barátság, fájdalom, szenvedés és persze gyász és még sorolhatnám. Rémlovag is szimpatikus hiába nem egy szépség, de belül mégis az, nem véletlen méltó Sybellához.
Nagyon várom a folytatást!!!!

cicus61 P>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Nekem is jobban tetszett az első rész. Sybella és a Rémlovag jó kis páros volt, bírtam a szövegeiket :) Az is tetszett, hogy fel-fel bukkant néhány régi szereplő, de már olyan rég olvastam, hogy alig emlékszem az első részre. Nekem túlzottan zavaros volt most a történet. Az első azért is tetszett jobban, mert abban volt romantika, ebben nem annyira.

Navi>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Izgalmas, fordulatos regényben folytatódik a szolgálólányok története. Örültem, hogy még ha csak kevés ideig is, de felbukkantak az előző kötet szereplői. Sybella egy nagyon erős nő (lány), aki ép ésszel és lélekkel át tudta vészelni azt, amit vele tettek. Szörnyű, undorító. Számomra ép ésszel felfoghatatlan, hogy abban az időben egy olyan személy, aki férfinak és „nemes”-nek született, bármit, de a szó szoros értelmében bármit megtehetett büntetlenül. Amit d'Albret tett, arra semmilyen mentség nincs. Élvezte. Sajnálom spoiler, de megmutatta, hogy ő legalább képes másért is tenni valamit, képes volt feláldozni magát. Benne legalább megmutatkozott valami nemesség. Még ha a korábbi cselekedeteiben azért rengeteg kivetnivaló volt. A másik pozitív csalódás spoiler volt. Számára még van remény. D'Albret-n kívül a másik személy, akit egy kanál vízben képes lennék megfojtani, az az apátasszony. Még egy ilyen manipulatív, szívtelen dögöt. Kíváncsi vagyok, kiderül-e a következő kötetben, mi baja van Sybellaval. Jók voltak a szócsaták Rémlovag és Sybella között, szerettem a közös jeleneteiket :)
Nagyon kíváncsi vagyok a befejező kötetre :)
u.i.: Annak azért örülök, hogy a való élettel ellentétben a könyvben utolérte a jogos igazságszolgáltatás/vég spoiler. Mert ha ez nem következett volna be, lehet, hogy nem lenne ilyen pozitív az értékelésem :)

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Határozottan jobb, mint az első rész. Sőt, kedvenc lett! :)
A romantikából itt sem kaptam többet, de valahogy mégis jobban hatott rám a történet. Talán mert most jobban megismerhettük a főszereplőket, a múltjukat, az érzéseiket. Izgalomban, kalandokban sem volt hiány.
És végül, de nem utolsó sorban: Rémlovag… ♥ Külsőre nem éppen nőideál, mégsem tehet mást az ember lánya, mint hogy szereti! De még mennyire! ;) ♥

4 hozzászólás
vargasz___ >!
Robin LaFevers: Sötét diadal

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Ebben a részben kevesebb volt a romantika, és több a stratégia, de jó volt ez a vérfrissítés a történetnek.
Sybella nagyon érdekes karakter, bátran kijelenthetem, hogy érdekesebb, mint Ismae, valahogy közelebb érzem magamhoz a lázadó személyiségét, mint a jó és példás diákot. Néhány fejezet végén igazán meg tudtam döbbenni, szerettem, hogy majd' minden titokról lehullt a lepel. Halad a történet, olvastatja magát.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a stratégiáról, a háborúskodásról, az ármányokról szóló könyveket, de, ha csak egy jó romantikus könyvet akarsz, akkor hagyd lógva ezt a történetet, mert nem fog tetszeni.


Népszerű idézetek

Rise>!

    – Ha még egyszer megüt, megölöm – súgom.
    – Nem éppen ütni készülök.

316. oldal - Harmincötödik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
schesztiஐ >!

    Farkasüvöltés hallatszik a távolból. Jöjjön csak, gondolom. Rémlovag valószínűleg egyszerűen visszaüvölt rá, és az állat vagy behúzott farokkal oldalog el, vagy beáll mellé harcostársnak, ahogy ez velem is történt.

320. oldal - Harmincötödik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
schesztiஐ >!

    – Találkozunk ennek a másik oldalán; mert ami köztünk van, az félig sem befejezett.
    – Az istened mondatja ezt veled?
    Vigyorog.
    – Nem… A te istened.
    Azzal lehajol és gyors, de heves csókkal illeti ajkamat. Hév és vágy lobban bennem, és valami olyan jóleső, édes érzés, hogy megnevezni sem merem.

347. oldal - Negyvenedik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
DarknessAngel>!

Gyilkos hangulatban vagyok.

72. oldal - Hetedik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
Xoxoribizli>!

– Ön hallott rólam?
Komoran nézek rá.
– Hallottam az elmeháborodottról, aki úgy ölti magára a harci lázat, mint más a páncélt, és kirohan a csatamezőre egymaga százak ellen.
Kényelmesebben elhelyezkedik a takarón.
– Ezek szerint tényleg hallott rólam – mondja mély, elégedett hangon.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
Odilia>!

Szép vagyok, művelt és mindenféle hasznos és halálos képességgel rendelkezem, ám az egész nem ér annyit, mint egy vödör moslék.

228. oldal - Huszonötödik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
Szilvi00 P>!

Jó, hogy már nincs szívem, mert ha lenne, most biztosan megszakadna.

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
schesztiஐ >!

Mintha lenyeltem volna egy morzsát a napból; fénye, melege eljut lelkem minden zugába, elűzi az árnyékokat.

357. oldal - Negyvenegyedik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
NenaK>!

Lehetséges, hogy nem tudhatjuk sorsunkat egészen addig, amíg kihűlt testünket a sírba nem teszik, amíg életünk véget nem ér.

312. oldal - Harmincötödik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · sors
Szilvi00 P>!

[…] egy férfit a saját nadrágszíjával is meg tudok fojtani.

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A halál szépséges szolgálólányai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Jótett helyébe
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Fróna Zsófia: Démonok közt
Stephanie Garber: Finale
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu