Sötét ​diadal (A halál szépséges szolgálólányai 2.) 353 csillagozás

Robin LaFevers: Sötét diadal

ÁRULÁS, ​HŰTLENSÉG ÉS VESZÉLY

Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában.
A XV. századi Franciaországban Sybella az elkeseredéstől és a gyásztól félig eszét vesztve érkezik a halál titkos kolostorába. A halál szolgálólányai készségesen menedéket adnak neki. A segítségnek azonban ára van…
Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. Ám ezek az orgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor újra vissza kell térnie abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a halál istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen lehetetlennek tűnő küldetésre indítani a lányt. Amikor a halál szolgálólánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért érdemes élni?

Mint a sorozat első részét, LaFevers ezt a regényét is… (tovább)

Eredeti mű: Robin LaFevers: Dark Triumph

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2014
434 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615165 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Budapest, 2014
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615158 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Gavriel Duval · Ismae Rienne · Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella · Julian d'Albret · Alain d'Albret · Jamette de Lur · Lazare · Sir de Brosse


Kedvencelte 77

Most olvassa 9

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 171

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli P
Robin LaFevers: Sötét diadal

„Nem tudom eldönteni, temessem el a többi titkot olyan mélyen, hogy ne bukkanjanak a felszínre soha többé, vagy dobjam az arcába, mint kesztyűt párbaj előtt.”

Ez a könyv mérhetetlenül kevés figyelmet kapott, ahhoz képest, mennyire zseniális!
Le vagyok sújtva! Rengetek túlhypeolt könyvet olvastam, amik érdemtelenek voltak a figyelemre. Ellenben ez a könyv 100%-ig megérdemelné a rajongást, de nincs, akkora tábora.

Remélem elindítok valamit, mert ez a sorozat lenyűgöző!

Kezdjük ott, hogy az orgyilkosunk, aki NŐ! nem egy törékeny kis nebáncsvirág, mint ahogy azt sok női főszereplőnél már láttuk. Nem, a mi hősnőnk egy sokat megélt harcos, és nem csak azért az, mert az írónőnk azt mondja, hogy az, hanem mert története van, és a cselekedeteiből is látszik, hogy nem fél semmitől, nem fél maga sem a haláltól vagy szenvedéstől.
Ha ez nem lenne elég, akkor elárulom: Az írónő előtt illik fejet hajtani a bámulatos technikájáért, ahogyan fogalmaz. Szerintem az már kiderült az értékeléseimből, hogy imádom a hasonlatokat, de Robin LaFevers nem csak szimpla hasonlatokat használ! Úgy formálja őket, mint egy ötvös a nemesfémeket, és a végén mindig gyönyörű ékszert kaptam. Élek-halok a szép versekért, és ez a könyv felért nekem 10 verses kötettel, annyi tartalom volt mögötte, gyönyörűen megfogalmazva, csokorba szedve.
Az első rész is szörnyen izgalmas volt, de nem volt benne ennyi érzés, és én sem voltam benne ennyire.
Az, hogy az írónő még pluszban megajándékozott minket a Rémlovaggal, már csak a bónusz volt!
Minden percét élveztem, és szeretném, ha mások is átélnék ezt!
A legjobbakat nem érdemes elhanyagolni, mindig tudtam, de csak most jöttem rá igazán miért. Több mint egy éve várt a polcomon, és bánok minden napot, amikor nem vettem a kezembe!

22 hozzászólás
>!
Nikyy18
Robin LaFevers: Sötét diadal

Nagyon tetszett ez a rész is, és nagyon örültem, hogy spoiler. Sybella-t egy kicsit nehezen kedveltem meg, de végül sikerült. Nagyon sajnáltam azért ami a múltban történt vele. Jó volt olvasni az előző szereplőiről is. És Rémlovag annak ellenére hogy nem egy „fess lovag” nagyon belopta magát a szívembe :)

2 hozzászólás
>!
MVivien
Robin LaFevers: Sötét diadal

Ez a könyv is nagyon izgalmas volt. A fél csillag levonás, csak azért van mert az első rész jobban tetszett, szimpatikusabb volt a főszereplő.
Sybella nem volt túl szimpatikus már az előző részben sem, itt sikerült kicsit megkedvelnem. Akit nagyon szerettem a történetben az Rémlovag volt, örültem hogy kidrült spoiler. Nagyon tetszett hogy ebben a kötetben feltűntek, az előző rész szereplői. Akit nagyon nem kedveltem az Julian volt. D' Albret-et is megéredemelte a sorsát. Nagyon kívácsi vagyok Annith történetére is. Ezt a kötet is csak ajánlani tudom mindekinek aki szereti a középkori romantikus történeteket.

