Haláltusa 66 csillagozás

Robin Cook: Haláltusa Robin Cook: Haláltusa Robin Cook: Haláltusa Robin Cook: Haláltusa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dúsgazdag, befolyásos üzletemberek, kitűnő családból származó fiatal lányok agyában fészkel a pusztító kór. A gyógyulás küszöbén álló, emlőrákos nők állapota egyszer csak megmagyarázhatatlanul, drámaian romlani kezd. Életben maradásukra semmi esély. Hacsak… Miami harsány ege alatt orvosmaffia és egy könyörtelen kéjgyilkos szedi áldozatait. A szálak a Forbes Onkológiai Klinikára vezetnek, ahol a zseniális orvospalánta, a hippikülsejű és kissé rovott múltú harvardi medikus, szőke bombázó kedvesével az oldalán, reménytelennek tűnő küzdelmet folytat a tudomány tisztaságáért és a puszta életéért…

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
I.P.C., Budapest, 2007
446 oldal · ISBN: 9636353285 · Fordította: Feldmár Teréz
>!
I.P.C., Budapest, 2002
448 oldal · ISBN: 9636352399 · Fordította: Feldmár Teréz
>!
I.P.C., Budapest, 1993
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 963635121X

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Judit_56 P>!
Robin Cook: Haláltusa

Először is, szeretnék egy kicsit az érzéseimbe bele menni, aztán majd jöhet a könyv értékelése is.
Szóval érzések.
Nagyon, de nagyon sajnálom azt, hogy amikor gyerekként elindultam az olvasás útján (10-14 évesen) nem volt MOLY. Vagy ha volt is, én nem ismertem. Mert annyira, de annyira szeretném elolvasni, hogy akkor mit gondoltam. Hogy akkor mit éreztem, amikor olvastam a könyvet. Nekem Cook a legnagyobb kedvencem, maga a csoda. Viszont újra olvasva a könyvét, ami velem egyidős, sajnos nem tudom teljesen úgy értékelni mint 10 évesen.

Szóval értékelés.
Valahogy így visszaolvasva a könyveit, amit azért teszek, mert régen nem írtam róla értékelést, és úgy gondolom, hogy most itt az ideje „szakértői szemmel” belemenni.
Visszaolvasva rengeteg apró hibát fedezek fel. És rengeteg idegesítő hibát.
A karakterek kidolgozásával azt hiszem Cook bácsi egy kicsit bajban volt, hisz két annyira idegesítő embert hozott létre, akiket folyamatosan lapáttal csapkodtam volna. Sean egy borzalom. Ilyen férfi rengeteg van a világban, aki csak kihasználja a nőket, aki csak nevet rajtuk, akinek csak arra jók, hogy főzzenek és satöbbi. És ezzel a karakterrel nem tudtam azonosulni. Aztán jött Janet, aki meg az a tipikus karakter, aki rámászik a férfiakra, megfojtja, nem hagy neki szabadságot, nyomaszt és nyávog egyfolytában. Hát, őt se lehet szeretni az állandó hiszti miatt. A nyomozás kezdetekor viszont mind a ketten pozitív személyiség változáson mennek keresztül, hiszen feladják elveiket, félelmeiket, és ahogy tudnak próbálnak a másiknak segíteni.

A könyv végére szintén tudok egy kis kritikát felhozni, hiszen az üldözési mániát egy kicsit túlzásba vitte az iró, azzal hogy A üldözi B-t, C üldözi B-t, D üldözi C-t.

Összességében: A történet egyébként tetszett, az ötlet nagyon szuper, a kivitelezés is, csak két szerethetőbb karakter kellett volna.

Levenzia>!
Robin Cook: Haláltusa

Többedik R.C. regényem, és talán ez tetszett a legjobban eddig. Sean vakmerő zabolátlansága, meg szegény barátnője, akit mindenbe belerángatott ( és fordítva is ). Helyenként vicces is volt, és több szál is egymástól függetlenül futott és fejeződött be. Mindenesetre most kihagyok pár hónapot, mert azért helyenként eléggé egy kaptafa. A szakmai rész itt kicsit komolyabb volt, és talán kevésbé érdekes is.

