Halandó ​szív (A halál szépséges szolgálólányai 3.) 257 csillagozás

Robin LaFevers: Halandó szív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

OKOS, ​ERŐS ÉS MINDENRE ELSZÁNT

Annith izgatottan várja, hogy küldetést kapjon, hogy ő is Mortain istenség szolgálóleánya lehessen. Csendben figyeli, ahogyan különleges képességű novíciatársnői elhagyják a kolostort, és küldetésre indulnak a világba, hogy beteljesítsék a Halál istenének komor, végzetes utasításait. Türelmesen vár, hogy mikor kerül rá a sor. Ám legsötétebb félelmei válnak valóra, amikor rájön, hogy az apátasszony neki nem szán feladatot, hanem azt akarja, ő legyen a zárda Látnoka, vagyis magányban és szüzességben kell leélnie hátralévő életét a kolostor kőméhébe zárva. Annith ezt elmondhatatlan árulásnak tekinti, hisz egész életében arra készült, hogy orgyilkos lehessen. Ezért saját kezébe veszi sorsát. Ebben segítik a hellequinek, a megváltásra vágyó elátkozott lelkek, valamint a nőket és ártatlanokat védelmező Arduinna istennő papnői is. Annith megszökik a kolostorból, a breton udvarba megy, ahol Anne hercegnő és hívei éppen a francia invázió elleni… (tovább)

Eredeti mű: Robin LaFevers: Mortal Heart

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2015
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616476 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Gavriel Duval · Ismae Rienne · Sybella · Balthazaar · Annith · Anne de Bretagne


Kedvencelte 46

Most olvassa 9

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli P
Robin LaFevers: Halandó szív

Miiiiiiiiiiiiiiiiiiii?!
Várjunk csak!
Miiiiiiiiiiiiiiiiii?!

Kész! Vége! Az állam a földön, a lelkem meg romokban. Véget ért. :(
Sokak biztosan úgy gondolják, ez a rész méltó befejezése volt a sorozatnak. Én meg úgy gondolom, hogy egy ilyen rész után büntetés, hogy lezárták a sorozatot.
Kicsit húzni akartam, de végül mégis úgy jártam, mint mikor nagyon éhes az ember és gyorsan akarja felfalni az ételt, de az megégeti a száját.
Hát én rendesen megégettem a számat ezzel a könyvvel.
Annyira megvolt a fejemben a kis történet Annithról, meg mindenki másról is, és semmi nem úgy alakult. Az apátasszony nagy monológja után, biztos voltam benne, hogy ez is csak átverés. Főleg, hogy a 3 kötet alatt végig azt éreztem, hogy ez a nő egy kőszívű szipirtyó, de a végére… A végére minden megváltozott. Én meg azt hittem, ennél meglepőbb már nem jöhet.
Viszont, mikor kiderült, aminek ki kellett derülnie A Hellequinről, akkor csak ültem… ültem… és néztem magam elé. Miiiiiiiiiii?!
Olvastam erről a könyvről 1-2 értékelést, direkt nem sokat, nehogy belefussak egy nagyobb spoiler bubiba és megszaladjon fölötte a kezem, de senki nem mondta hogy úgy hátast dobott ettől a fordulattól mint én!
Magát a sorozatot imádtam! De! Ez a kötet vitte az összes részt, és talán az összes kedvenc könyvemet is együttvéve!

