Életjel 73 csillagozás

Robin Cook: Életjel Robin Cook: Életjel Robin Cook: Életjel Robin Cook: Életjel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A gyermek utáni vágy kizsákmányolói – Terror és rémület az élet bölcsőjénél – Megdöbbentő, megindító… és letehetetlen Marissa, a csinos, sikeres bostoni orvosnő életéből már csak az anyaság boldogsága hiányzik. Ám hiába tesz meg mindent, hiába vállal minden fájdalmat, a várva várt örömhír helyett újra és újra csak a lehangoló reménytelenség kísérti. A lélekölő tortúrák nyomán ereje fogyatkozik, boldog házassága is romlófélben. Már maga sem tudja, nem csak rémeket lát-e, amikor gyanús összefüggéseket vél felfedezni saját és sorstársai kórtörténetében. Barátnőjével közösen veszélyes nyomozásba kezd: Amerika, Ausztrália, Hongkong és Kína a halálos veszedelmekkel teli út állomásai… Életeket teremtő szenvedély – Életeket kioltó hatalom

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
I.P.C., Budapest, 2007
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636353162 · Fordította: Sinka Erika
>!
I.P.C., Budapest, 2003
430 oldal · ISBN: 963635250X · Fordította: Sinka Erika
>!
I.P.C., Budapest, 1991
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637930264 · Fordította: Sinka Erika

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Anó P>!
Robin Cook: Életjel

Régen több orvoskrimit is olvastam Robin Cooktól, kedveltem őket. Ez a regény is nagyon tetszett. Izgalmas volt és szórakoztató is. Szurkoltam a vagány Marissának és barátnőjének. Később Tristan és Marissa szuper nyomozópáros lettek. Lehetetlen volt nem észrevenni persze, mennyire összeillenek, sorsukban is sok hasonlóság volt.
Nem is tudom, kit kedveltem legjobban! Imádtam Tristan humorát, de az „ész” Marissa volt. Sajnáltam a sok, gyerekre vágyó nőt, akiket tönkretettek és lelkileg is kikészítettek. Szegény Robert fárasztó volt, annyira nem sajnáltam, bár ilyen sorsot azért nem kívántam volna neki!
Robin Cook most sem okozott csalódást.

Manocska0123>!
Robin Cook: Életjel

Első könyvem az írótól, és az orvosi krimi műfajában is. Nagyon tetszett. spoiler Volt ebben a könyvben minden, barátság, történet, kaland, akció, utazás. Csak bele akartam olvasni, és a 100. oldalnál sem tudtam még letenni.

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Robin Cook: Életjel

Az egyik klasszikus Robin Cook-könyv. Minden benne van, amit a szerző orvosregényeiben szeretni lehet. Harminc évvel a megjelenés után is élvezetes olvasmány, bátran nevezhető kortalannak a cselekmény. Mondjuk a „kungfuállás”, a „zsozsó”, és a diktálás a titkárnőnek egyértelmű archaizmus immár. Marissa Blumenthal pedig egyértelmű előképe Laurie Montgomerynek, az író későbbi visszatérő főhősének.

krisztiii88>!
Robin Cook: Életjel

Nagyon szeretem Robin Cook könyveit, bár a történet befejezés nem az erőssége. Ez igaz ebben a könyvben is. Végig izgalmas, nem lehet sejteni mi áll a történet mögött. Aztán a végén 5 oldal alatt megvan a megoldás, és boldogan élnek míg meg nem halnak. Ez miatt kapott ez is csak 4 csillagot.

3 hozzászólás
Levenzia>!
Robin Cook: Életjel

Az utóbbi időkben néhány kihívás miatt vettem le a polcról R.C . könyveit.Meg kell mondanom, hogy egy pár könyv után,már kicsit sablonosnak tűntek. Ez a könyv viszont valamiért kicsit másabb,mint az eddig olvasottak, és jobban is tetszett. Mondjuk, szinte a könyv végéig nem tudtam rájönni, hogy végülis miféle összefüggés van az események között. Én eddig sosem gondolkodtam el azon, hogy min kell átmennie azoknak a nőknek, akiknek nincs más esélyük a gyerekvállalásra. Azt hiszem most hálát adtam a sorsnak,amiért nem tartozom közéjük.

