Invázió 157 csillagozás

Robin Cook: Invázió Robin Cook: Invázió Robin Cook: Invázió

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​Egyesült Államok nyugati részén egy éjszaka az égen különös, csillaghullásra emlékeztető jelenség játszódik le. Meteorok helyett azonban meghatározhatatlan anyagból készült, apró diszkoszhoz hasonlító korongok csapódnak a Föld felszínére – elkezdődik az invázió. Egy idegen életforma akarja uralma alá hajtani az emberiséget, életre keltve még az ember megjelenése előtt előreküldött lappangó követeit. Téren és időn át mozogni tudó, legyőzhetetlennek tűnő ellenségről van szó, amelynek a felismerése is a lehetetlenséggel határos, legyőzése pedig kizártnak látszik. Uralma azért olyan szörnyű, mert maguk a legyőzöttek boldogan fogadják és létük kiteljesedéseként élik meg. Két egyetemista fiatal, egy orvosnő, egy víruskutató házaspár kamasz fiával, és egy nyugdíjbavonulás előtt álló rendőr – belőlük áll az a maroknyi csapat, amely vállalkozik a kivihetetlenre. Meg akarják fejteni a betegség titkát, hogy a kórt az ellenségessé vált emberek akarata ellenére is legyőzzék, és megállítsák… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Alexandra, Pécs, 2006
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633700450 · Fordította: Fazekas László
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
414 oldal · ISBN: 9635486553 · Fordította: Fazekas László
>!
I.P.C., Budapest, 1997
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636350728 · Fordította: Fazekas László

Enciklopédia 2


Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Cs_N_Kinga P>!
Robin Cook: Invázió

Talán csak túl sokat vártam, mert Robin Cook? Igaz nem is a szokásos krimit kaptam tőle, de akkor is…Nem volt rossz végül is, ha hozzáveszem hogy mikor írta, akkor pedig zseniális. Izgalmak voltak, kíváncsi voltam mi lesz a vége. Kicsit keserédesre sikeredett, azért meghaltak páran. Még fogok azért olvasni az írótól, mert tinikorom egyik kedvence volt. De itt és most nem találtunk egymásra. Ez sajnos azt kell mondjam, nálam egyszer olvasós volt.

Ibanez P>!
Robin Cook: Invázió

Amit Cook bácsi megírt 1997-ben, azt Stephanie Meyer új köntösben hozta tíz évvel később. Igen, ez A burok c. könyv régi „változata”. Adott az emberekbe fészkelő (itt inkább feléledő, mivel mindig bennünk volt) idegen lény, aki átveszi az irányítást a gondolkodás felett, némi problémát csupán az emberi érzelmek jelentenek számára. A változással érzelemmentes, túlzottan kedves, a világot jobbá tenni akaró lényekké válnak az emberek (ez sok szempontból nem is lenne olyan szörnyű…). A történetet az elsőként megfertőződő Beau, valamint barátnője és az ő ismeretségi köre szemszögéből élhetjük végig egy kisvárosból kiindulva… A lények persze elég gyorsan terjeszkednek, így amikor felismerik a problémát, már késő… erre a maroknyi kis csapatra vár tehát a feladat, hogy megpróbálja megállítani a folyamatot, főleg, miután megtudják, hogy Beau és csapata a többi világra nyíló kaput készül megnyitni, s idegen életformák százait a Földre engedni… A megoldás is ismerős lehet, bár kissé drasztikusabb formában, de a tüzet tűzzel elvét a zombikon is alkalmazták nemrégiben :-D

Összességében egy pörgős kis könyv, érdekes cselekménnyel, unalmas csupán azáltal válhat, ha a könyv előtt olvastuk a modernebb változatokat, amelyek lelövik folyton a poént… De ez nem Cook hibája, hiszen ő előbb írta meg… Furcsa módon az alig több, mint 400 oldal nagyon gyorsan lepereg, tényleg seperc alatt be lehet falni a könyvet, végig akciódús és izgalmas.

