Gyilkos ​kegyelem (A halál szépséges szolgálólányai 1.) 634 csillagozás

Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

FIATAL, ​GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS

A késő tizenötödik században Mortain, a halál istene, kiválasztja a fiatal Ismae-t, hogy legyen a szolgálója és orgyilkosa. Egy távoli szigeten álló kolostorban a többi hozzá hasonló lánnyal együtt megtanulja a ravasz hadviselés és nőies művészetek minden fortélyát, így semmi nem akadályozhatja abban, hogy teljesítse küldetését, és végrehajtsa a halál istenének parancsait.
A kolostor a válsággal küzdő bretagne-i udvarba rendeli a lányt, ahol a gyanakvó nemes, Gavriel Duval szeretőjének szerepét kell eljátszania. Ismae-nek itt meg kell tapasztalnia, hogy nincs felkészülve nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a szívét fenyegető új érzelmekre sem. Képes lesz elhárítani a hercegségre leselkedő veszélyt? Fel tudja deríteni az árulónak hitt Duval valódi szándékait? Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét?

LaFevers könyve szövevényes, kifinomult,… (tovább)

Eredeti mű: Robin LaFevers: Grave Mercy

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2013
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632612713 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, 2013
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632612706 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2013
488 oldal · ISBN: 9789632612720 · Fordította: Bozai Ágota

1 további kiadás


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Gavriel Duval · Ismae Rienne · Benebic De Waroch (Rémlovag) · Sybella · Annith · Anne de Bretagne · Raoul De Lornay · Alain d'Albret · Arnette nővér · Beatriz nővér · Dunois tábornagy · Etienne de Froissard apátasszony · François Avaugour · Guillo · Madame Antoinette Hivern · Martel · Maurice Crunard · Runnion · Vereda nővér · Serafina nővér


Kedvencelte 129

Most olvassa 27

Várólistára tette 461

Kívánságlistára tette 399

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli P
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Már nagyon bánom, hogy ilyen sokáig halasztottam. Komolyan, átkozom magam, amiért beértem ennek a könyvnek a tized színvonalával is más könyveknél.

Teljesen el vagyok ragadtatva!
Ismae egy 15. századi James Bond! :)
Minden volt benne, szenvedés, hűség, ármány, cselszövés, árulás,hit és persze egy csipetnyi l'amour. ❤
Ezeket pedig az írónő éppen úgy gyúrta össze, hogy az egy tökéletes elegyet képezzen.
Nem volt túl sok, és nem volt kiszámítható és ami az én személyes elismerésemet kiváltotta, hogy nem volt benne felesleges rész.
Tetszett, hogy a Halál nem morbid képként jelent meg a könyvben, hanem mint szerető apa, aki büszke a gyermekeire.
Nem is tudom mit mondhatnék még erről a könyvről?! Teljesen levett a lábamról, és ez az első alkalom, hogy nem is tudom szavakba önteni.
Imádtam!

37 hozzászólás
>!
Nikyy18
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Ez a könyv valami hihetetlenül jó volt. Nem is értem mért halogattam eddig hogy elolvassam.A szereplőket hamar megkedveltem. Ismae lett az egyik kedvenc főhősnőm. Aranyos párt alkottak Duval-lal. Tetszett hogy nem voltak benne felesleges drámázások. Új kedvencet avattam ezzel a könyvvel.

>!
Ittimi78
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Jó volt, jó volt… De, valahogy mégsem tudtam a fejem búbjáig merülni benne.

A fantasy rész és a könyv felépítése is nagyon jó. A kíváncsiságom a végégig fenntartotta, de sokszor eszembe jutott, hogy valami azért hibádzik.

A történet, a fantasy, a politika és a titkok elnyomták a karakter ábrázolást. Igazából semmilyenek voltak a szereplők. Se kinézetre, se belsőre nem ismertem meg őket. Persze, az kiderült, hogy kinek milyen gyerekkora és sorsa volt eddig, és mi a feladatuk, vagy mik a kitűzött céljaik. De hogy valójában milyen emberek, az nem. Hiányoltam a személyiségüket :)

