Halandó ​szív (A halál szépséges szolgálólányai 3.) 346 csillagozás

Robin LaFevers: Halandó szív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

OKOS, ​ERŐS ÉS MINDENRE ELSZÁNT

Annith izgatottan várja, hogy küldetést kapjon, hogy ő is Mortain istenség szolgálóleánya lehessen. Csendben figyeli, ahogyan különleges képességű novíciatársnői elhagyják a kolostort, és küldetésre indulnak a világba, hogy beteljesítsék a Halál istenének komor, végzetes utasításait. Türelmesen vár, hogy mikor kerül rá a sor. Ám legsötétebb félelmei válnak valóra, amikor rájön, hogy az apátasszony neki nem szán feladatot, hanem azt akarja, ő legyen a zárda Látnoka, vagyis magányban és szüzességben kell leélnie hátralévő életét a kolostor kőméhébe zárva. Annith ezt elmondhatatlan árulásnak tekinti, hisz egész életében arra készült, hogy orgyilkos lehessen. Ezért saját kezébe veszi sorsát. Ebben segítik a hellequinek, a megváltásra vágyó elátkozott lelkek, valamint a nőket és ártatlanokat védelmező Arduinna istennő papnői is. Annith megszökik a kolostorból, a breton udvarba megy, ahol Anne hercegnő és hívei éppen a francia invázió elleni… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616476 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Gavriel Duval · Ismae Rienne · Sybella · Balthazaar · Annith · Anne de Bretagne

Helyszínek népszerűség szerint

Bretagne


Kedvencelte 58

Most olvassa 6

Várólistára tette 137

Kívánságlistára tette 159

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Végre vége a vizsgaidőszaknak.. Elterveztem, hogy míg nem kezdődik a szorgalmi időszak, elolvasok vagy 10 könyvet. :'D

Így a végére nagyon kedves lett a szívemnek a sorozat. Annyira szívesen olvasnék még róluk.. bármit. Annith története is nagyon érdekes volt, bár mielőtt kiderült az apátasszonyos dolog, pont ezen gondolkodtam. Azonban az író még így is készült egy váratlan fordulattal… ami sokkolt.
Nagyon izgalmas kötet, egy csipetnyi szerelemmel.. Balthazaar azért nagyon cuki.

Biztosan fogom még újraolvasni.

8 hozzászólás
reccs P>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Nehéz a záró kötetről írni, mert akaratlanul is az egész trilógiát akarnánk összefoglalni. De talán nem is olyan fontos szétválasztani, hiszen együtt alkotnak egy felbonthatatlan egységet.
Nem csupán a középkori életet mutatja be tökéletesen, de a mitológiáját is megértjük, ennek a világnak egy elengedhetetlen részének érezzük.
Olyan váratlan, mégis jól előkészített, megalapozott fordulatokkal teli, hogy az olvasó újra meg újra az állát keresi a padlón.
Egyetlen pillanatra sem kiszámítható a történet, letehetetlen, hiszen mindig izgulunk a következő fordulat miatt.
Annyi és annyi féle mély érzelem… És csak egyre több lesz, ahogy a végéhez közeledünk. Van mélységes bánat, borzongató félelem, szédítő undor, megjósolhatatlan meglepetés, folytogató harag, és mámorító öröm a sorok között.
A szerelmi szál is olyan különös, felfoghatalan ebben a részben. Az első kötet egyszerű, de szerethető párosa után a másodikban egy bonyolultabb, érdekesebb kapcsolat, majd a harmadikban… Nem is sejhetjük, meddig tudja ezt még fokozni az írónő.
Elképesztően összetettek a karakterek, úgy hámozza le a rétegeket, mint a hagymáról.
> És ragadósak az egyedi hasonlatai.
A végére minden szál összeér, mégsem zárul le teljesen, az utószóban még ott az ígéret a folytatásról, ami angol nyelven már meg is jelent, tehát van remény, hogy még olvashatunk róluk.