Ananiila>!
Robin Cook: Invázió

Végig olyan érzésem volt, hogy én ezt már olvastam vagy láttam vagy valamihez piszkosul hasonlít off. Igazából elképzelhető, hogy olvastam már, mert volt egy időszak amikor rá voltam kattanva Cook könyveire, de az még időszámításunk előtt volt.
Lehet, hogy a régről fel-felbukkanó emlékek miatt is, de pont ilyennek képzelek el egy inváziós könyvet.
Jön a láthatatlan földönkívüli, belebújik az emberbe, átformálja, de aztán mindig van valami kis gikszer, mielőtt megtörténik a teljes uralomátvétel.
Tökéletes alapötlet, közepes megvalósítás. nem volt eléggé magával ragadó, izgalmas, a karakterek szimplák.
Megint egy egynek elment könyv.

2 hozzászólás
k_beby P>!
Robin Cook: Invázió

Én azt hittem, nagyon szeretem Robin Cook-ot. Lehet ezek a régebbi könyvei már nem fognak meg annyira. Az újak közül nem nagyon olvastam még. Vagy már megint a sci-fivel volt bajom. Nem igazán tudom. Nem azt mondom, hogy rossz volt, de a többi könyveihez képest ez a sci-fi vonal valahogy nem tetszett. Nem volt rossz az elgondolás, gyorsan is lehetett vele haladni, elég pici maga a könyv. Valahogy elég szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy öt ember hogy fogja megmenteni az emberiséget, de aztán végül megtudtam. Egyébként nagyon hajazott a könyv Stephenie Meyer: A burok című könyvére. Lehet, hogy az írónő koppintott picit Cook-tól.

brigi11 P>!
Robin Cook: Invázió

Végérvényesen lezárult életem egy szakasza, elfogytak a Robin Cook könyveim. Örökké hálás leszek az írónak, hogy kb. 20 éve megszerettette velem az olvasást a könyvei által.
Nem igazán van összehasonlítási alap, hogy mennyire jó sci-fi ez. Az biztos, hogy érdekes volt ilyen könyvet olvasnom az írótól. Meg vannak benne a tipikus Robin Cook sajátosságok. Néhol nekem már unalmas volt.

3 hozzászólás
Lish>!
Robin Cook: Invázió

Ész nélkül felpakoltam várólistára minden Robin Cook könyvet, ahonnan aztán kihívásra ezt választották nekem elolvasni, majd szembesültem vele, hogy ez nem simán orvosi krimi, hanem egy sci-fivel átszőtt orvosi krimi. Mit ne mondjak, elég furcsa jelenség ez a kombó! :D
Több mint 20 éves könyv, ez a fordítás nyelvezetén nagyon átüt, néha elég komikus sorokat olvastam, mai szemmel legalábbis spoiler.
A karakterek eléggé egysíkúak, és a sci-fi miatt az orvosi rész is inkább háttérbe szorul. Emiatt kicsit lassabban haladtam vele, az utolsó harmadban volt végre jobban jelen a rendes orvosi, tudományosabb rész, és még ha néha nem is értettem minden mozzanatot, kísérletet, „orvososkodást”, itt már nagyon pörögtek az események és izgalmas volt a könyv. Annak ellenére, hogy a végkifejlet egy percig nem kérdés.
Nem volt ez olyan rossz könyv, de többet biztos nem kerül a kezem közé, ha már Robin Cook-ot olvasnék (újra), akkor inkább előveszem a Kómát, vagy valamelyik másik jobb, tisztán orvosi krimit.

ViraMors P>!
Robin Cook: Invázió

Hát… nem vagyok lenyűgözve. Lassan be kéne látnom, hogy „kinőttem” a Robin Cook rajongásomból, pedig régen mennyire nagyon szerettem.
Voltak jó dumák ebben a könyvben, és gyorsan lehetett olvasni persze, volt végre egy teljes délelőttöm, amikor csak és kizárólag olvastam…, de itt véget is értek az előnyei. Igazából egy sablon járványos orvosi krimi és egy sablon inváziós sci-fi keveréke. Egy-kettőt olvastál mindkettőből, akkor ezt is olvastad. Sablon karakterek, kiszámítható történet. Kár érte.

