Gyilkos ​kegyelem (A halál szépséges szolgálólányai 1.) 854 csillagozás

Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

FIATAL, ​GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS

A késő tizenötödik században Mortain, a halál istene, kiválasztja a fiatal Ismae-t, hogy legyen a szolgálója és orgyilkosa. Egy távoli szigeten álló kolostorban a többi hozzá hasonló lánnyal együtt megtanulja a ravasz hadviselés és nőies művészetek minden fortélyát, így semmi nem akadályozhatja abban, hogy teljesítse küldetését, és végrehajtsa a halál istenének parancsait.
A kolostor a válsággal küzdő bretagne-i udvarba rendeli a lányt, ahol a gyanakvó nemes, Gavriel Duval szeretőjének szerepét kell eljátszania. Ismae-nek itt meg kell tapasztalnia, hogy nincs felkészülve nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a szívét fenyegető új érzelmekre sem. Képes lesz elhárítani a hercegségre leselkedő veszélyt? Fel tudja deríteni az árulónak hitt Duval valódi szándékait? Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét?

LaFevers könyve szövevényes, kifinomult,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632612713 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2013
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632612706 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2013
488 oldal · ISBN: 9789632612720 · Fordította: Bozai Ágota

1 további kiadás


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Gavriel Duval · Ismae Rienne · Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella · Annith · Raoul De Lornay · Anne de Bretagne · Alain d'Albret · Arnette nővér · Beatriz nővér · Dunois tábornagy · Etienne de Froissard apátasszony · François Avaugour · Guillo · Madame Antoinette Hivern · Martel · Maurice Crunard · Runnion · Vereda nővér · Serafina nővér


Kedvencelte 143

Most olvassa 20

Várólistára tette 562

Kívánságlistára tette 473

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

„Bár a Halál leánya vagyok és az Ő sötét árnyékában járok, bizonyos, hogy a sötétség néha átadhatja a helyét a fénynek.”

A borító tökéletesen előre vetíti a könyvet: bemutatja a korra jellemző várat, ruhát, fegyvert, és a sűrű viharfelhőkbe burkolózó égbolt is a hangulatát tükrözi.
A kor, a helyszín, az öltözködés tökéletesen elképzelhető a leírásai alapján. Visszarepít minket a középkorba, ami már önmagában is olyan, mint egy kitalált világ a számunkra.

Ismae egy rendkívül izgalmas főszereplő, aki bár az első pillanatban elnyeri tetszésünket, folyamatosan fejlődik, bontakozik ki, így a végére egészen közel kerülhetünk hozzá. Rendkívül erős, strapabíró személyiség, akit annyi nehézség ért, annyit küzdött már életében, hogy maga is meglepődik, milyen mély érzésekre is képes. Nem túl kemény, nem túl szenvelgős, hanem egy valódi megtörhetetlen szívű lány.
Duval is különleges, eltér a megszokott hozzá hasonló karakterektől. Ő nem tökéletes, de valahogy mégis annak érezzük, és éppen ettől olyan valódi.
A többi szereplő is mind egyedi, mindegyikükben van valami érdekes.
Folyamatos izgalomban tart, mindig várhatjuk a következő eseményt, egyetlen pillanatra sem lankad a történet. Minden fejezet újabb fordulatot tartokat, ezzel letehetetlenné téve a könyvet.
Árulás és hűség, szerelem és gyűlölet, élet és halál játéka. Ismae maga a gyilkos kegyelem..

2 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Már nagyon bánom, hogy ilyen sokáig halasztottam. Komolyan, átkozom magam, amiért beértem ennek a könyvnek a tized színvonalával is más könyveknél.

Teljesen el vagyok ragadtatva!
Ismae egy 15. századi James Bond! :)
Minden volt benne, szenvedés, hűség, ármány, cselszövés, árulás,hit és persze egy csipetnyi l'amour. ❤
Ezeket pedig az írónő éppen úgy gyúrta össze, hogy az egy tökéletes elegyet képezzen.
Nem volt túl sok, és nem volt kiszámítható és ami az én személyes elismerésemet kiváltotta, hogy nem volt benne felesleges rész.
Tetszett, hogy a Halál nem morbid képként jelent meg a könyvben, hanem mint szerető apa, aki büszke a gyermekeire.
Nem is tudom mit mondhatnék még erről a könyvről?! Teljesen levett a lábamról, és ez az első alkalom, hogy nem is tudom szavakba önteni.
Imádtam!

