Kromoszóma (Jack Stapleton & Laurie Montgomery 3.) 79 csillagozás

Robin Cook: Kromoszóma Robin Cook: Kromoszóma Robin Cook: Kromoszóma Robin Cook: Kromoszóma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tökéletes ​génmanipuláció, korszakalkotó szervátültetések, plusz még a klónozásról is szót ejt az orvosi krimik szülőatyja. Mint a többi 15 könyve, a Kromoszóma is bővelkedik fordulatos eseményekben, s a történet végéig a valós világ tudományos fejlettsége előtt jár egy lépéssel. Robin Cook valószínűleg annak köszönheti sikerét, hogy beavatja az olvasót, olyan orvosi titokba, amelyekről sehol máshol nem lehet hallani. Kevin Marshall, a GenSys alkalmazásában álló sejtbiológus nyomozni kezd, mert kígyózó füstöt lát felszállni egy olyan szigetről, ahol a GenSys az általa kikísérletezett bonobó majmokat tartja. Az ő munkája az, hogy a bonobók génállományát emberire cserélje, a cég tiktos céljai érdekében. A génsebészeti úton átalakított bonobók leszármazottjai megváltoznak. De mennyire? A lehetőségek megrémítik Kevint. Ő az egész életét a kutatásnak szentelte, de nem akar olyan dolgot létrehozni, ami még az atombombánál is veszélyesebb lehet. Ezalatt New Yorkban a törvényszéki… (tovább)

Hatodik kromoszóma címmel is megjelent.

Eredeti mű: Robin Cook: Chromosome 6

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Alexandra, Pécs, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633702727
>!
Alexandra, Pécs, 2007
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633702727 · Fordította: Morcsányi Géza
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
542 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635485960

1 további kiadás


Kedvencelte 13

Most olvassa 5

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Jaina
Robin Cook: Kromoszóma

Nem szoktam orvosi krimit olvasni, így féltem ettől a könyvtől. Bár kicsit furcsán és logikátlanul viselkedtek a szereplők, mégis nagyon olvasmányos és izgalmas történet volt. Az orvosi szakkifejezések sem vették el a kedvem, tetszett, hogy Cook földi halandóul írta meg a genetikai „varázslások” menetét, így még nekem is sikerült követnem :) A végére vártam volna valami lezárást, így kicsit kevés volt.

>!
misszi68
Robin Cook: Kromoszóma

Nem ez volt a legjobb Cook könyv, de talán a legizgalmasabb! Rendkívül pergő volt a cselekmény és fordulatos!

>!
Panni777
Robin Cook: Kromoszóma

Faltam a lapokat, megint elkapott a Robin Cook érzés, amit annyira szeretek: hogy haladás van, nincs totojázás. A szereplők egy pillanatig sem lustulnak el, megszállottan keresik egy titok nyitját, még akkor is, ha a főnökeik már túl akarják tenni magukat rajta és elfogadni a legegyszerűbb magyarázatot. Laurie és Jack karaktere továbbra is szimpatikus, a negatív hőseinket pedig nagyon lehetett utálni. Undorító pénzéhes banda volt, ahogy az lenni szokott. Kevint az elején nyafogósnak találtam, de aztán belejött a hősködésbe. :) A majmok bolygója kutatás tetszett, a kromoszómákkal való machinálás mindig olyan izgalmas!

>!
bokrichard
Robin Cook: Kromoszóma

Sokadik könyvem Cook-tól, és most jöttem rá hogy eddig mennyire elfogult voltam vele. Orvosi egyetemistaként nagyra értékelem a témaválasztást, viszont ilyenkor érzem azt, hogy milyen szűk is ez a keret, amiben az író dolgozik. Ismét egy géntechnológiáról szóló könyv, amiben az ember újraélheti a majmok bolygója feelinget. Nagyon jó volt ismét találkozni Louval, Jackkel és Laurieval is. Fordulatokkal teli, olvasmányos könyv.

