Fertőzés (Jack Stapleton & Laurie Montgomery 5.) 81 csillagozás

Robin Cook: Fertőzés

„- Azt akarod mondani, hogy a cég vezetői között akad olyan, aki a gyilkosságtól sem riad vissza, csak hogy pénzt takarítson meg?
– Szó sincs róla! Amiről én beszélek, az a fehérgalléros bűnözésnek különösen kifinomult, szörnyű válfaja, amely bonyolult, összetett rendszerre épül. A csúcson olyasvalaki lehet, aki a gazdaság valamelyik területéről – lehet az akár az autóipar is – került az egészségügyi ellátásszervezőhöz, ül egy elegáns irodában, messze a betegektől, és semmi mással nem törődik, csakis és kizárólag a cég tevékenységének számokban kifejezhető eredményével. Sajnos az üzlet így működik, az üzleti alapokra helyezett betegellátás is…”
Pedig e keserű konklúzió köré felépül egy történet, tele szerelemmel, civódással, harccal és újra egymásra találással, végül pedig egy új kis élet keletkezésével.
Robin Cook nemhiába a kontrasztok nagymestere!

Robin Cook: Marker

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Alexandra, Pécs, 2007
480 oldal · ISBN: 9633694981 · Fordította: Fazekas László
>!
Alexandra, Pécs, 2005
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633694981 · Fordította: Fazekas László

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jack Stapleton · Laurie Montgomery


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

mokus33>!
Robin Cook: Fertőzés

Rájöttem, hogy néha elő kell vennem újra egy-egy Robin Cook krimit, mert ebben általában nem kell csalódnom. Régebben rengeteget olvastam tőle, most már ritkábban kerül a kezembe, ezen mindenképp változtatni szeretnék. A sorozat első darabjaival ez a kötet nem ér fel, mert picit álmatag az egész, csak a végén pörög fel igazán a cselekmény, addig viszont a főszereplők futnak unalmas köröket is. A magyarázat kissé összecsapottra sikerült, valamint Laurie és Jack túl nehezen jutott el a megoldáshoz, azt szoktam meg tőlük, hogy gyorsabb az észjárásuk és nem állnak bután egy-egy mozzanat előtt, talán emiatt volt kevésbé lüktető ez a krimi.
A szerelmi szál sem nyert meg magának, mindketten szimpatikusabbak és élettel telibbek voltak, míg nem alkottak egy párost, ez a romantikus nyűglődés a regény kárára vált szerintem, vagy csak az írónak nem az erőssége a romantika, mindenesetre nem sikerült túl jól. Tudjuk, hogy ő másban igazán erős, az pedig a krimi és az orvostudomány összekapcsolása, abban ez a regény is hozta a megszokott színvonalat.
Ja igen, még egy negatívum: a címnek semmi köze a történethez.

Panni777>!
Robin Cook: Fertőzés

Megint egy jó krimi Robin Cook tollából. A tökéletesnek tűnő gyilkosság félő volt, hogy kifog a nyomozópárosunkon, hiszen semmilyen nyomot nem hagyott maga után a gyilkos. Tetszik Robin Cook könyveiben az, hogy a gyilkos szempontjából is olvashatjuk a történetet és – bár az indítékot nem értjük meg úgysem – látjuk, hogy hogyan dönt. Ijesztő belegondolni, hogy a kórházakban gyilkosok járhatnak és ha még képzettek is, azt tesznek a kiszolgáltatott betegekkel, amit akarnak. Több példa is van a történelemben egészségügyi területen dolgozó sorozatgyilkosokra, de hála az egyre fejlődő analitikai területeknek, talán már könnyebben szűrhető az, ha valaki gyilkosság áldozata lett.

bokrichard>!
Robin Cook: Fertőzés

Szerintem a sorozat és talán a teljes életmű egyik legjobb könyve. Semmi nem volt túladagolva spoiler. A bűntény zseniálisan volt felépítve- valóban már az amerikai biztosítók se a régiek, Jack és Laurie kapcsolata meg igazi hullámvasutazásba indult, tele feszültséggel és drámával. A cím valóban rendkívül megtévesztő, talán az eredeti cím a Marker jobb lett volna, sokkal értelmesebb lett volna, de ennél nagyobb baj egy könyvvel se legyen.

Judit_56 P>!
Robin Cook: Fertőzés

Többször olvastam a könyvet, és emlékeztem is, hogy valamiért nem volt a kedvencem. Pedig nem volt vele semmi gond. Izgalmas volt a nyomozási szál, a boncolások, és Laurie kotnyeleskedése is. Szépen bontakozott ki minden, egy kis magánélet, egy kis nyomozás, egy kis gyilkosság. Jó volt, minden megvolt, ami kellett. De valami mégis hiányzott, amit nem tudok megfogalmazni. Valami miatt mégsem tudott közel kerülni hozzám, végig külső szemlélő voltam. A magánéleti szálból elég sok volt most, Laurie és Jack kapcsolata szintet lépett.