Robin LaFevers engem már az első kötettel megvett magának, de ezek után készítek neki egy szentélyt és minden nap áldozni fogok az oltárán! ❤❤❤

12 hozzászólás
>!
Nikyy18
Robin LaFevers: Halandó szív

Imádtam az elejétől a végéig. Valami hihetetlen ez a könyv. Nagyon kíváncsi voltam Annith történetére az első rész után és hát nem csalódtam egy kicsit sem. Végre minden titokra fény derült. Tetszett,hogy nem voltak felesleges drámázások, És hát ami a vége fele kiderült Balthazaar-ról attól majdnem dobtam egy hátast. Aranyos párost alkottak Annith-al.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Robin LaFevers: Halandó szív

Ez az utolsó rész feltette az i-re a pontot. Hatalmas kedvenc lett a sorozat! :)
Ebben a részben minden benne volt, ami egy jó könyvhöz kell. Izgalom, kaland, öröm, bánat és egy csodaszép szerelem.
Minden titok kiderült és minden a helyére került. Hatalmas meglepetések, melyek némelyike megmelengette szívemet.
Annith és Balthazaar… Ohhh… ♥

2 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Robin LaFevers: Halandó szív

Nálam ez a rész sem tudta túlszárnyalni a Gyilkos kegyelemet, ettől függetlenül méltó és minden tekintetben kielégítő befejezése volt ennek a remek sorozatnak.
Annith története picit lassan indult be, a kolostorban történtek, a sok lelki vívódás nem tudtak teljes mértékben lekötni. Végül Annith útra kelt, az írónő itt-ott okosan elhintett pár információmorzsát, és bár sejtettem, hogy ezeknek később fontos jelentőségük lesz, a teljes képet nem tudtam összerakni. Néztem is nagyok meglepetésemben. Annith rengeteget bizonytalankodott, főleg a könyv első felében, de oldalról-oldalra érződött, hogy fejlődik. Végül a történet második felére határozottabban, sokkal eltökéltebben nézett szembe a nehézségekkel, végre az apátasszonnyal is volt mersze nyíltan szembeszállni, arról nem beszélve, hogy végül spoiler
Összességében elmondhatom, ezúttal is voltak remek kalandok, sok izgalommal, felszínre kerültek szörnyű titkok, és egy gyönyörű szerelemi szálat is kaptam.
Élmény volt a teljes trilógia!

>!
ViveEe P
Robin LaFevers: Halandó szív

Belső értékét tekintve ez a sorozat legszebb része, mégis ez tetszett a legkevésbé. Bár ettől még nagyon jó volt, figyelemre méltó ez a sorozat. :)
Talán azért tetszett ez a legkevésbé, mert engem nagyon unatott az első száz oldal, mire végre Annith eljött a kolostorból.
De utána már elég jó volt minden. Minden fronton feszültség. Nagyon szurkoltam a hercegnőnek és az országának. Annith csatája az apátasszonnyal valahol jó volt, mert nem szabad vakon követni senkit. Mondjuk nem lepődtem meg kicsit sem az apátasszonyon, nagyon egyértelmű volt, viszont apuci meglepett.
A szerelmi szál nagyon tetszik. Itt is azért volt meglepetés. Én elbírtam volna többet, de így is nagyon jó. Nagyon szép összetartás és elfogadás van benne. Könnyű megszeretni bármelyiküket.
Nagyon is érdemes elolvasni a sorozatot, minden része ad valamit és szórakoztató is. :)