35 hozzászólás
>!
vmonika_
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Istenem! Imádtam minden sorát, minden betűjét, még a szóközöket is! :D
Rég volt rám könyv ekkora hatással…Mindig csak olvasni és olvasni akartam, állandóan a könyvön és a szereplőkön jártak a gondolataim, a cselekményen, hogy most vajon mi fog történni…
Ez egy iszonyú jó könyv, remekül kidolgozott történelmi háttérrel, megspékelve egy kis fantasy szállal, udvari intrikákkal, bálokkal, kolostorokkal, titkokkal, és a halállal…És persze a szépen felépített szerelmi szál sem maradhatott el, mindig tűkön ülve vártam a két főszereplő közös jeleneteit. :-)
És ha már a szereplőknél tartunk, bár nem meglepő, de őket is imádtam. :D Duval <3 És nagyon szerettem Ismae gondolatait olvasni.
Na, egy szó, mint száz, engem teljesen elbűvölt ez a könyv, már az elején rögtön beszippantott és azóta ki sem enged. Imádom! Kedvenc. <3

4 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Az egyik legrégebben, több mint két és fél év óta várólistámon szereplő könyv került a kezembe december elején. Végre.
Újdonság volt számomra a 15. századi Franciaországról olvasni, és a választékosan megfogalmazott mondatok segítségével könnyen bele tudtam merülni ebbe az udvari intrikákkal teli világba. Érdekes volt figyelni, ahogy Ismae előtt kinyílt a világ, és kezdett saját véleményt formálni az eseményekről, emberekről, ahogy egyre inkább saját tapasztalatai, meggyőződése szerint cselekedett. A romantika nagyon szép és tiszta, épphogy csak átszövi, körüllengi a történet. A kedvenc részeim azok voltak, amikor Ismae a holt lelkekkel „beszélgetett”. A könyv még azt is elérte nálam, hogy rákeressek Anna hercegnő igazi sorsára.
Igyekszem a többi részt nem ilyen sokáig halogatni.

2 hozzászólás
>!
MVivien
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Ismét találtam egy könyvet ami kedvenc lett. Mikor elolvastam a fülszöveget, az Üvegtrón jutott róla eszembe, és mivel azt a könyvet imádtam gondoltam ezzel is megpróbálkozom.
Nem bántam meg imádtam minden sorát. Imádtam a neveket is benne. A történet kalandos, érdekes, romantikus. A szereplők közül szinte mindenkit kedveltem, kivéve Crunard-ot és D' Albret-et. Ismae egyik kedvenc főhősnőm lett. Duval is nagy kedvencem volt, már az elejétől kezdve.Szerintem nagyon összeillő páros. Anne hercegnő is szimpatikus volt számomra. Akik miatt kicsit szomorú vagyok, az Rémlovag és Lornay, a későbbiekben is szívesen olvastam volna róluk.
Imádtam az írónő írásmódját, és az egész világot amit megalkotott.
Ezt a könyvet csak ajánlani tudom, mert egy fantasztikus történet szerethető karakterekkel. Alig várom hogy elkezdhessem a sorozat másik két részét.

>!
Sylveris
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Egy igazi megváltás volt ez a könyv, annyi agyatlan, hisztérikus liba után!

Nem vagyok oda a történelmi regényekért, de ez megvett magának. A karakterek „tökéletesek” lettek, cselekedeteik, gondolkodásmódjuk teljesen követhetőek. Egyik sem a nagyvilágba dobálózik velük.
Ismae egy rendkivül erős női karakter, aki tudja hogy mit miért tesz, és még az eszét is használja, Sőt, saját gondolatai vannak! Aki nem vágja hanyatt magát az első férfinek, aki hozzá szól.

A cselekmény követhető, pörgős, egyáltalán nem unalmas.

[ Köszönöm @Vhrai -nak, hogy rábeszélt a könyvre. Egyáltalán nem bántam meg! ]

3 hozzászólás
>!
szandrabene
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Olykor nagyon tetszett, olykor kevésbé, ebből vontam átlagot, és így lett 4 csillag.
Szerettem a karaktereket, Duval egyenesen a szívembe is bele bújt, imádtam azt a lojalitást, azt a jellemet, amivel fel ruházta az író, egyáltalán nem volt sok, és ugyanez vonatkozik Ismaere is.
Talán a szövevényes szál, az árulás, a hatalom utáni vágy, maga az, amit szövevényként kellett volna megélnünk, nekünk olvasóknak, épp ez a rész nem nyerte el a tetszésemet teljesen. Annyira egyértelmű volt az, hogy ki a gonosz, és, hogy ki a jó. A való életben ez nem így van, annak van a legszebb, legegyüttérzőbb mosolya, aki a háta mögött kést tart. Ez, és talán az, ahogy hosszú oldalakon olvastam teljesen felesleges dolgokról, csak azért, hogy a könyvnek meg legyen a terjedelme, ez a két dolog vonatta le velem azt a fél csillagot.
Emiatt megvigasztalódom a következő résszel.

>!
Marcsi P
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Ha tehettem volna egy szuszra kiolvasom! :D
Imádtam!
Az elején kétségbe estem, mert az első pár oldal elég baljósra sikerült és nem nagyon bírom az olyan jellegű könyveket, de aztán minden megváltozott. Ismae karaktere nagyon sokrétű és rögtön megkedveltem. Az egyik kedvenc női karakterem lett. Kemény, talpraesett, céltudatos!
Remekül ír az írónő, teljesen beleéltem magam. Imádtam a két főszereplőnk kapcsolatát végig, alig vártam, hogy ők jöjjenek! :) És alig várom a következő részt!

Ui: a Maxim borítóit mind imádom. Valahogy más a nyomtatása, mert mattabb a felületük és mind gyönyörűséges! ^^

4 hozzászólás
>!
brena
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Nagy élmény ez a könyv:) @Roni_olvas újra nagyon jó könyvet választottál millió köszi:))
Cselszövés intrika,szerelem,mágia, méreg minden meg volt benne. Nagyon tetszett!!!!
Duval ♡ :)))
Borító fergetegesen jó!
miert volt ennyi elírás,hiba benne?!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

    – Mit keres itt?
    – Teljesítem éjszakai kötelességemet az én fiatal szeretőmnél.
(…)
    – Túlságosan fáradt vagyok a beszélgetéshez ma este, uram.
    – Aludjon. Én itt maradok egy-két óráig, aztán elmegyek.
    Ásítok.
    – Olyan sokáig?
(…)
    – Vigyáznom kell a hírnevemre.

196. oldal - Huszadik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gavriel Duval · Ismae Rienne
>!
Démonika

„Az emberek azt látják és azt hallják, amit látni és hallani akarnak.”

352. oldal - Harminchatodik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Beatriz nővér
>!
Sheila_7

    A bolond pedig lenéz dekoltázsomra és a látványtól rögtön megváltozik. A férfiak tényleg annyira idióták, hogy képtelenek ellenállni két hús félgömbnek?

74. oldal - Nyolcadik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne · Martel
>!
Sheila_7

    – A jó szándék csak olyan hazugság, amivel a gyengék győzködik magukat.

38. oldal - Negyedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Sybella
>!
lizzyke21

Mert bár a Halál leánya vagyok és az Ő sötét árnyékában járok, bizonyos, hogy a sötétség néha átadhatja a helyét a fénynek.

487. oldal - Ötvennegyedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne
>!
schesztiஐ P

    – Szüksége van még valamire, mielőtt elmegyek?
    Legszívesebben azt felelném: „Igen, arra, hogy adja vissza a józan eszemet.”

309. oldal - Harminckettedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gavriel Duval · Ismae Rienne
>!
schesztiஐ P

    Szavai élesek, de hangja édes, mint az éles pengére csorgatott méz. Azzal a tudattal vigasztalom magam, hogy ha Duval valaha fullasztónak talál engem, az azért lesz, mert párnát szorítok a fejére és lelkét Mortainnek ajánlom.

210. oldal - Huszonegyedik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gavriel Duval · Ismae Rienne · Madame Antoinette Hivern
>!
domaa

(…) mire jó a harc, ha az, amiért harcolunk, elveszett?

345. oldal - Harmincötödik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Anne de Bretagne · Gavriel Duval
>!
Timi970120

(…) az emberek azt hallják és azt látják meg, amit hallani és látni akarnak.

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Beatriz nővér
>!
Vivi_

Belékarolok és arra gondolok, vajon ki volt az a bolond, aki kitalálta, hogy a nők férfikar segítsége nélkül nem is járhatnak.

116. oldal - Tizenharmadik fejezet (Maxim, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ismae Rienne

A sorozat következő kötete

A halál szépséges szolgálólányai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Libba Bray: Rettentő gyönyörűség
Margit Sandemo: A magányos lovag
Philippa Gregory: A Sötétség Rendje
Monica Hesse: A kék kabátos lány
Fekete István: A koppányi aga testamentuma
Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös
Dániel Anna: Erzsébet királyné
Robert Louis Stevenson: A fekete nyíl
Hegedüs Géza: Az erdőntúli veszedelem
Madeline Miller: Akhilleusz dala