Végzetes ​megoldás 95 csillagozás

Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás

Egy fiatal orvosházaspár, Angela és David ideálisnak tűnő állásajánlatot kap egy festői szépségű, kisváros kórházában. Maga a hely, az éghajlat, a tiszta levegő pedig a szinte biztos gyógyulást ígéri tízéves kislányuk, Nikki számára, aki öröklött légzőszervi betegségben szenved. Kezdetben megvalósulni látszik Dávidék minden várakozása, egészen addig, amíg idilli boldogságukat meg nem zavarja a betegség – a kislány állapota váratlanul rosszabbra fordul – és még valami, ami a betegségnél is rosszabb: a rémület, aztán a bizonyosság, hogy ebben az idillben valami borzalom rejtőzik. Egy végzetes megoldás ami mindhármuk számára a halálos veszedelmet jelenti.

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Alexandra, Pécs, 2015
416 oldal · ISBN: 9789633573228 · Fordította: Sinka Erika
>!
Alexandra, Pécs, 2013
416 oldal · ISBN: 9789632977287 · Fordította: Sinka Erika
>!
I.P.C., Budapest, 2003
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636352585 · Fordította: Sinka Erika

4 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

fülcimpa>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Huszonéves keresztlányom középiskolás kora óta szenvedélyes olvasója a szerzőnek. Szinte az összes megjelent olvasmányt beszerezetük neki, nagy gyűjteménye van. Érdekes, az én beteges vonzódásom az orvosi krimik irányába kb 20 éves koromra kimerült. De látva Viktória elmélyedését mindig kikönyörgök tőle egy opust, viszont csakis ami jó, ami tényleg izgalmas, nem sablonos, nem kiszámítható. Biztosítva vagyok, higgyem el, amit ad valóban jó. Hiszek neki. De sajnos folyton téved. Hiába na, nem tehet róla, rajongó. Nem baj, majd elmúlik…

2 hozzászólás
Szencsike P>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Az eleje nagyon unalmasan indult, de a végére egész izgalmas lett. Mondjuk itt tényleg érdekes volt, hogy a végéig nyitott maradt a kérdés, hogy miért halnak a páciensek. Cook már többször is kritizálta a könyveiben az eü. biztosítók módszereit, de itt éreztem igazán nyomasztónak a problémát. Tetszett a kisvárosi gondolkodásmód bemutatása is. Összességében egy remek könyv, Rustyért külön jár a jó pont :)

Biró_Krisztina>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Megdöbbentő olvasni,hogy mennyire az üzleti érdek motiválja a mai betegbiztosítókat!És egyben kiszolgáltatottá teszik a betegeket!

Nokimaki>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Hááááát. Valahogy ez sem győzött meg. A séma hasonló volt a Haláltusához, csak mások a szereplők, a sztori feltuningolva egy gyerekkel és kutyával… A kis vizslakölyök volt a kedvencem. Azért nem volt rossz, tökéletesen alkalmas egy esős, szomorú, borús délután eltöltésére.

pingvin1>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Nagyon szeretem Robin Cook könyveit, de nem ez lett a kedvencem.
Érdekes a történet, jó a befejezés is, csak amíg eljut a végére 16 halott lesz…
Nem hiszem el, hogy valakinek nem tűnik fel, hogy a betegei sorra halnak meg ráadásul egyforma tünetekkel…. :-)))
Nagyon nehézkes volt, nem volt pörgős, sebaj majd a következő!

Judit_56 P>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Már nagyon rég olvastam ezt a könyvet, és valamiért úgy emlékeztem, hogy akkor nem tetszett. Másodjára olvasva, viszont azt kell hogy mondjam, annyira nem rossz. Nem a legjobb Robin Cook könyv, de könnyen olvasható, izgalmas, fordulatos. Nagyon elgondolkodtató, és hátborzongató, hogy az egészségügy ennyire a pénz irányába menjen el, és nem pedig a gyógyítás felé. Számomra a két fő karakter teljesen átlagos volt, egyiket sem sikerült megszeretnem igazán. De összességében tetszett, 4 csillag.