Gitta_Bry P>!
Robin Cook: Haláltusa

Mit mondjak? Felejthető. A közepe táján annyira untam, hogy majdnem abbahagytam. Az alapötlet nem volt rossz, de a kivitelezés valahogy nem sikerült igazán…
Attól a mennyiségű szemforgatástól pedig, amennyit a női szereplők elkövettek, a sztori végére kocsányon kellett volna lógnia a látószervüknek…

Nokimaki>!
Robin Cook: Haláltusa

Nem tetszett. Nem kötött le, és ami a legrosszabb, úgy elkalandozott közben a figyelmem, hogy a cselekményt csak részletekben tudom már most összerakni. Azt hiszem, az orvos-krimik nem nekem valók. :(

mefi69>!
Robin Cook: Haláltusa

Kezdjük azzal, hogy a történet egy egészségügyi kürettel kezdődik, és ugyancsak egy állhatatos medikus a főszereplő (bár férfi), mint a Kómában.(Zárójelben jegyzem meg, hogy Cook szeret félmeztelen, fedetlen keblű, jó testű hölgyeket megtámadtatni – itt is, meg a Kómában is :D ). Aztán folytassuk azzal, hogy a történetben nincs csavar, mert azt az ember már a címből és az első fejezetből kitalálja, helyesen. Mivel a sztori nem túl erős, emelni kellett a tétet, egy pszichopata beiktatásával, akinek a gyilkolási módszere a Kómából már ismert. Számomra a főszereplő vezérlő elve (a kutatási vágy) nem olyan erős, hogy komolyabb törvényszegést kövessen el az ember, mint például betörés, hullagyalázás. Később, a gyanú felébredésekor már elfogadható lenne, de akkor már súlyosabb dolgok kerülnek terítékre.
Az orvosszakmai dolgok megértése nehézkes, a sztori egy jó közepes, a végkifejlet nem meggyőző, a némi humor emel egy kicsit a csillagozáson, de nem sokat.
Próbálom megnézni majd filmen is, de a leírás szerint úgy látom komolyabb változtatásokon esett át a történet, meglehet a javára. Majd kiderül.

Szencsike P>!
Robin Cook: Haláltusa

Végzetes motivációból nem volt hiány, de maga a regény, tisztes iparosmunka. Jó volt, érdekes volt, kb. átlagos karakterekkel (Sean megmosolyogtatott a pofátlanságával, a kis barátnőjét néha túl soknak találtam, a főgonoszok sokkal érdekesebbek voltak), de kb. ennyi.

AnnaAnn>!
Robin Cook: Haláltusa

Kedvenc Robin Cook könyvem. Izgalmas nyomozás, szimpatikus karakterekkel.

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Robin Cook: Haláltusa

Huszonöt éve olvastam először, akkor kétségkívül jobban tetszett. Tipikus Robin Cook regény, annak minden erényével és hibájával. A cselekmény végig eseménydús, de rendkívül kiszámítható. A főszereplő pedig Jack Stapleton előképének tekinthető minden tekintetben, ritkán vicces, inkább erőltetetten laza, de tőle működik a könyv. A történet végefelé már kicsit túlbonyolított és túlpörgetett; Benny Hill-show-szerűen kergetik egymást a szereplők, a főhőst a yakuza, akiket az ipari kém, velük párhuzamosan a főhősnőt a kéjgyilkos, akit pedig a biztonsági főnök. Ez némiképp túlzás, kevesebb érzésem szerint több lett volna. Minden kritika ellenére a Haláltusa kellemes kikapcsolódást biztosít, de nem hagy maradandó élményt. Azaz tipikus Robin Cook- könyv.


Népszerű idézetek

tolkien>!

A ragyogó csillagok alatt heverészve a jövőről ábrándozott. És íme elérkezett a várva várt jövendő, de semmiben sem hasonlított az álmaira.

387.-388. oldal

zizu8>!

-Nagyon izgalmas korszakhoz érkezett el a biológia tudománya--folytatta Sean.-A tizenkilencedik század a kémia évszázada volt, a huszadik a fizikáé. De a huszonegyedik század a molekuláris biológia korszaka lesz. Ez lesz az az idő, amikor mindhárom tudomány- a kémia, a fizika és a biológia- egyesül… Döbbenetes eredményeket fognak elérni: a science fiction valóra válásának leszünk tanúi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Hétfő csont nélkül
Stephen King: A halálsoron
Dennis Lehane: Hideg nyomon
James Ellroy: Szigorúan bizalmas
Michael Connelly: Az igazság ára
Dennis Lehane: Viharsziget
Lawrence Block: Sírok között
Harlan Coben: Senkinek egy szót se
Caleb Carr: A Halál angyala
Dennis Lehane: Titokzatos folyó