1 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Miiiiiiiiiiiiiiiiiiii?!
Várjunk csak!
Miiiiiiiiiiiiiiiiii?!

Kész! Vége! Az állam a földön, a lelkem meg romokban. Véget ért. :(
Sokak biztosan úgy gondolják, ez a rész méltó befejezése volt a sorozatnak. Én meg úgy gondolom, hogy egy ilyen rész után büntetés, hogy lezárták a sorozatot.
Kicsit húzni akartam, de végül mégis úgy jártam, mint mikor nagyon éhes az ember és gyorsan akarja felfalni az ételt, de az megégeti a száját.
Hát én rendesen megégettem a számat ezzel a könyvvel.
Annyira megvolt a fejemben a kis történet Annithról, meg mindenki másról is, és semmi nem úgy alakult. Az apátasszony nagy monológja után, biztos voltam benne, hogy ez is csak átverés. Főleg, hogy a 3 kötet alatt végig azt éreztem, hogy ez a nő egy kőszívű szipirtyó, de a végére… A végére minden megváltozott. Én meg azt hittem, ennél meglepőbb már nem jöhet.
Viszont, mikor kiderült, aminek ki kellett derülnie A Hellequinről, akkor csak ültem… ültem… és néztem magam elé. Miiiiiiiiiii?!
Olvastam erről a könyvről 1-2 értékelést, direkt nem sokat, nehogy belefussak egy nagyobb spoiler bubiba és megszaladjon fölötte a kezem, de senki nem mondta hogy úgy hátast dobott ettől a fordulattól mint én!
Magát a sorozatot imádtam! De! Ez a kötet vitte az összes részt, és talán az összes kedvenc könyvemet is együttvéve!

Robin LaFevers engem már az első kötettel megvett magának, de ezek után készítek neki egy szentélyt és minden nap áldozni fogok az oltárán! ❤❤❤

12 hozzászólás
Nikyy18>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Imádtam az elejétől a végéig. Valami hihetetlen ez a könyv. Nagyon kíváncsi voltam Annith történetére az első rész után és hát nem csalódtam egy kicsit sem. Végre minden titokra fény derült. Tetszett,hogy nem voltak felesleges drámázások, És hát ami a vége fele kiderült Balthazaar-ról attól majdnem dobtam egy hátast. Aranyos párost alkottak Annith-al.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Ez az utolsó rész feltette az i-re a pontot. Hatalmas kedvenc lett a sorozat! :)
Ebben a részben minden benne volt, ami egy jó könyvhöz kell. Izgalom, kaland, öröm, bánat és egy csodaszép szerelem.
Minden titok kiderült és minden a helyére került. Hatalmas meglepetések, melyek némelyike megmelengette szívemet.
Annith és Balthazaar… Ohhh… ♥

2 hozzászólás
ViveEe P>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Belső értékét tekintve ez a sorozat legszebb része, mégis ez tetszett a legkevésbé. Bár ettől még nagyon jó volt, figyelemre méltó ez a sorozat. :)
Talán azért tetszett ez a legkevésbé, mert engem nagyon unatott az első száz oldal, mire végre Annith eljött a kolostorból.
De utána már elég jó volt minden. Minden fronton feszültség. Nagyon szurkoltam a hercegnőnek és az országának. Annith csatája az apátasszonnyal valahol jó volt, mert nem szabad vakon követni senkit. Mondjuk nem lepődtem meg kicsit sem az apátasszonyon, nagyon egyértelmű volt, viszont apuci meglepett.
A szerelmi szál nagyon tetszik. Itt is azért volt meglepetés. Én elbírtam volna többet, de így is nagyon jó. Nagyon szép összetartás és elfogadás van benne. Könnyű megszeretni bármelyiküket.
Nagyon is érdemes elolvasni a sorozatot, minden része ad valamit és szórakoztató is. :)