37 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Az utóbbi idők legszórakoztatóbb fantasyja volt ez nekem!
Ez az a műfaj, ami számomra a legtöbb buktatóval rendelkezik. Nem mindegy, hogyan mutatják be az adott világot, mennyire elrugaszkodott a történet, vagy mennyi mágia játszik szerepet a történetben. A jelenlegi fantasy-világ nem volt túlírva, annyit tudtunk meg róla, amennyi a könyv megértéséhez szükséges. Ez egy jó pont volt nálam. A történet, bár szövevényes volt, teljesen világos maradt végig, és az intrika is illett a környezetbe. Nálam kiveri a biztosítékot, ha túlontúl sok a varázslat vagy a varázslény/mágikus képességekkel rendelkező ember, de itt ez is rendben volt. A Halál szolgálólányai rendelkeznek bizonyos képességekkel de bőven elégséges mértékben. Ez mind plusz pont nálam, és ehhez hozzáadódik a gördülékeny stílus és történetvezetés, szimpatikus főhős és főhősnő, autentikus középkori hangulat is.
Röviden és tömören, ez egy csillagos ötös történet.

Nikyy18>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Ez a könyv valami hihetetlenül jó volt. Nem is értem mért halogattam eddig hogy elolvassam.A szereplőket hamar megkedveltem. Ismae lett az egyik kedvenc főhősnőm. Aranyos párt alkottak Duval-lal. Tetszett hogy nem voltak benne felesleges drámázások. Új kedvencet avattam ezzel a könyvvel.

Ittimi78>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Jó volt, jó volt… De, valahogy mégsem tudtam a fejem búbjáig merülni benne.

A fantasy rész és a könyv felépítése is nagyon jó. A kíváncsiságom a végégig fenntartotta, de sokszor eszembe jutott, hogy valami azért hibádzik.

A történet, a fantasy, a politika és a titkok elnyomták a karakter ábrázolást. Igazából semmilyenek voltak a szereplők. Se kinézetre, se belsőre nem ismertem meg őket. Persze, az kiderült, hogy kinek milyen gyerekkora és sorsa volt eddig, és mi a feladatuk, vagy mik a kitűzött céljaik. De hogy valójában milyen emberek, az nem. Hiányoltam a személyiségüket :)

35 hozzászólás
vmonika_>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Istenem! Imádtam minden sorát, minden betűjét, még a szóközöket is! :D
Rég volt rám könyv ekkora hatással…Mindig csak olvasni és olvasni akartam, állandóan a könyvön és a szereplőkön jártak a gondolataim, a cselekményen, hogy most vajon mi fog történni…
Ez egy iszonyú jó könyv, remekül kidolgozott történelmi háttérrel, megspékelve egy kis fantasy szállal, udvari intrikákkal, bálokkal, kolostorokkal, titkokkal, és a halállal…És persze a szépen felépített szerelmi szál sem maradhatott el, mindig tűkön ülve vártam a két főszereplő közös jeleneteit. :-)
És ha már a szereplőknél tartunk, bár nem meglepő, de őket is imádtam. :D Duval <3 És nagyon szerettem Ismae gondolatait olvasni.
Na, egy szó, mint száz, engem teljesen elbűvölt ez a könyv, már az elején rögtön beszippantott és azóta ki sem enged. Imádom! Kedvenc. <3

4 hozzászólás
MissFortune>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Nagyon előítéletes voltam a könyvvel kapcsolatban, de nem volt olyan rossz, mint vártam. Valamit hiányolok belőle.
A szereplőket kedveltem, a cselszövés is érdekes volt. A halál szolgálóleányai ötlet is tetszik, igazán ötletes. Talán kaphatott volna ez a része kicsit nagyobb hangsúlyt. Szívesen olvastam volna még a különféle mérgekről és a kiképzésről. Kár, hogy ez a rész kimaradt és azt hiszem 3 év múlva folytatódott a történet.
Valaki írta, hogy túl sok volt ebben a könyvben a romantika. Szerintem nem. Duvalról is szívesen olvastam volna. Az összeesküvés szál érdekes volt, egyáltalán nem tudtam ki állhat mögötte, pedig sokat gondolkodtam rajta. Aztán mikor kiderült, minden összeállt.

Cs_N_Kinga P>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Hmmm. Nehéz ügy, mert nagyon jó az alaptörténet és visszagondolva minden tetszik. A történet, a helyszín, a kor, a szereplőink, mégis valami még hiányzik nekem. Talán a túl kevés érzelmes rész, mármint, annyira sok az intrika és az ármány, hogy ilyenkor mindig érzelem van a háttérben legalábbis részben. Aztán ez az árulásnál ki is derül, hogy ezért volt. De nagyon érdekes volt és kíváncsi vagyok a többi részre, remélem ott már Duval és Ismae érzelmei nagyobb teret kapnak. Félre értés ne essék, nem vártam hogy lerángassák egymásról a ruhát, de ez nagyon langyos volt, bár az is igaz lassú víz partot mos:D.
Meglátjuk.