Llorente>!
Robin Cook: Invázió

Nekem ez a Robin Cook könyv is nagyon tetszett, az izgalmat végig sikerült fentartani. Eleinte azon gondolkodtam, hogy ha én lennék az egyik főszereplő helyébe, hogyan lehetne nem megfertőzni, sajnos a könyv végére az influenza utolért :D. Egy idő után pedig végig arra gondoltam, hogy ez a maroknyi csapat hogyan fogja tudni megállítani egy ilyen gyorsan terjedő járványt, amire láthatóan senki se immunis. Maga az invázió formája is érdekes volt ezzel a kaptár elmélettel, és volt egy újabb összeesküvés elmélet a dinók kipusztulásáról.

amedeclair>!
Robin Cook: Invázió

Izgalmas, gyorsan olvasható. A történet nagy része hihető, habár ufók és fertőző vírusok vannak benne. Az autós üldözéstől kezdve viszont tényleg csak a szerencse munkálkodott, random dolgok történtek és a főszereplők pedig persze, hogy mindig szerencsések.
A vírus legyőzése érdekes volt, már tudom, miért lett annyira különböző a World War Z filmadaptációja. Összecserélték ezzel a könnyvel.

Levenzia>!
Robin Cook: Invázió

Robin Cook és az UFO-k ? Már jó régóta ott várt a polcon, de nem mertem kézbe venni….Valahogy elképzelhetetlennek tűnt, hogy az eddigi „ megszokott” séma alapján írt, és általam olvasott könyvek után, ebben a témában is tud alkotni. Méghozzá nem is akármilyet. Abszolút pozitív csalódás volt.Lényegében nem nagyon tudtam letenni.A filmet nem láttam, és alapvetően az ufo-s történetek és a sci-fi sem az én műfajom, de most örülök, hogy bátrabb voltam :)


Népszerű idézetek

ViraMors P>!

Egy hét televízió nélkül, és a lakosság intelligenciahányadosa az egekbe szárnyal.

ViraMors P>!

–Ahhoz, hogy időn és téren át eljussanak hozzánk, nem hiszem, hogy az idegenek ugyanazt az energiát használnák, amit mi a pirítóskészítéshez.

Aliko>!

– Köszönöm, hogy elfogadták a meghívásunkat – mondta lefegyverző
mosollyal közvetlen hallgatóságának; és a megszámlálhatatlanul sok tévénézőnek.

serengeti P>!

Hatalmas, égbe nyúló fenyők között meghúzódó, gerendákból ácsolt ház állt előttük.

307. oldal

serengeti P>!

Beau szétnyitotta a markát, Rocko pedig a fejéhez kapott; haja tövén a bőre úgy fájt, mintha tüzes vassal égették volna.

113. oldal

serengeti P>!

Aztán bekapcsolta a CD-lejátszót, és felrakta a kedvenc zenéjét, Sztravinszkij Tavaszi
áldozatát.

438. oldal

serengeti P>!

Hogy csökkentse valamelyest a gyomorégését, Cassy bekapott egy tablettát, és kiállt a repülőtér épülete elé, a taxira várakozók közé.

233. oldal

szangi >!

– A számítógépem megbolondult! – panaszkodott John Barkly. – Éppen az Internetben voltam.

14. oldal

ViraMors P>!

Cassy kinyúlt a takaró alól, és lenyomta a késleltető gombot, tíz isteni percet adva ezzel még magának.

1 hozzászólás
ViraMors P>!

– Gyűlölöm az öngyilkosságokat! – jelentette ki Vince.[…]
– Jobban, mint a gyilkosságot? – kérdezte Jesse.
– Igen – válaszolta Vince. – A gyilkosság áldozatának nincs választási lehetősége, az öngyilkosnak viszont igen.

Kapcsolódó szócikkek: öngyilkosság

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Brown: Inferno
Steve Berry: Az elveszett parancs
Justin Cronin: A szabadulás
James Dashner: Tűzpróba
Dean R. Koontz: Az ősellenség
Robert Ludlum: A Fantom
Frank Herbert: Védett nők
Tess Gerritsen: Véráram
Stephen King: Álomcsapda