Ragály (Jack Stapleton & Laurie Montgomery 2.) 86 csillagozás

Robin Cook: Ragály Robin Cook: Ragály Robin Cook: Ragály Robin Cook: Ragály Robin Cook: Ragály

Az ​orvoskrimi mesterének legújabb regénye egy halálos járványsorozatról szól, amelyet nem csak vírusok terjesztenek, hanem sötét mesterkedés is. Dr. Jack Stapleton szemészorvos előbb a praxisát veszíti el egy egészségügyi óriáscéggel vívott egyenlőtlen küzdelemben, aztán a családjától is megfosztja őt egy tragikus repülőszerencsétlenség. Egész élete romba dől. Óriási önfegyelemmel új szakterületet választ, törvényszéki orvosszakértővé képezi magát. Úgy érzi, túl van minden fájdalmon, minden érzelmen, ám amikor az egyik legnagyobb kórházban sorozatban bukkannak föl és szedik halálos áldozataikat a fertőző betegségek, képtelen közönyös maradni. Amikor pedig megtudja, hogy a ragály epicentruma az a kórház, amelyet az őt is tönkretevő óriáscég üzemeltet, akcióba lép. – Halálos fenyegetéseket kap, az életére törnek, de ő nem hagy föl a megszállott kutatással. Közben társa is akad, egy divatos manhattani reklámcég művészeti igazgatónője, Terese Hagen személyében, aki éppen egy másik… (tovább)

Eredeti mű: Robin Cook: Contagion

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Alexandra, Pécs, 2015
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633576533 · Fordította: Morcsányi Géza
>!
I.P.C., Budapest, 2005
400 oldal · ISBN: 9636352844 · Fordította: Morcsányi Géza
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635484534 · Fordította: Morcsányi Géza

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jack Stapleton · Laurie Montgomery


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
mackótestvér P
Robin Cook: Ragály

El kell fogadni, hogy orvosi sztorik tekintetében nincs nagyobb ember mint Cook. Az is el kell ismerni, hogy ebben a stílusban Ő olyan, mint a kriminek A.C. Ez persze azt is jelenti, hogy én soha nem érzem a könyveit tipikus kriminek. Ettől függetlenül ebből a történetből is jó kis könyv lett, a maga apró fogyatékosságaival. Mondhatnám azt is, hogy a végének előkészítése túlságosan döcögős lett, de lehet valaki így szereti….és egyes romantikus könyvek esetében a „slow step” igencsak kedvelt. Szóval kalandra fel, hipochonderek előnyben, kórházi dolgozók kizárva. Továbbra is ajánlom :)

>!
Mmsatone
Robin Cook: Ragály

Nekem nagyon tetszett ez a könyv . Meghökkentem hogy ki is volt az egyik tettes a betegségek okozásáért , csak egy kicsit lepődtem meg …

>!
mefi
Robin Cook: Ragály

Fantasztikus könyv, a végén még fantasztikusabb fordulattal (bár aki a bevezető nagyjából húsz oldalára teljes egészében emlékszik, annak talán nem olyan nagy a meglepetés). Kicsit hasonlít a »Vakságra«; ott ugyanis Laurie Montgomery jelenik meg először, míg itt néhány évvel később Jack Stapleton, akik visszatérő karakterek a későbbi regényekben.

>!
Blissenobiarella
Robin Cook: Ragály

Ez az a könyv volt, amit kiskoromban mindig bűvöltem a szüleim polcán, de nem szabadott elolvasni, mert még kicsi voltam hozzá.
Aztán mikor elég nagy lettem, imádtam, és követte még egy tucat Cook.

>!
Traclon
Robin Cook: Ragály

Ez a legjobb Cook-könyv az általam eddig olvasottak közül.

2 hozzászólás
>!
szdius84
Robin Cook: Ragály

Ismét egy nagyszerű könyvet olvashattam egy nagyszerű írótól. Fordulatos, végig fenntartja az izgalmat. Szeretem a Jack – Laurie történeteket, mert ad még egy kis pluszt a történeteknek. A fél csillag levonás az apróbb bakikért van, pár helyen eltévesztették a neveket a párbeszédekben, de ez lehet a fordítás miatt is.

>!
olvasónő
Robin Cook: Ragály

Ha megakarja valaki ismerni tőle a regényeket, könyörgök csak ezt ne olvassa elsőnek.Ennél a Láz is jobb volt.Untam. Sajnálom a rá pazarolt időt.Fogok még tőle olvasni, hiszen tervben van, de most ez nagyon elég volt.Nem tudom, de kb. mint amikor egy szerelmes regényt túlzottan is oldalszámra írnak meg, természetesen orvosi változatban.Sok a felesleges kérdezz felelek rész, ez a könyv úgy a felében, vagy a harmadában épp elég lett volna.Egy csillag a fordításért, egy a gépelésért. Bocs mindenkitől, de ez a saját véleményem.Messze volt számomra a hú de izgalmastóll.

>!
Szencsike MP
Robin Cook: Ragály

Jacknek ez kemény menet volt, de megoldotta :). Nagyon jó könyv, nem is hittem el, hogy ki lett a gonosz. Azért viszont kár, hogy nem General-ról nem mesélt, milyen következményei lettek a részvényesésen kívül az ügynek.

>!
Minka
Robin Cook: Ragály

Nagyon tetszett a könyv. Fél csillag levonás azért, mert a végét kicsit összecsapottnak éreztem. Szerettem volna, ha az író kicsit bővebben kitér arra, hogy mit szóltak Jack kollégái és felettesei a fejleményekhez, továbbá azt is, hogy mit szóltak a kórházban, amikor kiderült az igazság.

>!
Hixon
Robin Cook: Ragály

Első Robin Cook könyvem, de szerintem nem az utolsó.
A krimi oldala kicsit gyengére sikerült de ettől függetlenül nagyon élveztem, a karakterek nagyon el voltak találva.


Népszerű idézetek

>!
Caulker

– Látom, ma is sikerült fejjel előre beérned – tréfálkozott Jackkel. Természetesen az életveszélyes kerékpározásra gondolt a tolvajnyelvükön, amely szerint a halottak „lábbal előre” érkeznek a halottasházba.

26. oldal

>!
zizu8

-Látom ma is sikerült fejjel előre beérned- tréfálkozott Jackkel. Természetesen az életveszélyes kerékpározásra gondolt a tolvajnyelvükön, amely szerint a halottak „lábbal előre” érkeznek a halottasházba.
-Csak egy taxit kaptam el-mondta Jack.-Napi három-négyhez vagyok szokva. Mintha falun jöttem volna keresztül.
-Képzelem-felelte Laurie meggyőződés nélkül.-Szerintem meggondolatlanság kerékpáron közlekedni ebben a városban. Voltak már a kezem alatt vakmerő biciklis küldöncök, nem is egy. Ha látok egyet az utcán, mindig azon gondolkozom, mikor találkozom vele a szalonban.-
Egymás között „szalonnak” hívták a bonctermet.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Stapleton · Laurie Montgomery

A sorozat következő kötete

Jack Stapleton & Laurie Montgomery sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Ne törj csontot
Michael Palmer: A megváltó halál
Patricia Cornwell: Halálnak halálával
Lars Kepler: A hipnotizőr
Leonard S. Goldberg: Halálos gondoskodás
Nancy Fisher: Szérum
Martha Tailor: Agyhalál
Patrick Wolf: Szervek felárral
Leonard S. Goldberg: Halálos gyógyszer
Evelyn Marsh: A máltai orvos