>!
Navi P
Robin LaFevers: Sötét diadal

Izgalmas, fordulatos regényben folytatódik a szolgálólányok története. Örültem, hogy még ha csak kevés ideig is, de felbukkantak az előző kötet szereplői. Sybella egy nagyon erős nő (lány), aki ép ésszel és lélekkel át tudta vészelni azt, amit vele tettek. Szörnyű, undorító. Számomra ép ésszel felfoghatatlan, hogy abban az időben egy olyan személy, aki férfinak és „nemes”-nek született, bármit, de a szó szoros értelmében bármit megtehetett büntetlenül. Amit d'Albret tett, arra semmilyen mentség nincs. Élvezte. Sajnálom spoiler, de megmutatta, hogy ő legalább képes másért is tenni valamit, képes volt feláldozni magát. Benne legalább megmutatkozott valami nemesség. Még ha a korábbi cselekedeteiben azért rengeteg kivetnivaló volt. A másik pozitív csalódás spoiler volt. Számára még van remény. D'Albret-n kívül a másik személy, akit egy kanál vízben képes lennék megfojtani, az az apátasszony. Még egy ilyen manipulatív, szívtelen dögöt. Kíváncsi vagyok, kiderül-e a következő kötetben, mi baja van Sybellaval. Jók voltak a szócsaták Rémlovag és Sybella között, szerettem a közös jeleneteiket :)
Nagyon kíváncsi vagyok a befejező kötetre :)
u.i.: Annak azért örülök, hogy a való élettel ellentétben a könyvben utolérte a jogos igazságszolgáltatás/vég spoiler. Mert ha ez nem következett volna be, lehet, hogy nem lenne ilyen pozitív az értékelésem :)

4 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Robin LaFevers: Sötét diadal

Határozottan jobb, mint az első rész. Sőt, kedvenc lett! :)
A romantikából itt sem kaptam többet, de valahogy mégis jobban hatott rám a történet. Talán mert most jobban megismerhettük a főszereplőket, a múltjukat, az érzéseiket. Izgalomban, kalandokban sem volt hiány.
És végül, de nem utolsó sorban: Rémlovag… ♥ Külsőre nem éppen nőideál, mégsem tehet mást az ember lánya, mint hogy szereti! De még mennyire! ;) ♥

4 hozzászólás
>!
brena
Robin LaFevers: Sötét diadal

Imádtam!
A második résszel mindig bajban vagyok,ugy érzem általában, hogy csak húzzák a rétest,de nem itt! Ez a rész szinte jobb lett mint az első! Minden várakozásnak eleget tett,lekötött, izgalmas volt és borzongató. Szerelmi szál is pont elég volt nekem, hozzá nem illett volna cukormáz. Nagyon várom a következő részt!
@AustraliaFan Köszi tökéletes könyv volt!

7 hozzászólás
>!
ViveEe P
Robin LaFevers: Sötét diadal

Az első részt jobban szerettem, de ez sem marad le sokkal mögötte. A könyv első harmada nem igazán kötött le, de onnantól, hogy megindult a szökés, imádtam.
Sybella szintén nem egy könnyű sorsú lány, borzalmas, amiket át kellett élnie.
Én még mindig Duval párti vagyok, de Rémlovagot, csak elképzelem és mosolygok. Egy nagy test még nagyobb szívvel, és megértéssel. spoiler Izgalmas a cselekmény is, és nagyon szurkoltam a végén, hogy minden úgy legyen, ahogyan kell. És, szerintem már az első résznél is írtam, szeretem az írónő Halálfilozófiáját. Tetszik, ahogy gondolkodik, életről, halálról, szeretetről. Ajánlom a sorozatot. :)

2 hozzászólás
>!
szandrabene
Robin LaFevers: Sötét diadal

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Ebben a részben kevesebb volt a romantika, és több a stratégia, de jó volt ez a vérfrissítés a történetnek.
Sybella nagyon érdekes karakter, bátran kijelenthetem, hogy érdekesebb, mint Ismae, valahogy közelebb érzem magamhoz a lázadó személyiségét, mint a jó és példás diákot. Néhány fejezet végén igazán meg tudtam döbbenni, szerettem, hogy majd' minden titokról lehullt a lepel. Halad a történet, olvastatja magát.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a stratégiáról, a háborúskodásról, az ármányokról szóló könyveket, de, ha csak egy jó romantikus könyvet akarsz, akkor hagyd lógva ezt a történetet, mert nem fog tetszeni.

