Idegen ​test (Jack Stapleton & Laurie Montgomery 8.) 52 csillagozás

Robin Cook: Idegen test

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jennifer ​Hernandez, a végzős orvostanhallgató rossz hírt kap: nagymamája elhunyt egy csípőprotézis-műtét szövődményében egy újdelhi magánkórházban. Jennifernek kell intézkednie nagyanyja testének örök nyugalomra helyezéséről. A lány Indiába utazik, és ezzel kezdetét veszik azok a kalandok, amelyek során egyszerre kerül szembe az indiai korrupt bürokrácia dzsungelével és egy semmiféle gátlást nem ismerő csoport ravasz összeesküvésével.
Jennifer nem hiszi, hogy nagyanyja természetes halált halt. Gyanakvását csak alátámasztja, hogy másik két hasonló haláleset is történt amerikai betegekkel indiai magánkórházakban.
Az Indiába irányuló amerikai gyógyturizmus hatalmas nyereséget hoz a távol-keleti országnak, ám még ennél is nagyobb veszteségeket okoz az amerikai egészségügyben érdekelt cégeknek. Mivel dollármilliárdok forognak kockán, egyik oldal sem válogat az eszközökben, amikor saját üzleti érdekeiket kell megvédeniük. A gyilkosságtól sem riadnak vissza…
Jennifer… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Alexandra, Pécs, 2009
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632970905 · Fordította: Cserna György

Enciklopédia 2


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

clarisssa P>!
Robin Cook: Idegen test

Tiniként rengeteg könyvet olvastam Robin Cooktól, később már csak hébe-hóba, az elmúlt öt évben viszont egyetlen krimije sem került a kezembe. Most nagy lelkesedéssel vágtam bele ebbe, már csak azért is, mert igazán megörültem, amikor megláttam, hogy a két, régről ismert és kedvelt főszereplő, Jack Stapleton és Laurie Montgomery már külön sorozatot is kapott!
Rögtön az elején meglepetés ért: már a kezdetekben megtudjuk, hogy kik, miért és hogyan követik el a bűntényt. Robin Cook zseniális „mesélőkéjét” minősíti azonban, hogy ettől mégsem lesz unalmas a történet, hiszen együtt törhetjük a fejünket a főszereplőkkel és velük együtt rakosgathatjuk össze a részleteket, no meg elkísérhetjük őket egy izgalmas indiai nyomozásra is. Bár Jack és Laurie kicsit későn tűnnek föl, mégis fejezeteik épp eléggé „Jackesek” és „Laurie-sok” ahhoz, hogy rögtön igazi lendületbe jöjjünk általuk. Indiából is sokat kapunk, érezhető, hogy Robin Cook saját utazási élményeit, érzéseit is beleszőtte a leírásokba. Érdekes, hogy hiába a sok szépség és a páratlan kultúra, ez a vidék engem sosem vonzott, a hatalmas nyomor vissza-visszatérő lefestése után pedig már még kevésbé fog…
Kellemes, izgalmas, pörgős olvasmány volt, a sok buszozás mellé pont jól jött. Meglepett, hogy viszonylag kevés volt az orvosi rész benne, a krimi sokkal nagyobb hangsúlyt kapott – ez annak idején fel sem tűnt, de persze az is lehet, hogy az én mércém változott azóta. Viszont most újra kedvet kaptam Robin Cookhoz, a következő olvasásommal biztosan nem fogok ismét öt évet várni!

>!
Alexandra, Pécs, 2009
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632970905 · Fordította: Cserna György
Aquarius P>!
Robin Cook: Idegen test

Három évig akklimatizálódott a könyv, a polcomon. Most, három nap alatt kiolvastam. Végig izgalmas, eseménydús történet. A karakterek megformálása nagyon jól sikerült, még a mellékszereplők is igazi egyéniségek. És India… „Az ország az elképesztő szépség és az otromba rútság hihetetlen elegye. Egyszerre szembesülsz a mesés gazdagsággal és a nyomorúságos szegénységgel.” Bepillantást nyerhetünk egy nép mindennapjaiba, vallásába, temetkezési szokásaiba, mely háromezer év alatt, szinte semmit nem változott.
Jó volt utazni, és nagyon kellemes kikapcsolódást jelentett. Részemről, jár az öt csillag.

gab001 P>!
Robin Cook: Idegen test

Régen nagyon sok Robin Cook-könyvet olvastam, így amolyan nosztalgiázás volt ez részemről, bár be kell vallanom, hogy nem azt kaptam, amit vártam. Már egészen az elejétől lehetett ismerni a különböző oldalak szereplőit és motivációit, aminek persze meg volt a maga előnye is, hisz így nem csak az utolsó pár oldal alapján kell ítéletet alkotni az eseményekről. Ugyanakkor hatalmas pozitívum, hogy Indiában játszódik a történet, amit nyugati szemmel mutat be a szerző. Szinte olyan, mintha az olvasó is ott járna, s betekintést nyerne ebbe a különös világba. Ráadásul a cselekmény is kellően lendületes és változatos, bár a fülszöveg túl sokat árul el, amit szerencsére csak utólag olvastam.