Szencsike P>!
Robin Cook: Életjel

Dr. Wingate belépésénél szívesen falhoz vágtam volna a könyvet, annyira utálom a karakterét. Azt tetszett a legjobban, hogy itt tényleg sok kérdőjel volt, elképzelni sem tudtam, hogy jön össze ennyi minden, de a végén egy jó kis összeesküvés került elő. Voltak megrázó részek, Wendy halála, hát ott nyeltem nagyokat, drukkoltam, hogy mégse ilyen csúnya véget érjen, de Cook így döntött… Azt hiszem, hogy a terhességgel, gyermekvállalással foglalkozó könyvei közül ez a legdrámaibb…

Mytzee>!
Robin Cook: Életjel

Mint Robin Cook eddig olvasott könyveit, ez is tetszett! Büszke vagyok, amiért előre kitaláltam, hogy mi is a történet alapja. :) Ha olvasással akarja valaki elütni az idő, ez a könyv jó választás hozzá!

diskgirl>!
Robin Cook: Életjel

Olyannyira magával ragadott a mű, hogy tanakodni kezdtem, nem kéne-e bejelentkeznem a nőgyógyászhoz…

Annigine>!
Robin Cook: Életjel

Egy nő mindent megtenne, hogy legyen gyereke (és hogy ne legyen), emiatt pedig mindig járja az orvost és ez bizony valakiknek nagyon kedvező…
Huh…a vége számomra kicsit szürreális volt, de az egész nyomozás, a kirakó darabjainak megtalálása nagyon izgalmassá tette!

>!
I.P.C., Budapest, 1991
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637930264 · Fordította: Sinka Erika
Constanze>!
Robin Cook: Életjel

Érdekes és izgalmas utazas, a témaválasztás kortalan. Az én ízlésemnek azonban kicsit vontatott volt a cselekmény, jó lett volna ha korábban, akár fejezetről-fejezetre kapunk némi ízelítőt a háttérben húzódó összeesküvésről. Második könyvem az írótól, de biztosan nem az utolsó!


Népszerű idézetek

Anó P>!

– Mint olajoshalak a bádogban – jegyezte meg Tristan. Hallották, hogy a sofőr gázt ad, és a kocsi imbolyogva megindul a szűk utcácskában.
– „Mint szardíniák a dobozban”, így mondjuk – javította ki Marissa.

Anó P>!

Még sehol nem tapasztaltam, hogy ennyit köpködnének, mint a kínaiak – mondta Tristan, hogy beszélgetést kezdeményezzen. S ebben igaza volt. Szinte minden pillanatban valaki vagy köpni készült, vagy kihajolva az ablakon meg is tette. – Mi bajuk van ezeknek a fickóknak?
– Semmi, ez itt nemzeti sport – vágta rá Bentley, hallva Tristan megjegyzését. – Mindenki ezt csinálja Kínában.

Anó P>!

Az utakat gyönyörű trópusi növényzet szegélyezte, harsogó színekkel tarkítva a háttérben álló épületeket. Lila virágú jakarandafák, rózsaszín leanderek és vérpiros bougainvillek váltogatták egymást.

Anó P>!

Hamarosan megérkezett a vacsora. Sistergő serpenyőben valami húsféle, ismeretlen, kunkorodó zöldségekkel. Egy tálban gombóc, sötét, sós mártásban valami tengeri herkentyű, néhány tálka rizs és szárnyas. Meg egy kanna zöld tea.


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Palmer: A megváltó halál
Patricia Cornwell: Postmortem
Michael Palmer: Bűnszövetség
Tess Gerritsen: Véráram
Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Tess Gerritsen: A sebész
Michael Palmer: A páciens – Rémálom az agysebészeten
Michael Palmer: Gyilkos gyógyszerek
Danielle Girard: Kimetszett igazság