Szami81>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Egy nagyon jó trilógia méltó befejezése. Kalandos, izgalmas, és tökéletes arányban vegyíti a történelmi eseményeket, politikai ármánykodást az érzelmekkel, szerelemmel.
Annyira a szívemhez nőtt mindhárom lány, hogy még olvastam volna tovább és tovább és tovább, és azt hiszem könyvről ennél nagyobb dícséretet nem is lehet mondani.
spoiler
Azért továbbra is Rémlovag a kedvenc :)

1 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Nálam ez a rész sem tudta túlszárnyalni a Gyilkos kegyelemet, ettől függetlenül méltó és minden tekintetben kielégítő befejezése volt ennek a remek sorozatnak.
Annith története picit lassan indult be, a kolostorban történtek, a sok lelki vívódás nem tudtak teljes mértékben lekötni. Végül Annith útra kelt, az írónő itt-ott okosan elhintett pár információmorzsát, és bár sejtettem, hogy ezeknek később fontos jelentőségük lesz, a teljes képet nem tudtam összerakni. Néztem is nagyok meglepetésemben. Annith rengeteget bizonytalankodott, főleg a könyv első felében, de oldalról-oldalra érződött, hogy fejlődik. Végül a történet második felére határozottabban, sokkal eltökéltebben nézett szembe a nehézségekkel, végre az apátasszonnyal is volt mersze nyíltan szembeszállni, arról nem beszélve, hogy végül spoiler
Összességében elmondhatom, ezúttal is voltak remek kalandok, sok izgalommal, felszínre kerültek szörnyű titkok, és egy gyönyörű szerelemi szálat is kaptam.
Élmény volt a teljes trilógia!

ncsn87>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Ez aztán ütött rendesen! Komolyan ritka, ha egy sorozat egyre jobb és jobb lesz, de itt ez történt. Az elsőt szerettem, a másodikat imádtam, ez a rész viszont lenyűgözött és imádtam egyben. :D Bár eddig sem fukarkodtam a csillagokkal, ez 5 fölé lett, ha nem is tudom jelölni. :D Abszolút kedvenc! <3
Itt is minden megvolt, mint az előző kötetekben: ármány, izgalom, jó karakterek, bonyodalmak, érzelmek, szerelem. De ez a rész valahogy még többet adott lelkileg! *.* Ez az írónő zseni! Én is rajta ültem azon az érzelmi hullámvasúton, mint Annith. Átéreztem a fájdalmát, a megdöbbenését, a szeretetet, a szerelmet… Baalthazaar meg nagyon szíven ütött. Úgy sajnáltam… Na, de a vége! Nagyon szép rész!!! Kitépi, megcsócsálja és aztán újraéleszti az ember szívét…
Ami nagyon meghatott, az Isabeau… spoiler Megszakadt a szívem… Hatalmas erő lakozik ennek a kicsi lánynak a lelkében. Komolyan, a metrón olvasva folytak a könnyeim. :( Olyan gyönyörű volt az a jelenet!
Le a kalappal az írónő előtt! Nagyon tehetséges! Bármit is ír, én biztos elolvasom! <3