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Robin Cook: Idegen test

Nem ez a legjobb Robin Cook könyv, de egy jó átlagot azért hoz. Nincsenek kérdések, nincsenek rejtélyek, a gyilkosok személye és a motivációjuk az első pár oldalon már rögzítésre kerül, így a nyomozás izgalma elég mérsékelt. A már sok korábbi műből ismert Stapleton házaspár bevonása kicsit mesterkélt, szerintem nélkülük is megállt volna a történet a maga lábán. Befejezés nekem egy kicsit kurtára sikeredett, némely vonatkozásban lezáratlan, más tekintetben pedig életszerűtlen. A felsorolt negatívumok ellenére a könyv tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani, a történet sodró lendülete és a szerzőtől megszokott magabiztos cselekményvezetés átsegíti az Idegen testet a sablonok alkalmazása miatti holtpontokon.

1 hozzászólás
brigi11 P>!
Robin Cook: Idegen test

Tipikus Robin Cook, a jól ismert forgatókönyv szerint a kedvenc boncoló házaspárral. Egy picivel jobb volt, mint az utolsó, bár lehet, hogy csak India miatt.

Szencsike P>!
Robin Cook: Idegen test

Ez izgalmas könyv volt, bár tudtuk, hogy mi miért történt, mégis a nyomozás kimenetelén lehetett izgulni. Minden tiszteletem Jenniferé, hogy kiállta ezt az erőpróbát. Kellemesen pörgős olvasmány volt, Laurie-ékat keveset láttuk, bár én leginkább azon izgultam, hogy sikeresen essen teherbe :D Indiáról elég keveset tudtunk meg, ám az igazságszolgáltatását érte nagyon sok kritika. Kicsit hiányoltam azokat a leírásokat, amiket a Szfinx c. kötetben megfogalmazgatott a szerző Egyiptomról, itt is lehetett volna több ilyen.

briggg>!
Robin Cook: Idegen test

Tetszett nagyon, hogy annyira nem orvosi, viszont pörgős lendületes regény.

Anheszenamon>!
Robin Cook: Idegen test

Nagyon tetszett, mert amellett, hogy izgalmas volt, egy igazán különleges és egzotikus országban, Indiában játszódik. Kicsit megismerhetjük Delhi pörgős, zsúfolt és koszos utcáit, felsorol pár látványosságot, bevezet a hiedelmekbe, foglalkozik a karmával és a reinkarnációval is. Végig beleéltem magam, és miközben olvastam, én is Indiában éreztem magam :D
http://ritaolvas.blogspot.com/2011/04/robin-cook-idegen…

Sheilacsaj>!
Robin Cook: Idegen test

Nem sokkal a nagypapám halála után olvastam a könyvet. Kicsit furcsa volt, hogy ilyen témában íródott könyv, nem hiszem, hogy gyakori lenne, hogy a holtak ennyire szereplői egy könyvnek.

Panni777>!
Robin Cook: Idegen test

Nem az a tipikus Robin Cook-könyv, de nekem tetszett. Mindig szeretem, ahogy a főszereplők nekiállnak megoldani egy problémát: semmivel sem törődve beleártják magukat a bonyodalmakba és addig nem nyugszanak, amíg az összes kérdésükre választ nem kapnak.
India világa annyira nem bűvölt, sosem érdekelt igazán, nem hiszem, hogy valaha is az úticélok között fog szerepelni… Valahogy hidegen hagynak az ilyen áhítatos vallásos kultúrák. Elég durva különbség van a gazdagság és a nyomor negyedek között, miközben egymás mellett élnek az emberek… A motoros riksák tetszettek. :)


Népszerű idézetek

Aquarius P>!

A halál nagyon is az élet része, és ha nem lenne halál, akkor nem lenne az élet olyan különleges dolog.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · halál
Aquarius P>!

Ha az ember szabadnak gondolja magát, akkor szabad. És ha az ember úgy érzi, gúzsba kötötték, akkor gúzsba kötötték. Ez a mondás igaz, „a gondolkodás teszi igazzá”.

(Ashtavakra Gita)

7. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Stapleton & Laurie Montgomery sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Patricia Cornwell: Halálnak halálával
Tess Gerritsen: A sebész
Tess Gerritsen: Véráram
Kathy Reichs: Ne törj csontot
Lars Kepler: A hipnotizőr
Stephen King: A halálsoron
Michael Connelly: Az igazság ára
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Chuck Palahniuk: Harcosok klubja