>!
perpetua P
Robin LaFevers: Halandó szív

Az előző két értékelést a borítóval kezdtem, akkor most se szakítom meg ezt a folyamatot. :D Nem, nem az igazi, de mostanra már megszoktam és elfogadtam, hogy ez illik a könyvekhez. :)
Próbálom nem nagyon ismételni magam. A sorozatot már dicsértem korábban, mert tényleg remek. Nagyon szeretem a mitológiát, így most is nagy örömmel töltött el, hogy ilyen sokat „szerepeltek” a különböző istenségek és többet tudtunk meg róluk. Másik boldogságomat az első két szereplő gyakori jelenléte adta, mert szeretem, ha újra találkozhatok azokkal, akiket már egyszer megszerettem. Annith, Ismae és Sybella már a kolostorban is szoros barátságot alakított ki egymással, így nem meglepő, hogy most is láthattuk őket.
Az előző részekből tudhattuk, hogy Annith az a novícia, aki kaphatná a következő küldetést, ám most láthatjuk, hogy mennyire szenved már a bezártságtól és valamiért őt hiába vár a feladatra. Ő a legtalpraesettebb, legügyesebb, legokosabb lány a kolostorban és már tehernek éli meg az ottani életet. Szeretné képességeihez mérten legjobban szolgálni az ő istenségét. Kétségbeesésében megszökik a helyről, ami otthonának tartott és rendkívül érdekes kalandokba keveredik. Akaratlanul csatlakozik a hellequin csapathoz, ahol megismeri „A” férfit. Balthazaar az eddigi legtitokzatosabb szereplő és tényleg teljesen leesett az állam, amikor kiderült róla az igazság. Annith és ő annyira tökéletes párt alkotnak, nagyon örülök, hogy sikerül egymásra találniuk.
A háborús helyzet egyre fenyegetőbb és a fiatal Annith is kiveszi a részét a csatából, barátnőivel együtt. Nagyon fontos szerepet szánt neki az Írónő, és hiába ismertük, hogy mennyire talpraesett, mégis izgultam, hogy ő is olyan szerencsésen megoldja a feladatot, mint korábban barátnői. És legvégül, meg kell említenem, hogy nagyon tetszett az is, hogy az ő múltjáról milyen titkok derültek ki. Már Sybella is teljesen meglepett, de az Írónő bármikor meg tud minket lepni.
Nagyon szomorú vagyok, hogy vége lett a sorozatnak, mert ilyen remek könyveket bármikor szívesen olvasnék még, de egy szavam se lehet, mert tökéletes lezárást kapott a trilógia. Mindenki élete elrendeződött, méghozzá az ízlésemnek megfelelően. :D

5 hozzászólás
>!
Szami81
Robin LaFevers: Halandó szív

Egy nagyon jó trilógia méltó befejezése. Kalandos, izgalmas, és tökéletes arányban vegyíti a történelmi eseményeket, politikai ármánykodást az érzelmekkel, szerelemmel.
Annyira a szívemhez nőtt mindhárom lány, hogy még olvastam volna tovább és tovább és tovább, és azt hiszem könyvről ennél nagyobb dícséretet nem is lehet mondani.
spoiler
Azért továbbra is Rémlovag a kedvenc :)

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Robin LaFevers: Halandó szív

Hát a végére az írónő nagyon jól összedolgozta a szálakat. Annith élete tele van titkokkal, semmit sem tud a származásáról és képessége sincs. Én már az elején gyanakodtam az apátasszonyra, úgyhogy az egyik titok nem lepett meg. Persze van még jócskán, az ember nem győzi kapkodni a fejét. Nem volt annyira mozgalmas, mint Sybilla története, mégis nagyon izgalmasra sikerült. Ráadásul a legfurább szerelmi szálat is megkaptuk. Az írónő szépen összeszőtte a mesét a valós történelmi eseményekkel. És persze igazi HEA, nem okozott csalódást.

2 hozzászólás
>!
ncsn87
Robin LaFevers: Halandó szív

Ez aztán ütött rendesen! Komolyan ritka, ha egy sorozat egyre jobb és jobb lesz, de itt ez történt. Az elsőt szerettem, a másodikat imádtam, ez a rész viszont lenyűgözött és imádtam egyben. :D Bár eddig sem fukarkodtak a csillagokkal, ez 5 fölé lett, ha nem is tudom jelölni. :D Abszolút kedvenc! <3
Itt is minden megvolt, mint az előző kötetekben: ármány, izgalom, jó karakterek, bonyodalmak, érzelmek, szerelem. De ez a rész valahogy még többet adott lelkileg! *.* Ez az írónő zseni! Én is rajta ültem azon az érzelmi hullámvasúton, mint Annith. Átéreztem a fájdalmát, a megdöbbenését, a szeretetet, a szerelmet… Baalthazaar meg nagyon szíven ütött. Úgy sajnáltam… Na, de a vége! Nagyon szép rész!!! Kitépi, megcsócsálja és aztán újraéleszti az ember szívét…
Ami nagyon meghatott, az Isabeau… spoiler Megszakadt a szívem… Hatalmas erő lakozik ennek a kicsi lánynak a lelkében. Komolyan, a metrón olvasva folytak a könnyeim. :( Olyan gyönyörű volt az a jelenet!
Le a kalappal az írónő előtt! Nagyon tehetséges! Bármit is ír, én biztos elolvasom! <3