8 hozzászólás
perpetua P>!
Robin LaFevers: Halandó szív

Az előző két értékelést a borítóval kezdtem, akkor most se szakítom meg ezt a folyamatot. :D Nem, nem az igazi, de mostanra már megszoktam és elfogadtam, hogy ez illik a könyvekhez. :)
Próbálom nem nagyon ismételni magam. A sorozatot már dicsértem korábban, mert tényleg remek. Nagyon szeretem a mitológiát, így most is nagy örömmel töltött el, hogy ilyen sokat „szerepeltek” a különböző istenségek és többet tudtunk meg róluk. Másik boldogságomat az első két szereplő gyakori jelenléte adta, mert szeretem, ha újra találkozhatok azokkal, akiket már egyszer megszerettem. Annith, Ismae és Sybella már a kolostorban is szoros barátságot alakított ki egymással, így nem meglepő, hogy most is láthattuk őket.
Az előző részekből tudhattuk, hogy Annith az a novícia, aki kaphatná a következő küldetést, ám most láthatjuk, hogy mennyire szenved már a bezártságtól és valamiért őt hiába vár a feladatra. Ő a legtalpraesettebb, legügyesebb, legokosabb lány a kolostorban és már tehernek éli meg az ottani életet. Szeretné képességeihez mérten legjobban szolgálni az ő istenségét. Kétségbeesésében megszökik a helyről, ami otthonának tartott és rendkívül érdekes kalandokba keveredik. Akaratlanul csatlakozik a hellequin csapathoz, ahol megismeri „A” férfit. Balthazaar az eddigi legtitokzatosabb szereplő és tényleg teljesen leesett az állam, amikor kiderült róla az igazság. Annith és ő annyira tökéletes párt alkotnak, nagyon örülök, hogy sikerül egymásra találniuk.
A háborús helyzet egyre fenyegetőbb és a fiatal Annith is kiveszi a részét a csatából, barátnőivel együtt. Nagyon fontos szerepet szánt neki az Írónő, és hiába ismertük, hogy mennyire talpraesett, mégis izgultam, hogy ő is olyan szerencsésen megoldja a feladatot, mint korábban barátnői. És legvégül, meg kell említenem, hogy nagyon tetszett az is, hogy az ő múltjáról milyen titkok derültek ki. Már Sybella is teljesen meglepett, de az Írónő bármikor meg tud minket lepni.
Nagyon szomorú vagyok, hogy vége lett a sorozatnak, mert ilyen remek könyveket bármikor szívesen olvasnék még, de egy szavam se lehet, mert tökéletes lezárást kapott a trilógia. Mindenki élete elrendeződött, méghozzá az ízlésemnek megfelelően. :D

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

– Túl közel van hozzám – súgom alig hallhatóan.
– Védem önt.
(…)
– Nem védhetne egy kicsit távolabbról?
– Nem.

118-119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
Szilvi00 P>!

A lehetetlennek tűnő dolog sem lehetetlen. De csak akkor történik meg, ha teszünk érte.

Kapcsolódó szócikkek: Annith
SzRéka >!

– Te féltékeny vagy! (…)
– Féltékeny? Erre az öregemberre? Ugyan! Ha valaki vadászik rád, az csak én lehetek.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
Sheila_7>!

– Nem értelek. Néha nem is tudom, hogy távol akarsz tartani magadtól, vagy azt akarod, hogy a tiéd legyek.
– Mindkettőt akarom – súgja, és közelebbről érzem a testéből áradó meleget.

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
NenaK>!

– Önnek nem kell aludnia?
– Aludtam. Amíg fel nem ébresztett. És ha végre elhallgat, alszom még egy kicsit.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
Nikyy18>!

Nem lehetünk felelősek azért, amit a családunk tesz, különösen úgy nem, ha a történésekre nincs befolyásunk.

NenaK>!

Farkast nem lehet ölebbé szelídíteni.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne
reccs P>!

Lehetséges, hogy a szívünk olyasmit tud, amit az elménk fel nem foghat?

Orsi_olvas>!

A szerelmed nem változtathat meg egy férfit (…). Annyit tudsz elérni, hogy kinyitsz egy ajtót, új utat mutatsz neki, amit választhat. Ha akarja. Olyan utat, ami eddig is nyitva állt előtte. Ezt adhatja neki a szerelmed ereje… ezt és nem többet.

408. oldal

Belle_Maundrell >!

– A bizalom sosem egyszerű.

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizalom · Sybella

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Radnóti Miklós: Bori notesz
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Maja Lunde: Hónővér
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző
Marilyn Miller: Túl a maffián
David Attenborough: Az élő bolygó
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt