Blood ​of Dragons (Rain Wild Chronicles 4.) (Realms of the Elderlings 13.) 4 csillagozás

Robin Hobb: Blood of Dragons Robin Hobb: Blood of Dragons Robin Hobb: Blood of Dragons

The final volume in Robin Hobb's popular Rain Wilds fantasy series, Blood of Dragons completes the story of the dragons, their keepers, and their quest to find the lost city of Kelsingra—and the mythical silver wells that the dragons need to survive.

Can Tintaglia and the Elderlings unlock the secrets of the ancient city? Or are they doomed to extinction?

The world of Robin Hobb’s Rain Wilds series has been praised by Booklist as „one of the most gripping settings in modern fantasy,” and Publishers Weekly called the Rain Wilds books „a meticulously realized fantasy tale” and „a welcome addition to contemporary dragon lore.”

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
HarperCollins, London, 2013
ISBN: 9780062116857
>!
HarperCollins, London, 2013
546 oldal · ASIN: B0089LOD6Y

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Hanna IP>!
Robin Hobb: Blood of Dragons

Írjon Robin Hobb még jó sokat.
Hiába féltégla mindegyik könyve, hiába különülnek el élesen a jó és rossz szereplők, a legapróbb mozzanatokat és vívódásokat is úgy tudja ábrázolni, hogy az ember székbe ragadva pörgeti a lapokat.
S ami a legjobb: a következő trilógiájával visszatér Fitzhez és a Bolondhoz.

A_Nagy_Levin P>!
Robin Hobb: Blood of Dragons

Ez kicsit kevesebb volt a kelleténél.
Vagy nem is tudom. Nagyon különös látni, amint Hobb happy endes véget ír. És persze nincs vége (nemcsak a következő trilógia miatt mondom), de mégis.
Bosszantó részletek is akadtak. A véletlen túl nagy szerepet játszik (Amaralinda). Hest értelmetlen lett sztem, nem szolgál semmit, csak gyermeki elégtételt. Selden szálát gyengének érzem. Vagy csak túl nagy volt a kanál, és belefásultam. Kicsit kellemetlen volt látni, ahogy a színfalak mögötti alátámasztás előbukkan (mi mozgatja a plotot, miért van szükség erre vagy arra). Vagy csak én nem tudok szabadulni a dramaturgia vizsgálatától.
Ezzel együtt azt kell mondanom: Hobbot még! A regény szórakoztató, az utols egyharmadát együltő helyemben ettem meg, mert nem akartam letenni. A karakterek többsége szórakoztató és érdekel, mi történik velük. Azt hiszem, hiába tűnik úgy, hogy Hobb kicsit túl sok szereplőt akart mozgatni, és ez néha nehezen megy, mert igazán a „kamaradarabok” a két-három szereplős történetek állnak jól neki (Tawny Man!!!), ezzel együtt jó ez a tetralógia, vagy kétszer két kötet. És ezerszer inkább ezt, mint néhány magasra feldobott újabb szerzőt, akik aztán korántsem adnak annyit, amennyit ígérnek (róluk?).


A sorozat következő kötete

Realms of the Elderlings sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Marissa Meyer: Cress (angol)
George R. R. Martin: A Storm of Swords
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Christopher Paolini: Inheritance
J. R. Ward: The Beast
Victoria Schwab: Our Dark Duet
Gena Showalter: The Darkest Passion