7 hozzászólás
>!
MVivien
Robin LaFevers: Halandó szív

A sorozat első részét imádtam, a második rész már nem tetszett annyira, de szerintem ez a rész volt a leggyengébb.
Az első részben nagyon kedveltem Annith-ot, a története viszont nem tudott magával ragadni. Balthaazar az elején nagyon szimpatikus volt, viszont a vége körül már őt sem igazán kedveltem. Ebben a történetben is voltak titkok, bár Balthaazar titkán kívül szerintem a többit sejteni lehetett.
Ami viszont érdekes volt azok a hellequin-ek voltak, róluk szívesen olvasnék egy saját könyvet. Arduinna követőiről is szívesen olvastam volna bővebben.
Nem bántam meg, hogy elolvastam a könyvet, de nem ez lett a kedvenc sorozatom.


Népszerű idézetek

>!
Szilvi00 P

A lehetetlennek tűnő dolog sem lehetetlen. De csak akkor történik meg, ha teszünk érte.

Kapcsolódó szócikkek: Annith
>!
Belle_Maundrell 

– Túl közel van hozzám – súgom alig hallhatóan.
– Védem önt.
(…)
– Nem védhetne egy kicsit távolabbról?
– Nem.

118-119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
>!
Katara_Phoenix P

– Te féltékeny vagy! (…)
– Féltékeny? Erre az öregemberre? Ugyan! Ha valaki vadászik rád, az csak én lehetek.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
>!
Nikyy18

Nem lehetünk felelősek azért, amit a családunk tesz, különösen úgy nem, ha a történésekre nincs befolyásunk.

>!
NenaK

Farkast nem lehet ölebbé szelídíteni.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne
>!
Sheila_7

– Nem értelek. Néha nem is tudom, hogy távol akarsz tartani magadtól, vagy azt akarod, hogy a tiéd legyek.
– Mindkettőt akarom – súgja, és közelebbről érzem a testéből áradó meleget.

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
>!
NenaK

– Önnek nem kell aludnia?
– Aludtam. Amíg fel nem ébresztett. És ha végre elhallgat, alszom még egy kicsit.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annith · Balthazaar
>!
NenaK

Ha meg kell halnom, ha hibáznom kell, és a hibám miatt el kell vesznem, akkor ez legalább olyan eszmények és álmok miatt következzék be, amely eszményeket és álmokat én magam tartok a szívügyemnek.

380. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annith
>!
Belle_Maundrell 

– A bizalom sosem egyszerű.

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizalom · Sybella
>!
Orsi_olvas 

A szerelmed nem változtathat meg egy férfit (…). Annyit tudsz elérni, hogy kinyitsz egy ajtót, új utat mutatsz neki, amit választhat. Ha akarja. Olyan utat, ami eddig is nyitva állt előtte. Ezt adhatja neki a szerelmed ereje… ezt és nem többet.

408. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Crichton: A 13. harcos
Barabás Tibor: Végvári legenda
Móra Ferenc: Rab ember fiai
Bíró Szabolcs: Ragnarök
Libba Bray: Rettentő gyönyörűség
Celia Rees: Sovay – Az útonálló úrilány
Retkes Tamás: Örök újrakezdés
Menyhárd Sebestyén: Robin Hood
Sztefan Dicsev: Ráli, a törökverő
Hídvégi Igor: Középkor újratöltve 1.