Halálfélelem 129 csillagozás

Robin Cook: Halálfélelem Robin Cook: Halálfélelem Robin Cook: Halálfélelem Robin Cook: Halálfélelem Robin Cook: Halálfélelem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Boston legnagyobb bankjaiban és üzlethálózataiban az a szokás, hogy a „veszélyeztetett korban” lévő tisztségviselőknek rendszeres orvosi vizsgálaton kell részt venniük a Jó Egészségügyi Klinikán. A kezdeti biztató eredmények után hirtelen döbbenetes események következnek: a nemrég még egészségesnek látszó páciensek sorra szívrohamot kapnak, s az intenzív kezelés ellenére néhány órán belül meghalnak. A boncolási eredmények minden esetben a szervezet totális elöregedéséről tanúskodnak, holott a korábbi kivizsgálások során erre semmi nem utalt. Dr. Jason Howard értetlenül és tehetetlenül áll a rejtély előtt. Ám amikor barátja és kollégája, a neves génbiológus néhány nap alatt éveket látszik öregedni, majd Howard szeme láttára meghal, az orvos magánnyomozásba kezd…

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
I.P.C., Budapest, 2008
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636353346 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
I.P.C., Budapest, 2003
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636352453 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
I.P.C., Budapest, 1999
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636351406 · Fordította: F. Nagy Piroska

3 további kiadás


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Csiga_bige P>!
Robin Cook: Halálfélelem

Izgalmas volt és hátborzongató. Belegondolni is rossz, hogy az orvostudomány milyen felfedezéseket tehet, vagy tett, és ezekkel hogyan élhetnek vissza.
Dr. Jason Howard szimpatikus főszereplő volt. Tetszett, hogy milyen empatikus orvos, és mennyire nem nyugszik bele kollégája váratlan halálába, holott nem is voltak közeli viszonyban.
A cselekmény jól volt felépítve, többfelé látszott ágazni a történet, végeláthatatlan kérdések és bonyodalmak szövevényén át, siekrült eljutni az ijesztő végkifejletig. Mégis úgy éreztem, hogy le kell vonjam azt az egy csillagot, mivel számomra már az elején világos volt az összefüggés, csak a miért nem volt egyértelmű.

Szencsike P>!
Robin Cook: Halálfélelem

Érdekes történet volt, néha az volt az érzésem, hogy két külön szálon fog megoldódni ez a rejtély, de végül megvolt a kapcsolódás.Igaza van az írónak, hogy sokszor tényleg csak a véletlenen múlik, hogy jó vagy rossz dolog sül ki a kutatásokból. A másik szálhoz kapcsolódva, borzasztó belegondolni, hogy vannak olyan szemléletű vezetők, mint Shirley, és Cook ezzel megint csak az amcsi eü. biztosítási módszer ellen szól. Tényleg nem akarok ott beteg lenni, főleg az ilyen veszélyek miatt.

MeliSzabo>!
Robin Cook: Halálfélelem

Ez az első könyv, amit Cooktól olvastam. Nem mondanám, hogy tetszett, de azt se, hogy nem. Egyszer olvasós könyv ez. Az egyik negatívumaként azt lehet mondani, hogy a közepétől már sejteni lehetett, hogy mi is lesz a történet végén.

diskgirl>!
Robin Cook: Halálfélelem

Nagyon izgalmas volt, letehetetlen. Mindamellett, hogy ragyogó krimi, érdekes etikai kérdéseket vet fel a könyv. Sokat gondolkodtam rajta.

Seldon>!
Robin Cook: Halálfélelem

Sokáig nem sejtesz semmit de a vége felé kezd nagyon izgalmassá válni a story. Van benne meglepő fordulat, kreatív ötlet, kaland. Az érdekes környezet és az aktuális téma miatt erősen ajánlom.

Koroknai>!
Robin Cook: Halálfélelem

Az elő könyvem tőle. Akkoriban nagyon tetszett, mondjuk elvette az izgalom ízét, hogy már az első oldalon lehetett tudni, hogy mi történt, a többi csak a miértre volt válasz.

Minka>!
Robin Cook: Halálfélelem

Izgalmas, jól megírt könyv. Sokáig nem sejtettem, hogy ki a tettes és ez jó.

Koncz_Judit>!
Robin Cook: Halálfélelem

Ez a könyv jó! Pörgős, olvastatja magát. Jó a főszereplő, jó a nyomozó. Tudom, hogy egy kaptafa történet. De akkor is szerettem.

Palinszki>!
Robin Cook: Halálfélelem

Fordulatos történet, a szokásos Cook-féle orvosi cselekménnyel… de azért olvastam már jobbat is tőle. :)


Népszerű idézetek

_ada>!

A halál egyben harcot is jelentett mindig, az élet ritkán szűnt meg olyan szépen, csendben, ahogy a filmek mutatták.

P1cike>!

…az érzések nem mindig igazodnak a valósághoz…

szangi>!

„még a paranoiásoknak is van ellenségük”

Nokimaki>!

Az idegen fehérjék váratlan megjelenése felért egy molekuláris szintű pestissel.

(első mondat)

Judit_Sike P>!

Az emberek gyakran visszariadnak attól a gondolattól, hogy kórházba menjenek.

29. oldal

Judit_Sike P>!

Nem szabad búskomorságba esnem. Tennem kell valamit.

97. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Tess Gerritsen: A sebész
Stephen King: A halálsoron
Mario Puzo: A Keresztapa
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
Michael Connelly: Az igazság ára
Dennis Lehane: Hideg nyomon
Stephen King: A remény rabjai