Láz 206 csillagozás

Robin Cook: Láz Robin Cook: Láz Robin Cook: Láz Robin Cook: Láz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Charles Martel, a kiváló rákkutató orvos egy napon rádöbben, hogy tizenkét éves lánya leukémiában szenved, ugyanabban a betegségben, amely nem sokkal korábban feleségével is végzett. A kutatóorvos ekkor elhatározza, hogy maga menti meg imádott kislánya életét. Martel egy olyan gyógyszeripari cégcsoport csapdájában vergődik, amely az orvos által hatástalannak tartott kezelésekhez ragaszkodik, s a kutató munkáját is szakmai rivalizálások és grandiózus üzleti érdekek veszélyeztetik. Ő azonban mindenkivel szembeszáll azért, hogy kiderítse gyermeke betegségének okát, majd a gyógymódot is meglelje. De az idő, ami rendelkezésére áll, nagyon rövid…

Robin Cook: Fever

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 1982

>!
GABO, Budapest, 2010
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890889 · Fordította: Vámosi Pál
>!
Talentum, Budapest, 1996
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638396245 · Fordította: Vámosi Pál
>!
Európa / Janus / Talentum, Budapest, 1990
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630751682 · Fordította: Vámosi Pál

2 további kiadás


Kedvencelte 17

Most olvassa 4

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

TiszlaviczMarcsi I>!
Robin Cook: Láz

Az egész könyvből maga a kutatás, a betegség leírása, az elméletek voltak a legjobbak.
Charles egyszerűen idegesített, hiába értettem, mi minden megy végbe benne, hiába mutatott jeleket, hogy fontos neki a családja, a lánya, egyszerűen képtelen voltam neki szurkolni. Akkor már inkább Cathrynnek.
Már azt vártam, a végén spoiler.

Kriszti515>!
Robin Cook: Láz

Még mindig nagy kedvenc ez a könyv :) Fiatalkoromban imádtam és megdöbbentőnek találtam. Rengetegszer olvastam, szinte nem volt olyan év, hogy ne vettem volna elő. A történet adott, nem nagyon van mit magyarázni. A „híres” rák. Nagyon sokszor elgondolkodtam a könyvön. Az is megfordult a fejemben, hogy ha ilyen egyszerű, miért is nincs a ráknak ellenszere? Gondolom persze, hogy nem ilyen egyszerű, de valami igazság alapja csak van :D Ezen kívül szerintem az írótól még két könyvet olvastam, a Kómát és a Műhibát, mindegyiket nagyon szerettem, de akkor is ez a kedvencem :)

szelll>!
Robin Cook: Láz

Kellemes meglepetés volt ez a krimi. Izgalmas, feszültséggel teli volt, annak ellenére, hogy nincs benne gyilkosság vagy bármiféle vérfürdő. Cathryn nagyon szimpatikus karakter lett és Charles is kedvelhető. Könnyed nyelvezete pörgő tempóval párosul, lányos apukaként azonban végig aggódtam a regényt. Átlagostól jobb krimi, de a vége valószerűtlen és túlzó. Nem éppen a legjobb oldalát mutatja a 80-as éveknek, de én bennem így is felébreszti a nosztalgikus vágyakozást egy kicsit lassabb, nyugodtabb világra.

csüpek P>!
Robin Cook: Láz

Bevallom, régen olvastam utoljára (idén) úgy könyvet, hogy azt ne huszonhatszor hagytam volna félbe és kezdtem volna újra. A „Láz” valójában teljesen véletlenül került hozzám: egy költözködésben segédkeztem, mikor a költözők azt mondták, hogy nézzek szét a könyvek között, és ami tetszik, nyugodtan vigyem el. Hát gondolhatjátok… :D
Mindenesetre ez a történet teljesen beszippantott; tetszettek a karakterek, az események pörgése.

Szencsike P>!
Robin Cook: Láz

Nem semmi, újabb áll-leesős könyv. Igaz először felképeltem volna Charlest, de a végére, mikor fejben is rendbe tette magát, már sokkal jobban kedveltem. Szívesen megnéztem volna egy olyan történetet is, ahol a gyár ellen harcolnak, az se lenne egy egyszerű menet.

1 hozzászólás
Erzsi96 P>!
Robin Cook: Láz

Nem úgy alakult, ahogy gondoltam, de tetszett.

nyolcadikutas>!
Robin Cook: Láz

Első könyvem volt az írótól, amit aztán rengeteg olvasás követett. Tulajdonképpen, ha egy Cook-ot elolvastál, mind elolvastad, hisz a kaptafa tipikus esete. Egyszer aztán el is adtam mindet.

belata>!
Robin Cook: Láz

az első könyv amit olvastam tőle,nagyon tetszett

Judit_56 P>!
Robin Cook: Láz

Megrendítő történet. Mindig beleborzongok, amikor meghallom, hogy valaki beteg lett, és ha egy gyerekről van szó, az még szörnyűbb. Egy apa harca a gyermeke meggyógyításáért, a folyamatos őrlődés, tehetetlenség, kilátástalanság. És a betegség mögött megbújó okok. Aki elolvassa ezt a könyvet, biztos, hogy egy pillanatra megáll, és elgondolkodik, hogy milyen szörnyű világban élünk.

Tinka_GothMortuary P>!
Robin Cook: Láz

Még nem olvastam végig, de már most imádom. Amúgy nekem furcsa csak az, hogy vezetékes telefonon beszélnek egymással és technikailag nem fejlettebb a világ? :D Persze, nekem nem nehéz ezt elképzelnem, de akik nem tudják milyen ez, nagy eséllyel lehet, emiatt tennék le. Pedig, ettől eltekintve zseniális egy írás!


Népszerű idézetek

Judit_56 P>!

Az ilyen komoly betegségeknél talán azt a legnehezebb elviselni, hogy az emberek ránk se hederítenek.

60. oldal

Judit_56 P>!

Megdöbbentette az ijesztő gondolat, hogy gyermekek is súlyos betegségben szenvedhetnek.

78. oldal

Judit_56 P>!

Soha életemben nem találkotam még olyan makacs emberrel, mint maga.

87. oldal

Judit_56 P>!

Sajnos, meg kell mondanom… Sajnos, meg kell mondanom… ez a szokványos orvosi kifejezés, amelyhez doktorok olyankor folyamodnak, amikor kifogynak a szóból, …

99. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult: Találj rám!
Jodi Picoult: Sorsfordítók
Stephen King: A holtsáv
Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Michael Palmer: A megváltó halál
Michael Palmer: Bűnszövetség
Tess Gerritsen: A sebész
Lawrence Wright: Október végén
F. Paul Wilson: Kapszula