Végzetes ​megoldás 84 csillagozás

Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás Robin Cook: Végzetes megoldás

Egy fiatal orvosházaspár, Angela és David ideálisnak tűnő állásajánlatot kap egy festői szépségű, kisváros kórházában. Maga a hely, az éghajlat, a tiszta levegő pedig a szinte biztos gyógyulást ígéri tízéves kislányuk, Nikki számára, aki öröklött légzőszervi betegségben szenved. Kezdetben megvalósulni látszik Dávidék minden várakozása, egészen addig, amíg idilli boldogságukat meg nem zavarja a betegség – a kislány állapota váratlanul rosszabbra fordul – és még valami, ami a betegségnél is rosszabb: a rémület, aztán a bizonyosság, hogy ebben az idillben valami borzalom rejtőzik. Egy végzetes megoldás ami mindhármuk számára a halálos veszedelmet jelenti.

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Alexandra, Pécs, 2015
416 oldal · ISBN: 9789633573228 · Fordította: Sinka Erika
>!
Alexandra, Pécs, 2013
416 oldal · ISBN: 9789632977287 · Fordította: Sinka Erika
>!
I.P.C., Budapest, 2003
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636352585 · Fordította: Sinka Erika

4 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

fülcimpa>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Huszonéves keresztlányom középiskolás kora óta szenvedélyes olvasója a szerzőnek. Szinte az összes megjelent olvasmányt beszerezetük neki, nagy gyűjteménye van. Érdekes, az én beteges vonzódásom az orvosi krimik irányába kb 20 éves koromra kimerült. De látva Viktória elmélyedését mindig kikönyörgök tőle egy opust, viszont csakis ami jó, ami tényleg izgalmas, nem sablonos, nem kiszámítható. Biztosítva vagyok, higgyem el, amit ad valóban jó. Hiszek neki. De sajnos folyton téved. Hiába na, nem tehet róla, rajongó. Nem baj, majd elmúlik…

2 hozzászólás
Szencsike P>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Az eleje nagyon unalmasan indult, de a végére egész izgalmas lett. Mondjuk itt tényleg érdekes volt, hogy a végéig nyitott maradt a kérdés, hogy miért halnak a páciensek. Cook már többször is kritizálta a könyveiben az eü. biztosítók módszereit, de itt éreztem igazán nyomasztónak a problémát. Tetszett a kisvárosi gondolkodásmód bemutatása is. Összességében egy remek könyv, Rustyért külön jár a jó pont :)

Nokimaki>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Hááááát. Valahogy ez sem győzött meg. A séma hasonló volt a Haláltusához, csak mások a szereplők, a sztori feltuningolva egy gyerekkel és kutyával… A kis vizslakölyök volt a kedvencem. Azért nem volt rossz, tökéletesen alkalmas egy esős, szomorú, borús délután eltöltésére.

pingvin1>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Nagyon szeretem Robin Cook könyveit, de nem ez lett a kedvencem.
Érdekes a történet, jó a befejezés is, csak amíg eljut a végére 16 halott lesz…
Nem hiszem el, hogy valakinek nem tűnik fel, hogy a betegei sorra halnak meg ráadásul egyforma tünetekkel…. :-)))
Nagyon nehézkes volt, nem volt pörgős, sebaj majd a következő!

Judit_56 P>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Már nagyon rég olvastam ezt a könyvet, és valamiért úgy emlékeztem, hogy akkor nem tetszett. Másodjára olvasva, viszont azt kell hogy mondjam, annyira nem rossz. Nem a legjobb Robin Cook könyv, de könnyen olvasható, izgalmas, fordulatos. Nagyon elgondolkodtató, és hátborzongató, hogy az egészségügy ennyire a pénz irányába menjen el, és nem pedig a gyógyítás felé. Számomra a két fő karakter teljesen átlagos volt, egyiket sem sikerült megszeretnem igazán. De összességében tetszett, 4 csillag.

krisztiii88>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Sokadik könyvem volt már Cook-tól, de ebben sem csalódtam. Nekem tetszett a történet. Voltak akik szerint unalmas volt az eleje, meg nehezen indult be, de én nem éreztem így. Voltak részek, mikor akarva-akaratlanul eszébe jut az embernek, hogy ebben a pénz éhes világban ezek akár igazak is lehetnek. De szerencsére az első oldalon szerepel, hogy kitalált történetről van szó. Ez azért megnyugtató :D

Lish>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Izgalmas, fordulatos könyv – még akkor is, ha Robin Cook lassan összes könyvét olvastam, így a szokásos kaptafára épülő történet nem minden eleme okozott meglepetést (sőt), de tetszett. Mindenképpen a jobb könyvei közé sorolnám.

Ildiko_Lengyak>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Hát nem ez a legjobb Robin Cook könyv, amit eddig olvastam. Az egyetlen épkézláb karakter a magánnyomozó volt, mindenki más nagyképű seggfej, hisztis picsa, vagy koraérett, okoskodó hülyegyerek. Ráadásul a befejezés sem okozott semmiféle meglepetést.

Azt hiszem, Cooknak komoly fenntartása van a biztosítókkal kapcsolatban. :)

Anett_>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Régebben nagyon sok Robin Cook könyvet olvastam, általa ismertem meg az orvosi krimi műfaját. Beszereztem anno szinte az összeset, aztán jött egy másik író, más történet vezetéssel és szegény Cook kiesett a szeretem kosárból. De azért simán jár neki egy közepes kategória.

marcsika19800202>!
Robin Cook: Végzetes megoldás

Döcögős volt, nemcsak az eleje, de a vége is. Egy olvasásnak mindenképpen ajánlott, ugyanakkor vannak sokkal jobb kötetei is, nem ezzel érdemes kezdeni.


Népszerű idézetek

Judit_56 P>!

– Néha rettenetesen fel tudsz dühíteni – jegyezte meg Angela, ám ahelyett, hogy felhúzta volna az orrát, odarohant Davidhez, átölelte, és közölte vele, hogy nagyon szereti.

Judit_56 P>!

– Hát ez tényleg szép – mondta – Sohasem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok egy kórházról.

Judit_56 P>!

Caldwell, igyekezvén megőrizni mosolyát, bólintott. Valahogy idegesítette, hogy egy nyolcéves gyerek tart neki kiselőadást.

Judit_56 P>!

Bartlet tiszta, kevéssé szennyezett, csípős levegőjével nagyon jó választásnak bizonyul, majd meglátják. S hacsak a kislány nem allergiás a fákra vagy a fűre, itt egészséges, légszennyezésmentes környezetben nőhet fel.

Judit_56 P>!

[…] Ha mindenki megbetegszik, akkor a kórház csődbe megy.

Judit_56 P>!

Vannak dolgok, amiket még te sem akadályozhatsz meg.

Judit_56 P>!

Az orvos a gyógyítás során nem dönthet üzleti megfontolás alapján. A szigorúan vett gazdaságossági szemléletnek óhatatlanul a betegellátás látja kárát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Palmer: A megváltó halál
F. Paul Wilson: Kapszula
Harlan Coben: Dr. AIDS
Leonard S. Goldberg: Halálos gondoskodás
Nancy Fisher: Szérum
Martha Tailor: Agyhalál
Paul Carson: Végső kötelesség
Patrick Wolf: Szervek felárral
Leonard S. Goldberg: Halálos gyógyszer
Evelyn Marsh: A máltai orvos