anesz P>!
Robin Cook: Fertőzés

Huh, nagyon régen olvastam már Robin Cook könyvet, így élmény volt ismét belerázódni. Ráadásul ez nagyon izgalmas volt, pörögtek az események. A főszereplők szakmai és magánélete jófajta egyensúlyban volt, persze voltak hibáik, de ez természetes.
A hajrában volt néhány logikátlanság (pl. ha tudom, hogy gyilkos mászkál a kórházban, miért hagyom ott a kedvesemet olyan órában, amikor gyilkolni szokott teljesen védtelenül, és megyek át a város másik végébe nyomokat keresni???), de a nagy izgalomban, ez megbocsátható.
Viszont a cím teljesen értelmezhetetlen, nem kapcsolódik a sztorihoz.

amanda888 P>!
Robin Cook: Fertőzés

Jó volt ismét Robin Cook-ot olvasni, minimum egy évtizede nem vettem már a kezembe. Anno tetszett a Jack&Laurie páros, ezért döntöttem úgy, hogy folytatom a sorozatot. Most egy elég érdekes helyzetbe kerültek spoiler, ráadásul a sorozatos halálesetekkel kapcsolatban is egyedül maradt a véleményével Laurie. Ennek a könyvnek egyértelműen ő volt a központi figurája, Jack most inkább csak asszisztált, illetve a végén azért egy komolyabb szerephez is jutott. A könyv végével nem vagyok kibékülve, elég gyorsan le lett zárva a dolog, kicsit talán összecsapottnak is mondanám. Szerintem ezt egy másik könyvben még lehetne folytatni. spoiler

Szencsike P>!
Robin Cook: Fertőzés

A címválasztást értem a legkevésbé, de ezt leszámítva nagyon remek könyvet olvashattam. Ahogy kibontakozik a szemünk előtt ez az összeesküvés az hihetetlen. Igaz már az első oldalakon ki lett mondva, hogy mire is kell gyanakodni, de nem gond ez sem. Őszintén bevallom nem tartom elképzelhetetlennek, hogy létezhet egy ilyen probléma. Ha az ember nem gyanakszik eléggé, azt hiszem egy-két ilyen haláleset fel sem tűnne… Örülök, hogy Jack&Laurieból van még több, mert nagyon jó párost alkotnak.

pingvin1>!
Robin Cook: Fertőzés

Imádom Robin Cook könyveit *-*
Nagyszerűen tudja fokozni a történeteit.
Nagy kedvenc még mindig.

XX73>!
Robin Cook: Fertőzés

Nagy kár volt a címet bolygatni. Egy icipici kis fertőzés sem akadt a történetben, sőt. A frissen műtött betegek sebei szépen gyógyultak, úgy ragadta el őket a halál.

Cook doki nincs valami nagy véleménnyel az amerikai egészségügyről. (És olykor az is kivillan, hogy a nőkről sem.)

Dark>!
Robin Cook: Fertőzés

Érdekes volt. Végig valamiféle deja vu érzésem volt, de nem jöttem rá, hogy melyik korábban olvasott Cook-regényre hasonlít nagyon. A történet önmagában véve egész jó, haladós is. Igaz, a végén már a hajamat téptem, hogy hogyhogy nem jönnek rá, hogy „ki” és „hogyan”… Főleg a „hogyan” fel nem ismerése bosszantott nagyon.
A magyar címnek ráadásul köze sincs a regényhez. Az eredeti Marker címmel van értelme, a Fertőzés pedig félrevezető.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

[…] akkora az önérzete, mint egy tektonikus lemez, a hozzá tartozó vulkánkitörésekkel.

165. oldal

megnyuvasztusz>!

Ha életben marad, az is azt bizonyítja, hogy csak jó kórházban érdemes lelövetnie magát az embernek.

25. fejezet

anesz P>!

Az ésszerűségnek ebben az országban nem sok köze van az egészségügyet érintő döntésekhez.

473. oldal

Judit_56 P>!

A tényleges boncolás elkezdése ahhoz hasonlított, mint amikor az ember kinyit egy szent könyvet, és hozzálát a benne lévő titok felfedezéséhez.

Judit_56 P>!

– Sajnálom. Változnak az idők – felelte könyörtelenül Jack.

cassiesdream>!

Öreg ballonjában, felül kigombolt ingben, meglazított nyakkendőjével úgy nézett ki, mint egy régi detektívfilm kétes jellemű főszereplője.

28. oldal

cassiesdream>!

[…] úgy ragaszkodott az ellenségeskedéshez, mint kutya a csontjához.

56. oldal

cassiesdream>!

[…] nagyon gyorsan múlik az idő, ha az ember jól érzi magát.

220. oldal

1 hozzászólás
bokrichard>!

– Ha egyszer észreveszem magamon, hogy már nincs kedvem megbámulni a jó nőket, rögtön szólok, hogy készíthetik az egyik alagsori fenyőfa koporsót.

81. oldal

gesztenye11>!

Egyszerűen arról van szó, hogy feldühít, ha azt látom, hogy kopót játszik az amatőr. Nem tapasztalatlan újoncoknak való ujjat húzni pszichopatákkal.

352. oldal - Tizenhetedik


A sorozat következő kötete

Jack Stapleton & Laurie Montgomery sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Stephen King: Később
Harlan Coben: Hazatérsz
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
J. R. Ward: Az ördög martaléka
Stephen King: A remény rabjai
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Richard Castle: Frozen Heat – Dermesztő hőség
Michael Connelly: Lezáratlan akták
J. D. Robb: Meztelenül a halálba