>!
Szilvi00 P
Robin LaFevers: Sötét diadal

Egy sorozat második kötetéről van szó, tehát az ember óhatatlanul azonnal összehasonlítja az előző résszel. Így nézve nekem Sybella története nem nyerte úgy el a tetszésemet, de azért nagyon élveztem ezt a részt is. A legjobban azt kedveltem benne, hogy sokszor tudott meglepetést okozni és végig izgalmas volt. Viszont a politikai téma ezúttal háttérbe szorult, kevesebb a cselszövés is és ezt sajnáltam. Inkább egy középkori, misztikus, romantikus családregény élményem volt. Középpontban Sybella jellemével és egy belső vívódásával. Mondjuk egy ilyen elcseszett családdal ezen nem is csodálkozom, van mit feldolgoznia szegénynek.
Ami pedig Rémlovagot illeti, bármennyire bátor és jóságos karakter, ő most nem tudott úgy megérinteni mint Duval tette az első részben. De a lényeg, hogy Sybella-t megnyerte magának.

>!
anikho P
Robin LaFevers: Sötét diadal

A legjobb szavam rá az: elment.
Sybellát őszintén szólva nem bírtam az első részben, és itt sem lett a kedvencem; bármennyire is képbe kerültem az ő gyötrelmes előéletét illetően. Sajnáltam tényleg, ilyet senki sem érdemel meg. Ezek után teljesen világos a lány jelleme.
A történetet nagyban a taktika hatja át, az, hogy hogyan iktassák ki végre D'Albertet. Untam is emiatt, pont azért hatott olyan üdítően, mikor az én Duvalom feltűnt néhány oldal erejéig.
Rémlovag és Sybella kapcsolata őszinte és valódi, de valahogy nem éreztem az érzések katarzisát.
Nyilván nem bántam meg, hogy elolvastam, mert nagyon is kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége. Főleg Annith sorsa érdekel most már. Meg persze nem bánom Duval jelenlétét sem, akár az egész harmadik könyvben tiszteletét teheti Ismae-val az oldalán. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Rise

    – Ha még egyszer megüt, megölöm – súgom.
    – Nem éppen ütni készülök.

316. oldal - Harmincötödik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
>!
schesztiஐ P

    Farkasüvöltés hallatszik a távolból. Jöjjön csak, gondolom. Rémlovag valószínűleg egyszerűen visszaüvölt rá, és az állat vagy behúzott farokkal oldalog el, vagy beáll mellé harcostársnak, ahogy ez velem is történt.

320. oldal - Harmincötödik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
>!
DarknessAngel 

Gyilkos hangulatban vagyok.

72. oldal - Hetedik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
>!
schesztiஐ P

    – Találkozunk ennek a másik oldalán; mert ami köztünk van, az félig sem befejezett.
    – Az istened mondatja ezt veled?
    Vigyorog.
    – Nem… A te istened.
    Azzal lehajol és gyors, de heves csókkal illeti ajkamat. Hév és vágy lobban bennem, és valami olyan jóleső, édes érzés, hogy megnevezni sem merem.

347. oldal - Negyvenedik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
>!
Odilia P

Szép vagyok, művelt és mindenféle hasznos és halálos képességgel rendelkezem, ám az egész nem ér annyit, mint egy vödör moslék.

228. oldal - Huszonötödik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
>!
Xoxoribizli P

– Ön hallott rólam?
Komoran nézek rá.
– Hallottam az elmeháborodottról, aki úgy ölti magára a harci lázat, mint más a páncélt, és kirohan a csatamezőre egymaga százak ellen.
Kényelmesebben elhelyezkedik a takarón.
– Ezek szerint tényleg hallott rólam – mondja mély, elégedett hangon.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella
>!
Szilvi00 P

(…) egy férfit a saját nadrágszíjával is meg tudok fojtani.

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
3 hozzászólás
>!
schesztiஐ P

Mintha lenyeltem volna egy morzsát a napból; fénye, melege eljut lelkem minden zugába, elűzi az árnyékokat.

357. oldal - Negyvenegyedik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
>!
Szilvi00 P

Jó, hogy már nincs szívem, mert ha lenne, most biztosan megszakadna.

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
>!
perpetua P

    – Nem is mondta, hogy ilyen sokat tud a sebek ellátásáról – szól a lovag.
    Bosszúsan nézek rá.
    – Ó, hogy miért nem ájult el inkább a fájdalomtól!
    – Szeretem a fájdalmat, abból tudom, hogy még életben vagyok.

139. oldal - Tizenhatodik fejezet (Maxim, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella

A sorozat következő kötete

A halál szépséges szolgálólányai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margit Sandemo: A magányos lovag
Philippa Gregory: A Sötétség Rendje
Monica Hesse: A kék kabátos lány
Isaac Bashevis Singer: Gólem
Robert Louis Stevenson: A fekete nyíl
Gaby Schuster: A császár menyasszonya
Fekete István: A koppányi aga testamentuma
Mary Hooper: Eliza Rose
Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös
Dániel Anna: Erzsébet királyné