roganedina>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Robin Cook-tól ez a 2. könyv, amit eddig olvastam. Azonban az első, a Műhiba nem kötött le annyira. Ezt sokkal pörgősebbnek és érdekesebbnek találtam. Jó, az igaz, hogy elég kiszámítható volt, igazából csodálkoztam is, hogy egy olyan mindenre ügyelő orvos, mind David hogy nem vette észre, hol kell keresnie a hirtelen jött halálozások okát… Ettől eltekintve azonban nagyon jó könyv volt, és ismételten tanultam is belőle ezt-azt. Azért lediplomázni nem fogok orvostudományból, de jót tesz a lelkivilágomnak, hogy valami ragadt rám az olvasottakból. :D

krisztiii88>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Sokadik könyvem volt már Cook-tól, de ebben sem csalódtam. Nekem tetszett a történet. Voltak akik szerint unalmas volt az eleje, meg nehezen indult be, de én nem éreztem így. Voltak részek, mikor akarva-akaratlanul eszébe jut az embernek, hogy ebben a pénz éhes világban ezek akár igazak is lehetnek. De szerencsére az első oldalon szerepel, hogy kitalált történetről van szó. Ez azért megnyugtató :D

Anett_>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Régebben nagyon sok Robin Cook könyvet olvastam, általa ismertem meg az orvosi krimi műfaját. Beszereztem anno szinte az összeset, aztán jött egy másik író, más történet vezetéssel és szegény Cook kiesett a szeretem kosárból. De azért simán jár neki egy közepes kategória.


Népszerű idézetek

Judit_56 P>!

– Néha rettenetesen fel tudsz dühíteni – jegyezte meg Angela, ám ahelyett, hogy felhúzta volna az orrát, odarohant Davidhez, átölelte, és közölte vele, hogy nagyon szereti.

Judit_56 P>!

Amikor először jártak itt, még minden tele volt Hodgesék bútoraival.
– Mintha bálteremben járna az ember – mondta David.
– Még visszhangzik is – örvendezett Nikki. S valóban, a hangosan kimondott „hahó” sokáig visszhangzott az üres falak között.
– Akkor van így, amikor az ember megérkezik élete igazi színterére –mondta David komolykodva. – Mármint, hogy visszhangos a háza.

Judit_56 P>!

Minél több időt töltök vele, annál kevésbé emlékeztet az apámra. Sokkal nyíltszívűbb, lelkesebb és ragaszkodóbb. Még meg is ölelt ma reggel. Az apám inkább meghalna,
semhogy ilyesmire vetemedjék.

Judit_56 P>!

Én nagyon is meg tudom érteni azokat, akik az onkológiát választják. Eredményes pálya ez is, hiszen a halálos betegséggel küzdőknek nagy szükségük van a segítségre. A legtöbb specialistánál nehéz eldönteni, vajon tényleg segítettek-e a betegen, vagy sem. Az onkológia esetében ez sohasem kérdés.

Judit_56 P>!

– A rejtély már csak ilyen – jegyezte meg Walt. – Ahhoz, hogy az ember megoldja, ismernie kell a körülményeket. Itt valami lényeges információ hiányzik.

Judit_56 P>!

– Hát legalább annyit megtanultunk, hogy nem titkolunk el semmit egymás elől – jegyezte meg David.

Judit_56 P>!

Az orvos a gyógyítás során nem dönthet üzleti megfontolás alapján. A szigorúan vett gazdaságossági szemléletnek óhatatlanul a betegellátás látja kárát.

laszlonv>!

– Szőke? – kérdezte Angela.
– Ja, szőke – felelte David.
– Mindjárt gondoltam – jegyezte meg Angela.

355. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Michael Palmer: A megváltó halál
Michael Palmer: Bűnszövetség
Tess Gerritsen: A sebész
Lawrence Wright: Október végén
F. Paul Wilson: Kapszula
Patricia Cornwell: Postmortem
Mary Higgins Clark: Lázálom
Michael Palmer: A páciens – Rémálom az agysebészeten
Michael Palmer: Gyilkos gyógyszerek