>!
Szencsike MP
Robin Cook: Kromoszóma

Génmanipulált bonobó majmok bolygója! Nagyon izgalmas volt, mind a NY-i, mind pedig a cogoi szál. Elképesztő ötletet vetett fel a szerző, itt is, mint mindent sajnos a pénz mozgatott, de szerencsére volt pár normális ember, akinek eszébe jutott, hogy ezt nem biztos, hogy kéne. Összességében nagy klassz volt! Vicces volt, ahogy Kevin a lányokkal „küzdött” :) Vinnie pedig, hát, elkeseredtem, olyan rendes fazon…

>!
Kiss_Melinda_Éva P
Robin Cook: Kromoszóma

Két szálon fut a történet és fokozatosan fonódnak össze az események. A bonobó majmok mennyire hasonlítanak az emberre? Vagy az ember hasonlít a majmokra? A DNS szerepe ebben a Cook könyvben is jelentős, de ez nem baj, főleg annak nem aki szereti az orvosi regényeket. Érdekes dolgokat vet fel könyv, amin egy kicsit elgondolkozhat az ember.

>!
Rudolf_Anett
Robin Cook: Kromoszóma

Egy jól megírt orvosi krimi. A történet érdekes, jól megírt. A karakterek is jól ki vannak dolgozva (még ha 1-2 szereplő idegesített is…), még a tudományos szövegek is könnyen megérthetőek, fordulatos. Számomra egyetlen probléma volt, hogy mennyire összecsapta a végét és emiatt eléggé élvezhetetlenné vált a végkifejlett.

>!
Boleslav78
Robin Cook: Kromoszóma

Egy éve kezdtem el Cook könyveket olvasni. A Kóma filmváltozatát néztem meg valamikor tavaly, ami nagyon tetszett, de számomra eddig valamilyen szinten csalódás az összes könyve a Kóma kivételével, (6-on vagyok túl, de már nem fogom erőltetni), főleg a Montgomery-Stapleton páros kalandjai. Alapjában véve nagyon érdekesek a témák, és a történetek is izgalmasan épülnek fel, de a végkifejlet mindig olyan összecsapottra sikeredik, nem marad olyan érzés bennem, hogy ez igen, erre aztán nem számítottam. Ugyanez a véleményem a Ragály és Vektor c. könyvekről, ami a Kromoszómáról.

>!
mefi
Robin Cook: Kromoszóma

Szokásos orvoskrimi, amint azt a Szakács úrtól megszokhattuk, ám ebben az egyik legjobban sikerült karakterhármasa (mely több másik könyvében is) szerepel, és ez rendkívül megdobja az értékelést. Az elolvasása előtt egyébként érdemes elolvasni a Vakságot (Vakság, Kromoszóma, Vektor, így követi időrendi sorrendben egymást a trió története, persze mindegyik darab másról szól.)

>!
Lish P
Robin Cook: Kromoszóma

Jól felépített, izgalmas történet, jó karakterekkel. Jack Stapleton és Laurie Montgomery újabb kalandja ismét jól sikerült, hála égnek az újabb maffia-szál most nem volt annyira hangsúlyos, mint a korábbi történetben.


Népszerű idézetek

>!
szangi P

– Meg tudlak kínálni benneteket kávéval, de határozottan óvlak tőle benneteket. A takarítók azt mondják, olyan erős, hogy a lefolyókat is kitisztítja.

>!
Judit_Sike P

– Sosem volt célom, hogy gazdag legyek – mondta Kevin.
– Sose legyen nagyobb bajod – legyezte meg dr. Lyons.

36. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Stapleton & Laurie Montgomery sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Ne törj csontot
Kip Langello: Alagsor
Michael Palmer: A megváltó halál
Sinclair Lewis: Arrowsmith
Michael Palmer: Bűnszövetség
Martha Stearn: Halálos diagnózis
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Orson Scott Card: Ender árnyéka
Michael Crichton: Szörnyek szigete
Joan Slonczewski: Génszimfónia