2 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Az egyik legrégebben, több mint két és fél év óta várólistámon szereplő könyv került a kezembe december elején. Végre.
Újdonság volt számomra a 15. századi Franciaországról olvasni, és a választékosan megfogalmazott mondatok segítségével könnyen bele tudtam merülni ebbe az udvari intrikákkal teli világba. Érdekes volt figyelni, ahogy Ismae előtt kinyílt a világ, és kezdett saját véleményt formálni az eseményekről, emberekről, ahogy egyre inkább saját tapasztalatai, meggyőződése szerint cselekedett. A romantika nagyon szép és tiszta, épphogy csak átszövi, körüllengi a történet. A kedvenc részeim azok voltak, amikor Ismae a holt lelkekkel „beszélgetett”. A könyv még azt is elérte nálam, hogy rákeressek Anna hercegnő igazi sorsára.
Igyekszem a többi részt nem ilyen sokáig halogatni.

2 hozzászólás
MVivien>!
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Ismét találtam egy könyvet ami kedvenc lett. Mikor elolvastam a fülszöveget, az Üvegtrón jutott róla eszembe, és mivel azt a könyvet imádtam gondoltam ezzel is megpróbálkozom.
Nem bántam meg imádtam minden sorát. Imádtam a neveket is benne. A történet kalandos, érdekes, romantikus. A szereplők közül szinte mindenkit kedveltem, kivéve Crunard-ot és D' Albret-et. Ismae egyik kedvenc főhősnőm lett. Duval is nagy kedvencem volt, már az elejétől kezdve.Szerintem nagyon összeillő páros. Anne hercegnő is szimpatikus volt számomra. Akik miatt kicsit szomorú vagyok, az Rémlovag és Lornay, a későbbiekben is szívesen olvastam volna róluk.
Imádtam az írónő írásmódját, és az egész világot amit megalkotott.
Ezt a könyvet csak ajánlani tudom, mert egy fantasztikus történet szerethető karakterekkel. Alig várom hogy elkezdhessem a sorozat másik két részét.


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

    – Mit keres itt?
    – Teljesítem éjszakai kötelességemet az én fiatal szeretőmnél.
[…]
    – Túlságosan fáradt vagyok a beszélgetéshez ma este, uram.
    – Aludjon. Én itt maradok egy-két óráig, aztán elmegyek.
    Ásítok.
    – Olyan sokáig?
[…]
    – Vigyáznom kell a hírnevemre.

196. oldal - Huszadik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gavriel Duval · Ismae Rienne
Démonika>!

„Az emberek azt látják és azt hallják, amit látni és hallani akarnak.”

352. oldal - Harminchatodik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Beatriz nővér
Sheila_7 I>!

A bolond pedig lenéz dekoltázsomra és a látványtól rögtön megváltozik. A férfiak tényleg annyira idióták, hogy képtelenek ellenállni két hús félgömbnek?

74. oldal - Nyolcadik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne · Martel
Sheila_7 I>!

– A jó szándék csak olyan hazugság, amivel a gyengék győzködik magukat.

38. oldal, Negyedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
lizzyke21 >!

Mert bár a Halál leánya vagyok és az Ő sötét árnyékában járok, bizonyos, hogy a sötétség néha átadhatja a helyét a fénynek.

487. oldal - Ötvennegyedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne
domaa>!

[…] mire jó a harc, ha az, amiért harcolunk, elveszett?

345. oldal - Harmincötödik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Anne de Bretagne · Gavriel Duval
schesztiஐ P>!

    – Szüksége van még valamire, mielőtt elmegyek?
    Legszívesebben azt felelném: „Igen, arra, hogy adja vissza a józan eszemet.”

309. oldal - Harminckettedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gavriel Duval · Ismae Rienne
schesztiஐ P>!

    Szavai élesek, de hangja édes, mint az éles pengére csorgatott méz. Azzal a tudattal vigasztalom magam, hogy ha Duval valaha fullasztónak talál engem, az azért lesz, mert párnát szorítok a fejére és lelkét Mortainnek ajánlom.

210. oldal - Huszonegyedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gavriel Duval · Ismae Rienne · Madame Antoinette Hivern
Vivi_>!

Belékarolok és arra gondolok, vajon ki volt az a bolond, aki kitalálta, hogy a nők férfikar segítsége nélkül nem is járhatnak.

116. oldal - Tizenharmadik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne
anikho>!

    – Egy férfi szerelméért eldobnál mindent, amit tőlünk kaptál?
    – Nem egy férfi szerelméért – felelem halkan. – Hanem Duval szerelméért.

483. oldal - Ötvennegyedik fejezet (Maxim, 2013)


A sorozat következő kötete

A halál szépséges szolgálólányai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Jótett helyébe
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Stephanie Garber: Finale
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Fróna Zsófia: Démonok közt
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Rick Riordan: Tűztrónus
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
Kendare Blake: A rémálmok lánya