Gyilkos ​terápia (Jack Stapleton & Laurie Montgomery 10.) 35 csillagozás

Robin Cook: Gyilkos terápia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Robin Cook leghűségesebb olvasói már jól ismerik az igazságügyi orvosszakértő házaspárt, Jack Stapletont és feleségét, Laurie-t. Laurie visszatér hosszúra nyúlt szülési szabadságáról, és rá jellemző módon ezúttal is olyan ügybe keveredik, amelynek a szálai messzire nyúlnak: érintik a New York-i olasz maffiát, és közvetve a japán jakuzát is. Míg a háttérben kíméletlen harc folyik a legújabb biotechnológiai felfedezés, a pluripotens őssejtek szabadalmának megszerzéséért, és az ezzel járó milliárdos üzlet irányításáért, személyes és családi drámák is kibontakoznak.

Robin Cook ezúttal is kiváló regénnyel lepte meg olvasótáborát: szokás szerint az utolsó pillanatig feszült izgalomban tartja az olvasót, és a tőle megszokott könnyed, fordulatos stílusban tárja elénk a szövevényes cselekményt.

Eredeti mű: Robin Cook: Cure

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Alexandra, Pécs, 2011
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632976808 · Fordította: Cserna György

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Laurie Montgomery


Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Judiii
Robin Cook: Gyilkos terápia

Már akkor tudtam, hogy izgalmas lesz, amikor elolvastam a két nevet és a hozzátartozó leírást a szereplőlistában. Nem is kellett csalódnom, tényleg az volt. Nagyon tetszett a háttérsztori, a jakuza és a maffia kapcsolata és persze Laurie kifejezetten szimpatikus volt.
Anyukám könyve, miután elolvastam, mondtam neki, hogy nagyon jó volt. Azt mondta, hogy „Robin Cook mindig jó”. Szóval biztos, hogy fogok még olvasni az írótól.

>!
encus625 P
Robin Cook: Gyilkos terápia

Ez volt az első könyvem a szerzőtől, így nem tudtam megítélni, hogy a többi könyvéhez képest ez milyen. Alapvetően tetszett Laurie hozzáállása és munkája, a maffia pár embere a vicc kategóriájába tartozik, annyira pancserek voltak, de minden jó, ha a vége jó.
Azért el kell mondanom, hogy amikor az 50. oldal után már 9 hulla volt, majdnem félredobtam a könyvet. :)

>!
Alexandra, Pécs, 2011
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632976808 · Fordította: Cserna György
>!
bmgrapes I
Robin Cook: Gyilkos terápia

Régebben faltam Robin Cook regényeit, azután egyszer csak felhagytam velük. Nem emlékszem, hogy miért.
A nagylányom szerint 2002-ben olvastam utoljára valamelyik könyvét, és akkor azt mondtam, hogy unalmas volt.
Nem emlékszem erre, de most jól az eszembe vésem.
Az orvosi krimi koronázatlan királya ugyanis nagyon eltávolodott az emlékeim szerint oly' izgalmas orvosi témától, ami pedig a krimit illeti….. inkább maffiás thriller.

>!
Chosen
Robin Cook: Gyilkos terápia

A „Beavatkozás” elég gyengécske eresztése után egy kicsit sikerült visszaállítani Cook-nak a renoméjából, de nem nagyon. Olvasható volt, néhol izgalmas, de fényévekre van azoktól a regényektől, amelyek az ő írói karrierjének csúcspontját jelentik.

1 hozzászólás
>!
Brigosz
Robin Cook: Gyilkos terápia

Nekem ez a könyv csalódás volt. :(
Ez előtt két nagyon jó Robin Cook könyvet olvastam, ez meg sem közelíti azokat. Unalmas és kiszámítható volt, a szereplők sem lopták be magukat szívembe.
Szerintem elég ennyit mondani egy krimiről, le lehet belőle szűrni minden lényegeset.

>!
Szencsike MP
Robin Cook: Gyilkos terápia

Jack&Laurie történetek nálam nagy favoritok, ez is jól sikerült. Az eleje elég lassan indult, néha elvesztem a maffia-jakuza bonyolult kapcsolatrendszerében, de egész remek történet kerekedett ki belőle. A CRT-s csapatról szívesen olvasnék még többet, mert nagyon érdekes munkájuk van. Mókás volt látni Laurie tépelődését a munka vs. anyaság kérdésében, de ő mindkét helyen megállja a helyét :)

>!
Irongirlvatera
Robin Cook: Gyilkos terápia

mintha nem is Cook írta volna, csak egy gyenge szellemíró… Kár érte.

>!
matka
Robin Cook: Gyilkos terápia

Érdekes volt, bár Cookot az orvosi krimijeiért szeretem.

>!
leex_leex
Robin Cook: Gyilkos terápia

Korábbi Cook könyvek jobban tetszettek. Nem mondanám kimondott orvos kriminek.

>!
RelaxDorka
Robin Cook: Gyilkos terápia

Mi ez a cím?! Semmi köze nincs a tartalomhoz, nyomokban sem találtam rá utalást. Első könyv, amit az írótól olvastam, és igen lassan haladtam vele, az első 200 oldalig többször félretettem. Ez a jakuzás vonal, kimondhatatlan nevek és rengeteg szereplő kicsit sok(k) volt. Egy 430 oldalas könyvnél 3-4 oldalas lista van a szereplőkről.. Orvosi krimit vártam, és ebből a részből volt a legkevesebb, de az legalább jó volt. A kezdeti nehézségek után egy egész olvasmányos rész következett, viszont tele volt a szereplők olyan következtetéseivel, amire lehetetlenség lett volna „rájönni” nulla ismerettel. Ilyenkor a fejem legszívesebben falba vertem volna. spoiler A főszereplők Jack és Laurie szimpatikusak, meg fogok próbálni egy másik könyvet is miattuk, hátha.


Népszerű idézetek

>!
encus625 P

Akkor fogalmazza meg úgy a levelet, hogy súlyos következményei lehetnek a családjára nézve, ha nem száll le az esetről. Hangsúlyozza ki azt is, hogy ugyanilyen következményekkel jár az is, ha bárkinek beszél erről az üzenetről, különösen a rendőrségnek. Nem kell olyan hosszút írnia, mint a Háború és béke. Igazság szerint inkább legyen érthető, mint hosszú.

186. oldal

>!
dianna76 P

A holttestet tetőtől talpig a legkülönbözőbb mintázatú és színű, szépen kidolgozott tetoválások borították. – Az a baj, hogy ez kissé megnehezíti a külsérelmi vizsgálatot. De az kétség nélkül megállapítható, hogy az illető jakuzakatona.
– Tényleg? – kérdezte Lou. – Úgy érted, a tetoválások miatt?
– Nem csak a miatt – mondta Laurie. Azzal felemelte a holttest bal kezét. – A kisujján hiányzik az utolsó ujjperc, ami gyakori öncsonkítás a jakuzáknál. Ezzel biztosítják feltétlen hűségükről a vezetőjüket: saját maguknak kell levágniuk a kisujjak utolsó ujjpercét és átadni a főnöknek. Így rituális módon meggyengítik azon képességüket, hogy megmarkolják a kardot, és ezzel jobban függenek a főnöküktől.
– Viccelsz? – kérdezte Lou kétkedve.
– Eszemben sincs – válaszolta Laurie. – És még valami – folytatta, aztán megemelte a férfi petyhüdt péniszét, amelyen egy sor kitüremkedés volt látható. – Ez is egy érdekes jakuza rítus. Ezek itt kis gyöngyök. Gyöngyöket ültetnek be a bőr alá, pontosan annyit, ahány évet börtönben töltöttek. Az illető magának csinálja érzéstelenítés nélkül.
– Jaj! – mondta Lou, aztán borzongva összenéztek Vinnie-vel.

227-228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurie Montgomery
>!
dianna76 P

Tegnap este nagyon felizgatta az ügy, de igazán csak most lett izgatott, hiszen még érdekesebbé vált az eset azzal, hogy mind az áldozat, mind pedig a gyilkos ott feküdt a hűtőkamrában.

254. oldal

>!
dianna76 P

– Tudom, hogy van mondanivalód számomra, Kendzsi – mondta Laurie hangosan a hűtőkamra súlyos csendjében –, én pedig nyitva tartom a fülem, és figyelek. Megvan az, aki megölt téged, csak sajnos azt még nem tudjuk, hogy kik vagytok. Kérlek, légy türelemmel!

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurie Montgomery
>!
dianna76 P

A házat a halál bűze lengte körül, …

297. oldal

>!
Judiii

Számára nem léteztek alantas feladatok. A pénzügyi szakma minden csínját-bínját ismerte és művelte a legapróbb feladatoktól a legelvontabbakig.

85. oldal (Alexandra, 2011)


A sorozat következő kötete

Jack Stapleton & Laurie Montgomery sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Ne törj csontot
Kip Langello: Alagsor
Michael Palmer: A megváltó halál
Sinclair Lewis: Arrowsmith
Michael Palmer: Bűnszövetség
Martha Stearn: Halálos diagnózis
Patricia Cornwell: Halálnak halálával
Lars Kepler: A hipnotizőr
Pergel Zsolt: Halálgyár
Martha Tailor: Rémálom